İyi yapmışsın canım tek doktora da bağlı kalmamak lazım için daha rahat eder , ama iyi düşün iyi olsunKızlar ben haftaya cumartesı ıcın farklı bır dr randevu aldım ıcım daha rahat edıcek bole
Evet kuzum kendı kendıme leke dıe dıe leke gordum cok sukur hıc peceteyw fln sılınce gelmedı ama pımpırıklendkmİyi yapmışsın canım tek doktora da bağlı kalmamak lazım için daha rahat eder , ama iyi düşün iyi olsun
Bende öyleyim gün içinde bayılacak gibi oluyorum bulantılarım birazcıkta olsa azaldı yerini baş ağrısı ve uyku aldı , bunada şükürrKızlarrr Günaydınn hiç uyanmak istemeyen var mı?? Sürekli uykum var
Aaa cok ıyı fıkır bugunden ıtıbaren baslıyorum kuzum yazmayacanım kesin yaz, ben ilk doktorumu değiştirip bu doktoru araştırıp bulduğumda gitmeden önce her şeyi yazdım.
Bir ufak defter al ve bugün aklına bir şey mi geldi hemen yaz.
Biraz sistemli olmak lazım maalesef bu ara. Sonra gitmeden evvel bir göz gezdirirsin son eklemeleri yaparsın bitti gitti.
rahim büyüyor genişliyor ya belki ondan gelen çok ufak bir lekedir çok takma kafanaEvet kuzum kendı kendıme leke dıe dıe leke gordum cok sukur hıc peceteyw fln sılınce gelmedı ama pımpırıklendkm
Bennn sabah zor uyandım işe gelmek için . Hamilelik zormuş çalışan annelere daha da zor. Sabah yataktan kalkarken başım dönüyor .Kızlarrr Günaydınn hiç uyanmak istemeyen var mı?? Sürekli uykum var
Bende hiç bi belirti yok şimdilik hamile olmadan önceki hayatım var sadece akşama kadar uyumak istiyorumBende öyleyim gün içinde bayılacak gibi oluyorum bulantılarım birazcıkta olsa azaldı yerini baş ağrısı ve uyku aldı , bunada şükürr
aman neden farklı anlayalım özele gitmek isteyebilirsin tabi ki
dün devlete gittim kadın "bana" soruyor kaç haftalıksın diye.
dedim 11 haftalık -çaktırmıyorum da hani sanki bilmiyomuşum gibi- olduğunu düşünüyorum dedim.
evet 11 haftayla uyumlu diyor.
dedim atıyor mu kalbi, bakıyor bana hani ters ters "evet" cevap bu, hani demiyor ki kalp atışı normal falan. ama kalp atışını duyamıyormuşuz. Hani burada kalp atışı 140 mı 160 mı diye karşılaştırıyorduk ya, devlette attığını bile nazlanarak söylüyor.
Neyse istanbul dışı araştırma hastanelerinden çok iyi olanlar var cidden ama İstanbul'da hele doğum gibi kontrollü durumlarda gerçekten Allah'ım düşürmesin.
Zaten test verdiğinde kontrole aynı doktora gidemiyormuşsun falan aman neyse böyle işte uzatmıyım.
Yine de bence doktora gittiğinde bakın bu arada şu ilaçları kullanmaya devam ediyorum vs demekte fayda var. Arkadaşlarımdan da biliyorum, nasıl olsa doktor bana söyler dememek lazım sanırım. Her şeyi sormak tekrar tekrar sormak lazım. Ben de şu an doktoruma gittiğimde hepsinin üstünden geçeceğim ki hem beni iyice aklına kazısın hem de bir şey atlamış olmayalım.
canım valla 3 ay ben de eşimden uzak durmayı planlıyorum, 3 ay bitince işte bu kontrolümde soracağım. Zaten 2 hafta kaldı.
İlk gittiğim bir doktor vardı, o ilk 3 ay kesin yasak dedi. Sonra yeni doktoruma sormadım açıkçası, çünkü kendim de istemedim. Şimdi soracağım duruma göre ne diyecek bakayım doktorum.
