2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kızlar öncelikle çok geçmiş olsun. Eminim çok zor bir süreç olmuştur sizler için. Umarım tekarını yaşamazsınız.
Ancak yanlış anlamazsanız bir konuda fikrimi söylemek istiyorum. Bildiğiniz gibi grupta haziran ayında anne olmayı bekleyenler bir araya geliyor ve bir çoğu ilk defa anne olmaya hazırlanıyor. Ben çok şükür bebek düşündüğümün 2. ayı hamile kaldım ama tedavilerden geçen, senelerce anne olmayı bekleyen arkadaşlar da var grupta. Zaten yorumları okursanız göreceksiniz ki bir çoğunun eli yüreğinde. Değer yükseldi mi? Düşük riskim olur mu? kese görünür mü? bebek ne zaman görünecek vs gibi endişeler içinde hem hormonlardan hem de ilk hamileliğin verdiği ya da senelerce beklemenin verdiği heyecandan dolayı. Hepimiz biliyoruz ki hamile kalmak çocuğumuzu sağlıkla kucağımıza almak demek değil, her an herşey olabilir. Ancak bana bu tarz kötü sonuçlanmış deneyimlerimizi bu topik altında konuşmak pek doğru gelmiyor. Bu tarz kötü deneyimler duymak inanın bir çok insana sadece stres ve endişe getiriyor. Aynısı doğum anındaki zorlukları anlatan insanlar için de geçerli. Sırf bu nedenden normal doğumdan korkan milyonlarca kadın var. Burada bir çok kadın ilk trimesterdan sonra risk azalacak diye beklerken 19. haftalarda gelen erken doğumları düşükleri konuşmak moral bozucu olabilir bir çok yeni anne adayı için. Eminim erken doğum, düşük vs konuda açılmış başlıklar vardır orada konuşulabilir, ihtiyacı olan bakar ya da biri gruba 19. haftasında çıkıp sancım var suyum geliyor başına gelen var mı diye sorarsa pek tabii yardımcı olmak için cevap yazılabilir ama durduk yere bu tarz tecrübelerden bahsedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım kimseyi kırmak değil lütfen beni yanlış anlamayınız :) sadece biraz hassas davranma taraftarıyım. Seviyorum sizleri :)

Hayır canım hiçbir sorun yoktu Bi anda kanama ve ağrı başladı Bi hafta ara ara devam etti iğne falan da yapıldı ama tam Bi hafta sonra sancılarım başladı ve normal doğum gibi doğurdum maalesef

Canim sorduk anlattilar ne var bunda bole bi tepki gostermene gerek yok insanlarin basina hersey gelebilir zaten Allaha inanci olan bir insan bunu dusunur. Boyle bi tepki gostermene gerek yoktu bende tüp bebek annesiyim kolay degil tabi bazilari icin hamile kalmak ama normal olan seyler bunlar rabbim isteyen herkese nasip etsin insAllah inan her namazimdan sonra dua ediyorumm Rabbim herkese nasip etsin evlat sahibi olmayi am tepkiyi gostermene gerek yok insanlarinda inanci varsa zaten bunu dusunebilir zaten onlarada sormuslarki anlatmislar hersey olabilir dunya hali bu insanin kaderinde varsa zaten bunu yasar senin elinden hic bisey gelmez

Öncelikle tepki göstermedim, gayet düzgünce, kırıcı olmadan fikrimi belli ettiğimi düşünüyorum. Aksine sizin bana tepki göstermenize gerek yok kimseye kötü bir şey söylemedim merak etmeyin :) duadır namazdır edin Allah kabul etsin ancak stresin çok önemli bir faktör olduğunu söylemeyen doktor yok kabul edersiniz ki. Allah bize akıl vermişse, kendimizi bize emanet emişse, önce biz kendimize dikkat edeceğiz, sonra duayla destek iseyeceğiz. Sadece kadercilik bana doğru gelmiyor. O zaman bebeğin kaderinde yaşamak varsa nasılsa yaşar, olmadı dua ederiz düzelir deyip hamilelikte yasak olan herşeyi yapalım, gerekli vitaminleri almayalım, doktor kontrolüne gitmeyelim bu zihniyete göre. Kader, nasip başka şey ancak önce moralman sonra da fiziksel olarak kendimize dikkat etmemiz gerekiyor kimse kusura bakmasın :)
Siz etkilenmeyebilirsiniz, olabilir. Doğrusunu isterseniz ben de çok rahatım ve bu tarz şeylerden çok etkilenmem. Ancak bu tarz konular endişeyle ve heyecanla ilk defa anne olmayı bekleyen bu kadar kadın arasında konuşulmamalı bence. çok merak ediyorsanız özelden sorlabilir ya da ilgili topiklere gidilebilirsiniz.
Yinede herkesin fikrine saygım sonsuz :) Ortada bir tepki yok sadece fikir beyanı var rahat olun :)

. kusura bakmayın aynı cevabı 3 kere gönderdiği için nokta olarak düzelttim :)

Canım sen gittin mi doktora bugün gidecektin happydays1000
Gittm canm anca evee geldk..keseyi gördk çok şükür..haftayada kesenin gelişp gelşmediğini görmek için çağırdı. sornsuz dedii doktor inşallah tabii buarada 8 haftaya kadr her ihtmle karşı bana ilşki yasak sonra 32ye kadr serbest sonrada 36ya kadr bida yasak erken doğm olmasn diye 36dan sonra doğmu başlatsın diye tekrar serbest olucakmış .. bakalm nolucak 8 haftadan 32ye kadr eşin korunmasyla olucak dedi

Öncelikle tepki göstermedimm ben siz tepki gostermissiniz bende fikrimi söledim stres yapmak icin bunlari okumalari yeter gibi konuşmussunuz insam stres yaparsa zaten butun seyler aksine gidiyor bunu gordum yasadim herkesin kendi dusuncesi kadere inanmamakta size kalmis ben karisamam tabiki bebegin kaderin yaşamak varsa yaşar Allahin elinde olan bisey ben yasak olan seyleri yapin demedim ki elbette ki ilaclarini duzenli kullanacaksin doktorun soylediklerini yapicaksin ama Rabbim nasip ettiyse birseye ol der ve olur ne hamileyken kazalar atlatipta bebegine bisey olmayanlar var bu elbetteki Rabbimin mucizesidir ne saglikli gebelik geciripte dogum yaptiktan sonra vefat eden bebekler var kader iste rabbim yazdiysa olur bebegin yiyecek icecek lokmasi varsa yasiyor . Herkes ne istiyorsa onu konusur size ilgilendirmez bu mesela sordum ki soyledi insan ne yapmak istiyorsa yapar bu sizi ilgilendirmez.

Yaa iyi bakalım gözün aydın canım ben sormAdım hiç doktora ya bişey de yapmıyoruz gerçi korkarım ben ya dokuz ay bekleyelim mecbur

D
Yaa iyi bakalım gözün aydın canım ben sormAdım hiç doktora ya bişey de yapmıyoruz gerçi korkarım ben ya dokuz ay bekleyelim mecbur
oktrum sağolsun aklmda olanları ben sormadan teker teker anlattı sorcagm bişy kalmadı eşmde diyo 9 ay dokunmama niyetindeydm sana dedm bişey olmaz sorunsuz gidiyosa zaten bebiş ayrı biyerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…