son araştırmalara göre yüksek dozda folik asidin bebeğin gelişimini kötü etkilediği bulgularına ulaşılmış. bu yüzden artık doktorlar hunharca folik asit iç demek yerine değerlerine bakıp belli bir seviyede tutmaya çalışıyorlarmış. bana öyle dedi yani doktorum. ben hamilelik öncesi başlamıştım fplik aside şuan durdurdu test sonuçlarım çıkınca götürücem ona göre karar verecekmiş. senin değerlerin de iyiyse gerek görmemiş olabilir. :)Cok cok tesekkur ederim sagolasinDoktorum folik asit kullanmamida istemiyor benim.. o yuzden hic icmedim simdiye kadar. Biraz farkli bi doktor.. benim anam folik asit mi kullanmis dedi
son araştırmalara göre yüksek dozda folik asidin bebeğin gelişimini kötü etkilediği bulgularına ulaşılmış. bu yüzden artık doktorlar hunharca folik asit iç demek yerine değerlerine bakıp belli bir seviyede tutmaya çalışıyorlarmış. bana öyle dedi yani doktorum. ben hamilelik öncesi başlamıştım fplik aside şuan durdurdu test sonuçlarım çıkınca götürücem ona göre karar verecekmiş. senin değerlerin de iyiyse gerek görmemiş olabilir. :)
Eskiden cocuk ölümleri ve düşükler cok oluyormus bunun sebebi de hamile olan anne adaylari bilinclenmedigi icin doktora gidemedigi icin. Onun annesi de muhtemelen oyleydi kim bilir kac dusuk yapti aile bilmiyordu niye cunku hamile olan kadinlar oyle test mi yapiyordu hayir adetleri geciktigi zaman mideleri bulandigi zaman hamileyim galiba diyorlardi ve kayinvalide kayinbaba bilmiyordu oyle soyleyemiyorlardi ta ki karinlari sisene kadar folik asit nerde bulabiliyorlardi cocuklarina sut bulamiyorlardi o yuzdennnn canim sen o doktora bakma en kisa zamanda doktorunu değiştir folik asit cocugun gelisimi acisindan bir vitamin alman gerekiyor ki zaten vucut fazlasini atiyor ama eksikse de eksigini tamamliyorCok cok tesekkur ederim sagolasinDoktorum folik asit kullanmamida istemiyor benim.. o yuzden hic icmedim simdiye kadar. Biraz farkli bi doktor.. benim anam folik asit mi kullanmis dedi
Üstelik keşke bu dönemde de herşey büyüklerimizin zamanındaki kadar temiz, katkısız ve besleyici değeri yüksek olsa. Şu an en sağlıklı şekilde beslenmeye çalışsak bile yediğimiz meyve sebze 20 yıl öncesi gibi değil maalesef..Eskiden cocuk ölümleri ve düşükler cok oluyormus bunun sebebi de hamile olan anne adaylari bilinclenmedigi icin doktora gidemedigi icin. Onun annesi de muhtemelen oyleydi kim bilir kac dusuk yapti aile bilmiyordu niye cunku hamile olan kadinlar oyle test mi yapiyordu hayir adetleri geciktigi zaman mideleri bulandigi zaman hamileyim galiba diyorlardi ve kayinvalide kayinbaba bilmiyordu oyle soyleyemiyorlardi ta ki karinlari sisene kadar folik asit nerde bulabiliyorlardi cocuklarina sut bulamiyorlardi o yuzdennnn canim sen o doktora bakma en kisa zamanda doktorunu değiştir folik asit cocugun gelisimi acisindan bir vitamin alman gerekiyor ki zaten vucut fazlasini atiyor ama eksikse de eksigini tamamliyor
Hayırlı olsun canım :)Son adet tarihim 1 şubat. Beklenen adet tarihimde 4 marttı. Dün test yaptım ikinci çizgi bariz belli olunca acilde kan verdim beta hcg 554 çıktı. Bugünde doktora gittim keseyi tam göremedi ama rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi. Bir haftadır adet olacakmışım gibi sancılarım oluyordu. Sanırım şubatta hamile kalanlardan oluyorum. Sürpriz olduğu için çok garip hissediyorum.
