Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hayırlı uğurlu olsun canım. İnşallah hayırlısıyla sağ salim kucağına da almayı nasip eder Rabbim.
 
Vizeci06
@ N N8M
Oriana

@ dlkkydlntpl
S Srks

kızlar Allah razı olsun desteğiniz için. Dün yazamadım, bugün herşeyi detaylıca anlatıcam belki vesile olurum.
ben 12 aylık evliyim 3 aydır bebek düşünüyordum.4 ay öncesine kadar da vajinismustum çok şükür yendim.
ilk 2 ay olmadı benim adetlerim hep geç olur, 40-50 günü kesn bulur. Doktora bebek istediğimi söyledim ancak test negatif ve hala adet olmamıştım. 50 gün olmuştu....
Doktor üstten baktı adet söktürücü verdi ve yumurtaların çatlamamış yavaş çalışıyor dedi klomen verdi.
söktürücü 12 gün sonra işe yaradı, 5.gün den klomeni kullandım. 3 gün sonra kontrol dedi ama ramazan tatiliydi 10 gün doktora kontrole gidemedim..
o doktor ameliyattaymış başkasına göründüm tatil biter bitmez. Oda alttan baktı 3.58 cm basit kist gördü. ve bana çok fazla yumurta görüyorum ama hepsi de küçük yeterli büyüklükte değil dedi. (klomenden oluştu heralde onlarda )
kan testi yapmadı hamiş miyim diye, heralde kist gördü hamiş olamam diye düşündü. Adette gel kistin küçülüp küçülmediğine bakalım dedi.
Ben hemen araştırma yaptım hatta burda da yazdım soğan kürüne başladım. 13 gün kullandım ara verdim, geri başlayacaktım ki dün 32.gündü adetten. 7 temmuz en yakın demiştim BAT için ve yemin ederim hiç umudum yoktu. Allah ol derse olur ama hele şu kist yok olsun da dedim.
dün arkadaşımın ısrarıyla erken gebelik testi aldım, akşam 10 sn de net çift çizgi oluştu. bekledim belki gerş teke döner dedim, imkansız olarak görüyorum kistliyim ben pisim kakayım .
sonra hemen size yazdım, dayanadım sabahı bekleyemedim acile gittim
başım dönüyor test çift çizgi kendimi kötü hissediyorum ellerim karınccalanıyor, karnımda ağrı var dedim. Uyuz bir hemşire vardı, güzelim senin gibi kaç kişi geliyor sen netlik kazanmaya geldin gündğz geleceksin dedi ama yinede doktora soralım dediç Doktora muayene edşcem alttan bakıcam dedi. alttan bakmayı reddettim. uygun göremedim bilmiyorum herkes bebek zigotken alttan bakılmaz derdi aklımda kalmış.. Oda üstten baktı kisti söyledim, kist yok dedi. sorun görünmüyor dedi kan testi yapalım dedi nedense izin veresim tuttu dedi
kana koştum 1 saat sonra çıktı testi ve kan testi sonucunu görselde paylaşıcam.
Doktor, evet gebeliğin pozitif değerinde güzel 15 gün sonra kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi. o zamana kadar ağrın kanaman olursa tabi hemen gel ama benim önerşm 15 gün dedi. Şuan gebeliğin ne sağlıkta olduğu hakkında bişey demem için çok erken dedi (boş, dış, kimyasal gebelik için )
folikasit kullanıyor musun dedi evet 3 aydır dedim ne kullanıyorsun dedi folbial 5 mg dedim.
onu bırak dedi o ağır dedi, hamileliğe kadar normal kullanırsın ama hamileyken daha hafifini kullan dedi FOLİDOCE önerdi günde 1 dedi.
gelelim belirtilere.
minnoşlar anlattıklarıma göre siz olsanız sizde umutsuz olurdunuz midem bulanıyordu,başım dönüyordu kasığıma son 1 haftadır hafif batma geliyordu özellikle sağ kasığıma. Ama sırf umutlanmayım diye umursamadım. kasık ağrısı sağ overde kist vardı ya ondandır dedim. bulantı dönmeyi de servisde giderken olduğuna bağladım.
Ama şöyle bulmacayı yerine oturtursak , kazık ağrısı bu hafta hani adet olurken karınla kasığa sancı girer ya öyle bir ağrı oluştu göğsümde hassasiyet vardı. Ben hasta olmadan 3 gün önce hep bunu hissederim, ahanda hasta olucam diyordum.Meğerse bebiş belirtisiymiş.
Cumartesi o kisti gören doktora gidicem 2 sonraki kan değerlerini eşleştiririz, gebelik tedavisine geçeriz inşallah.
Çoğul gebelikten birkaç kişi şüphelendi değeri gösterdiklerimden. Bilmiyorum hayırlısı ben hala şoktayım işallah yardımcı olurum siz bana sağlıkla kucağıma almam için dua edin bende size de nasip olması için edeyim inşallah.
değerime yorum yapar mısınız, yani ben ne kadarlık gebeymişimde haberim yokmuş.
inşallah bu duyguyu tadarsınız, sağlıkla hayırla kucağınıza alırsınız.
sorularınız için yardımcı olurum minnoşlar
 

Eklentiler

  • WhatsApp Image 2019-07-04 at 19.28.22.jpeg
    55,6 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2019-07-05 at 09.33.25.jpeg
    68,3 KB · Görüntüleme: 45
Allah sağlıcakla kucağına almaya nasip etsin
 
kızlar su ile karışık kıvamlı beyaz akıntı geliyor ya benden dün akşamda geldi , eşime söylemiştim.Benim kalbimden bu ay hamile kalcaksın diye geçiyor dedi, daha önce hiç böyle olmamıştı ama içime doğuyor dedi ay bi anda umutlandım sevindim öyle diyince
 
Allah sağlıklı kucagina almayı nasip etsin cnm hayırlı olsun
 
Canım seni şimdiden umutlandırmak istemedim ama benim de bata 2-3 kala öyle bir beyaz akıntı gelmişti bir de ara ara kasık batmaları ağrısı oluyorduUmarım sen de güzel güzel haberler alırsın, bata kaç gün kaldı
 
14 gün var ama ben çok erken yumurtladım adet bitiminin2.günüydü , adete 1 gün kala da ilişkim olmuştu o zamanda ihtimal var diye değerlendirmiştim.bakalım devamı gelcek mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…