Bizimki de üşengeç:)) dr 5.5 aya kadar bekleyelım aceleye gerek yok, erken olması seni kurtarır tek avantajı o dedi.oturtma konusunda
Her cocuk farklı , er geç oturcak ınsallahAy içimi rahatlattın canım benim çok teşekkür ederiminan çok kafaya takmıştım bugün
Bizimki yüzünde kızarıklık oluşuyordu kaşıyordu çok yüzüne bakıp dediDogrudur, sizde doktor nasil anladi alerjik oldugunu
Biz de 4 ay 10 günlüğüz, dün şu meyve hazneli diş kasiyicilara elma koyup verdim önce yüzünde bi huşu bi aydınlanma belirdi sonra deli gibi tekrar tekrar istediBugun ilk kez elma suyu verdım, 1 yemek kaşıgı, yüzünü ekşiterek içti. Hadi hayırlısı bakalım.4 ay 10 gunluguz , sadece anne sutu alıyor aslında ama dr umuz ufak ufak alışsın diye bi program verdi vakalım . Insallah bunların tadını tadıp anne sutunden vazgevmesz. Sadexe bagırsakları alıştorcaz tam bi başlama degıl bu dedi dr , sizde durumlar nasıl.
Ya yoğurdu mamadan veya anne sutunden yapanlar da varmış,ben de bunu merak ediyorum. Hiç arastirdiniz mi ?Ben ek gıda vermeye yogurt ile başladım ilk bir hafta sadece ev yapımı yoğurt verdim bir ve ya iki kere sonra sebzeye geçtim havuç patates kabak vb sebzeleri ilk önce sade sonra yoğurt ile karıştırarak verdim şuan da da öyle devam ediyor iki gündür ise yoğurdunun içine az miktar şeftali püresi kokuyorum. Alerjenik bir durum olmadı zaten 3 gün kuralı uygulamadım açıkcası yapan anneler varmış galiba. Birde formül mama ile akşamları muhallebi yiyor. Çünkü gece asla sadece mama tutmuyor. Bu arada bu verdiklerim ana öğün değil ara öğün 2 ya da 3 kere veriyorum hala sabah başlangıç mama ile oluyor sonra ilk uyku uyanıyor yine mama sonra yatmadan ara öğün sonra kalkıyor öğle yemeği için mama sonra bir bucuk saat sonra ara öğün sonra yine mama uyku uyanıyor yine mama vs böyle yapıyorum.
Benimki de hafif yan dönüyor sadece ..Kızlar benim oğlan 4 ay 12 günlük hala dönme çabası bile yoksizinkiler ne durumda?
Cam şişede günlük pastörize sütler var ya, ben onlardan yapacağım canım .. bir de anne sütünden yapmayı da deneyeceğimYogurdu nasıl sütten yaptın? Pastorize yaglı sütten mi, gunluk inek sütü alıp kaynatıp mı?
Benimki de hafif yan dönüyor sadece ..
4 ay 10 günlük canım ... bu dönme mevzusu biraz da yer gibi sert zeminde kendi haline bırakmakla oluyor galiba.. ben hem reflusu var hep kusuyor diye hem de hava soğuk diye pek bırakmadım haliyle alıştırma yapamadiSenin ne kadarlık canım
4 ay 10 günlük canım ... bu dönme mevzusu biraz da yer gibi sert zeminde kendi haline bırakmakla oluyor galiba.. ben hem reflusu var hep kusuyor diye hem de hava soğuk diye pek bırakmadım haliyle alıştırma yapamadi
Canım sakin ol stres yapma stresten etkilenir bebekler başka markaların alerji maması yok mu onlardan denesen mama alan bebekler dört aylıkken ek gıdaya geçiyorlar zaten az az başlarsın sende rahat edersin bebişindeBen çok yoruldum ya geceleri kaç defa mama yapıp döküyorum alışamadı Bi türlü bu alerji mamasına aç ama içmiyor çünkü tadı ve kokusu çok kötü anne sütü alamadı yavrum bari doğru düzgün mama içip karnı doysaydı içemeyince ağlayıp duruyorum gecemiz gündüzümüz aynı hep başında duruyorum Bi damla içsin diye 5 6 saat geçer yine içmek istemez pes edip gidip kendi mamasını alcam ama sağlığı için zor tutuyorum kendimi Ahh çok zor keşke emzirebilseydim seni yavrum ben yemezdim en azından
Bi aya yakındır veriyorum ama sabırlı olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum hepsinin tadı aynıymış dedi doktor bende korkuyorm acaba ek gıdada yese tamamen bu mamayı içmek istemese nasıl yaparım onların tadını alcak sonuçtaCanım sakin ol stres yapma stresten etkilenir bebekler başka markaların alerji maması yok mu onlardan denesen mama alan bebekler dört aylıkken ek gıdaya geçiyorlar zaten az az başlarsın sende rahat edersin bebişinde
Şuan günlük pastorize sütten yaptım sonra aldığım açık sütü kaynatarak yaptım. Keçi sütü alıp yapanlarda varmış ama hiç denemedim açıkcası.Yogurdu nasıl sütten yaptın? Pastorize yaglı sütten mi, gunluk inek sütü alıp kaynatıp mı?
Açıkcası mamada yapıldığını hiç duymadım anne sütünü duydum ama hiç Araştırmadım. Ama mamadan muhallebi yapıyorum içine biraz meyve püresi koyarakYa yoğurdu mamadan veya anne sutunden yapanlar da varmış,ben de bunu merak ediyorum. Hiç arastirdiniz mi ?
Evet canım dikkat edersen yatakta biraz yumuşak yere gömüldüğü için zorlanıyorlar hareket ederkenAa öyle mi ben hep yatağın üzerine koyuyordum ama olmadı yere de koyayım arada. Kusma bizde de var yüz üstü koyunca hep kusuyor