2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Canım aynı ay doğumlu bazı bebekleri görüyorum , bazıları baya baya konuşuyor. Ama benimki de malesef çok konuşmuyor. Bu konudan bende muzdaripim, kafaya takmalı mıyım bilmiyorum. Anne-baba-dede-cici- kedi-mama-su- gel-attı-hoppa-aç-balon-ninni-hayır-cız…. Bu kelimeleri çok net söylüyor bir de anlaşılır olmayan söylediği kelimeler var. Sürekli birşeyleri gösterip “bu ne?” Diye soruyor , cümle kurmuş sayılır mı? Hayvan seslerini çıkartıyor. Söyleneni de anlıyor. Hangi aşamada kafaya takmalıyız onu da bilmiyorum. Kızlar özellikle eylül sonu doğumlular, bebeklerinizin konuşma gelişimi için ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
İstediginde cumle kuruyor iki kelimelik nedir bu, al gel, yemek yicem bir cok kelimede var ama acikcasi yinede konusmaya ne zaman baslicak bilmiyorim bazen belli belirsiz oladar uzun bisey anlatiyor ki hicbisey anlamıyorum ve sinirleniyor yada cok uzuluyor😔 cogu kelimeler yarim mesela ayak yerine aya karpuz yerine arpu gibi ama giydir , yemek gibi kelimer cok net söylüyor toplum icinde anne baba disinda bisey duymuyorlar ve hic mi baska kelime yok halen konusamiyor mu diyorlar ozellikle o beni üzüyor. Kendinden biraz buyuk konusan cocuklarla takilinca dikkat ediyorum cok fazla taklit ediyor onlarin kurdugu cumleleri kelimeleri ama heo benle nekadar onla konissamda benden cok arkadas cevresinden aliyor

B Bebekannesiii cok sevindim hayirla Allah kucagina almayi nasip etsin dedigin gibi bir halt ettik bakalim😂 begonvil1985 begonvil1985 cok teşekkür ederim aklina geldigim icin hamilelik ve eylul beni fena sarsti yorgun hissediyorum genelde o yuzden cok telefonla ilgilenmiyorum😂 4. Aya girdik bir oglum olucakmis ve asiri hareketli 3.5 aylikken disardan hareketleri göründü 😂
Ooo çok güzel bir haber bu, hem oğlanı hem kızı tatmış olacaksın canım. Hayırlısıyla sağlıkla kucağına almakta nasip olsun inşallah. Bezi bırakmanıza çok şaşırdım, annelerimiz bizlere de 2 yaşına girmeden bezi bıraktırdıklarını söylerlerdi de çok şaşırırdım. Demek ki olunca oluyor. Vaktin olursa nasıl bir yol izlediğini paylaşır mısın? Bizde tuvalete fisher price’ın tuvaletini koyduk. Çok uzun zamandır tuvalette. Benimle beraber tuvalete girerdi zaten, önceleri tuvalete hiç oturmamıştı. Bende erken olduğunu düşündüğüm için hiç oturtmamıştım. Son zamanlarda benle girdiğinde kendi tuvaletine oturuyor, bezi çıkarmadan oturuyor tabi… bazen tesadüfi bir şekilde kakasını da yaptığı oldu. En azından tuvalete ne amaçla oturduğumuzu biliyor diye sevindim. Ama tabi benim kıza bana daha çok küçük geliyor. Öğreneceğine ihtimal vermem🙈

gerçekten delireceğim çıldıracağım kafayı yiyeceğim. bir çocuk her şeye ama her şeye ağlar mı çığlık çığlığa eti kesiliyormuş gibi? gerçekten çıldıracağım ya. ağlamadığı anlarda da kendini ordan oraya atıyor bi yerlere vuruyor. yok yani bir duru durağı yok. allah aşkına sizinkiler de böyle mi?

onun haricinde her şey olması gerektiği gibi ayıyla uyumlu şu ağlama işi çıldırtıyor beni gerçekten akıl sağlığımı kaybedeceğim diye korkuyorum. 2. ye hamile kalanları gördüm bir de cesaretinizi tebrik ediyorum gerçekten.

gerçekten delireceğim çıldıracağım kafayı yiyeceğim. bir çocuk her şeye ama her şeye ağlar mı çığlık çığlığa eti kesiliyormuş gibi? gerçekten çıldıracağım ya. ağlamadığı anlarda da kendini ordan oraya atıyor bi yerlere vuruyor. yok yani bir duru durağı yok. allah aşkına sizinkiler de böyle mi?

onun haricinde her şey olması gerektiği gibi ayıyla uyumlu şu ağlama işi çıldırtıyor beni gerçekten akıl sağlığımı kaybedeceğim diye korkuyorum. 2. ye hamile kalanları gördüm bir de cesaretinizi tebrik ediyorum gerçekten.
İstediği olmadığı an da çarşı pazar farketmez yere uzanip kalkmıyor kaldıramıyorum suda cirpinir gibi yerlerde surunup ağlıyor geçici bir dönem olduğunu düşünüp kendimi sakinleştirmeye calisiyorum

