Bunlar hariç herşeyi :)) pek sevdiğim bi şeyde kalmıuo gerçi . Sana diyet verir mamaya başlatmaz heraldeYaz be reis beraber gülelim
Evet reis günlük neler yiyorsun mesela küçücük bi özet geçebilir mısın
Çünkü mama başlamak istemiyorum ama bu gidişle gelecek kontrole dr mama diyecek gibi geliyor mukuslu kaka malum bırakmıyor pesimizi
Tamam reisim sagolasin yardim icin, bi inceleyim su yasaklariBunlar hariç herşeyi :)) pek sevdiğim bi şeyde kalmıuo gerçi . Sana diyet verir mamaya başlatmaz heralde
Rica ederim inşallah faydası olur.Tamam reisim sagolasin yardim icin, bi inceleyim su yasaklari
Kendine yüklenme canım. Maş ne güzel farketmissin bak süt alerjisini. Bu kadar küçükken farketmek zor. ek gıdada insan anlar da öncesi gerçekten zor. Ben çocuğumun hala niye ağladığını anlayamıyorum mesala aç mi uykusu mu var gazı mi var agurisi mi varGenelde bizimki mamayla birlikte daha sık yapıyordu. Sadece anne sütü kalınca biraz daha seyrekleşti kakası. Ateşten gömlekk hemdee çok zor. Ben bilmeden zarar vermişim mesela süt ürünleri yiye yiye
Canım Allah kolaylık versin çabucak geçsin inşallahBen yumurtanın dokunduğunu yemeyip takip etmiştim. Öyle anlamıştım. Yediğim zaman gazıda dehşet oluyor hemde kötü kokuyor kakada mukuslu oluyor. Birde kaşıntılar tabii. Rica ederim. Takip et mutlaka sıkıntılı bişey çok zor hemde. Bütün günüm ben şimdi ne yicemle geçti. Daha menü çıkarmadım kendime.
Benim bebeklerim 3 aylık oldu. Yeni yeni huylarını çözdüm canım. Bebeklerim ikiz ve bambaşka huylara sahipler. Oğlum yemeyi çok severken kızım öyle değil. Kızım ayının gerektiği kiloda oğlum daha tombul. Yemeyi seviyor haliyle tombul olur dersen ilk günden böyle. Doğum yaptığım gün sütüm geldi iki bebek olunca üç saatte birde mama vermem söylendi. Oğlumu güzelce emzirdim üstüne 30 cc mama yedi o sıra rutin kontrol için çocuk doktoru geldi. Oğlumun şekeri düşmüş 50 ye açmı dedi doktorKizlar merhaba oğlum kilo almamaya basladi ve emerken hirslaniyordu gazdandir dedim ama gündüz uyumakta zorlanınca mamayi deneyeyim dedim. Ama çok tecrubrsizim. Her emzirmeden sonra mi vericem ne kadar vericem 75 gunluguz bu arada. Hem emzirip hem de mama veren anneler siz nasıl yapiyorsunuz
Mama verince daha rahatsız oluyor sanki .. uykusuzluktan daha kötüsü ben sürekli alerjisimi var laktozmu sindiremedi şurası niye kızardı diye psikopat oldumSırtım tutmuyor yamuldum ya resmen etten kemikten insanız bizde ne yapacağız böyle bilmiyorum.. ağlayasım geliyor sinirim bozuluyor 40 dkda bir bütün gece kalkıyorum resmen mamada versem ıyanıyor şaştım ne yapacağımı..
