2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Bayanlar bebeklerinz ne zaman gece uykusuna geçiyor yani saat kaç gibi uyutuyorsunuz bi düzen oluşturdunuzmu ? Yani düzeni oturtmak belki şu zamanda biraz erken veya zor olabilir ama az çok bellidir yatma saatleri diye düşünüyorum..

Bizim kız akşam saat 9-9:30 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece 2:00 -3:00 arası kalkıyor. Sonra bı daha gece 4 gibi kalkıyor. En son sabah 7:00-7:30 gibi tamamen uyanıyor. Kendi kendine böyle bir düzen oluşturdu uzun zamandir. Ben de ona uyuyorum 😊 Ama son zamanlarda uykusu olmasına rağmen gece uykuya dalmakta direniyor, sürekli konuşmak istiyor. Uğraşıyorum bayağı dalması için. 4. Ay atagi ile ilgili olabilir diye düşünüyorum 🤔

3 aydan sonra uykusu düzene girecek diyenlerede selam olsun.. en azından kesintisiz 3 saatçik uyusa bi güç olacakta yok anacm yok yok..
4. Ay bitene kadar gece 9 da yatıp sabah 5 de uyanıp sonra tekrar uyuyan ve 9 da uyanan kızım 2 gündür gece 3 de uyanıp sabah 6 ya kadar uyanık kalıyor 2 saat daha uyuyor ve sonra tamemen uyanıyor bizim düzen bozuldu düzene girecek diyorlardı ama tam tersi oldu 😂

Bayanlar bebeklerinz ne zaman gece uykusuna geçiyor yani saat kaç gibi uyutuyorsunuz bi düzen oluşturdunuzmu ? Yani düzeni oturtmak belki şu zamanda biraz erken veya zor olabilir ama az çok bellidir yatma saatleri diye düşünüyorum..
Bizim kız akşam saat 9-9:30 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece 2:00 -3:00 arası kalkıyor. Sonra bı daha gece 4 gibi kalkıyor. En son sabah 7:00-7:30 gibi tamamen uyanıyor. Kendi kendine böyle bir düzen oluşturdu uzun zamandir. Ben de ona uyuyorum 😊 Ama son zamanlarda uykusu olmasına rağmen gece uykuya dalmakta direniyor, sürekli konuşmak istiyor. Uğraşıyorum bayağı dalması için. 4. Ay atagi ile ilgili olabilir diye düşünüyorum 🤔
Şimdiye kadar çok düzenli gidiyorduk aslında en geç 8 9 arası gece uykusuna geçip gece 3te ve 5:30 6 arası uyanan çocuk birkaç gündür çıldırdı... Cumartesi menenjit aşısı olduk huzursuzlandigini haliyle sık uyandı vs. Ama o günden beri toparlayamadım huyu degisti resmen gece 6 kere falan kalkar oldu. Ağlamaları degisti cok keyifliyken bir anda canı acımış gibi krize girip ağlıyor kızarıyor. Memeyi zor almaya başladı inat hep. Kucakta olmadan sakinlesmiyor. 3 günde zombiye çevirdi valla. 4. Ay atağı mi diye düşünüyorum bilemedim de tam. Doğum tarihine göre baksam oyle tahmini tarihine göre bakınca daha var görünüyor. Tecrübeli anneler böyle keskin huy değişimleri yaşadınız mı neler yapmak lazım şu dönemde?

4. Ay bitene kadar gece 9 da yatıp sabah 5 de uyanıp sonra tekrar uyuyan ve 9 da uyanan kızım 2 gündür gece 3 de uyanıp sabah 6 ya kadar uyanık kalıyor 2 saat daha uyuyor ve sonra tamemen uyanıyor bizim düzen bozuldu düzene girecek diyorlardı ama tam tersi oldu 😂
Şöyle düşün sen yine gün görmüşsün :) 9la 3 arası yine Allah bereket versin.. belki ataktan geçici birşeydir.. biz 9da 10da yatırsak 23:40 ilk ıyanış sonra mesai başlıyor saatte bir bir buçuk saatte bir ve şu güne kadar hiç uzun uyumadı.. bu ana ne ara uyusun dinlensin.. 😣ama anladığım kadarıyla kızlar uyku konusunda daha mülayim erkekler fena olabiliyor..

Günaydın herkese, 4.ay aşısı olanlar huzursuzluk yaşadı mı? Pazartesi günü yapıldı aşı, o gece çok sık uyandı, bu gece de çok ağladı 🥺
Kan ilacı da başladık dün, şu aşılar bitse de kurtulsak her ay aşı derdi var 5.ayda da menenjit b aşısı olacak, oda zor oluyor 😔
4 ay aşısınıbacaklardan mi yapıyorlar

Şöyle düşün sen yine gün görmüşsün :) 9la 3 arası yine Allah bereket versin.. belki ataktan geçici birşeydir.. biz 9da 10da yatırsak 23:40 ilk ıyanış sonra mesai başlıyor saatte bir bir buçuk saatte bir ve şu güne kadar hiç uzun uyumadı.. bu ana ne ara uyusun dinlensin.. 😣ama anladığım kadarıyla kızlar uyku konusunda daha mülayim erkekler fena olabiliyor..
Oğlumda 2 sene saat başı uyandım 😬 kızım nispeten daha iyi uyuyor kesinlikle, doğduğundan beri bir uyku düzeni var ama bu da gündüz hiç durmuyor, gündüz uykusu çok kısa ve hiç kendi kendine kalmak istemiyor, 2 ay daha sabır sonrası daha kolay olacak inşallah

