- 26 Nisan 2019
- 4.501
- 6.679
- 158
- 39
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #37.601
kıyamam sana yaKızlar ben cok üzgünüm. Bebegim daha tam iyilesmeden yeniden hasta oluyor. Bu gece yine ayaktaydik. Neden benim çocuklarım bu kadar sık hasta oluyor? Siz nasil bakıyosunuz bebeklerinize? Su anda sadece zibinla ama yine de terliyor.. sacları az,sirilsiklam. Hep bez koyuyorum sirtina. Sacini kurutmaya çalışıyorum emzirirken. Gunduz cok kalin giydirmiyorum kısakollu zibinsa üzrine penyeden bluz. Ev 24derecelerde. Uzun kolluysa, bir de yelek. Patikleri her zaman ayağında. Camlari acip cereyan yapmam. Tek tek azar azar odaları havalandırırim. Uzerleri islanirsa ya da terlerse değiştiririm.. napicam bilmiyorum artık cok kötüyüm.. buyugunde 2 kere degistirdim üzerini surekli ter atıyor. Gunduz Iki oyun oynasa hemen terliyor yapisi böyle. Yani sizinkiler nasıl bundan dolayi mi hastalaniyorlar bilmiyorum.
Gercekten cok üzülüyorum..
surekli toplan hastaneye git.. ilac ilac ilac. Napicam ben? Pskolojikman kaldıramıyorum artik. Eşim de yıllardır bana kızdı kendimi cok suçlu hissediyorum. Ama napicagimi gercekten bilmiyorum. Cunku elimden geleni yapıyorum. Korkuma banyolarini bile seyrek yaptırıyorum.. geceleri hep ayaktayım. Nerde yanlis yapıyorum bana yardim edebilecek olan var mi? ...
Canım ecmelde bu sefer böyle her gören bebe hasta şunu yap bunu yap diyor sanki hiç bişi yapmıyorum ben çocuğa onlardan tavsiye istiyorum inan 2aydır bitmiyor artık ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuğa bu kadar ilaç vermek istemiyorum artık diye bağırasım geliyorKızlar ben cok üzgünüm. Bebegim daha tam iyilesmeden yeniden hasta oluyor. Bu gece yine ayaktaydik. Neden benim çocuklarım bu kadar sık hasta oluyor? Siz nasil bakıyosunuz bebeklerinize? Su anda sadece zibinla ama yine de terliyor.. sacları az,sirilsiklam. Hep bez koyuyorum sirtina. Sacini kurutmaya çalışıyorum emzirirken. Gunduz cok kalin giydirmiyorum kısakollu zibinsa üzrine penyeden bluz. Ev 24derecelerde. Uzun kolluysa, bir de yelek. Patikleri her zaman ayağında. Camlari acip cereyan yapmam. Tek tek azar azar odaları havalandırırim. Uzerleri islanirsa ya da terlerse değiştiririm.. napicam bilmiyorum artık cok kötüyüm.. buyugunde 2 kere degistirdim üzerini surekli ter atıyor. Gunduz Iki oyun oynasa hemen terliyor yapisi böyle. Yani sizinkiler nasıl bundan dolayi mi hastalaniyorlar bilmiyorum.
Gercekten cok üzülüyorum..
surekli toplan hastaneye git.. ilac ilac ilac. Napicam ben? Pskolojikman kaldıramıyorum artik. Eşim de yıllardır bana kızdı kendimi cok suçlu hissediyorum. Ama napicagimi gercekten bilmiyorum. Cunku elimden geleni yapıyorum. Korkuma banyolarini bile seyrek yaptırıyorum.. geceleri hep ayaktayım. Nerde yanlis yapıyorum bana yardim edebilecek olan var mi? ...
aslinda sorcaktim alerji olabilir mi fiye ama kurt dusurmek istemedim; icinize.allah kolaylık versinBen cok hastalanmam şükür. Esim de yeni yeni oluyor eskiden olmazmis..
Inanın ben de rahat bi insandim. Ta ki ilk kizim sürekli hastalanmaya baslayana kadar
Büyüğüm alerjik. Alerjik olanlar ben de kucukken hep iğne, antibiyotik yerdim diyor
aslinda sorcaktim alerji olabilir mi fiye ama kurt dusurmek istemedim; icinize.allah kolaylıkBen cok hastalanmam şükür. Esim de yeni yeni oluyor eskiden olmazmis..
