- 15 Aralık 2015
- 374
- 278
Doktorunuzun söyledikleri bana da mantıklı geldi bizim mukusta yumurtayla alakalı olabilir mı acaba onu hiç düşünmemiştim bı dikkat edeyim bende çok teşekkür ederim cevabın için çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir alerjisi bu senin için zor bir süreç olacakİnşallah canım. Vücuda bu besinleri unutturman lazım ondan sonra azar azar başlıcaz dedi. 1 yaşından sonra süt alerjisi çoğu çocukta devam etmezmiş. Bunu o zaman görücez. Tamamen alerjik durum ortadan kalkmasada şimdiki kadar hassas olmaz diye umuyorum . Bizim kakada mukus yumurta yediğim günlerde oluyo. Yumurta yemezsem pek sorun yok.
BEn biraz daha beklemek istesem de benimki kendi oturuyor artık kendini kaldırıp. Tabi birkaç saniye sonra geri düşüyor:) ama asla yatmak istemiyor artık. Ya pusette ya kanguruda ya da yüz üstü yatıp oyuncaklarla oynuyor. Sırt üstü 10 dkda sıkılıyor. Sürekli etrafı izlemek keşfetmek istiyor. Fransa ya döner dönmez doktoruna danışacağım bu durumu. Onay alırsam oturtacağım yavaş yavaş.Kızlar bebişleriniz oturuyor mu veya 2-3 dk oturtuyomusunuz destekli ..
Ben zeytinyağı sürüyorum her banyodan sonra hiç pişik olmuyor o kıvrımlar birde Bepanthol sürebilirsin demişti doktorKızlar bebegımın boynumdakı kıvrımlar kızarıklıkolmus, ne sürmelıyım oraya
Canım söylediğin her seyr katılıyorum üstelik ben bu genel kabul görmüş tabularla savaşıyorum asla ama asla çocuğumu konu komşuya göre büyütmeyi düşünmüyorum emzik biberon vs bunları malesef bebeğim kendi tayin etti istemedi çocuğu zorlayarak verne taraftarı olmadım zira alıştırma demek çocuğu zorlamak değil.henüz 3 aylikllar ama çok zekilerCanım kesinlikle haklısın her çocuk çok farklı ama bence genel olarak biz türk geleneklerinin de çocuk yetiştirmede ciddi olumsuz faktörleri var.
Örneğin emzik konusu; çevremden gördüğüm kadarıyla ağzına ilk 1 hafta içinde hatta ilk 3 gün içinde emzik konmayan bebekler sonrasında emzik tutmuyor ya da zor tutuyor. Hatta geçenlerde instagram da görkem karman da bahsetti bundan. Ama bizim toplumda emzik, biberon öcü olduğundan çocuklar alıştırılmıyor sonra ceremesini anne çekiyor. Kızım ilk haftadan beri biberon da alıyor emzik de alıyor meme de emiyor. Tutturuyorlar meme reddi olur diye. Bana da söylediler, burdan da yazan oldu. Hiç de böyle bir şey yaşamadık. Memeyi reddedecek çocuk sırf meme alsa da reddediyor zaten. ayrıca her emzik alan biberon alan bebek memeden soğuyacak diye bir şey yok. Sağıp dışarda bebeğini biberonla beslemek ya da emzikle sakinleştirmek anne için ne büyük rahatlık oysa ki. Sonra ilk 2-3 sene anne için cehenneme dönüşüyor. Dönüşsün, bebeklerimizin canı sağ olsun ama neden onları bu psikolojiyle büyütelim en önemli yaşlarında.
Ya da mesela 40 ına kadar dışarı çıkmıyor çocuklar. Sanki 39. Gün çıksa ne olacak yani.Sonra 1,5-2 ay eve kapatılan çocuklar dışarıda olay çıkarıyor, huzursuz oluyor, pusette durmuyor. E Haklılar öyle alışmışlar.
Nazar olur diye insan içine karıştırmıyoruz, insanlardan kaçırıyoruz. Halbuki çocuk bu, nazar olmasa da düşecek, hasta olacak, huysuz olacak. Ayrıca bebekler sadece annenden bir şey öğrenmiyor. Her insandan bir şeyler öğreniyorlar.
ÜŞÜtür diye yaz günü cam kapı kapatıp çocuğun kat kat üstünü örtüyoruz. Sonra ileriki dönemde en ufak cereyanda çarpılıyor alışık olmayan çocuklar. 10 dk klimalı ortamda hemen hasta olur hale geliyorlar. İnsanlar fransa da 15-16 derecede çorapsız bebek gezdirirken türkiye de 20 derecede astronot tulum giydiriyor insanlar :))
Sana cevap olarak yazdım kuzum ama söylediklerim genel aslında. Tabi isteyen bebeğini istediği şekilde büyütür ama şu dediğin çok doğru ilk 3 ay sandığımızdan çoook daha fazla önemli. SOnrasında farkındalıkları çok geliştiği için bir şeye adapte olması, uyum sağlaması çok daha zor oluyor. Özellikle ilk 6 ay ileriki dönemi düşünerek nasıl rahat edeceksek o şekilde bir düzene sokmakta yarar var bence de.
