2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kizlar uyku tulumu aldiniz mi? Ici elyaf olanlar telrtir eminim cunku oglum surekli terleyen bi bebek. Carters in polar tulumlari cok hosuma gitti ama tecrubeli anneler ne yapiyor merak ettim. Bir de simdi nasil uyutuyorsunuz? Gece aklim hep bebekte hasta olur mu ya da soguk mu diye. Penye uyku tulumunu giudiriyorum altina askili zibin. Ustunu de sadece karin kismina kadar muslin ortuyorum.Bu gecis donemleri cok riskli

Sab simplex ile metsil damlanın etken maddesi aynıdır canım . İkisi de simetikon diye biliyorum ... biz de metsil kullandık .

Kızlar herkese selam nasılsınız? Ben pek sık giremiyorum eskisi gibi, bebeğin algilarinin açılmasıydı, ataklardi, taşınmaydı derken ... yeni yeni toparlaniyorum :) son birkaç gündür süt sağarken fark ettiğim bi deneyimimi sizinle paylaşmak istedim. Biz izmirden ilk olarak eşimin ailesinin yanına uğradık adanaya. Pandemi nedeniyle toplu taşıma yolculuğu yapamadiklarindan bebeği görmeye gelememislerdi, o yüzden biz gittik . Neyse . Adana malum çok ama çok sıcak ve nemliydi. Bebegim sıcaktan dolayi sık sık süt icmek istedi . Ama beni emmiyor olmasina, yaklasik 10 saat süren İzmir adana yolculugumuzda sütümü düzgün sağamamış olmama ve oradayken su içme fırsatı da pek bulamama rağmen Adana'da sütüm de giderek çoğaldı ve kıvamı baya sululaştı. Ben de baya sevindim sütüm artti diye Sonra tekrar yola çıktık ve bildiginiz gibi ağrıya geldik. Burada hava İzmir ve adanaya göre epeyce soğuk, ben kızımda kışlıklara geçtim bile. Kışın ne giydiricem bilmiyorum gün içinde yine ılık sayılır ama gece 1 derecelere kadar düşüyor şimdiden. Buradayken sütü daha düzenli sağmaya çalıştım ama fark ettim ki miktarı onceye gore baya azalmış . Adana'da neredeyse mamaya ihtiyaç duymayacak kadarken şimdi günlük öğünün yarısı mamaya dönüştü diyebilirim. Ama fark ettiğim burada süt kıvamı inanılmaz yağlı. Hatta o kadar yagli ki adanada 20 dk da sagdigim sutu burda 1.5 saat uğraşarak sağıyorum. Ve burada bebek de aslında pek acikmiyor sanki, az miktarda süt ile doyuyor gibi, çok süt içesi yok ... Velhasılı kelam bunu ne için anlattım, ben kafayı çok takiyordum şu internetteki bebek günde şu kadar süt içmeli hesaplarına muhabbetlerine falan. Ama bizzat deneyimim ve gözlemim gosteriyor ki, gerçekten anne sütü miktarı ihtiyaca göre şekilleniyor, kendinizi sütüm az diye yıpratmayın(bunu söylesem de analık bilinçaltım hala bi nebze endişeli tabii ki-çok kolay olmadığını biliyorum) . Bir de bebek emmiyor süt azalacak kaygısı da yaşamayın, ben 3 aydır sağıyorum. Yeri geldi saatlerce 1 damla sağamadim yeri geldi foşur foşur kendiliğinden aktı-özellikle psikolojim çok ama çok etkiledi bunu ve son keşfime göre de hava şartları çok etkiliyor ... işte böyle. Cok uzattim ama umarım birilerinin işine yarar bu bilgi

Bir de yukarıda anlattıklarım yazın mama içen bebeklere su takviyesini destekliyor bence ✌

Unutmadan gıybetimi de yapayım da içimden gitsin Bebeğim emmediginden beridir Allahınher günü hem beni hem eşimi arayıp süt var mı sütü yetiyor mu süt geldi mi gitti mi diye soran ve gençliğinde bi sıktı mı sütünün duvarlara kadar fışkırdıgını her fırsatta dile getiren sevgili kv, adanada bi anda coşan süt bolluğu karşısında bi defa kapıyı çalmadan odama dalarak, onun gerçekten sağılmış süt olup olmadığını teyit ettikten sonra bi daha sormadı . Şimdi yeni sorusu 'bebeğin kan grubu ne?' niyeyse artık

Sanane geldi içimdem tövbe estağfurullah b sorunun ucu açık amacın ne be kadın bi rahat bırakın

Sanane geldi içimdem tövbe estağfurullah b sorunun ucu açık amacın ne be kadın bi rahat bırakın
Ben direk kendisiyle yuzlestirdim valla soruyu sorunca neden sordunuz ki şüphe mi var? dedim ve güldüm . Babasının kan grubu dedim sonra ... Çok da takmıyorum açıkçası artık . İnsanlar işte ..

Ahh bende ne giydirceğimi şaşıyorum hep akşamları çok soğuk oluyor sabaha doğru zaten ayrı soğuk ocak yakıyoruz kalın giyse terliyor ince giyse üşütüyor anlamadım gitti kendim üşüyorum acaba oda mı üşüyor diye üstünü örtüyorm sıcak olsam bebeğin üstünü açıyorum sanki vucut ısımış aynıymış gibi

Benim kaynana da soruyordu hatta hem bana hem eşime hepsi aynı sanırım bunların

Ben sürekli sıcak tutuyorum valla. Giysileri gun icinde aynı da yatarken üstüne örttüğüm battaniye kalınlıkları sürekli değişiyor

Ben sürekli sıcak tutuyorum valla. Giysileri gun icinde aynı da yatarken üstüne örttüğüm battaniye kalınlıkları sürekli değişiyor
Bizde küçük ocakla evin ısı dengesini ayarlamaya çalışıyoruz bide yelek giydiriyom yatarken çıkartıyom ama yine de üşüttü yavrum hapşırma öksürme var

Gece uyurken ne ortuyorsynyz müslin yeterli oluyormu , battaniye mi? Uyku tulumu almamız lazım sanırımm artık

Uyku tul
Uyku tulumu onerısı istoyorum ben de , tork mork var hıc anlamıyorum

Gece uyurken ne ortuyorsynyz müslin yeterli oluyormu , battaniye mi? Uyku tulumu almamız lazım sanırımm artık
Bizim buralar çok soğuk oluyor geceleri bazen 0 derece bile oluyor onun için battaniye örtüyorm çok aşırı kalın değil ben daha hamilelikte lcwaikikiden almıştım uyku tulumu ama gitmişim bir yaş almışım kocaman bişey

Buyuk olması aslında daha iyi degıl mi? Ben buyuk almayı dysunuyordum ,rahatcagiyer?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…