Inanın ben de rahat bi insandim. Ta ki ilk kizim sürekli hastalanmaya baslayana kadar
Büyüğüm alerjik. Alerjik olanlar ben de kucukken hep iğne, antibiyotik yerdim diyor
Evet ikisi de bronşit olunca, buhar almak istemiyorlar, gunde 6sar tane ikisine de. Igne antibiyotikler. yemek de yiyemediler zaten uyku yok surekli agliyorlar bende cok yiprandim. Yazdan beri buyuk icin hastanelerdeyiz.kıyamam sana ya, üzülme lütfen. canım inan bizimkilerde çok sık hasta oluyor, ama mesela benim büyüğüm artık 11 yaşında , eskiye göre daha seyrek hastalanıyor. Bence seni yıpratan aynı anda hastalanmaları. Hasta olan bir çocuğa bile bakmak yeterince zorken, ikisi aynı anda olunca daha yıpratıcı ve yorucu.. Bir de anlattıklarına bakılırsa bu kadar terlemeleri normal mi? doktor birşey diyor mu? benim çocuklarda çok terler ama geceleri uyurken, sırt üstü yatıyorlarsa sırtları çok terler. birde burunları tıkalıyken nefes almakta zorlandıkları zamanlarda çok terlerler. Eğer antibiyotik kullanıyorlarsa o da çok terletir.
.
ben sık hastalanmalarını pandemiye bağlıyorum. Bebeğim doğduğunda pandemi sürecindeydik, doktor kontrollerii dışında nerdeyse hiç dışarı çıkarmadım. Yaşına girdikten sonra parkla tanıştı. mikroplarla yeni tanışıyor yani..bana sık hastalanmalarının sebebi buymuş gibi geliyor.
.
birde büyüğün kreş vs gidiyor mu? oradan da mikrop yalıyabilir.
.
kendini suçlama canım benim, hangi anne çocuğunun hasta olmasını ister, Eşinde seni suçlamasın, ondan destek görürsen emin ol süreci daha rahat yönetirsin
Yaa size de cok.gecmis olsun insallah hemen iyilesir ecmelde. Senin de ucuncu çocuğun, hala konusuyolar insanlar etraftan demek ki.. Hangi arkadaşımla konussam 2 aydir çocuğum hasta diyor. Bizimkiler gibi.En son gittiğimiz doktor hiç bişey vermedi ilaçla da geçmiyor dedi çok huysuzlaşırsa calpol dolven ver dedi hırlaması başlarsa ozmn tekrar bakarız dikkat et dedi ben dikkat ediyorumda nası bi hastalık geçmiyor
Birde doktor bana şey dedi bu hastalığa tutulanlar 6-8hafta toparlayamıyor siz vitaminli şeyler içirin dedi
Akşamları bal ve pekmez sakın verme dedi gece uykusunda geniz içe akarsa yapışıp nefes tıkanıklığına neden olur uyumaz uyutmaz öksürükten dedi sabah verecekmişiz onuda
Yani canım anlayacağın bi yakalanınca zor geçiyormuş bu virüs nası birşeyse canını sıkma sen çocukların için herşwyi yapıyorsun en güzel şekilde bakıyorsun
Aminn aminnaslinda sorcaktim alerji olabilir mi fiye ama kurt dusurmek istemedim; icinize.allah kolaylık versin
canım bana da sağlık ocağında hemşire söylemişti. Antibiyotik terletiyorsa bilin ki etkisini göstermeye başlamıştır diye. zaten terlemeye de yatkınlıkları varsa antibiyotikle daha çok terliyor olabilirler...sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun canım, kim bilir neler neler denemişsindir. Bronşit öyle bir hastalık, uzun soluklu oluyor.. inşallah biran önce bitsin, toparlansın yavrucak. Ben duâ'nın gücüne çok inanırım, sana da yavrularına da bol bol duâ edicem canımTerlemesini söylüyorum cok üzerinde durmyuyolar. Cok antibiyotik kullanıyo bazi günler ondan dolayi sanirim sabaha kadar durmuyo terlemesi.
Sağ olasın canım aynen 3çocukta olsa millet çok biliyor ve karışıyorYaa size de cok.gecmis olsun insallah hemen iyilesir ecmelde. Senin de ucuncu çocuğun, hala konusuyolar insanlar etraftan demek ki.. Hangi arkadaşımla konussam 2 aydir çocuğum hasta diyor. Bizimkiler gibi.
Bal pekmezi bilmiyodum, öksürüğe bogaza iyi gelir diye gece veriyodum ben..
