2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Her doktor farklı ölçüyor benim birisi 1 hafta once 22 dedi diger hafta gittiğimde 20 mm dedi başka doktor. Telaşe yapma. Küçülmeyecegine göre yani ☺ hatta ben baya üzülmüştüm 22 mm de nasıl bebek yok die. 7 haftadan sonra iyi bi doktora gideceksin aslında ben bunu anladım.
Her koşulda 8. Hafta bekleniyor aslında kese görülüp dış gebelik ekarte edilince 8. Haftaya kadar beklenmeli

Ka
Sağlık sistemleri çok farklı. Evet birde adres olayı var. Tüm hayatını etkiliyor nereye gidip bir şey yapmak istesen adres ve o adresini kanıtlayacak fatura vs istiyorlar. İnsan çok zorlanıyor. Ama burada işin hastaneye düştüyse mutlaka ilgilenirler. Muhteşem olmasa bile bakar yardımcı olurlar. Ben ilk çocuğumda hiç sorun yaşamadım. Sadece tsh yi biraz ihmal itmişlerdi. Bebek gelişimi geride kalmıştı. Onu çözünce zamanını yakalamıştı. Türkiye sağlık konusunda çok çok farklı. Özel seçeneğin çok fazla. Keyfin nereyi isterse. O yüzden Allah’a emanet yaşıyoruz. Çok şükür.
Kağıt kürekleri çok.yoruyor inan ama bugün başka bir hastaneye gidecem inşallah orda bakarlar

Benim oturumum yok adresim başka yerde oturdugum yer başka yer devlet bana sigorta verdi verilen adres başka yer o yüzden doktorlar bakmıyorlar bana burda ne işin var diyorlar eşim burda çalışıyor mecbur diyoriz gene bakmıyorlar tiksindim avrupadan valla aklım olsaydı gelirmiydim acaba diye düşünüyorum turkiyede öylemi her gün istese her gün doktordalar turkiyenin kıymeti bilinmeli gerçekten
Canım evet ben sana söylemiştim maalesef daha çok başını yakacaklar oturum yüzünden. Çocuk doğunca kreşidir okuludur hastanesidir hepsi problem oluyor duyduklarımdan biliyorum. Eskiden böyle değilmiş ama artık çok katılar. Acil çöz o işi. Eşin fransız vatandaşıysa nispeten daha rahat edersin benim eşim fransız vatandaşı ama ben de gelirken en baştan hem iş için hem de oturumla geldiğim için problem yaşamadım ama yaşayan çok duydum. Eğer oturumun yoksa ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorsun maalesef...
EVet tabi doktor ya da ebe sadece danışmanlık yapıyor. Kan tahlili verdiyse yarın sabah laboratuvara git ona randevu gerekmez ama sabah git. Bugün de ultrason için laboratuvarlar var onlardan birinden randevu al 1 hafta sonraya ancak verirler maalesef...

Bencede istanbulda nereye gidilebilir acaba esnyurt beylikdüzü civarı bi yer bulsam gidicem
Annemler beylikdüzünde oturuyorlar Bende onlarda çok sık kalıyorum o yüzden burdada gittiğim doktorlar oluyor medilife selda ornek hanimoglu var ilgili bir doktor randevu bulmak zor oluyor baya, bi kere gidince kendisi oluşturuyor randevu sistemini, birde medihaus aynur baysoy cemaloğlu var, önceden medilife taydı şimdi oraya geçti akrabalarımın çoğu ona gitti memnunlardı.

Sen kac kilosun ilk 3 ayı kilo almayıp hatta versem çok iyi olur 7 ile 9 kilo alsam aslında iyi olur tüm gebelik boyunca
Şuan 82 yim, bi kaç kilo vermeyi dusunuyorum diyetisyenimle akşam görüşücem bakalım o ne diyecek, hangi aya kadar kilo verebilirim yaDa vermelimiyim bi konusucaz, bi önceki gebeligimde ilk 5 ay 2 kg almıştım şimdi daha 3 haftada aldım, o yüzden çok dikkat etmem lazım

Arkadaşlar birşey danışmak istedim. Bugün doktora kontrolüm vardı. Daha 10 haftalık ama doktor ense kalınlığını ölçüp gereğinden kalın diyip moralimi bozdu. Haftaya tekrar gel dedi. 🤨 var mı aranızda yakın zamanda ense kalınlığı ölçtüren 😕

Arkadaşlar birşey danışmak istedim. Bugün doktora kontrolüm vardı. Daha 10 haftalık ama doktor ense kalınlığını ölçüp gereğinden kalın diyip moralimi bozdu. Haftaya tekrar gel dedi. 🤨 var mı aranızda yakın zamanda ense kalınlığı ölçtüren 😕
Daha erken ya 12. Haftada çağırdı beni doktor. Bence panik yapma.

Annemler beylikdüzünde oturuyorlar Bende onlarda çok sık kalıyorum o yüzden burdada gittiğim doktorlar oluyor medilife selda ornek hanimoglu var ilgili bir doktor randevu bulmak zor oluyor baya, bi kere gidince kendisi oluşturuyor randevu sistemini, birde medihaus aynur baysoy cemaloğlu var, önceden medilife taydı şimdi oraya geçti akrabalarımın çoğu ona gitti memnunlardı.
Evet biliyorum selda hanımı randevu dusuremedim bende

X