Evet baya bi benziyoruzValla bastan beri bakiyorum senle ayni gidiyor her seyimiz ozellikle psikolojik olarak kendini anlatislarin ayni benbenim de her sey esime cekti ama uyku hafifligi bana cekti ailemdeyken besikte yatriyordum ve daha gecen haftaya kadar yani saatte 1 bazen daha sık uyaniyordu. Evime geldim park besik cok derin geldi bana ve gece bi anda bogazinda tukuruk kaldigi icin cesaret edemedik besige koymaya. Yatagimiza aldik ortamiza su an eskiye nazaran daha az uyanmaya basladi canim. Sen de bi dene istersen. Hatta biz oglumla yataga sigamayinca gece babamizi da kovuyoruz yataktan iyice rahat uyuyor . Tabi diger arkadaslara nazaran cok sık uyaniyor hala ama annemlerde cok daha fenaydi. InsaAllah duzelir gercekten basimin agrisi mahvediyor beni. Bir de benim oglan 9 dan gece 1 e kadar uyuyor cok sukur. Mama verdigim icin mi aliskanlik mi bilmiyorum. Ben de mutlaka uyuyorum en gec 10 yani. Bulasik veya baska bi is umurumda degil. Esim yardim ediyor onlarda da yoksa uykusuz olmuyor canim
Annelik delilikmiş vallahi..Mama verince daha rahatsız oluyor sanki .. uykusuzluktan daha kötüsü ben sürekli alerjisimi var laktozmu sindiremedi şurası niye kızardı diye psikopat oldum
Kaç aylık olana kadar kullandın.Ben kullaniyorum cok rahat. Ilk kizimda da kullanmistim, hayat kurtarıcı gercekten.
Tamam teşekkür ederimIlk kizimda bunun gibi besik kullandim, 1 yasa kadar kullanılıyor
Sağol canım ayrintili bir şekilde anlatmışsın. Ewt benim oglum da doymuyor artik. Eskiden tek gogsumlr bir öğün yetiyordu. Şimdi iki gogsum yetmiyor. sanırım sütüm De azaldı.eskusisi gibi sert olmuyor dolu dolu değil yani. Ben de deniyorum bakalim mamayı. Tecrübe ile bulucam bir yol artikBenim bebeklerim 3 aylık oldu. Yeni yeni huylarını çözdüm canım. Bebeklerim ikiz ve bambaşka huylara sahipler. Oğlum yemeyi çok severken kızım öyle değil. Kızım ayının gerektiği kiloda oğlum daha tombul. Yemeyi seviyor haliyle tombul olur dersen ilk günden böyle. Doğum yaptığım gün sütüm geldi iki bebek olunca üç saatte birde mama vermem söylendi. Oğlumu güzelce emzirdim üstüne 30 cc mama yedi o sıra rutin kontrol için çocuk doktoru geldi. Oğlumun şekeri düşmüş 50 ye açmı dedi doktorkızım güçsüzdü memeyi çok çekmedi sadece mama yemişti şekeri 86 dı. Yani tamamen bünye ile alakalı. Halen öyle devam ediyor. Oğlumu emziriyorum bazen hemen üzerine 60 cc de mama vermek zorunda kalıyorum. Doymazsa ortalığı yıkıyor. Kızım öyle değil sütüm ile doyuyor bir birbuçuk saat sonra da mama yer. Ben dün gece yaptığımı anlatayım akşam sekiz buçuktan sonra ikisini de emzirdim. Kızım emdikten sonra 60 cc mama yedi gece uykusuna yattı 9 du uyumuştu. Oğlum iki kez emdi bu süre içerisinde o da 9.30 da uyudu. Gece 11.30 da tekrar uyandı oğlum ama gözler açık değil ağlar mama yer geri uyur gece uykusunda beslenme şekli böyle. İkisine de 120 cc mama verdim geri uyumaya devam ettiler. Bu arada kızımı ben beslemezsem asla uyanma huyu yok. 6 saat kesintisiz uyusa uyur gece uykusunu çok seviyor gündüz tam tersi. Neyse oğlumu yedirince onuda besliyorum. Gece tekrar 3 saat sonra oğlum acıktı. Önce biraz emzirdim üzerine 60 cc mama yedi. Kızım sadece 60 cc yedi. Gece üç saatte bir uyanıyor oğlum sabah altı da emzirme saatim onlarında uyanma saati ikisini de sadece emzirdim biraz uyanık durup uyudular 7 gibi. 8.30 da uyandılar ikisini yine emzirdim sadece gündüzleri 2 saat uyanık durup tekrar uyuyorlar 10 gibi de mama verdim sadece geri şimdi uyudular. Yani duruma göre eğer sütü bol içtiyseler sadece süt veriyorum. Yok baktım kesmedi doymadı peşine mama veriyorum. Çok aç iseler süt yoksa sadece mama veriyorum. Tamamen onlara göre hareket ediyorum. Her emzirme sonrası mama vermeyi ilk bit ay yaptım. Yaklaşık 1.5 aydır bu dediğim şekilde yapıorum.