Cok teşekkürler. Gercekten düşünüyorum hic fire vermiyorum
Pekmez gerçekten oksurege birebir bende verdim 3 gün olmadan geçti sabah uyanır uyanmaz veriyorumSağ olasın canım aynen 3çocukta olsa millet çok biliyor ve karışıyor
Bende veriyordum gece içini ısıtsın diye yapışkanlık özellikleri olduğu için gündüz verilmesi gerekiyormuş ve gerçekten bizim öksürüğümüze gerçekten fayda etti baya azaldı bizde
Sağ olasın canım aynen 3çocukta olsa millet çok biliyor ve karışıyor
Bende veriyordum gece içini ısıtsın diye yapışkanlık özellikleri olduğu için gündüz verilmesi gerekiyormuş ve gerçekten bizim öksürüğümüze gerçekten fayda etti baya azaldı bizde
Pekmez gerçekten oksurege birebir bende verdim 3 gün olmadan geçti sabah uyanır uyanmaz veriyorum
Açıkçası ne pekmezi bilmiyorum kaynanam el yapımı getirdi Tunceli'nin bu veriyorumÖksürük için Dut pekmezi veriyorsunuz değil mi kızlar? Birisi söylemişti hurma pekmezi de Yararlı diye. Ama öksürük için mi demişti hatırlamıyorum
ahh keşke içsede versem bendeAçıkçası ne pekmezi bilmiyorum kaynanam el yapımı getirdi Tunceli'nin bu veriyorum
Cok teşekkürler ♡ dua Cok kiymetli. Bu zamanda kim kime vakit ayirip da,gönül ayırıp da dua ediyor ki.. Allah razı olsuncanım bana da sağlık ocağında hemşire söylemişti. Antibiyotik terletiyorsa bilin ki etkisini göstermeye başlamıştır diye. zaten terlemeye de yatkınlıkları varsa antibiyotikle daha çok terliyor olabilirler...sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun canım, kim bilir neler neler denemişsindir. Bronşit öyle bir hastalık, uzun soluklu oluyor.. inşallah biran önce bitsin, toparlansın yavrucak. Ben duâ'nın gücüne çok inanırım, sana da yavrularına da bol bol duâ edicem canım
A cok gecmis olsun hasta mi oldu? Atesi dustu mu? Ilac verdiysem canım beklemiyorum. Bi 40 dk.sonra dusmeye başladıysa, o da uyuyosa ben de güç toplamak.icin uzaniyorum. Ama onunla değil, benim ısım onu harlamasin diyeBen ateş nöbetindeyim kızlar, uykusunda ateşi yükselir diye çok korkarım. Bebeğiniz ateşli olduğunda benim gibi bekler misiniz..
Ben ilaçta tam içiremedim ya , korktum canım, yükselirde farketmem diye. Dün geceyi uykusuz geçirebildim ama bu gece nasıl olacak bakalım. Şimdi uyuttum bebeği, ama mutfağa girmek, yemek yapmak durumundayım. Annelere dinlenmek yokA cok gecmis olsun hasta mi oldu? Atesi dustu mu? Ilac verdiysem canım beklemiyorum. Bi 40 dk.sonra dusmeye başladıysa, o da uyuyosa ben de güç toplamak.icin uzaniyorum. Ama onunla değil, benim ısım onu harlamasin diye
Aynen toparlıyor canım çok şükür sanırım artık iyileşiyoruz bizdePekmez gerçekten oksurege birebir bende verdim 3 gün olmadan geçti sabah uyanır uyanmaz veriyorum
Keçi boynuzu veriyorum canımÖksürük için Dut pekmezi veriyorsunuz değil mi kızlar? Birisi söylemişti hurma pekmezi de Yararlı diye. Ama öksürük için mi demişti hatırlamıyorum
Nasıl oldu canım düştümü ateşi bende atrş olunca sabahı sabah ediyorumBen ateş nöbetindeyim kızlar, uykusunda ateşi yükselir diye çok korkarım. Bebeğiniz ateşli olduğunda benim gibi bekler misiniz..
Ah canım. Ne kadar zor anne olmak ne kadar.. Ince giydiriyorsun değil mi? Keske tost falan biseyle idare etseniz bugün. Bebis icinse muz fln.. cunku senin en azindan yarim saat bi saat dinlenmen cok önemli yorgun argin isi uzun yaparrsın ama dinlenebilirsen daha hızlı olursun.
Bi de sakin olmaya çalış, senin stresin bebegine yansır. Insallah düşer ateşi. Bugün kaclarda?
37,5-38,5 arası gidip geliyor ateşi. bol su teklif ediyorum. Profil mesajlarında bir arkadaş gül suyu önerdi. çok etkili oldu kızlar, vücuduna sürdükten bir kaç dakika içinde ateşini düşürdü. Saf gül suyu olması gerekiyormuş. sürdükten sonra resmen gözü açıldı yavrumun. sizinde elinizin altında olsun, şimdilik kontrol altında tutmaya çalışııyoruz, ama tabiki huysuzluğu çok artarsa ve durumu kontrol edemezsek tabi doktora gideceğiz.Nasıl oldu canım düştümü ateşi bende atrş olunca sabahı sabah ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?