Kız bebeği olan anneler. Bebişlerin vajinasına düzenli bakın iç dudakta yapışma olabiliyor.biraz önce farkettim ben. doğduğunda normaldi sonradan olmuş pazartesi Dr a götüreceğim.

bizim doktorumuz her ay kontrolde ısrarla orayı sürekli temizlememi söyledi bizde şaşırdık hatta anlamadık niye bukadar ısrar ediyor diye yine son kontrolde ilk oraya baktı sürekli temizle yapışıklık olmasın dedi o zaman anladım sebebini temizliyorduk onyüzden hep.

Uyku egıtımı vermeyi düşünem var mı

ben düşünüyorum ama nasıl yapsam bilemedim arştırıp youtube videoları fln kendim mi versem yoksa uyku danışmanları var onlarla mı yapsam bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz

Bebege tek basiniza mi dus aldiriyorsunuz? Ben esimi bekliyorum ve gelene kadar aksam oldugundan hasta olur diye yapmiyoruz. Gecen yapalim dedik soba actigimiz halde dudaklari titredi korktuk baya. Resmen haftada 1 e dustu banyo sayimiz😕

ben ilk duşu da dahil hep kendim aldırdım başkaları hani görmek istediklerinde yalandan yardım ettirdim ama hep kendim aldırmak istiyorum çok zevkli geliyor bana kızım banyoyu sevdiğinden sanırım güzel oluyo bide ben yiğenleri fln da bakmıştım tecrübeli sayılırım her gün banyo yaptırıyorum çok nadir iki günde bir yaptırdığım olmuştur ama ben antalya da yaşıyorum bırda havalar okadar soğumadı henüz soğuyunca azaltırım muhtemelden

Kızlar selam . Bugün 4 ay aşılarını ve rota aşısının 2. dozunu yaptırdık . Bütün gün ve gece kalp çarpıntısı olacak artık bana ateşi var mı yok mu diye 🙄 aşı yaptıranlar sizin nasıl geçti ?

Kızlar selam . Bugün 4 ay aşılarını ve rota aşısının 2. dozunu yaptırdık . Bütün gün ve gece kalp çarpıntısı olacak artık bana ateşi var mı yok mu diye 🙄 aşı yaptıranlar sizin nasıl geçti ?
Bizde salı günü yaptiracagiz, iki bacaktan oluyor galiba ,hemşire ateş yapar vs demismiydi

S
Hanımlar 4 numaraları beze geçtiniz mi bu sleepy bez bacaklarda çok aşırı iz yapıyor ya bazen o kadar kızarıyor kesilmiş gibi oluyor ilk havalar sıcaktı çok sık kaka yaptığı için molfix kalındı pişik yapmıştı yine molfixe mi geçsem
Canım benim bebek 7 kilo şu an elimde 1 paket 3 numara kaldı önce sleepy 3+ aldım önce onu kullanıp 4 e geccem ama bizde herhangi bi iz yapmadi

Oğlumda 2 sene saat başı uyandım 😬 kızım nispeten daha iyi uyuyor kesinlikle, doğduğundan beri bir uyku düzeni var ama bu da gündüz hiç durmuyor, gündüz uykusu çok kısa ve hiç kendi kendine kalmak istemiyor, 2 ay daha sabır sonrası daha kolay olacak inşallah
Nasıl dayandın merak ediyorum ağladım bugün sinirden..

Biz 2 gün önce yaptırdık 4. Ay aşılarını , çok şükür güzel atlattık ateşi vs. olmadı yani bugünden sonrada olmaz inş.

Kan damlasını nasıl kullanmamız gerekiyor hemşire emzirmeden 1 saat önce demişti sanki

Şimdiye kadar çok düzenli gidiyorduk aslında en geç 8 9 arası gece uykusuna geçip gece 3te ve 5:30 6 arası uyanan çocuk birkaç gündür çıldırdı... Cumartesi menenjit aşısı olduk huzursuzlandigini haliyle sık uyandı vs. Ama o günden beri toparlayamadım huyu degisti resmen gece 6 kere falan kalkar oldu. Ağlamaları degisti cok keyifliyken bir anda canı acımış gibi krize girip ağlıyor kızarıyor. Memeyi zor almaya başladı inat hep. Kucakta olmadan sakinlesmiyor. 3 günde zombiye çevirdi valla. 4. Ay atağı mi diye düşünüyorum bilemedim de tam. Doğum tarihine göre baksam oyle tahmini tarihine göre bakınca daha var görünüyor. Tecrübeli anneler böyle keskin huy değişimleri yaşadınız mı neler yapmak lazım şu dönemde?
Aynen biziimki de öyle. Çok sinirlenip bağıra çığıra ağlıyor bazen susturmakta zorlanıyoruz yıkıyor apartmanı resmen. Önceden geceleri memede uyuyan bebek uyumuyor 4.ay atağı bi bitse artık keşke😩

X