Aynen öyle. Evin içine girdik gerisi de yavaş yavaş olur diyorum artık napalim. Jelleri denemedim dusunmuyorum da ama birkaç farklı dış kaşıyıcı aldim onlarla oyalaniyorum arada. İlk fırsatta da sulu olanlardan alayim diyorum dolapta soğutur veririm rahatlar biraz minik. Cok zorlanıyor üzülüyor insan halini görünce ne bulsa ısırmaya calisiyorBaşka türlü başa çıkılmıyor hakikaten.. acaba diş mi rahatlatıcı jeller varmış denediniz mi hiç
Valla Instagram'da bebekcocukuykuegitimi ve uykucu Şirinler diye sayfalar var onları takip ediyorumBende karartacağım nasıl başladınız nasıl gidiyor anlatabilir misiniz biraz?
Bizim için gündüz uykuları çok zordu kucagimdan başka asla başka bı yerde uyumuyordu ve indirdiğim an uyaniyordu şimdi gündüz 3 uyku uyuyor hepsi yatağındaBende karartacağım nasıl başladınız nasıl gidiyor anlatabilir misiniz biraz?
Evet mümkün oldğnca kafanı böyle rahatlat yoksa stres oluyor insan.. o da soğuk kış şimdi etkiler mi acaba.. zormuş hakikaten hatta bebek dermiş ne yaşadığımı annem bilse :) tabi bu işin hurafesiAynen öyle. Evin içine girdik gerisi de yavaş yavaş olur diyorum artık napalim. Jelleri denemedim dusunmuyorum da ama birkaç farklı dış kaşıyıcı aldim onlarla oyalaniyorum arada. İlk fırsatta da sulu olanlardan alayim diyorum dolapta soğutur veririm rahatlar biraz minik. Cok zorlanıyor üzülüyor insan halini görünce ne bulsa ısırmaya calisiyor
Yapma ya maşallah.. bu kadar katı mı kurallr? Ben kucağa alıp tekrar sakinleştirip yatırmayı okumuştum, kaç günde alıştı mesela? Gece uyanması ne hale geldi bide ne kadarlık bebeğiniz?Bizim için gündüz uykuları çok zordu kucagimdan başka asla başka bı yerde uyumuyordu ve indirdiğim an uyaniyordu şimdi gündüz 3 uyku uyuyor hepsi yatağında
5 ay 12 günlük benim bebeğimYapma ya maşallah.. bu kadar katı mı kurallr? Ben kucağa alıp tekrar sakinleştirip yatırmayı okumuştum, kaç günde alıştı mesela? Gece uyanması ne hale geldi bide ne kadarlık bebeğiniz?
Maşallah böyle gider umarım.. bizimkide kucakta gezdirerek uyumaya alışkın5 ay 12 günlük benim bebeğimkucağa alıp sakinlestirme yöntemi de var ama benim bebeğim zaten kucağa çok alışkın ve sürekli kucakta uyuyordu o yüzden o bizde ise yaramazdi
Şu an da gece en fazla 3 kere uyanıyor ama onda da yarı dalgın şekilde 10 dk emip geri yatıyor maximum uyanıklığı 15 dk ve yatırır yaptırmaz uyuyor
Bizde daha çok başındayız eğitimin 4 gün oldu ama şimdiden daha huzurlu
Olur mu öyle şey seve seve yardımcı olurum bana da bı arkadaşım yardımcı olmuştu birilerinin desteği olunca çok daha kolay atlatiliyorMaşallah böyle gider umarım.. bizimkide kucakta gezdirerek uyumaya alışkınuyku rutinini gündüzde yapıyor musunuz? Vakitleri neye göre belirlediniz? Çok soruyorum kusura bakmayın lütfen takmış durumdayım bu konuya
Valla oğlum da bana çekmiş cok sıcak sevmiyor :) tabi dikkat etmek lazım yine de kontrollü gideriz onlardan alırsak.Evet mümkün oldğnca kafanı böyle rahatlat yoksa stres oluyor insan.. o da soğuk kış şimdi etkiler mi acaba.. zormuş hakikaten hatta bebek dermiş ne yaşadığımı annem bilse :) tabi bu işin hurafesi
Destek inanılmaz önemli. Ben şu sıra çıldırmak üzereyim. Gündüz bi bir güçlükle maksimum 1 saat uyuyor. Geceleri zaten saat başı nöbet halindeyiz ortalığı yıkıyor ağlamaktan. Ne dişmiş mahvetti bizi. Tam uyku eğitimine başlayayım diyordum ben de olan düzenimiz alt üst oldu şu anOlur mu öyle şey seve seve yardımcı olurum bana da bı arkadaşım yardımcı olmuştu birilerinin desteği olunca çok daha kolay atlatiliyor
Gündüz herhangi bi rutin uygulamiyorum ama sürekli konuşuyorum benim bebgimle şimdi uyuma saatimiz benim güzel oğlum yatağında kendi uyuyacak filan diye anlatıyorum hatta yatağında uyuyup uyandığında alkislayip öpüyorum filan
Valla bende iyice bozulan düzenden sonra başladım tam oturmadı daha ama yine de buna sukurValla oğlum da bana çekmiş cok sıcak sevmiyor :) tabi dikkat etmek lazım yine de kontrollü gideriz onlardan alırsak.
