Ahhh geçmiş olsun. Hemde ne huysuzluk 20 gün geçmiştir üstünden belki, hala daha faturasını ödüyoruz.Günaydın herkese, 4.ay aşısı olanlar huzursuzluk yaşadı mı? Pazartesi günü yapıldı aşı, o gece çok sık uyandı, bu gece de çok ağladı
Kan ilacı da başladık dün, şu aşılar bitse de kurtulsak her ay aşı derdi var 5.ayda da menenjit b aşısı olacak, oda zor oluyor
Atak+aşı bizi perişan etti. Artık uyku falan değil istediğim yeter ki ağlamadan sakince oturalım. Beni 1 hafta gece dahil uyutmadı. Sana tavsiyem olsun isterdim ama kendim bi çözüm bulamadım ki. Sadece gani gani sabır diliyorumŞimdiye kadar çok düzenli gidiyorduk aslında en geç 8 9 arası gece uykusuna geçip gece 3te ve 5:30 6 arası uyanan çocuk birkaç gündür çıldırdı... Cumartesi menenjit aşısı olduk huzursuzlandigini haliyle sık uyandı vs. Ama o günden beri toparlayamadım huyu degisti resmen gece 6 kere falan kalkar oldu. Ağlamaları degisti cok keyifliyken bir anda canı acımış gibi krize girip ağlıyor kızarıyor. Memeyi zor almaya başladı inat hep. Kucakta olmadan sakinlesmiyor. 3 günde zombiye çevirdi valla. 4. Ay atağı mi diye düşünüyorum bilemedim de tam. Doğum tarihine göre baksam oyle tahmini tarihine göre bakınca daha var görünüyor. Tecrübeli anneler böyle keskin huy değişimleri yaşadınız mı neler yapmak lazım şu dönemde?
Aynen biziimki de öyle. Çok sinirlenip bağıra çığıra ağlıyor bazen susturmakta zorlanıyoruz yıkıyor apartmanı resmen. Önceden geceleri memede uyuyan bebek uyumuyor 4.ay atağı bi bitse artık keşke
Hepimize sabır versin yani anladığım o. Kader ortağıyız uykusuz gecelerde çığlıklı aglamalarda... Bunlari da atlatıp buyutecegiz demek lazım galiba :) atak halinde daha fazla besine ihtiyaç duyuyor diye gündüz aldığı her an meme veriyorum gece yemeleri daha az olur diye umarak. Şimdilik o denemem fena gitmiyor gibi. Mama veren varsa daha ölçülü arttırır ogunlerini tabi. Kendimce tek uygulayabildigim bu oldu şu ana kadar. En azından saat başı kalkmadi bugun daha sağlam uyuyor gibi bakalimAtak+aşı bizi perişan etti. Artık uyku falan değil istediğim yeter ki ağlamadan sakince oturalım. Beni 1 hafta gece dahil uyutmadı. Sana tavsiyem olsun isterdim ama kendim bi çözüm bulamadım ki. Sadece gani gani sabır diliyorum
Benim bildiğim kadarıyla 4.ayda zaten uyku gerilemesi yaşanacak.İki üç hafta sonra düzene girecek yani 5.ayda diye biliyorum.4. Ay bitene kadar gece 9 da yatıp sabah 5 de uyanıp sonra tekrar uyuyan ve 9 da uyanan kızım 2 gündür gece 3 de uyanıp sabah 6 ya kadar uyanık kalıyor 2 saat daha uyuyor ve sonra tamemen uyanıyor bizim düzen bozuldu düzene girecek diyorlardı ama tam tersi oldu
Merhaba tünelin sonu belli olmaz canım her çocuk farklı.mesela ben oğlan annesiyim evet herşey mükemmel değil ama çokta huzursuz değiliz şükür.iyiyiz yani.4.ay 4gunluguz biz bugün.Oglum çiş güzel yapiyordu biz mama meme şeklinde besleniyorduk.Derken 3,5ayinda mamayı reddetti şimdi zorlasa olsa veriyordum almaya meyilli oldu şükür biraz.Cunku bazen yetersiz kalacakmisim gb geliyor .Ama yetiyor aslında annelik böyle bişey sanırım.Derken meme emen cocuklarin çiş yapma konusu sıkıntı yaratirmis onu okudum öğrendim.Ve 4.ayda asi olupta verdikleri kan ilacı onun tekrar kolay çiş yapmasını sağladı.bizde mama bırakılınca çiş 5gunde anca oluyordu.Ama sen yinede bı Dr na sor.Net bilgim yok.Merhaba anneler3 aylık kızım var tünelin sonunda ışık var mı diye bir size bakayım dedim ama yok sanırım, kaka yapamıyor kızım 20 günlükten beri 9 günü buluyor çok huzursuz bu yüzden. Sizde böyle sorunu olup da geçen oldu mu?
