• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan’da Tüp Bebek Tedavisi Görenler

Laboratuvarlar arası ve hatta kanın ne kadar beklediği veya hangi cihazlarla testin yapıldığına kadar amh değeri sonucunu etkileyen birçok etken var. Çoğu doktor bunu bile bilmez. O yüzden mesela pek çok yabancı ülkede amh testi istenmez. İstense bile tek başına anlamı yoktur. Önemli olan son aylarda adetinizin ilk günlerinde ultrasonda toplam kaç folikül göründüğü ile diğer hormon değerlerinizin durumudur.

Tedaviden dolayı vücudunuz kendini toparlamaya çalışıyor olabilir. Ayrıca adet olunmasına rağmen her ay yumurtlama olacak diye de bi kural yoktur. Her kadın senede birkaç ay yumurtlamadan adet olur ama tabi sürekli takipte değilse haberi olmaz. Tedavi sürecinden sonra böyle bir şey yaşadığınızı düşünüyorum. Boşuna strese sokmayın kendinizi. :)

Canım iki testi de hemen çalışan kanı bekletmeyen düzen Laboratuvarında yaptırdım hatta düşük çıkınca ikinci kez baktırdım Yine aynı çıktı maalesef.dediğin gibi adet dönemindeki sayı çok önemli benim hep iyi çıkıyordu o yüzden amh testine gerek duymamışlardı ama birkaç Kez fsh testi Yüksek çıkınca ben kendim baktırmak istedim.ama iyi ki de baktırmışım adetliyken iki yumurtalığımda on tane folikül gözüküyor olmasına rağmen 0.3 çıktı amh önemli olan şuanki durumunda ultrasonda folikül olması olsa da gidişat hakkında vaktimin daralıyor oluşunu öğrendim:( toplamada beş yumurta toplandı bu arada her ay on tane gözükmesine rağmen.
Aylardır ovulasyon testi yapıyorum artı ovulasyon olduğumu semptomlarımdan çok belirgin anlıyorum ilk defa bu ay olmadı 9 aydır o yüzden progesteron baktırdım ve gerçekten yumurtlamak olmadı adetim de gecikti dediğin gibi ilaçlardan dolayı olduğunu düşünüyorum şu an ama adet olursam bir doktoruma gideceğim bakalım bu sefer kaç yumurta gözükecek 🤦‍♀️ Sevindiğim tek şey amh düşüklüğüme göre şu ana kadar folikül sayımın iyi olması umarım tedavi sonuçlanana kadar böyle gider 🙏

İnşallah güzel sonuçlar alırsın canm dualarım seninle 🙏 haftabaşında cok yoğun oldu sonra ara ara devam etti çok şükür dün baya azalmıştı akşam kesildi istirahat dışarı cıkmayacağım guneşte kalmamam lazım iş yok bu şekilde devam bakalm. Çok şükür pazartesi acile gidince dinlettiler bir sıkıntı yok buda kalp atışı diye şükürler olsun iyi şimdi😊
Ya çok güzel haber😍 inşallah bi daha başlamayacak canım benim biraz sık dişini yeter ki bebişe bişey olmasın🙏

Kizlar transfer sonrası 12.gunum ve ben hala test yapmadım :( hiç elim varmadi yine olumsuz sonuç alacağım diye korkuyorum :(

Endişeni çok iyi anlıyorum ama ben de mesela 20 tane yumurta toplandı sadece 3 tane embriyo oluştu, sende de az rezerve rağmen 2 tane embriyo oluştu, rakamlara ve rezervin azlığına takılıp moralini ve enerjini yanlış yerde harcama,önemli olan tek bir yumurta ve onunda kalitesinin iyi olması, şimdi senin yapman gereken mevcutların kalitesini artirmak. Bir de 3 ve 5.gune çok takilmamalisin, az yumurta toplanıp ohss olmazsan aslında 3.gunun transferi anne rahmine daha erken kavuştuğu için daha avantajlı olduğu da oluyormuş. Ben mesela dondurulmuş yerine taze transfer isteyecektim ancak çok yumurta toplandığı için ve yumurta toplarken rahimden polip alındığı için 1 ay beklemek zorunda kaldım. Demem o ki çok bu ayrıntılara takılma her vücudun özelliği farklı ve kabul ettiği tedavide farklı. O yüzden emin ol şu an uygulanan senin için en doğrusudur. Farklı bir doktora mi gitseydim sorusunu hiç sorma kendine çünkü bunun bir cevabı yok inan bana, en iyisi diye bişey yok doktorlardan. Bir de bu çok ticari kaygı güdülen bı sektör artık, samimiyetten uzak. Benim gozlemim, doktorundan hemsiresine, sekreterine hepsi senin duygu durumundan ve hislerinden ziyade hemen işlemini tamamlayıp sıradaki 10000 liralık hastayı almak. Çok mekanik bir bakış açısı var. Ben mesela olumsuz netice aldım biri bile arayıp telkinde bulunmadı bundan sonraki süreç hakkında bilgi vermedi, ben koordinatore dün mesaj attım kadın zahmet edip geri dönüş bile yapmadı. İnternetten araştırarak sorularımızın yanıtını kendimiz buluyoruz.
Canim suan durumun ne? Bende de ayni durum oldu 25 yumurtadan 9 embrio oldu bana 5ci gune birakicaklarini dedi fakat 5ci gun arayib hepsinin oldugunu soylediler. Simdi labaratuar ve doktor degistim ve ikinci tedaviye bile baslatim umarim bu sefer ayni sorun cikmaz bide kalite icin bi takim takviyeler aliyorum