Destek inanılmaz önemli. Ben şu sıra çıldırmak üzereyim. Gündüz bi bir güçlükle maksimum 1 saat uyuyor. Geceleri zaten saat başı nöbet halindeyiz ortalığı yıkıyor ağlamaktan. Ne dişmiş mahvetti bizi. Tam uyku eğitimine başlayayım diyordum ben de olan düzenimiz alt üst oldu şu an
Bızımki de mızmız , herswyden cok cabuk sıkılıyor , oyun halısından ana kucagından oyuncajlardan, hep kucagımda olmak istıyı ama ona ve kendıme yıyecek bşşsyler hazrlamak zorundayım cok fazla alamıyorum kucagıma , seninki de mi kucak istegınden muzmızlanıo ki , alıyomusun cokkucagınaKızlar kızım zaten 1 aydır bozuk uyuyordu ama bu kaç gündür geceleri ayaklarini sürekli kaldirip poposuyla vuruyor uykudan uyanıyor kafasını da böyle sağa sola çeviriyor sürekli böyle kıpır kıpır o yüzden de uyumuyor sabaha kadar bu böyle devam ediyor bir de eski neşesi de yok çok mız mız sizlerde böyle bu durum var mi
Gunduz uykularında da mı boyle yoksa hepsınde mi , biz hala besıgı sallayarak uyutuyoruz ama sallamak iyi drgılmıs bende buranoncr uyku egıtımı vermelıyım.. ama uykuya dalmakta aşırı zorlanıo bızımkı, sanki drdıgını yapsam saatlerce uyumaz gıbı ama denemelıyımmmValla Instagram'da bebekcocukuykuegitimi ve uykucu Şirinler diye sayfalar var onları takip ediyorum
İlk gün akşam uykusu ile başladım ben önce bı uyku rutini oluşturdum uyku saati yaklaştıkça birlikte odaya gidiyoruz pijama giyip perde kapatıyoruz sonra ışıkları kapatıyoruz sonra emziği verip yatağına yatırıyorum
Sonrası bir tık zorlu yatağının yanına paralel olacak şekilde sandalye koydum sadece tek bi elim beşikte yaninda duruyor eğer ağlarsa saçını oksuyorum dokunuyorum
Burda önemli nokta kesinlikle konuşmak yok göz teması yok sadece dokunuyorum iki elle de dokunup kucağa almak yok
İlk gün çok zorlu oluyor bizimki 1 buçuk saat sonra uyudu ama ağladı sustu ağladı onu atlatirsan sonrası kolaylasiyor
Sukur ben atlattim annem pozitif ve bugun 7.gunu daha bir gun iyi oluyor ilk bogaz agrisi ile basladi sonra terleme bas agrisi eklem agrilari halsizlik oldu. Dün biraz daha iyi gibiydi bugün bogaz agrısi gögüs agrisi yasiyor korkuyorum ya daha kötüye gider diyeAtlatırsınız hiç sıkıntı etmeyin çok geçmiş olsun
Ben kırktan sonra bi kere oldum ondan sonra bi kere de lekelenme gibi oldu.Bi daha da hiç olmadım bi kere idrar iki kere de kan tahlili yaptırdım korkudan :)Bu arada bende doğumdan sonra regl olanlardanim ve işin garibi düzenli regl olurken bu ay olmadım aşırı stresliyim .Test bile yapmıyorum.Olacagindan değil ama ihtimaller olabilirlikler düşündürüyor.Hic böyle duzensizlesti mi ki aranızda regli duran oldumu
17 hazıran doğumlu kızım.bir kaç hafta önce havuçla başladım buharda pişirerek sonra yoğurt ekledim.kabak balkabağı patates sırasıyla denedim.bir öğün geçmeyecek şekilde.içine bir kaşık zeytinyağını ihmal etmedim tabi kabızlığa karşı.bir de kara erik hoşafı veriyorum her sabah bir kaç kaşık.yumurta sarısı da denemeye başladım çok az miktarda bu sabah keçi peyniri de denedim.dün öğlende bebek irmiği pişirip armut rendeledim onu da sevdi.azar azar denemelerimiz devam ediyor.bu arada emiyor sürekli.karışık oldu biraz kucağımda bu kadar yazabildim ama kusura bakmayınKızlar ek gıdaya başlayanlar neler veriyosunuz? Benim bebeğim 5 ay 25 günlük bi kaç kere yoğurt verdim havuç verdim ama alerji olmasından korkuyorum. Bi kaç kere kanlı kakası oldu hastaneye götürdüm kan tahlili yaptılar doktor yok dedi ama bazen kakası mukuslu gibi oluyor.
Sonuc negatif sanırım.Ben kırktan sonra bi kere oldum ondan sonra bi kere de lekelenme gibi oldu.Bi daha da hiç olmadım bi kere idrar iki kere de kan tahlili yaptırdım korkudan :)
Estf ne kusuru teşekkürler güzel yazmışsınız.Bende havucu buharda pişirdim çatalla ezdim ama korktum biraz verirken. Afedersiniz ama yedirdiklerinizden sonra kakasında bi değişiklikler falan fark ettiniz mi acaba?17 hazıran doğumlu kızım.bir kaç hafta önce havuçla başladım buharda pişirerek sonra yoğurt ekledim.kabak balkabağı patates sırasıyla denedim.bir öğün geçmeyecek şekilde.içine bir kaşık zeytinyağını ihmal etmedim tabi kabızlığa karşı.bir de kara erik hoşafı veriyorum her sabah bir kaç kaşık.yumurta sarısı da denemeye başladım çok az miktarda bu sabah keçi peyniri de denedim.dün öğlende bebek irmiği pişirip armut rendeledim onu da sevdi.azar azar denemelerimiz devam ediyor.bu arada emiyor sürekli.karışık oldu biraz kucağımda bu kadar yazabildim ama kusura bakmayın