Belki de kız cocuk farkı ama bugun itibari ile bitik durumdayım hala aynı bence diş çıkartacak ateşi yok yani 36.7 falan ama başka gelmiyor aklımaŞöyle düşün sen yine gün görmüşsün :) 9la 3 arası yine Allah bereket versin.. belki ataktan geçici birşeydir.. biz 9da 10da yatırsak 23:40 ilk ıyanış sonra mesai başlıyor saatte bir bir buçuk saatte bir ve şu güne kadar hiç uzun uyumadı.. bu ana ne ara uyusun dinlensin..ama anladığım kadarıyla kızlar uyku konusunda daha mülayim erkekler fena olabiliyor..
Valla pzar günü 5. Aya giriyoruz işte umarım düzelir ne diyeyim ki bittim artık 3 gecedir aynı. Diş çıkartıyor diye düşünüyorum ama elime gelen bir çıkıntı yok ağzında bilemedimBenim bildiğim kadarıyla 4.ayda zaten uyku gerilemesi yaşanacak.İki üç hafta sonra düzene girecek yani 5.ayda diye biliyorum.üstelik istemediğimiz kadar rahat olacaklarmis.Tabi diş vs bu arada bı sıkınti yasanmazsa .
Bende kızımda bir iki defa yaşadım kendimce çözüm olarak makat kısmına zeytin yağı ile msaj yaptım ılık su içirdim birde parmağımı zeytinyağına batırıp memesini sağladım emziğini de batırabilirsiniz ama çok çok olmasın birazcık olsun her yaptıgın da akşam muhakkak tuvaletini yaptı. Belki sende denemişsindir ama aklıma geldi yazmak istedimMerhaba anneler3 aylık kızım var tünelin sonunda ışık var mı diye bir size bakayım dedim ama yok sanırım, kaka yapamıyor kızım 20 günlükten beri 9 günü buluyor çok huzursuz bu yüzden. Sizde böyle sorunu olup da geçen oldu mu?
Biz geçtik 4 ün plusunu da aldık şuan iyizHanımlar 4 numaraları beze geçtiniz mi bu sleepy bez bacaklarda çok aşırı iz yapıyor ya bazen o kadar kızarıyor kesilmiş gibi oluyor ilk havalar sıcaktı çok sık kaka yaptığı için molfix kalındı pişik yapmıştı yine molfixe mi geçsem
Bi kaç tane kaldı elimde onları da bitirip molfix denicem yine bakalım inşallah güzel çıkarBiz geçtik 4 ün plusunu da aldık şuan iyiz
Bizde de durum aynı banada 3.5 çok erken geldi fizyoterapist arkadaşıma sordum. Kendi istiyorsa destekle merak etme canı acırsa o kendini öne arkaya bir şekilde atar dedi. Bu hazır her tarafı kapalı yastıkları da önermedi tembelleştiriyor sonra 6 aylık olunca bile onu istiyorlar dedi. Evdeki yastıkları iki kokunun altına bir tanede sırtına koy destekle oturt dedi. Tabi önce kucakta başla yavaş yavaş ilerle dedi öyle yapıorum. Benimkileri sırt üstü koyunca sanki bir şey batırıyorlar artık yatmak istemiyorlar. 4 olsaydık bi zaten ayın gelişimin de destekli oturma var. Benimkiler 3 aylıkken başladı ondan korktum çok erken. Haftaya 4 aylık olacağız inşallahBebiş için bebeyatmax alan var mı bizim ki oturmaya çalışıyor daha 3 bucuğuz çok erken 4 de kadar bekliycem siz ne yapıyorsunuz ne düşünüyo sunuz
