2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Geçmiş olsun kızlar izmirde olan arkadaşlara uzun zamandır yazamıyorum bebek falan derken biz ek gıdaya başladık doktor istedi anne sütü almadığı için bir öğün PATLICAN bir öğün kabak bir öğün muz bir öğün elma o şekil söyledi hep tabi günde sadece öğlen verecekmişim obur öğünlerde süt dedi o gün muz verdim bebeğim bu sefer sütü icmek istemedi kestim muzu şimdilik bakalim nasıl olacak bu surec kızlar bide afedersiniz en zararsız korunma yöntemi nedir 4 aydır adet olmadım yeni oldum korkuyorum artık açıkçası
Canım sen hangi doktora gidiyorsun? Hastanedeki Pediatre mı? Bizim doktor tamamen farklı bir ek gıda yöntemi ile başladı. Burada bebeği olan diğer arkadaşlarıma da bana başladıkları gibi başlamışlar seninkine çok şaşırdım ilk defa duyuyorum. Öncelikle patlıcan bizde yasaklı sebzelerde. İlk 15 gün öğlen sadece sebze , üstüne anne sütü ya da devam sütü, 15 gün sonra öğlen sebze, gouter saatinde meyve. Genelde hep böyle başlıyorlar burda. Meyveyle başlanması da pek tavsiye edilmiyor 15 gün sonra başlanıyor meyveye. Bir de doyumluk değil tadımlık verirsen mamayı reddetmez.
Türkiye deki doktorun aksine 3 gün aynı sebzeyi vermeyi önermedi. Her gün sebze değiştiriyoruz çünkü bu süreç tamamen tadım süreci. Tek tek tadlarını öğrenmesi lazım bir de iki üç sebzeyi karıştırmamıza da izin vermedi tek seferde bir sebze şeklinde veriyorum. Püre olarak tuzsuz ve baharatsız buharda pişirerek vermeyi önerdi ama ben püre yapmayıp çatalla eziyorum biraz pütürlü veriyorum.

Valla bende bekliyorum 6 ayı biz sadece meme ile gidiyoruz şu an doktorum 6 ayı beklicez dedi ona güvendim bakalım ☺️ sadece kaşıkla su veriyorum günde 3 kaşık onda bile kaşığı gördüğü zaman ağzını açıyor heyecanla açıyor ağzını bakalım ek gıda da ne yapacak
Hahaha yerim yaa masallahh

Bu arada izmir deki tüm arkadaşlara çok geçmiş olsun umarım herkes iyidir 🙏🏻

Canım sen hangi doktora gidiyorsun? Hastanedeki Pediatre mı? Bizim doktor tamamen farklı bir ek gıda yöntemi ile başladı. Burada bebeği olan diğer arkadaşlarıma da bana başladıkları gibi başlamışlar seninkine çok şaşırdım ilk defa duyuyorum. Öncelikle patlıcan bizde yasaklı sebzelerde. İlk 15 gün öğlen sadece sebze , üstüne anne sütü ya da devam sütü, 15 gün sonra öğlen sebze, gouter saatinde meyve. Genelde hep böyle başlıyorlar burda. Meyveyle başlanması da pek tavsiye edilmiyor 15 gün sonra başlanıyor meyveye. Bir de doyumluk değil tadımlık verirsen mamayı reddetmez.
Türkiye deki doktorun aksine 3 gün aynı sebzeyi vermeyi önermedi. Her gün sebze değiştiriyoruz çünkü bu süreç tamamen tadım süreci. Tek tek tadlarını öğrenmesi lazım bir de iki üç sebzeyi karıştırmamıza da izin vermedi tek seferde bir sebze şeklinde veriyorum. Püre olarak tuzsuz ve baharatsız buharda pişirerek vermeyi önerdi ama ben püre yapmayıp çatalla eziyorum biraz pütürlü veriyorum.
Mrb canım biz başından beri pmi ye gidiyoruz doktorumuz da asi zamanı önce muayene ediyor sonra aşısını yapıyor o şekil gidiyoruz birde işte dedi anne sütü almadığı için dedi sebze ve meyve ver birgün kabak bir gün patlican öğlenleri ver dedi bende bugün kızıma kabak verdim bak şimdi aklıma şüphe girdi bisey olurmu diye çay kaşığıyla üç tane verdim bende sadece suyla püre yapıp veriyorum haşlandıktan sonra işte bilemedim şimdi

Mrb canım biz başından beri pmi ye gidiyoruz doktorumuz da asi zamanı önce muayene ediyor sonra aşısını yapıyor o şekil gidiyoruz birde işte dedi anne sütü almadığı için dedi sebze ve meyve ver birgün kabak bir gün patlican öğlenleri ver dedi bende bugün kızıma kabak verdim bak şimdi aklıma şüphe girdi bisey olurmu diye çay kaşığıyla üç tane verdim bende sadece suyla püre yapıp veriyorum haşlandıktan sonra işte bilemedim şimdi
Canım patlıcan benimde kafama takıldı. Bizim ayrı bir topikte arkadaşa yasaklı üç şey yazmış. Patlıcan, domates diğerini unuttum. Patlıcan da bir etken maddeden dolayı önerilmiyor. Kardeşimin eşi hamileyken ve doğduktan sonra bir yıl kendi dahi yememişti. Doktoruna patlıcan ı sorar mısın?