Yaa ben kesin kalkamazdım iş çok zor gelirBennn sabah zor uyandım işe gelmek için . Hamilelik zormuş çalışan annelere daha da zor. Sabah yataktan kalkarken başım dönüyor .
Aynen kuzum sorun olsa ultrasonda gorunurdu dıe dusunuyorumrahim büyüyor genişliyor ya belki ondan gelen çok ufak bir lekedir çok takma kafana
canım valla 3 ay ben de eşimden uzak durmayı planlıyorum, 3 ay bitince işte bu kontrolümde soracağım. Zaten 2 hafta kaldı.
İlk gittiğim bir doktor vardı, o ilk 3 ay kesin yasak dedi. Sonra yeni doktoruma sormadım açıkçası, çünkü kendim de istemedim. Şimdi soracağım duruma göre ne diyecek bakayım doktorum.
O durum bende de cok var dun cok mutsuzdum bugun cok enerjıgım:)
Yaa ben sızm guzel enerjınıze bayılıyorumm hıc ınsanı germeden hep rahatlatıcı konusuyorsunuz :) Hıc sacma trıplere gırmeyıp ınsanı germeyen bı yapınız var o yuzden sızı kocaamanAraştırma hastanelerinden 2 sene öncesine kadar memnundum. Fakat 2 yıldır salgın hastalıklardan dolayı özellikle devlete gitmeye korkar oldum. Riskli gebelik grubundayım. Zaten Perinatolog için 3-4 ay sonra randevu veriyorlar. O da en iyi ihtimalle. Normal kadın doğumcular ise hayattan bezmiş.
Geçen tahliller için gittiğimde -ki kendi doktorumdan 3 gün sonraydı- BOŞ GEBELİK BU dedi devletteki. 1 hafta kafayı yedim. Oysa 3 gün öncesi kendi doktorum maşallah her şey yolunda demişti. Hatta bu sorularımdan dolayı foruma gelip görüş istedim ilk.
Çatala alırken örtü vermiyorlar, hijyen sıfır. Allah korusun soğuk algınlığı vs değil ki bu, her türlü mikrobu kaparsın. Normalde devlet + özel gidecektim. Geçen haftaki muayenemden sonra sadece kendi doktoruma gitme kararı aldım. Hem aklımı bulandırmamak için, hem de hijyen ve mahremiyetten dolayı. 12. Haftaya kadar her hafta görecekmiş doktorum. Normalde özel sağlık sigortam var, fakat doğum modülünü kapsamıyor. 6 ay sonra gebe kalsaydım kapsayacaktı. Şu an doktora 15 günde bir 720 TL veriyorum. Fakat değiyor. Detaylarda boğmuyor, endişelendiklerimi soruyorum rahatlatıyor. Çıktığımda psikolojik olarak rahatlamış halde çıkıyorum. Devlete en fazla tahliller için giderim.
Riskli grupta olduğum halde doktorum bana gönlünüzce hareket edin dedi. Dahası, bir takım bilgiler verdi. Araştırken Twitter'da bir kadın doğumcunun bu konuda yazdığı twit zinciri denk geldi. Çok güzel özetlemiş.
Özeti, bebek anne ve babası birbirini seviyor diye mutlu oluyormuş. Twit linki eklemek yasaktır diye ekleyemiyorum. Ama dileyene özel mesajda gönderebilirim. Yasak değilse tabi.
Yaa ben sızm guzel enerjınıze bayılıyorumm hıc ınsanı germeden hep rahatlatıcı konusuyorsunuz :) Hıc sacma trıplere gırmeyıp ınsanı germeyen bı yapınız var o yuzden sızı kocaaman
Yaslı demeyelım en olgunu benceÇok teşekkür ederim.Bildiğim kadarıyla topiğin en yaşlısı benim. Ben de sizi öperim kocaman kocaman.
benimde resmen 6.haftamda bulantım başladı Allahtan sabah daha çok,sonrasında aç kalırsam bulanıyor,sürekli ağzıma bişey atıyorum bulanmasın diyeGünaydın kızlar nasılsınız? 8. Haftadayım sürekli midemde bi kazınma açlık hissi var. Hem yemek kokusunu almak, yemek istemiyorum hem de sürekli ağzıma bi şey atıp midemi bastırmak istiyorum. Şimdiden çok acıkmak normal mi? Sizde durumlar nasıl?