Canım ne zaman doğum yaptın. Benim bebekler iki gecedir çok uyanıyor sanırım 4. Ay atağı sinyal veriyor. 3 ay 22 günlükler haftaya 4 aylık olacağız öŞimdiye kadar çok düzenli gidiyorduk aslında en geç 8 9 arası gece uykusuna geçip gece 3te ve 5:30 6 arası uyanan çocuk birkaç gündür çıldırdı... Cumartesi menenjit aşısı olduk huzursuzlandigini haliyle sık uyandı vs. Ama o günden beri toparlayamadım huyu degisti resmen gece 6 kere falan kalkar oldu. Ağlamaları degisti cok keyifliyken bir anda canı acımış gibi krize girip ağlıyor kızarıyor. Memeyi zor almaya başladı inat hep. Kucakta olmadan sakinlesmiyor. 3 günde zombiye çevirdi valla. 4. Ay atağı mi diye düşünüyorum bilemedim de tam. Doğum tarihine göre baksam oyle tahmini tarihine göre bakınca daha var görünüyor. Tecrübeli anneler böyle keskin huy değişimleri yaşadınız mı neler yapmak lazım şu dönemde?
Çok sagol cnm yastıklarda kaymaz mı insan korkuyoBizde de durum aynı banada 3.5 çok erken geldi fizyoterapist arkadaşıma sordum. Kendi istiyorsa destekle merak etme canı acırsa o kendini öne arkaya bir şekilde atar dedi. Bu hazır her tarafı kapalı yastıkları da önermedi tembelleştiriyor sonra 6 aylık olunca bile onu istiyorlar dedi. Evdeki yastıkları iki kokunun altına bir tanede sırtına koy destekle oturt dedi. Tabi önce kucakta başla yavaş yavaş ilerle dedi öyle yapıorum. Benimkileri sırt üstü koyunca sanki bir şey batırıyorlar artık yatmak istemiyorlar. 4 olsaydık bi zaten ayın gelişimin de destekli oturma var. Benimkiler 3 aylıkken başladı ondan korktum çok erken. Haftaya 4 aylık olacağız inşallah
Kral tahtı gibi yap sende yanından ayrılma dedi , yok canım kaymaz zaten bırakıp çıkamayız ki. 4 aylık olana kadar kucağa devam edeceğim sonra yastıkla yavaş yavaş destek vereceğim yoksa ikiside beni parçalayacakÇok sagol cnm yastıklarda kaymaz mı insan korkuyo
Kral tahtı gibi yap sende yanından ayrılma dedi , yok canım kaymaz zaten bırakıp çıkamayız ki. 4 aylık olana kadar kucağa devam edeceğim sonra yastıkla yavaş yavaş destek vereceğim yoksa ikiside beni parçalayacak
Bizimde 9 güne kadar uzadı bı kaç kez ama maşallah son iki haftadır günlük ya da günaşırı yapıyor kaksini gaz ilacını damlayı herşeyi kestim pazar günü 4 aylık olucaz tamMerhaba anneler3 aylık kızım var tünelin sonunda ışık var mı diye bir size bakayım dedim ama yok sanırım, kaka yapamıyor kızım 20 günlükten beri 9 günü buluyor çok huzursuz bu yüzden. Sizde böyle sorunu olup da geçen oldu mu?
Demir normalde en iyi açken emilir. O yüzden iki emzirme arası beslenmeye en uzak saatlerde vermek en mantıklısı. Emzirmeden yarım saat önce de uygunKan damlasını nasıl kullanmamız gerekiyor hemşire emzirmeden 1 saat önce demişti sanki
Yine aynı durumdayız doktora mı götürsem diyorum bide uyusada çok zıplıyor sizdede var mı?Merhaba kizlar. Dis belirtileri neler biliyor musunuz? 3 gundur oglum degisik oldu baya. Inaniaz huzursuz surekli miz mizlaniyor. Uyuyunca bile gozunu acip aglayip geri uyuyor tabi yarim saat zaten uykusukafasi da asiri terleyip duruyor ama atesi yok