Aynen kafasını kaldırıyor yatmK istemiyor bizdebiraz biraz kucakta yayvan şekilde oturtuyoruzBEn biraz daha beklemek istesem de benimki kendi oturuyor artık kendini kaldırıp. Tabi birkaç saniye sonra geri düşüyor:) ama asla yatmak istemiyor artık. Ya pusette ya kanguruda ya da yüz üstü yatıp oyuncaklarla oynuyor. Sırt üstü 10 dkda sıkılıyor. Sürekli etrafı izlemek keşfetmek istiyor. Fransa ya döner dönmez doktoruna danışacağım bu durumu. Onay alırsam oturtacağım yavaş yavaş.
Yok canım yapmadılar. Doktor gerek yok en iyi tahlil annenin gözlemidir dedi. Ben zaten farkediyordum bugüne kadar. Fakat aşırı yayılmaya başladı 1 haftadır. Oğlanda uyku kalmadı kaşınmaktan. Boyun etrafı yanaklar kollar bacak arkaları. Birde gövde ve sırt temiz şimdilik. Birde konaklarımız var doğduğumuzdan beri geçmeyen.Canım bir test falan yapmadılarmı ? Kızarıklık nerde oluyor ?
Ben de aynı...Kizlar bebeklerinize gece ne yapiyorsunuz da guzelce uyuyorlar. Bizimki en basindan beri derin uyumuyor. Gece uykusunu 9 a cektim. 9 dan sonra 1 e kadar iyi uyuyor sonra sabaha kadar sık uyanmalar bekliyor bizi. En son 6 veya 7 de uyaniyor. Basim agriyor uyanip geri uyumaktan. Bir de meme duskunlugu baslamis ki hem de nasil. Emerek uyumak istiyor ben de kendisi uyusun diye diretiyorum olmuyor. Sonra da kendime kiziyorum 1 bebegin var nasil uyuyorsa karisma diye ama gittikce artacak. Bu arada basta emzik iyi tutuyordu. Ailemin yanindaydim diye cok ustunde durmadim emzik de almiyor midesini bulandiriyor
Ben yumurtanın dokunduğunu yemeyip takip etmiştim. Öyle anlamıştım. Yediğim zaman gazıda dehşet oluyor hemde kötü kokuyor kakada mukuslu oluyor. Birde kaşıntılar tabii. Rica ederim. Takip et mutlaka sıkıntılı bişey çok zor hemde. Bütün günüm ben şimdi ne yicemle geçti. Daha menü çıkarmadım kendime.Doktorunuzun söyledikleri bana da mantıklı geldi bizim mukusta yumurtayla alakalı olabilir mı acaba onu hiç düşünmemiştim bı dikkat edeyim bende çok teşekkür ederim cevabın için çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir alerjisi bu senin için zor bir süreç olacak
ben de görmedimHala benim gibi adet gormeyen var mi
Kundak sevmiyor benimki malesef canim. Uyku genetik galiba canim haklisin ben erken uyuyan ama cok uyumayan biriyim. Kayinvalideme bile gitrigimde herkes oturur ben gecer uyurum 11 gibi tabi beni biliyorlarUykuyu sevmelerı genetık bence, anne baba uykucuysa cocuk ta uykucu oluyo, gördüğüm o hep cevremde
Sırtım tutmuyor yamuldum ya resmen etten kemikten insanız bizde ne yapacağız böyle bilmiyorum.. ağlayasım geliyor sinirim bozuluyor 40 dkda bir bütün gece kalkıyorum resmen mamada versem ıyanıyor şaştım ne yapacağımı..Bende aynı durumdayım ne gece be gündüz uyku yok böyle kırk yılda bir gündüz uyursa gece uyumuyor .sürekli kas ağrısı çekiyorum gece gündüz taşımaktan sallamaktan çok tükenmiş hissediyorumsürekli arakta benimkisi galiba
Aynılarını yaşıyorum diyebilirim babasıda tam tersi çok rahat uyur öyle kolay sese uyanmaz yani herşeyi ona benzedi bu bana mı benzedi gerçi ben gecw uykusu severim düzenli olmayı ama bında o da yok.. akıl selametim için gece uykusuna ihtiyacım oluyor bizimkde uyanık napıcam bilmem ben ilk yatarken mama veriyordum sonra onu gece 3 e çektim yine sık uyanıyor mamaylada alakalı değil heraldeKundak sevmiyor benimki malesef canim. Uyku genetik galiba canim haklisin ben erken uyuyan ama cok uyumayan biriyim. Kayinvalideme bile gitrigimde herkes oturur ben gecer uyurum 11 gibi tabi beni biliyorlaroglum da benim gibi erken uyuyup erken uyaniyor. Uykum hic derin degildir parke sesine uyanirim oglum da oyle Aliscaz zamanla insaAllah
Menü çıkarmak çok mantıklı ne yiyeceğim diye düşünmek zorunda kalmazsın böylece Allah kolaylık versin canımBen yumurtanın dokunduğunu yemeyip takip etmiştim. Öyle anlamıştım. Yediğim zaman gazıda dehşet oluyor hemde kötü kokuyor kakada mukuslu oluyor. Birde kaşıntılar tabii. Rica ederim. Takip et mutlaka sıkıntılı bişey çok zor hemde. Bütün günüm ben şimdi ne yicemle geçti. Daha menü çıkarmadım kendime.
