- 27 Eylül 2019
- 2.615
- 2.220
- 83
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
Devam ettim gün aşırı 2 veya 3 defa ama bi hafta kala ağrım olmaya başladı sonra zaten gebe olduğumu gördüm testte.Kızlar yumurtlama döneminden sonra ilişkiye girmenin hamile kalmaya herhangi bir zararı var mi ? Yumurtlama döneminden sonra da normal cinsel ilişkinize devam ettiniz mi yoksa regl tarihine kadar ara mi verdiniz
Regliniz geçince mi öğrendiniz,Devam ettim gün aşırı 2 veya 3 defa ama bi hafta kala ağrım olmaya başladı sonra zaten gebe olduğumu gördüm testte.
Benim 6 ocak. Evet ilk kez dün baktirdim :)Aa daha önce bakmadın mı hiç. Bst ne zaman peki benim bugün Dü
Hayır 7 gün kala evdeki testte 6 gün kala kanda öğrendimRegliniz geçince mi öğrendiniz,
Kasik ağrısı bende de var, bulantı ve baş dönmesi de başladı, zor geçicek gibiEn son dr sağlıklı ilerliyor dedi. Tabi ne olur cumaya kadar bilemem. Kasık ağrım oluyor ara ara oda normal dedi dr
Hadi hayırlısı inşallah.Benim 6 ocak. Evet ilk kez dün baktirdim :)
Bende de bulantı başladı hafiften folk asit demir kan ilacı başladık kansızlık var bende.Kasik ağrısı bende de var, bulantı ve baş dönmesi de başladı, zor geçicek gibi
Ben de folik asit kullanıyorum. Ilk gebeligimde bulantı çok olmamıştı bunda erken başladı.Bende de bulantı başladı hafiften folk asit demir kan ilacı başladık kansızlık var bende.
İnsallah canım sorunsuz atlatırız hepimizKişi her hamileliginde farklı oluyormuş demek ki :)!
Aman sağlıkla ilerlesin de bisey istemiyorum. Dr pzt kese için çağırdı. Ilk değerim 235ti. Inşallah yükselme olur ya endişeleniyorum bazen, keseyi görür kalp atışını da duyarsak ancak rahatlayacağım:)
Ben daha bugün başladım folikasite. Benim ilk gebeliğim bu dahaBen de folik asit kullanıyorum. Ilk gebeligimde bulantı çok olmamıştı bunda erken başladı.
Hadi hayirlisi insallahBen daha bugün başladım folikasite. Benim ilk gebeliğim bu daha
Aynen öyle iyi bir dr araştırmasındayim ben de canım, değerlerimiz artış göstersin de karar veririz:)İnsallah canım sorunsuz atlatırız hepimiz☺ Ben daha dr bile karar vermedim valla kayseriye yeni taşındım hiç bilmiyorum nereye kime gitsem dediğim gibi 8. Haftaya kadar bekliycem☺
Gozun aydin darisi basimiza:) bu arada ben hergun coraspin kullaniyorum dr ablama( o da 40 yasindan sonra hamile kalmisti) 40’yasindan sonra kan akisi yogunlasiyo mutlaka her gun 1 coraspin kullan demisti kanin sulanmasi ve bebegin beslenmesi icin. Ben daha dr a gitmedim ama ogrenince kullanmaya basladim. Bilgin olsun istedimOoo ne güzel, güzel haberler gelmiş peşpeşe. Kusura bakmayın ilk mesajdan sonra tekrar yazamadım. Benim SAT:28 Kasım, 27 Aralıkta idrar testiyle öğrendim, hiç kanda BetaHCG baktırmadım. Bugün yani 5+2'de Dr'a gittim, keseyi gördük.Bu arada Dr yumurtalık rezervlerimin tükenmek üzere olduğunu bildiğinden hamileyim deyince neredeyse çığlık attı Dr'a kanda BetaHCG yaptırsak dedim, biz ona dış gebelik ihtimaline karşı bakarız, keseyi gördük artık anlamı yok dedi. 10 gün sonra kalp atışı için çağırdı. Çok umutluyum, bu kez Rabbim kucağıma almayı nasip edecek inşallah Hepinizin de bebişleri sağlıkla gelsin