Benim civcivde öyle ağlamasından bunaldım artık. Bana yapışmasa aynı an da duymıcam o kadar alıştım ki. Bide benimki ayının çok gerisinde kaldı konuşmuyor onu getir bunu götürden anlamıyor bunun psikolojisi de çok ağır geliyor kendimi hepten yetersiz hissediyorum

İstediği olmadığı an da çarşı pazar farketmez yere uzanip kalkmıyor kaldıramıyorum suda cirpinir gibi yerlerde surunup ağlıyor geçici bir dönem olduğunu düşünüp kendimi sakinleştirmeye calisiyorum
bana bi cinnet geliyo ki o anlarda anlatamam. gözünden de 1 damla yaş gelsin de inanayım ağladığına. vallahi zor sabrediyorum.
Benim civcivde öyle ağlamasından bunaldım artık. Bana yapışmasa aynı an da duymıcam o kadar alıştım ki. Bide benimki ayının çok gerisinde kaldı konuşmuyor onu getir bunu götürden anlamıyor bunun psikolojisi de çok ağır geliyor kendimi hepten yetersiz hissediyorum
ben de bunaldım inan. her şeye ya her şeye ağlar mı bir bebek. bardaktan içer ağlar istediği kadar doldururum ağlar doldurmam yine ağlar. katlanılmaz bi hal aldı gerçekten.

konuşmasını kafana hiç takma. benim kızım konuşuyo da nutuk atmıyo ya 🤣 max 2 kelimelik birkaç cümlesi var. hala daha kelime kelime gidiyor. konuşmalarını engelleyen bir sağlık sorunu yoksa öyle ya da böyle konuşacaklar.

O ağlaktan bende de var😞 Dün mesela sabah kalktığında başladı ağlamadığı, mızlamadığı şey kalmadı. Bir de adet zamanı ağrım var az daha çıldıracaktım. Biraz uzandım üzerimden inmiyor. Azıcık oyna annem yerde yok oyuncakları getirip üzerime diziyor. En son artık sinirden acıdan ağladım bu seferde bana saralıp ağlıyor özür dilerim anne diye☹️ Hadi bu sefer onu sakinleştirmek için uğraş.

Kalabalıkta ya da başka yerde gayet normal ama evde resmen bana saldırıyor. Ya kucağımda ya bacağıma yapışık. Kesinlikle kendi başına durmuyor. Surekli arkamda bir gün ezicem korkuyorum😵‍💫 Ağlayacak bir bahanesi hep var. Kafam kazan oluyor tüm gün.

Ooo çok güzel bir haber bu, hem oğlanı hem kızı tatmış olacaksın canım. Hayırlısıyla sağlıkla kucağına almakta nasip olsun inşallah. Bezi bırakmanıza çok şaşırdım, annelerimiz bizlere de 2 yaşına girmeden bezi bıraktırdıklarını söylerlerdi de çok şaşırırdım. Demek ki olunca oluyor. Vaktin olursa nasıl bir yol izlediğini paylaşır mısın? Bizde tuvalete fisher price’ın tuvaletini koyduk. Çok uzun zamandır tuvalette. Benimle beraber tuvalete girerdi zaten, önceleri tuvalete hiç oturmamıştı. Bende erken olduğunu düşündüğüm için hiç oturtmamıştım. Son zamanlarda benle girdiğinde kendi tuvaletine oturuyor, bezi çıkarmadan oturuyor tabi… bazen tesadüfi bir şekilde kakasını da yaptığı oldu. En azından tuvalete ne amaçla oturduğumuzu biliyor diye sevindim. Ama tabi benim kıza bana daha çok küçük geliyor. Öğreneceğine ihtimal vermem🙈
Unuttum yazmayi kuşum hemen ozet geceyim😂 ilk basta zorlandim baya bez takardim kulot bez ama surekli gotururdum.tuvalete genelde yapmazdi yarim saate bir wc deydik sonra kompla cikardim ama altina kacirma cok oluyordu kaka ozellikle surekli azar azar yapiyordu tam olarak yapamadigi icindi. Sonra memlekete gittim o daha sarpa sardi orda surekli geziyordum bir bagla bir baglama altini derken baya karisti kafasi cisini soyleyen cocuk soylemez oldu ama eve doner donmez 3 gun sonra toparladi ve kaka tek sorundu o sorunda gecti artik sadec gece bagliyorum oda kizima uyku agir basiyor bende kiyamiyorum gotursem wc de yaparsa bezi temiz yoksa bir kere yapiyor baglamasam eminim yapmaz

Benimki de öyle canım.ağlayacak bir şey bulmasa kendini yere atıyor yine ağlıyor yine ağlıyor.yarın kreşle görüşmem var.dayanamıyorum artık.hele ki bir haftadır tatilde babaannesinin yaptıkları aman yarabbim kafayı yicektim.ben kucağına alma şu çocuğu dedikçe o benim inadıma kıcağına alıp durdu.hamileyim bana iyilik yapmıyorsun o bebek mi ki durmadan kucağına alıyorsun diyorum.kadında nato kafa nato mermer.sırf beni çileden çıkarmak için elinden geleni yaptı.Allahından bulsun.kreşe verecem en azından iki aylığına.bana göre ilk çocuk,pandemi,eve kapanmamız vs bu çocuklar böyle asosyal olup tepemize çıktılar.

