- 21 Ocak 2016
- 507
- 873
Canım sen hangi doktora gidiyorsun? Hastanedeki Pediatre mı? Bizim doktor tamamen farklı bir ek gıda yöntemi ile başladı. Burada bebeği olan diğer arkadaşlarıma da bana başladıkları gibi başlamışlar seninkine çok şaşırdım ilk defa duyuyorum. Öncelikle patlıcan bizde yasaklı sebzelerde. İlk 15 gün öğlen sadece sebze , üstüne anne sütü ya da devam sütü, 15 gün sonra öğlen sebze, gouter saatinde meyve. Genelde hep böyle başlıyorlar burda. Meyveyle başlanması da pek tavsiye edilmiyor 15 gün sonra başlanıyor meyveye. Bir de doyumluk değil tadımlık verirsen mamayı reddetmez.Geçmiş olsun kızlar izmirde olan arkadaşlara uzun zamandır yazamıyorum bebek falan derken biz ek gıdaya başladık doktor istedi anne sütü almadığı için bir öğün PATLICAN bir öğün kabak bir öğün muz bir öğün elma o şekil söyledi hep tabi günde sadece öğlen verecekmişim obur öğünlerde süt dedi o gün muz verdim bebeğim bu sefer sütü icmek istemedi kestim muzu şimdilik bakalim nasıl olacak bu surec kızlar bide afedersiniz en zararsız korunma yöntemi nedir 4 aydır adet olmadım yeni oldum korkuyorum artık açıkçası
Türkiye deki doktorun aksine 3 gün aynı sebzeyi vermeyi önermedi. Her gün sebze değiştiriyoruz çünkü bu süreç tamamen tadım süreci. Tek tek tadlarını öğrenmesi lazım bir de iki üç sebzeyi karıştırmamıza da izin vermedi tek seferde bir sebze şeklinde veriyorum. Püre olarak tuzsuz ve baharatsız buharda pişirerek vermeyi önerdi ama ben püre yapmayıp çatalla eziyorum biraz pütürlü veriyorum.