Yalnız coraspirin Dr vermediği zaman kullanılmamalı. 8 aylık olunca bebekte kalpte sorun çıkartabiliyor. Kanpihtilasmasi olanlar sekiz aya kadar kullanıp doğuma kadar iğne ile devam ediyor. Bide kan pıhtılaşması genetiktir sonradan oluşmaz. Dra mutlaka sorunGozun aydin darisi basimiza:) bu arada ben hergun coraspin kullaniyorum dr ablama( o da 40 yasindan sonra hamile kalmisti) 40’yasindan sonra kan akisi yogunlasiyo mutlaka her gun 1 coraspin kullan demisti kanin sulanmasi ve bebegin beslenmesi icin. Ben daha dr a gitmedim ama ogrenince kullanmaya basladim. Bilgin olsun istedim
Gozun aydin darisi basimiza:) bu arada ben hergun coraspin kullaniyorum dr ablama( o da 40 yasindan sonra hamile kalmisti) 40’yasindan sonra kan akisi yogunlasiyo mutlaka her gun 1 coraspin kullan demisti kanin sulanmasi ve bebegin beslenmesi icin. Ben daha dr a gitmedim ama ogrenince kullanmaya basladim. Bilgin olsun istedim
Evet 8 ay olunca birakiliyor. Ben gebe kalmaya calisirken ablamin dr unun dedigini o zamanki takibimi yapan dr uma sormustum o da bana ben de tavsiye ediyorum midende sorun olmadigi surece coraspin kullanabilirsin hamile kalmayi beklemene gerek yok demisti 3 ay sonra hamile kaldim. Coraspinin gebelikteki faydalarini ve hamile kalmayi neden kolaylastirdigini yabanci kaynaklardan okuyabilirsiniz.Yalnız coraspirin Dr vermediği zaman kullanılmamalı. 8 aylık olunca bebekte kalpte sorun çıkartabiliyor. Kanpihtilasmasi olanlar sekiz aya kadar kullanıp doğuma kadar iğne ile devam ediyor. Bide kan pıhtılaşması genetiktir sonradan oluşmaz. Dra mutlaka sorun
Evet folibol ve folik asit ile ilgili elestirileri ben de yabancı kaynaklardan okudum ama bizim dr larimiz bu konuyu pek ciddiye almiyor kararsiz kaldim. Ben de ilk gebeligimde folibol kullanmistim bakalim yeni dr nasil bir yol izeleye cek.Canım o kan akışının yaşla ilgisi pek yok, pıhtılaşma genleri ile alakalı. Benim önceki gebeliklerimde düşük olduğu için pıhtılaşma testlerin yapılmıştı, pıhtılaşma çıkmadı ama önlem olsun diye bir önceki gebeliğimde iğne verdiler, 3 ay kanamam oldu. Aspirin kanama riskini daha da arttırıyor, doktora sormadan kullanmamanı öneririm. Ben kesin gerekli olmayıp da önlem olsun diye verilen hiçbir şeyi kullanmayı düşünmüyorum. Mesela ben gebelik öncesinde de folik asit yerine bunun doğal formu olan metil folat kullanıyordum. Çünkü sentetik folik asidin otizm riskini arttırdığına dair kanıtlar var. Dr önceki düşük nedeniyle önlem olarak folbiol almanı istiyorum dedi ki folbiol hem sentetik hem de normal günlük dozun 12,5 katı. Ben onu kullanmam, doğal metil folat alıyorum dedim o zaman günde 3 tane al dedi. Yani demek istediğim bebeğimi kesin olarak gerekli olmayan hiçbir şeye maruz bırakmak istemiyorum.
Bu arada bazı arkadaşlar bulantılar başladı demiş, insan bulantıya özenir mi, ben özendimçünkü bu 4.hamileliğim ve hiçbirinde bulantı kusmam olmadı, bende öyle bir iştah açılıyor ki kafam yiyecekten başka şeye çalışmaz oluyor. Şuanda da aynı durumdayım. Feci şiştim şimdiden Bir de nefes darlığı sorunum var, telefonla konuşurken bile nefes nefese kalıp kapatıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?