B Bebekannesiii cok sevindim hayirla Allah kucagina almayi nasip etsin dedigin gibi bir halt ettik bakalim😂 begonvil1985 begonvil1985 cok teşekkür ederim aklina geldigim icin hamilelik ve eylul beni fena sarsti yorgun hissediyorum genelde o yuzden cok telefonla ilgilenmiyorum😂 4. Aya girdik bir oglum olucakmis ve asiri hareketli 3.5 aylikken disardan hareketleri göründü 😂
Saol canım Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşAlllahhh.benim oğlum da çok hareketliydi.9 haftalıktı tekme atmıştı bana ve sanki halay çekiyordu sürekli.şu anda aynı.her an kıpır kıpır hiç durmaz.uyurken bile iki saniyeye bir yatakta dönme dolap gibi döner 😀😀 şu anda karnımdaki de bir haftadır içimde sanki kelebekler uçuşuyor.değerim 2 günde 4 kat arttı da bakalım kaçız doğuracağımı yarın görcez 😀😀

Çok üzüldüm gercekten😔 benimde bir ara oyleydi resmen deliruordum ama tepki verme denildi bana tepki vermeyi lestim yavas yavas toparladi sanki

Her çocuğun gelisimi farkli biseyler soyledigimde sen tut elini gotur bunu istiyorum de bunu gotur de bu sekilde öğreniyor bence. Ben hep öyle yaptim

Unuttum yazmayi kuşum hemen ozet geceyim😂 ilk basta zorlandim baya bez takardim kulot bez ama surekli gotururdum.tuvalete genelde yapmazdi yarim saate bir wc deydik sonra kompla cikardim ama altina kacirma cok oluyordu kaka ozellikle surekli azar azar yapiyordu tam olarak yapamadigi icindi. Sonra memlekete gittim o daha sarpa sardi orda surekli geziyordum bir bagla bir baglama altini derken baya karisti kafasi cisini soyleyen cocuk soylemez oldu ama eve doner donmez 3 gun sonra toparladi ve kaka tek sorundu o sorunda gecti artik sadec gece bagliyorum oda kizima uyku agir basiyor bende kiyamiyorum gotursem wc de yaparsa bezi temiz yoksa bir kere yapiyor baglamasam eminim yapmaz
Ya valla sana helal olsun canım ya, hem hamilesin hemde bu işin altından kalkmışsın. Hemde çok iyi olmuş, seneye ikinci doğduğunda bu dertten kurtulmuş oldun. Hazır olduğunu nasıl anladın peki? Birde çişi geldiğinde kendi mi söylüyor yoksa belli aralıklarla sen mi oturtuyorsun?

Ya valla sana helal olsun canım ya, hem hamilesin hemde bu işin altından kalkmışsın. Hemde çok iyi olmuş, seneye ikinci doğduğunda bu dertten kurtulmuş oldun. Hazır olduğunu nasıl anladın peki? Birde çişi geldiğinde kendi mi söylüyor yoksa belli aralıklarla sen mi oturtuyorsun?
Teşekkür ederim🥰 benimki hazir degildi bence belki küçüktü cok tutma reflekside gelişmemişti onu ogretmek baya zorladi zaten. Geldimi birakiyordu o ara soylesede wc ye yetisemiyorduk yada yarisi altina yarisi tuvalete yapiyordu. İlk zamanlar yarim saatte bir eger goturdugde yapmazsa arayi dahada sıklastiiryordum, surekli goturmek cocugu cok yoruyor sormakta tabi. Benimki hatta bir ara resmen cis ismini duysun panikler aglar eliyle hayir derdi okadar bikmisti ( parantez acayim aslinda memelekete gitmek gezmeler falan olmasaydi okadar zor ve uzun surmezdi😊) şimdi tuvalete gitmeyi cok seviyor cisi kakasi geldimi ziplaya ziplaya gidiyor sarki soyluyor hattaa mirildanarak cis cis diye melodi yapiyor😂 kukulinin beze baybayinida cok sever butun hareketleri taklit ederdi ogrenme evresinde

Kızlar 2. Yada 3.’ye covid geçireniniz var mı? Vaka sayıları tekrar arttıkça ben çok korkuyorum elimden olmadan
Ben sanırım bir kez geçirdim.yani öyle hatırlıyorum 🤣🤣🤣 gripte bile bir ay yatardım ama bunda sadece halsizlik olmuştu.4. Dozu da yaptıracağım.canım bence hiç korkma çünkü coronayla yaşamaya alışmalıylz ☹️ Corona bitmeyecek çünkü.

X