Örgü örmek en iyisiymis. Kafam dolu oluyodu birakinca böyle şeyler düşünmeye basladim. 2 yelek yaptim 3.ye gecicem bugün yeter ki olumsuz şeyler düşünmim
aynen öyle oğlumda bol ayva yedim çenesinde ve yanağında çok minnak varAyyy ye ayvayı dogur gamzelıyı:)))
iyi olmuş canım içine sindiği gibi yap,doktorun takip şekli çok önemli verdiği bi ilacı not edip bi daha ki sefer için bilgi vermesi gerekir,gerçi genelde sen hatırlatmazsan unutuyorlarKızlar ben haftaya cumartesı ıcın farklı bır dr randevu aldım ıcım daha rahat edıcek bole
Canım neden riskli gebelik seninAraştırma hastanelerinden 2 sene öncesine kadar memnundum. Fakat 2 yıldır salgın hastalıklardan dolayı özellikle devlete gitmeye korkar oldum. Riskli gebelik grubundayım. Zaten Perinatolog için 3-4 ay sonra randevu veriyorlar. O da en iyi ihtimalle. Normal kadın doğumcular ise hayattan bezmiş.
Geçen tahliller için gittiğimde -ki kendi doktorumdan 3 gün sonraydı- BOŞ GEBELİK BU dedi devletteki. 1 hafta kafayı yedim. Oysa 3 gün öncesi kendi doktorum maşallah her şey yolunda demişti. Hatta bu sorularımdan dolayı foruma gelip görüş istedim ilk.
Çatala alırken örtü vermiyorlar, hijyen sıfır. Allah korusun soğuk algınlığı vs değil ki bu, her türlü mikrobu kaparsın. Normalde devlet + özel gidecektim. Geçen haftaki muayenemden sonra sadece kendi doktoruma gitme kararı aldım. Hem aklımı bulandırmamak için, hem de hijyen ve mahremiyetten dolayı. 12. Haftaya kadar her hafta görecekmiş doktorum. Normalde özel sağlık sigortam var, fakat doğum modülünü kapsamıyor. 6 ay sonra gebe kalsaydım kapsayacaktı. Şu an doktora 15 günde bir 720 TL veriyorum. Fakat değiyor. Detaylarda boğmuyor, endişelendiklerimi soruyorum rahatlatıyor. Çıktığımda psikolojik olarak rahatlamış halde çıkıyorum. Devlete en fazla tahliller için giderim.
Riskli grupta olduğum halde doktorum bana gönlünüzce hareket edin dedi. Dahası, bir takım bilgiler verdi. Araştırken Twitter'da bir kadın doğumcunun bu konuda yazdığı twit zinciri denk geldi. Çok güzel özetlemiş.
Özeti, bebek anne ve babası birbirini seviyor diye mutlu oluyormuş. Twit linki eklemek yasaktır diye ekleyemiyorum. Ama dileyene özel mesajda gönderebilirim. Yasak değilse tabi.
Yaslı demeyelım en olgunu bence♥
Kendi bebeğime örüyorum canim. Strese iyi geliyobenimde resmen 6.haftamda bulantım başladı Allahtan sabah daha çok,sonrasında aç kalırsam bulanıyor,sürekli ağzıma bişey atıyorum bulanmasın diye
bende bi battaniye bitirdim sen yelekleri kime örüyorsun canım,ben şimdilik ablamın bebelere başladım o da hamile ikizlere
aynen öyle oğlumda bol ayva yedim çenesinde ve yanağında çok minnak var
iyi olmuş canım içine sindiği gibi yap,doktorun takip şekli çok önemli verdiği bi ilacı not edip bi daha ki sefer için bilgi vermesi gerekir,gerçi genelde sen hatırlatmazsan unutuyorlar
Canım neden riskli gebelik senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?