Biraz daha sabır düzelecek inşallah benim büyük oğlan 4 aylık olunca tam düzene girmişti gündüz hiç uyumayan bebeğim iki saatten fazla uyuyunca korkup nefesini dinlemiştimSırtım tutmuyor yamuldum ya resmen etten kemikten insanız bizde ne yapacağız böyle bilmiyorum.. ağlayasım geliyor sinirim bozuluyor 40 dkda bir bütün gece kalkıyorum resmen mamada versem ıyanıyor şaştım ne yapacağımı..
Bizimkide kucakta oturma pozisyonunu seviyor cnm bide yüzünde egzama çıkmıştı bana sürtüyodu sütmesin diye o şekişde aldım hep alıştı galiba ama hiç oturtmadım dahaKizlar benim bebek de oturmayi cok istiyor ve nette Osman GÖNÜLAL var. Aylik videolarini izleyince 3 aylik bebek destekli oturtulur dediginden beri biz arada oturuyoruz destekle. Kucagima aliyorum kendim koltuga yaslaniyorum cok dik olmasin diye. Bebegim cok mutlu oluyor ama 2 dakikadan sonra oturtmuyorum.
Ah ahh inşallah 3 aylık yeni olucaz daha.. hep böyle kandırdılar beni 40 çıksın düzelir şu kdr olsun düzelirB
Biraz daha sabır düzelecek inşallah benim büyük oğlan 4 aylık olunca tam düzene girmişti gündüz hiç uyumayan bebeğim iki saatten fazla uyuyunca korkup nefesini dinlemiştim
EVet bugün bir uzmanla konuştum bu konuyı. ÇOcukların sorun yaşamasının nedeni olarak şöyle söyledi diyelim ki 1,5 yaşında bir çocuğun 100 kelime konuşma kapasitesi var ise çift dilli çocul bunu 50-50 olarak iki dile bölüştürüyor. Yani her yeni dilde ekstra 100 kelime olmuyor. Dolayısıyla tek dil konuşan çocuğa göre geri ya da geç gibi görünebiliyor konuşması. Halbuki iki dilide anlıyor ve zaman içinde kelime daracıkları arttıkça çok güzel toparlıyorlar dedi. Bir diğer sorun da ebeveyn istikrarsızlığı. Aynı uyku rutini gibi dil eğitiminin de bir rutin olması gerektiğini söylüyor yani anne babanın canı istedikçe yabancı dil konuşması değil günün belli saatlerinde ya da belli odalarda sadece istenen yabancı dilin konuşulması gerektiğini söylüyor. Diğer türlü çocukların kafası karışabiliyor. Bu rutin de ne kadar erken başlarsa çocuk tarafından o kadar kolay kabul edilir diyor. 10 aydan itibaren başlanabilir diyor. Ki bu da mantıklı geldi bana. Çevremde gördüğüm kadarıyla uyku rutininden tut beslenme rutinine her türlü rutine adaptasyon bebek büyüdükçe zorlaşıyor. Bu konuyu daha araştıracağım şu an kitap araştırmasındayım. amacım çocuğu proje çocuk haline getirmek değil ama dünya vatandaşı olsun, hiçbir ülkede dil bariyeri yaşamasın istiyorum :) ortaokulda falan bana yurtdışında yaşayacaksın deseler gülerdim ama hayatın ne getireceği belli olmuyor yurtdışında yaşayan biriyle evlendim, zamanında aldığım eğitimler sayesinde gittiğimiz her ülkede iş bulabildim, kendi ayaklarım üstünde durabildim. o yüzden yabancı dil konusunu gerçekten çok önemsiyorum. Bu konuda her türlü öneriye açığım 3 yaş sonra başlatma konusunu da araştıracağım.
Ben kullaniyorum cok rahat. Ilk kizimda da kullanmistim, hayat kurtarıcı gercekten.Kızlar aranızda elektrikli beşik kullanan var mı tavsiye eder misiniz
Kızım sürekli ayakta sallanıyor sallamayı bırakınca uyanıyor çok ağlıyor ama 3 saat kesintisiz sallarsam hep uyuyor gibi
Böyle olunca hiç bir iş yapamıyorum ve çok acıkıyorum sütüm azalıyor bu yüzden almayı düşünüyorum işimi görür mü bilmiyorum
Caretta Elektrikli Beşik Fiyatları ve Özellikleri
Benim söylediğim bu tarz bir şey
Ana kucağında çok rahat etmez diye düşündüm