2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Geçmiş olsun kızlar izmirde olan arkadaşlara uzun zamandır yazamıyorum bebek falan derken biz ek gıdaya başladık doktor istedi anne sütü almadığı için bir öğün PATLICAN bir öğün kabak bir öğün muz bir öğün elma o şekil söyledi hep tabi günde sadece öğlen verecekmişim obur öğünlerde süt dedi o gün muz verdim bebeğim bu sefer sütü icmek istemedi kestim muzu şimdilik bakalim nasıl olacak bu surec kızlar bide afedersiniz en zararsız korunma yöntemi nedir 4 aydır adet olmadım yeni oldum korkuyorum artık açıkçası
Sürec hayırlı olsun, kac gunlukkem basladınız canım , sütün az mı nerden anladın kilo mu az aldı? Ben de 4.5 aylıkken basladım dr onerısıyle ama tadım seklınde sadece alışsın diye. Kabagı patlıcanı nasıl verıyorsun buharda haslayıp pure seklınde mi? Sen şimdiye kadar korunmadın mı? Risk almıssın:)) ıkıncı cocugu kısa süre sonra düşünuyorsan erkek prez kullansın dr um oyle onerdi ama cocuk dusunmuyosam sanırım spiral fln olabilir. Biz prez kullanıyoruz

Sürec hayırlı olsun, kac gunlukkem basladınız canım , sütün az mı nerden anladın kilo mu az aldı? Ben de 4.5 aylıkken basladım dr onerısıyle ama tadım seklınde sadece alışsın diye. Kabagı patlıcanı nasıl verıyorsun buharda haslayıp pure seklınde mi? Sen şimdiye kadar korunmadın mı? Risk almıssın:)) ıkıncı cocugu kısa süre sonra düşünuyorsan erkek prez kullansın dr um oyle onerdi ama cocuk dusunmuyosam sanırım spiral fln olabilir. Biz prez kullanıyoruz
Çok sağol canım kızım memeyi tutmadı bende sagip veriyordum 3 buçuk aylıkken sütüm kesildi tamamen ondan mamayla besleniyirduk şuan 4 ay 8 günlük biz iç gündür başladık dediğin gibi haşlayıp püre yapıyorum bugün kabak verdim yarın patlican vercem o şekil gidiyoruz valla çok umursamıyordum açıkçası adet olmuyom diye adet olunca pacalarim tutuştu bebek düşünmüyoruz 🙄🙄

Haziran anneleri grubunda sanırım 180. Günü sadece ben bekleyeceğim gibi duruyor 😅😂😂 halen daha meme ve mama birlikte gidiyorum. Meme daha çok vitamin alsınlar gözüyle bakıyorum çünkü ikisine tek gögüs yetmiyor. 5 aylık rutin kontrole gidince sorarım yine ek gıdayı tekrar. İki bebeğimin kilo alımı çok şükür güzel. 5 ay bittikten sonra belki tadım yaptırabilirim 5.5 aylıkken falan.

Haziran anneleri grubunda sanırım 180. Günü sadece ben bekleyeceğim gibi duruyor 😅😂😂 halen daha meme ve mama birlikte gidiyorum. Meme daha çok vitamin alsınlar gözüyle bakıyorum çünkü ikisine tek gögüs yetmiyor. 5 aylık rutin kontrole gidince sorarım yine ek gıdayı tekrar. İki bebeğimin kilo alımı çok şükür güzel. 5 ay bittikten sonra belki tadım yaptırabilirim 5.5 aylıkken falan.
Evet ya grup diye bişi kalmadı, herkes köşesıne çekıldı sessızce:)

Valla canım biz de şöyle başladık ufak ufak meyve suyu veriyoruz ama çok az emiyor mesela üzümü mandalinayi ağzına sürüyoruz çok istiyor ama bir an önce zaman geçip başlamak.istiyorum

