- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Tam kamyoncu bi sogan eksiktiKiz aldimelinden bir aglamak vir aglamak yikti ortalığıcok guzel dis kasidi gicir gicir fotoda ikende emiyordu aci degildi oyle agiz yakacak kadar
Yok Ya tombik olmasın tabi o kadar da yani ek gıda ile olmasın anne sütüyle olacaksa olsun da biraz genetik bi durum da olabilir belki benim kız aynı eşime benziyor eşim de 97 kiloValla biz 5 aydan beri yiyoruz su bi tabaktaki olanlar kadar yememistir daha ertus oyle soyliimmiktari azalt istersen biraz kuzum istersen tartinin yanlis olcaginu dusunmuyorum cunku eger öyleyse bi anda ek gidala cok almis gibi gozukuyo ga kiloli olsun diyosan bilemem tabi
Bacim bogazina kacmiyormu nasil birsey bilmiyorum ama yumusakmi sertmiPatatesli yumurta yaptım ( minik bir patates haşladım+ yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı kadar tam buğday un + bi kaç damla zeytinyağı sonra tavada yine az bir yağda pişirdim altı kısık şekilde, tabaktaki 3/2 si kadardı hepsini yedirmedim ama severek yedi versem daha yerdi)
Kayısı püresi
Tuzsuz peynir
Olur da canım içindekileri denemiş olman gerek mesela normal tarhana içinde domates kırmızı biber sarımsak soğan yoğurt vs oluyor hem bizim yaptığımızda dereotu falan gibi yeşil otlarda oluyor ben o yüzden bizimkinden veremeyeceğim yeni alacağım bebişeBebek tarhanasi almakmi lazim evdeki köy tarhanalari olmazmi
Patates zAten yumuşak hamur gibi oluyor Ya canım elimle verdim kopara kopara yedi o şekilde ağzına koyarken de elimle ezdim yemesini destekledimBacim bogazina kacmiyormu nasil birsey bilmiyorum ama yumusakmi sertmi
Tavugun bacagini koparda eline verTavuk yiyebiliyorlar mi yahu ??Bizde mis gibi izmirfen gelmis köy tavugu var yapayim eger yiyebiliyorsa ,
Olur bnce kuzum biz hep onlardan verdik yegenimeBebek tarhanasi almakmi lazim evdeki köy tarhanalari olmazmi
Isleri ne olcsunler yaa olabilir kuzum vallaYok Ya tombik olmasın tabi o kadar da yani ek gıda ile olmasın anne sütüyle olacaksa olsun da biraz genetik bi durum da olabilir belki benim kız aynı eşime benziyor eşim de 97 kilobelki iştahı da ona benzemiştir diyorum, ama akşamları vermeyeyim bi sure bakıyım olmadı yarın da bi sağlık ocağına gidip tarttırsam mı ki
Cok istedigim foto var da cikartmayaTam kamyoncu bi sogan eksiktibu fotoyu kesin cikarttirin cok guzel bayildim
Biseu olmaz bnce bnde verdim bikere yemişti ben her sabh yerken kendi yumurtamdan onada veriyorum zytnyagiyla tavada top top yapiyorum tuzsuz onu ayirip tuz bahrt ekliyim kendime yalaniyi iste bisey yedigi yok blw boyoe bisi demekkiCanlar sabah yumurta sarısı denedik bizde 8/1 ini verecektim 4/1 ini yedi yedikçe ağzını açıyor kıyamadım
Eline saglik canim bu peniri surme gibi nasil yapmıştınTavuk sularını bu şekilde yaptım kızlar içlerine de birer tatlı kaşığı tavuk etinden de koydum ince kıydım bıçakla, yarımşar bardak yaptım dondurup çıkardım poşete koydum( papatyamavis buz kalıplarım yoktu bulamadım boyle yaptım)
Diğeri de peynir yaptım gene evde paketli süt vardı içinden bir bardak kadar almıştım gerisi bozulacaktı 3-4 gun olmuştu açılalı bende boyle sürülebilir peynir yaptım kuzucuğuma bu kadar çıktı bi litreden bir bardak eksik sütten
Limonla sütü kestirdim canım inçe tülbentten süzdüm suyunu sıcağıyla aldım az diye büyük robotu indirmedim el rondosu var ya ipli olanlar onun içine koydum içine de bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledim çektim büyük robotta yaptığımda daha pürüzsüz olmuştu tabi bunda el gücü çok pürüzsüz olmadı ama tadı çok güzel krema gibi ( bu 1 haftadan fazla yetiyor hatta ben de yiyorum kahvaltılarda :)Eline saglik canim bu peniri surme gibi nasil yapmıştın
Cikartacak insanmi lazimCok istedigim foto var da cikartmaya
Ben biriktiriyorum fotoları 1 yaş olsun albüm yaptıracağım 365 tane fotoCikartacak insanmi lazimbizdede giden yok
Oglusum yiyebilsede bende yapsam keskeeeeTavuk sularını bu şekilde yaptım kızlar içlerine de birer tatlı kaşığı tavuk etinden de koydum ince kıydım bıçakla, yarımşar bardak yaptım dondurup çıkardım poşete koydum( papatyamavis buz kalıplarım yoktu bulamadım boyle yaptım)
Diğeri de peynir yaptım gene evde paketli süt vardı içinden bir bardak kadar almıştım gerisi bozulacaktı 3-4 gun olmuştu açılalı bende boyle sürülebilir peynir yaptım kuzucuğuma bu kadar çıktı bi litreden bir bardak eksik sütten
YaaOglusum yiyebilsede bende yapsam keskeeee
Eline sağlık cnm hepsi çok güzel görünüyor yine:) bu lorun dolapta dayanma süresinr baktın mı cnm belli bir günü vardı sanırım..Limonla sütü kestirdim canım inçe tülbentten süzdüm suyunu sıcağıyla aldım az diye büyük robotu indirmedim el rondosu var ya ipli olanlar onun içine koydum içine de bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledim çektim büyük robotta yaptığımda daha pürüzsüz olmuştu tabi bunda el gücü çok pürüzsüz olmadı ama tadı çok güzel krema gibi ( bu 1 haftadan fazla yetiyor hatta ben de yiyorum kahvaltılarda :)