2019 TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAMAK İÇİN GERİ SAYIM YAPANLAR

hiç söyleme bırak doğal yolla oldu bilsinler benim ablam 2. tüp bebek hamile 2 sindede sadece anneme bana soyledi benim eşimin agzında laf durmaz onune gelene söyluyor rahatsızlık bende diyor ozguven tavan
 
haaaaa cok iyi di
 
ozel muayneden cok bu işi iyi yapan merkezlere git derim ben bahceciye gideceğim insallah onumundeki ay beslenme programına basladım bugun itibari ile
 
2 kasimda negatif sonucunu aldim...az once merkezi aradim doktorum pazartesi arayacakmis..neden tutmadi bilmiyorim ben de sikinti yok.esimde sperm sayisi azdi..iki tane blastokist embriyo transfer edilmisti...doktorum ne diycek bakalım
ne dediler aradılar mı ?
 
hay allah rabibim bir an once nasıp etsin mevlut kandili hatrına
 
KIZLAR ARKADASLAR SAYFAMI TAKİP EDİP DUYGULARINI DİLE GETİREMEYEN BAYANLAR MEVLUD KANDİLİ HÜRMETİNE DUA ZİNCİRİ OLUSTURALIM MI ?
 
MEVLİD KANDİLİ NEDİR?
Mevlid 'doğum zamanı' demektir. Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum günü olan Mevlid Kandili gecesinde dilekler geri çevrilmez. İbadetle geçirilmesi önerilen bu gecede bol bol dua edin.
 
Mevlit Kandili gecesinde okunması önerilen Yunus Peygamberin ettiği bir dua vardır. Bu duayı Hz. Yunus balığın karnındayken yapmıştır. İslam alimleri bu duayı okuyarak her hangi bir dilekte bulunan müminin dileğini yüce Allah muhakkak yerine getirir diyorlar. Yunus Peygamber balığın karnındayken şu duayı okuyordu:

“Senden başka Allah yoktur. Allahım seni bütün noksanlıklardan uzak tutarım. Ben öz nefsime yazık edenlerden oldum.


AKŞAM NAMAZINI KILIP FATİHA'DAN SONRA BU DUAYI OKUYUN
Mevlid Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı etsin;

-“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”

Bu duadan sonra kişi dileğini yaradan da isteyebilir.
 
Tedavi öncesi erkeklerin yapması gereken davranışlar
  • Tüp bebek yönteminde erkekler tedaviye başlamadan önce son üç ay hamam, kaplıca ve bunun gibi sıcak ortamlardan kaçınmalıdır. Çünkü sıcak ortamlar erkeğin sperm kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir.
  • Tüp bebek tedavisinin uygulanacağı tarihten önce iki ay içerisinde ateşli bir hastalık geçirilmişse muhakkak doktora bilgi verilmelidir. Ateşli hastalıklar erkeklerin sperm kalitesini düşürür ve tedavinin başarı oranını etkiler.
  • Erkeklik organında bir iltihap oluşmuşsa ya da farklı bir rahatsızlık olduğunda, doktor bu konu hakkında bilgilendirilmelidir.
  • Başka bir hastalıktan dolayı kullanılmak zorunda kalınan ilaçlar varsa tedavi öncesi mutlaka doktora ilaçlar hakkında bilgi verilmelidir.
  • Uçuk hastalıkları ile ilgili bir enfeksiyon söz konusu ise bu konu doktora iletilmelidir.
  • Spor yapılıyorsa tedaviye başlamadan üç ay önce bırakılmalıdır.
  • Son üç ay içerisinde sigara ve alkol kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Erkek, iç çamaşırlarını rahat ve bol olarak tercih etmelidir. Sıkı iç çamaşırlarından uzak durulmalıdır.
  • Tedavi öncesindeki son üç gün kesinlikle cinsel ilişkiye girilmemesi gerekmektedir.
Tedavi öncesi kadınların yapması gereken davranışlar
  • Tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olmaya karar veren kadınlar daha önce cinsel bölgeleri ile ilgili bir rahatsızlık geçirmişseler ya da tedaviye karar verdikleri süre içerisinde hala rahatsızlıkları devam ediyor ise muhakkak doktorlarına bilgi verilmesi gerekmektedir.
  • Farklı bir rahatsızlıktan dolayı kullanılan ilaçlar olduğunda doktora bilgi verilmelidir.
  • Karın bölgesini eritmek için egzersizler yapılıyorsa bu egzersizlere son verilmelidir.
  • Tüp bebek tedavisine başlamadan önce son üç ay içerisinde hiç bir şekilde sigara ve alkol kullanılmamalıdır.
  • Tedaviden önceki üç ay içerisinde sıcak olan ortamlardan kaçınılmalıdır. Hamam, sauna ve kaplıca gibi mekanlara gidilmemelidir.
  • Günde iki adetten fazla asitli içecek içilmemesi gerekmektedir. Hiç içilmemesi hasta için daha sağlıklıdır.
  • Tedavi boyunca doktorun gerek görmediği hiç bir ilacın alınmaması gerekir.
  • Tedaviden önce zayıflamak için herhangi bir diyet uygulanıyorsa, tedaviye başlanılması ile birlikte yapılan diyetin sonlandırılması gerekmektedir.
  • Anne adaylarının tedavi öncesinde beslenmelerine özen göstermesi gerekir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir. Her gün bir bardak taze sıkılmış portakal suyu sağlıklı beslenmek için yapılacak davranışlardan bir tanesidir. Kavrulmamış olan ceviz, badem, fındık gibi besinler sık olarak tüketilmelidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…