Haklısın ya tahlıl yapıp vermelerı lazım, tum bebekler kansız mı yani 😏 at gibi çifte atmak ay bu cok iyi bi tarif bizimki de uyumak istemedıgınde bunu yapıo :))) ya şuan korona var diye mi tahlıl istemıyorlar dıyorum bazen , her işlem bi risk diemi acep🥴
Yok bence hep böyle direkt nereye gidersen demir başlatıyorlar. Yiğenim var sordum bizde de tahlil istemeden verdiler dedi. Çok nadir tahlil isteyip başlatan doktor var. Sağlık ocağına gittiysen zaten hiç sormadan alıp günde 4 tane diye tik ✅ atıyor üstüne 🤷🤷

Canım biz ağzına sürüyoruz tadımlık mesela kendi emiyor çekiyor öyle ciddi ciddi baslamadik yani
Meyve ile başlamayın diyorlar ama.. tatlı şeyleri hemen yemesin ki tadını bepenneyeceği şeyleri reddetmesin diyorlar. Ben de ne yapsam diye düşünüyorum. Sanırım 6. Ayı bekleyeceğim ben. Su bile vermeyi düşünmüyorum. Sonra işte yoğurt, çorba suyu sadece, meyve.. bakalım. Sabırlı olabilecek miyim. Çok sabırsızım çünkü

Meyve ile başlamayın diyorlar ama.. tatlı şeyleri hemen yemesin ki tadını bepenneyeceği şeyleri reddetmesin diyorlar. Ben de ne yapsam diye düşünüyorum. Sanırım 6. Ayı bekleyeceğim ben. Su bile vermeyi düşünmüyorum. Sonra işte yoğurt, çorba suyu sadece, meyve.. bakalım. Sabırlı olabilecek miyim. Çok sabırsızım çünkü
Canım aynı fikir deyim Ben hep doktor ne derse o taraftarıyım zaten baslamadik tam biz yerken ağzımıza çok bakıyor sırf öyle oynasın diye ama bi yandanda sanki eskiden doktora göre mi gittik kim bilir biz neyle başladık kayinvalidem o kafa da bazen hak veriyor bazen dinlemiyorum onu ama bir şekilde başlayacak bu süreç bir de benim ki obur bi bebek ne versen alıyor 😁

Canım aynı fikir deyim Ben hep doktor ne derse o taraftarıyım zaten baslamadik tam biz yerken ağzımıza çok bakıyor sırf öyle oynasın diye ama bi yandanda sanki eskiden doktora göre mi gittik kim bilir biz neyle başladık kayinvalidem o kafa da bazen hak veriyor bazen dinlemiyorum onu ama bir şekilde başlayacak bu süreç bir de benim ki obur bi bebek ne versen alıyor 😁
Biz kesin toz şekerli emzık ya da lokum tozlu emzikle başlamışızdır , şekerin dibi :)) ne bulursak ta yemişiz bişeyi reddetmemişiz:)))))