Son adet tarihim 1 şubat. Beklenen adet tarihimde 4 marttı. Dün test yaptım ikinci çizgi bariz belli olunca acilde kan verdim beta hcg 554 çıktı. Bugünde doktora gittim keseyi tam göremedi ama rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi. Bir haftadır adet olacakmışım gibi sancılarım oluyordu. Sanırım şubatta hamile kalanlardan oluyorum. Sürpriz olduğu için çok garip hissediyorum.
Adetine bi gün varsa gayet iyi cnm önemli olan artış olması tabii sağlıkla kucağına al inşallah hayırlı olsunMerhaba kızlar bende bugün kan tahlili yaptırdım adetime 1 gün var 106 çıktı, dün idrar testi yaptım 2 kere 2 sindede çift çizgi çıktı 2 gün sonra tekrat kan tahlili yaptırıcam, ilk gebeliğim bende çok heyecanlıyım.Sizce değer nasıl?
Hayır yani doktorun eskiyle şimdiyi bir tutmasina kızıyorum şimdi saglikli beslenmek o kadar zor ki bebegin alacagi vitamini vucudumuza yeterince alabiliyor muyuz hayir.. neden cunku yediklerimiz mide bulantilarini çoğaltıyor simdi bebegin gelisimi icin vitamini var bulantiyi azaltmak icin vitamin var ve bence bunlar kurtarici seyler bir hamile adayini bunlardan uzaklastirmak ne kadar dogru acikcasi bilemedimÜstelik keşke bu dönemde de herşey büyüklerimizin zamanındaki kadar temiz, katkısız ve besleyici değeri yüksek olsa. Şu an en sağlıklı şekilde beslenmeye çalışsak bile yediğimiz meyve sebze 20 yıl öncesi gibi değil maalesef..
Hayirli olsun canim saglikla gelsin insallah agrilarin arada olur korkma rahim genisledigi icin.. leke gelirse doktoruna soyle mutlaka ilac versinSon adet tarihim 1 şubat. Beklenen adet tarihimde 4 marttı. Dün test yaptım ikinci çizgi bariz belli olunca acilde kan verdim beta hcg 554 çıktı. Bugünde doktora gittim keseyi tam göremedi ama rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi. Bir haftadır adet olacakmışım gibi sancılarım oluyordu. Sanırım şubatta hamile kalanlardan oluyorum. Sürpriz olduğu için çok garip hissediyorum.
Hayirli olsun canim degerlerin iyi onemli olan 2 gunde 2 katina cikmasi saglikla gelsinMerhaba kızlar bende bugün kan tahlili yaptırdım adetime 1 gün var 106 çıktı, dün idrar testi yaptım 2 kere 2 sindede çift çizgi çıktı 2 gün sonra tekrat kan tahlili yaptırıcam, ilk gebeliğim bende çok heyecanlıyım.Sizce değer nasıl?
Teşekkür ederim. Ben hazır hissetmiyordum açıkçası hayatım değişti sanki bir anda.
Her şey muhteşem olacak... İnan bana en güzel şey...Teşekkür ederim. Ben hazır hissetmiyordum açıkçası hayatım değişti sanki bir anda.
Moralim ve psikolojim hic iyi degil, bos gebelik mi diyr kafayi yemek uzereyim. Gribi atlattim. Ama zaman gecmiyor. Gelecek hafta grlsinde bebegimi goreyim rahatlayayim istiyorum
Ben internette okuya okuya bu hale geldim, once dis gebelik mi diye taktim degilmis simdide bos gebelik mi diye taktim. Hayir standart hayatimda ultra gamsiz bir insanken su an gamli baykus oldum. Aglamak istiyorum surekli ve surekli midem bulaniyor.Bende aynı duygulardaym neden böyle düşünmeye başladığımıda bilmiyorum açıkcası haftaya çarşamba gideceğim sanki arada yıllar var gibi geliyor
Aynı şeyleri bende yaşadım bi haftam ağlayarak geçti. 7+0 da anca görebildik bebeği üstelik iki gün önce gittiğimde hala kese boştu. Gönlünü ferah tut bebeğin seninle inşallahBen internette okuya okuya bu hale geldim, once dis gebelik mi diye taktim degilmis simdide bos gebelik mi diye taktim. Hayir standart hayatimda ultra gamsiz bir insanken su an gamli baykus oldum. Aglamak istiyorum surekli ve surekli midem bulaniyor.