Ben varım arkadaşım hasta olacak diye ödüm kopuyor. Ense kısmı omuzlar kısmı kollar nemli. Sonbahar geldi kışlık girdiğinden beri kolları ayakları durdu sadece. Ense yarı sırtı terliyor geceleri. Bez koyuyorum sürekli gece değişeceğim diye üşütmek istemiyorumBirşey soracağım güzel anneler.. oğlum uyurken yattığı yeri ıslatacak kadar kafası terliyor.. elleri ayaklarıda ıslanıyor gün içerisinde.. yaşayan var mı aramızda?
Aynen benim oğlumda kafası ve boynu aşırı terliyor gece 4 -5 kez sırtına bez koyup değiştiriyorum kafasının olduğu yer hep ıslak .emerkende aynı kafa boncuk boncuk ter ve durmadan tepiniyo almıyor zor alıyor o yüzden dışarıda çıkamıyorum çünkü emmesi sıkıntılı maalesefBirşey soracağım güzel anneler.. oğlum uyurken yattığı yeri ıslatacak kadar kafası terliyor.. elleri ayaklarıda ıslanıyor gün içerisinde.. yaşayan var mı aramızda?
Gidince doktora sorucam özellikle büyük insan gibi çarşafı ıslatıyor hayret ettim.. bn ayakları hep çoraplı bıraktım ondan mı hata yaptım bilmiyorum.. havada bi esiyor zaten bi bunaltıcıBen varım arkadaşım hasta olacak diye ödüm kopuyor. Ense kısmı omuzlar kısmı kollar nemli. Sonbahar geldi kışlık girdiğinden beri kolları ayakları durdu sadece. Ense yarı sırtı terliyor geceleri. Bez koyuyorum sürekli gece değişeceğim diye üşütmek istemiyorum
Aynı şekilde emerken alnı ensesi su oluyor saçları.. hep mi aıkıntılıydı bu ara mı böyle.. çünkü bizimkide memeyi çekiştiriyor emmek istiyor aslında ama sinirlenip ittiriyor sürekli sütümde hepten yok değil gerçi bu araa uykusuzum ciddi şekildeAynen benim oğlumda kafası ve boynu aşırı terliyor gece 4 -5 kez sırtına bez koyup değiştiriyorum kafasının olduğu yer hep ıslak .emerkende aynı kafa boncuk boncuk ter ve durmadan tepiniyo almıyor zor alıyor o yüzden dışarıda çıkamıyorum çünkü emmesi sıkıntılı maalesef
Dönem dönem oluyor bazen emzirme pozisyonuna alınca bağırmaya başlıyor bu ara yavan yaptı suyu biberonla veriyodum onu bile kaşığa döndüm korkudan benimki şuan 2 ay 25 günlükseninki ne kadarlıktı ve erkekmi?Aynı şekilde emerken alnı ensesi su oluyor saçları.. hep mi aıkıntılıydı bu ara mı böyle.. çünkü bizimkide memeyi çekiştiriyor emmek istiyor aslında ama sinirlenip ittiriyor sürekli sütümde hepten yok değil gerçi bu araa uykusuzum ciddi şekilde
Aynen benimkide öyle kucağımda yatar pozisyondayken kafasını kaldırıyo oturmak istiyo tam oturtmamakla birlikte bi kaç dk öyle durduruyorum inşallah bi sıkıntı olmaz .BEn biraz daha beklemek istesem de benimki kendi oturuyor artık kendini kaldırıp. Tabi birkaç saniye sonra geri düşüyor:) ama asla yatmak istemiyor artık. Ya pusette ya kanguruda ya da yüz üstü yatıp oyuncaklarla oynuyor. Sırt üstü 10 dkda sıkılıyor. Sürekli etrafı izlemek keşfetmek istiyor. Fransa ya döner dönmez doktoruna danışacağım bu durumu. Onay alırsam oturtacağım yavaş yavaş.
Bende aynı öyle yapıyorum 10 gün sonra 4 aylık olacağız 4 aylıkken yavaş yavaş oturtmaya başlayabilrsnz dedi izledğim bi doktor ..Surekli kalkmak istiyor, kucagimda oturtuyorum simdilik