Ne oldu mesela delırdı derken?
Bizim 1.5 aydır gaz problemi kalmamıştı. İlk dozu az verdim üç gün bir şey olmadı. Attırdım kilo ya göre deniliyor ya ikiside o gece uyumadı ayaklarını kaldırıp küt yere vurup durdular. Ve aşırı sancı oldu gaz çıkarıp durdular. Elleri kızardı çoğalttığım ilk gün değil ikinci gün aşırısı huzursuzluk oldu. Oğlum çok etkilendi onun kilosu daha fazla sayıyı iki damla fazla verdim. Kan tahlili vermeden kullandığım için çok pişmanım demir ilacının fazla gelmesinin olumsuz yanları çok fazla şakası yok yani. Neden böyle bir dayatma var anlamadım. Önce tahlil istersin bakarsın, ailede anemi rahatsızlığı öyküsü olan var mı?? Ona göre verirsin. Birde ben doğumdan beri hergün pekmez tüketiyorum bu onlara dolaylı da olsa geçiyor. Dün ve bugün vermedim at gibi çifte atmaları azaldı. Resmen böyle ayaklarını kaldırıp kaldırıp yere vurdular ya çok gerildim kendime kızdım tahlil yaptırmadığım için

Valla canım biz de şöyle başladık ufak ufak meyve suyu veriyoruz ama çok az emiyor mesela üzümü mandalinayi ağzına sürüyoruz çok istiyor ama bir an önce zaman geçip başlamak.istiyorum
Bende zamanı gelsede başlasam diyorum canım aşırı heyecanlıyım. Bakalım nasıl olacak 😂

Dogru canim ben tek cocukla isyanlardaysam iki cocuklulari dusunemiyorum. Gecmis olsun bebise ama benim de yuregim agzimda hasta olacak diye. InsaAllah olmaz.Kayinvalidemlere geldik oyle nemli ki surekli gogsunde ve sirtinda mendil var ve degistriyorum. Yarin donuyoruz ama insaAllah hastalik kapmayiz🤦‍♀️Bizimki atak midir dis midir bilmiyorum gecelerimiz berbatti ama gunduzlere de sirayet etti ve artik gunduz de cok huzursuz. Daha neler gorcez bakalim🤷‍♀️🙃
Bi ara benimkide cok huysuzdu, tum dis belirtileri vardi ama düzeldi cok şükür, diste cikmadi, oksurukte baya düzeldi

Merhaba,mamajoo ile beslerken bebeğinizin ağzında emziğin ucu içeri göçüyor mu? Çok biberon denedim en yavaş akışlı olan bu ama bunda da bu sorun var acaba bizdeki mı hatalı..
Su an 3 tane mamajoo kullaniyorum, 1 tanesinde oyle bi sorun olmuştu ama bebekten mi kaynaklanıyor yoksa emzikten mi bilmiyorum

Bizim 1.5 aydır gaz problemi kalmamıştı. İlk dozu az verdim üç gün bir şey olmadı. Attırdım kilo ya göre deniliyor ya ikiside o gece uyumadı ayaklarını kaldırıp küt yere vurup durdular. Ve aşırı sancı oldu gaz çıkarıp durdular. Elleri kızardı çoğalttığım ilk gün değil ikinci gün aşırısı huzursuzluk oldu. Oğlum çok etkilendi onun kilosu daha fazla sayıyı iki damla fazla verdim. Kan tahlili vermeden kullandığım için çok pişmanım demir ilacının fazla gelmesinin olumsuz yanları çok fazla şakası yok yani. Neden böyle bir dayatma var anlamadım. Önce tahlil istersin bakarsın, ailede anemi rahatsızlığı öyküsü olan var mı?? Ona göre verirsin. Birde ben doğumdan beri hergün pekmez tüketiyorum bu onlara dolaylı da olsa geçiyor. Dün ve bugün vermedim at gibi çifte atmaları azaldı. Resmen böyle ayaklarını kaldırıp kaldırıp yere vurdular ya çok gerildim kendime kızdım tahlil yaptırmadığım için
Haklısın ya tahlıl yapıp vermelerı lazım, tum bebekler kansız mı yani 😏 at gibi çifte atmak ay bu cok iyi bi tarif bizimki de uyumak istemedıgınde bunu yapıo :))) ya şuan korona var diye mi tahlıl istemıyorlar dıyorum bazen , her işlem bi risk diemi acep🥴

Valla bende bekliyorum 6 ayı biz sadece meme ile gidiyoruz şu an doktorum 6 ayı beklicez dedi ona güvendim bakalım ☺️ sadece kaşıkla su veriyorum günde 3 kaşık onda bile kaşığı gördüğü zaman ağzını açıyor heyecanla açıyor ağzını bakalım ek gıda da ne yapacak

X