Canım zaten fransa da anne sütü alsa dahi tadımlar 4. Ayda başlar. Pmi yetersiz Pediatre ile ilerlemeni öneririm pmi aşı için olabilir. Ayrıca bir gün kabak bir gün meyve ver demek ile olmaz sana liste vermesi lazım. Fransa da erkenden tadıma başladığı için gaz yapan, ağır tadı olan ve çok lifli olan sebzeler yasaklıdır. Patlıcan zaten yasaklıların içinde. Soğan, pırasanın yeşil kısmı, kereviz şimdi aklıma gelmeyen 8-9 sebze falan da yasaklı mesela. 6. Aydan sonra değişecek yasaklılar. Haşlandıktan sonra püre yapman normal zaten doktor bize de öyle önerdi. Mümkünse buharda, değilse suda haşla dedi. İlk 15 gün meyveyle başlamamanı öneririm. Evet belli bir yaştan sonra herkes herşeyi yiyor ama fransa da zorunlu eğitim 3 yaş. Öncesinde kreş düşünürsen onu söylemiyorum bile. Öğlenleri okulda sebze ağırlıklı yemekler çıkıyor vegan günleri vs oluyor. Küçükken yemek seçen bir bebek olursa zorlanırsınız. Bizim toplumda emziğe bal sürmeler(ki bal kesinlikle 1 yaş öncesi yasak) vb çok ama çocukların yeme bozukluğu da çok fazla. Çoğu çocuk yemek seçiyor ancak belli yaştan sonra düzeliyor. Sebzeye iyice alıştırmanı öneririm. Bizim çocuğkluğumuzda besleyiciliği olmayan muhallebiler mi dersin, bebeğe helva yapmalar mı dersin çok yanlış şeyler yapıldı zaten bizim neslin hepsi çürük herkeste bağırsak, mide, alerji, vs vs sorunlar dolu. 30 dan sonra herkesin bir hastalığı var direkt buna bağlamamak lazım ama çocuğu 1990 şartlarıyla değil 2020 şartlarıyla büyütmek lazım. Doktorların bir bildiği var. Yoksa bebeklerin en kolay yediği şey meyve doktor da bilir meyve vermesini. Fransanın bu kadar erken katı gıdaya geçmesinin ilk srbebi yemek seçmeyi azaltmak ikincisi alerji oluşumunu azaltmak zaten. Kızım uyuyor şimdi uyansın bizim doktorun listesini sana özelden atayım fransızca ama eşin yardımcı olur. Bir pediatre ile devam etmeni öneririm canım.

Canım kesinlikle doktorunu dinlemeni öneririm. Kayınvalidenin dönemindeki imkanlarla şimdiki imkanlar bir değil. O dönem una su karıştırıp çocuğa vermişler doysun diye. Doktor yaban mersini dese mango, avokado dese, 30 günde 30 farklı sebze tadacak dese onları bulacak imkan mı varmış zaten:) maddi durumu en iyi aileler bile imkansızlıkla büyütmüşler çocuklarını. Hele soğuk iklimde yaşayanlar patates soğan ile büyütmüş bebeğini. Benim zamanımda bile bir çok şeye ulaşmak zordu çocukken. Artık öyle değil, bilinen araştırmalar var. Ben de ailemin yanına gittiğimde annem de eşimin ailesi de zaman zaman beni çıldırttı :)) kulak tıkadım iyi ki de öyle yapmışım. He öyle de büyür böyle de büyür çocuk kuru ekmekle de büyür o ayrı. Ama amaç sadece büyütmek değil sağlıklı yaşamın tohumlarını biz atacağız ki onlar devam ettirsin ilerde.

Haziran anneleri grubunda sanırım 180. Günü sadece ben bekleyeceğim gibi duruyor 😅😂😂 halen daha meme ve mama birlikte gidiyorum. Meme daha çok vitamin alsınlar gözüyle bakıyorum çünkü ikisine tek gögüs yetmiyor. 5 aylık rutin kontrole gidince sorarım yine ek gıdayı tekrar. İki bebeğimin kilo alımı çok şükür güzel. 5 ay bittikten sonra belki tadım yaptırabilirim 5.5 aylıkken falan.
Biz de 8 Kasimda baslicaz tadimlara canim. Doktorumuz onerdi. Bakalim nasil ilerleyecek. Biraz daha arastirmam gerek

Kizlar patlican kesinlikle verilmez bebege. S Saricivcivim1 canim acaba yanlis mi anladin doktoru? Fransadasin galiba belki dilden dolayi yanlis anlasilmistir. Burdan bi arkadas da liste atmisti o listede 24 ay verilmez deniyor ama biz 1 yasa kadar kesinlikle vermedik yegenlerime. Nikotin iceriyor patlican.

Biz de 8 Kasimda baslicaz tadimlara canim. Doktorumuz onerdi. Bakalim nasil ilerleyecek. Biraz daha arastirmam gerek
Kaç günlük oluyor canım bebeğin. Vallahi ben şimdi garip oldum 5 aylık kontrolü için gidince sorarım olmadı. Niye böyle heyecan yaptı doktor amcalar teyzeler benimde kafamı karıştırdılar 😂😂

Bende senin gibi düşünüyorum. Meyve vermeyin dediklerini biliyorum ama bazı arkadaşların doktoru meyve suyu içirin demiş, patlıcan yasak diye biliyorum bir arkadaşın doktoru sebze de onla başlatmış. Çok kafam karıştı. Benim topikte arkadaş başlayacak tadımla 5.5 aylık olunca onun listesi çok mantıklı ve zaman olarakta benim kafama yattı. Dediğin gibi önce yoğurt ile başlamış listesi bende indirdim atarım sanada istersen.

