- 15 Temmuz 2015
- 18.693
- 31.189
-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Yaaa ilahii yaaIsrarlarıma dayanamadı muhtemelenşimdi önlük de değişik geliyor onu tutup çekerken eli dolu oluyor ondan mı uzanmıyor acaba.. onu bırakıp ötekini tutmayı akıl edemiyor şaşkın yarın deneyeyim bakalım eli doluyken sevdiği birşeyi almaya çalışacak mı..
Kızının tembelliğini kabul edemeyip bahane arayan annelere döndüm iyi mi
Et suyu icn erkrn degilmi bilemrdim kuzum afiyet olsun minigeAnnem bugun corba yapti, az et suyu, fasulye havuc kabak. O kadar lezzetli olmuski yarin eve biz icelim diye de yapacagim. Fakat bebek cok icmedi ve pek sevmedi. Aksam tekrar denediginizde daha cok hosuna gitti.
Cok keskin ni gecis oluyo sanki yoksa yesinler tabiki ama biraz yumuşakgecislerle kademe kadem olmali bence iste bugun patates tatti yarin etlu pataes corbasi yapaim dirrk gibi degil yani
Yok Ya ben de tavuk suyu çorba verdim Ya bugün ağır gelir mi diye düşüne düşüne ki zAten kattığım suyu yarım çay bardağı kadar ve içine bir tatlı kaşığı kadar tavuğundan attım bunun da hepsini tabiki yiyemedi yarına da yetiyor onu vereceğim gene, henüz et suyuna geçmiyorum hele kurban bayramı gelsin bi o zaman bolca yaparızCok keskin ni gecis oluyo sanki yoksa yesinler tabiki ama biraz yumuşakgecislerle kademe kadem olmali bence iste bugun patates tatti yarin etlu pataes corbasi yapaim dirrk gibi degil yani
Aynen bak o zamn tam yemelik olurlar hatta kemikli et parcasi nile eline verilirYok Ya ben de tavuk suyu çorba verdim Ya bugün ağır gelir mi diye düşüne düşüne ki zAten kattığım suyu yarım çay bardağı kadar ve içine bir tatlı kaşığı kadar tavuğundan attım bunun da hepsini tabiki yiyemedi yarına da yetiyor onu vereceğim gene, henüz et suyuna geçmiyorum hele kurban bayramı gelsin bi o zaman bolca yaparız
Et suyu icn erkrn degilmi bilemrdim kuzum afiyet olsun minige
Tabiki annem yaptigi icin icinde bir muzurluk olacak. Annem bebege sucuk vermis kadin. Ben buna da şükrettim
Azıcık aç olması gerekiyor canım emzirdikten bir saat sonra mesela keyfi yerindeyse çok yiyorAnnem bugun corba yapti, az et suyu, fasulye havuc kabak. O kadar lezzetli olmuski yarin eve biz icelim diye de yapacagim. Fakat bebek cok icmedi ve pek sevmedi. Aksam tekrar denediginizde daha cok hosuna gitti.
Benimkinin de dudagina degdirmisti babam kiyamet kopuyoduTabiki annem yaptigi icin icinde bir muzurluk olacak. Annem bebege sucuk vermis kadin. Ben buna da şükrettim
Ya bizim gunesimiz annesiyle kahvalti ediyormus yaa yerim onu benPatatesli yumurta yaptım ( minik bir patates haşladım+ yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı kadar tam buğday un + bi kaç damla zeytinyağı sonra tavada yine az bir yağda pişirdim altı kısık şekilde, tabaktaki 3/2 si kadardı hepsini yedirmedim ama severek yedi versem daha yerdi)
Kayısı püresi
Tuzsuz peynir
Evet canım 1 haftadır falan direk ona da yapıyorum yoksa benim yediklerimden istiyorYa bizim gunesimiz annesiyle kahvalti ediyormus yaa yerim onu benartik kahvalti ogunu her gun var kuzum herhalde
Yok kiz var zaten hatta bende sana bi tuyo veriim tarhanali omlet de varBlw ciler sizin içinde guzel olur patatesli yumurta uyduruk bi tarif işte
Deneyeceğim onu canım benim tarif kıtabımda da var ama bebek tarhanam yok, bizim yöremizde de yaş tarhana var biz kuru tarhana bilmiyoruz ( geçen sene yaptık biraz kuru tarhana denemelik yaş tarhanayı da kurutmadan hamur hali oluyor Ya oyle saklıyoruz biz buzdolabında daha ağır yoğun kokulu ve ekşi oluyor bizimki) instagramdan bi sayfa buldum oradan sipariş vereceğim galiba aşçıanne diye bi sayfaYok kiz var zaten hatta bende sana bi tuyo veriim tarhanali omlet de varbebeler cok seviyomus denee derim
Biz kuru saklariz toz halinde canim o zamn bak ebbkte flnda vardi galibaDeneyeceğim onu canım benim tarif kıtabımda da var ama bebek tarhanam yok, bizim yöremizde de yaş tarhana var biz kuru tarhana bilmiyoruz ( geçen sene yaptık biraz kuru tarhana denemelik yaş tarhanayı da kurutmadan hamur hali oluyor Ya oyle saklıyoruz biz buzdolabında daha ağır yoğun kokulu ve ekşi oluyor bizimki) instagramdan bi sayfa buldum oradan sipariş vereceğim galiba aşçıanne diye bi sayfa
Hmm e Bebek’e bakayım o zaman hem yakınımda var zaten gider alırım varsaBiz kuru saklariz toz halinde canim o zamn bak ebbkte flnda vardi galiba
O zamanlarida goruruz insallah yaaBlw yapan arkadaşlar yumurta yedirmek için süper bir yol keşfettim. Künefe peyniri veriyordum kahvaltılarda tuzsuz diye. Geçen gün bı peynirli yumurta yapayim dedim biraz soğuyunca bı baktım süper sertleşti tam elde tutabileceği forma geldi. Artık sabahlari hep öyle yapıyorum yumusakken kaşıkla şerit şerit tabağa döküyorum, dolapta bir iki saat bekleyince çok rahat tutup yiyebiliyor. Hatta içine bazen ceviz zeytin semizotu filan da koyuyorum. Soğuyunca her şeyi çok güzel toplayıp sekle koyuyor kaşar gibi bı peynir olduğu icin. Bi de salatalığı parmak parmak kesip koyuyorum önüne ben hiç müdahale etmeden yanımızda kendi kendine yapıyor bütün kahvaltısıni.