Eklentiler

• IMG_20201024_224250_N.jpg
    IMG_20201024_224250_N.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 64
Kizlar patlican kesinlikle verilmez bebege. S Saricivcivim1 canim acaba yanlis mi anladin doktoru? Fransadasin galiba belki dilden dolayi yanlis anlasilmistir. Burdan bi arkadas da liste atmisti o listede 24 ay verilmez deniyor ama biz 1 yasa kadar kesinlikle vermedik yegenlerime. Nikotin iceriyor patlican.
Kardeşimin eşi hamileyken dahi yemedi emzirme yaparken 1 yıl yemedi. Patlıcan ı görünce çok şaşırdım 😂😂ben insanların doğrularına yada doğru olduğunu düşündüğü şeylere yorum yapmaktan çekiniyorum. Savunma mekanizması devreye giriyor ona göre cevap veriliyor bu durumu da fazlasıyla yaşadığım için bir şey diyemedim arkadaşa. 😅

Canım patlıcan benimde kafama takıldı. Bizim ayrı bir topikte arkadaşa yasaklı üç şey yazmış. Patlıcan, domates diğerini unuttum. Patlıcan da bir etken maddeden dolayı önerilmiyor. Kardeşimin eşi hamileyken ve doğduktan sonra bir yıl kendi dahi yememişti. Doktoruna patlıcan ı sorar mısın?
Ben daha vermedim ama vermicem galiba sorarım canim 16 aralıkta randevumuz var ama ben sutumu verirken bile çok tüketirdim hamikeykende yerdim baya

Canım zaten fransa da anne sütü alsa dahi tadımlar 4. Ayda başlar. Pmi yetersiz Pediatre ile ilerlemeni öneririm pmi aşı için olabilir. Ayrıca bir gün kabak bir gün meyve ver demek ile olmaz sana liste vermesi lazım. Fransa da erkenden tadıma başladığı için gaz yapan, ağır tadı olan ve çok lifli olan sebzeler yasaklıdır. Patlıcan zaten yasaklıların içinde. Soğan, pırasanın yeşil kısmı, kereviz şimdi aklıma gelmeyen 8-9 sebze falan da yasaklı mesela. 6. Aydan sonra değişecek yasaklılar. Haşlandıktan sonra püre yapman normal zaten doktor bize de öyle önerdi. Mümkünse buharda, değilse suda haşla dedi. İlk 15 gün meyveyle başlamamanı öneririm. Evet belli bir yaştan sonra herkes herşeyi yiyor ama fransa da zorunlu eğitim 3 yaş. Öncesinde kreş düşünürsen onu söylemiyorum bile. Öğlenleri okulda sebze ağırlıklı yemekler çıkıyor vegan günleri vs oluyor. Küçükken yemek seçen bir bebek olursa zorlanırsınız. Bizim toplumda emziğe bal sürmeler(ki bal kesinlikle 1 yaş öncesi yasak) vb çok ama çocukların yeme bozukluğu da çok fazla. Çoğu çocuk yemek seçiyor ancak belli yaştan sonra düzeliyor. Sebzeye iyice alıştırmanı öneririm. Bizim çocuğkluğumuzda besleyiciliği olmayan muhallebiler mi dersin, bebeğe helva yapmalar mı dersin çok yanlış şeyler yapıldı zaten bizim neslin hepsi çürük herkeste bağırsak, mide, alerji, vs vs sorunlar dolu. 30 dan sonra herkesin bir hastalığı var direkt buna bağlamamak lazım ama çocuğu 1990 şartlarıyla değil 2020 şartlarıyla büyütmek lazım. Doktorların bir bildiği var. Yoksa bebeklerin en kolay yediği şey meyve doktor da bilir meyve vermesini. Fransanın bu kadar erken katı gıdaya geçmesinin ilk srbebi yemek seçmeyi azaltmak ikincisi alerji oluşumunu azaltmak zaten. Kızım uyuyor şimdi uyansın bizim doktorun listesini sana özelden atayım fransızca ama eşin yardımcı olur. Bir pediatre ile devam etmeni öneririm canım.
Pediatre derken ne oluyor anlamadım tam kusuruma bakma ne kadar aralıklarla bu doktora gidiyorsunuz herhangi bir sorun varmı yokmu diye mi götürüyorsunuz biz aile doktoru seçelim dedik ama şimdi ev degisicez başka bir bölgeye taşıncaz o tarafta oluştururuz dedik normal hasta olursa ve ya biz gidebilmek için

Yok yanlış anlamadım eminim de neden soyledi o zaman anlamadim sizler böyle deyince vermemeye karar verdim bugune kadarbir kere muz bir kere elma suyu birde dün kabak verdim vermicem bir süre artık

X