Kizlar transfer sonrası 12.gunum ve ben hala test yapmadım :KK43: hiç elim varmadi yine olumsuz sonuç alacağım diye korkuyorum :KK43:
Canım n’aptın kalbimiz seninle 🙏
İkincide herşey daha zor çok iyi anlıyorum bu sefer heyecan değil tamamen korku oluyor :( umarım son bulur korkuların🙏

Canim suan durumun ne? Bende de ayni durum oldu 25 yumurtadan 9 embrio oldu bana 5ci gune birakicaklarini dedi fakat 5ci gun arayib hepsinin oldugunu soylediler. Simdi labaratuar ve doktor degistim ve ikinci tedaviye bile baslatim umarim bu sefer ayni sorun cikmaz bide kalite icin bi takim takviyeler aliyorum
Benim 2 kere transfer oldu ama ikisi de negatif maalesef, yeni bi tedaviye şu an baslayamam hem maddi olarak hazır değilim hem de manevi olarak şu an çökük durumdayım normal doktora giderim belki aşılama vs, sen nerede yaptirmistin, 9 taneden hiç 5gune ulaşmaması enteresan, sonuçta gelişimlerine bakarak bari 3.gun embriyosu transfer etseydiler. Ya açıkçası benim bu sektöre olan inancım sıfır.

Benim 2 kere transfer oldu ama ikisi de negatif maalesef, yeni bi tedaviye şu an baslayamam hem maddi olarak hazır değilim hem de manevi olarak şu an çökük durumdayım normal doktora giderim belki aşılama vs, sen nerede yaptirmistin, 9 taneden hiç 5gune ulaşmaması enteresan, sonuçta gelişimlerine bakarak bari 3.gun embriyosu transfer etseydiler. Ya açıkçası benim bu sektöre olan inancım sıfır.
Bende guvenimi yitirdim farkli doktor ve labaruarla ikinci denemem. Yumurtalarn jalitesinin cok dusuk oldugunu soulediler bana besinci gune kadar her gun aradmda bsiey demediler besnci gunu hepsi gtdi dediler fakat doktorumda ikk gunden embrio bir gun sonrasi hepsi olmus dedi vallah icimde hala anlamadim simd cok guveniyorum doktora bisuru ilac vitamin takviyeside alsim vakalim nolucak bu gafta toplama islemi olmali

Merhaba. Transfer sonrası ne yiyip içtiniz. Lütfen pozitifi gören arkadaşlar paylaşır msnz. Ananas yemek faydalı mı mesela. Kimisi kasılmaya sebep oluyor diyorlar

yarın ikinci kontrolüm var ganolf ve e2 değerim yumurta sayıma göre düşükmüş menogon iğne kullanıyorum onun dışında euytrox tiroid ilacı+glifor+folbiol+duobalance devam
Merhaba menogon iğne kullanıyorum bende iki gündür glifor ve euthyrox 50 de kullanıyorum. Size faydası oldu mu bunların ne kadar zaman sonra faydasını gördünz yardımcı olur musunuz

Merhaba menogon iğne kullanıyorum bende iki gündür glifor ve euthyrox 50 de kullanıyorum. Size faydası oldu mu bunların ne kadar zaman sonra faydasını gördünz yardımcı olur musunuz
benim tüp bebeğim negatif sonuçlandı iki tane biri iyi kalitede diğeri orta kalite embriyo transferi olmuştu.Fayda sağlayıp sağlamadığını bilemedim canım ama doktor bu iki ilaca devam etmemi istedi arada aksatsam da devam ediyorum

benim tüp bebeğim negatif sonuçlandı iki tane biri iyi kalitede diğeri orta kalite embriyo transferi olmuştu.Fayda sağlayıp sağlamadığını bilemedim canım ama doktor bu iki ilaca devam etmemi istedi arada aksatsam da devam ediyorum
Hayırlısı olur inşallah ne kadar çok uğraşsak o kadar çok değer biliriz Allah hepimize nasip eder inşallah en kısa zamanda

Merhaba. Transfer sonrası ne yiyip içtiniz. Lütfen pozitifi gören arkadaşlar paylaşır msnz. Ananas yemek faydalı mı mesela. Kimisi kasılmaya sebep oluyor diyorlar
Zaman geçmiş ama belki geç kalmamışımdır. Ben transferden 1 gün öncesi başlayarak 5 gün boyunca 1 dilim ananas yedim transfer gününden itibaren her gün 1 bardak havuç suyu bunuda 4 5 gün kadar içtim sonuç alana kadar da her gün bir avuç kabak cekirdeği ve dut kurusu yedim bol su içtim hareketsiz kalmadım düzenli beslendim. Ananas evet kasılma yapabilir ama bu sanıldığı gibi olumsuz bir kasılma değil rahime embrıyo tutunması için rahim içine doğru kasılma olmalıymış bence ananas bunu sağlıyor. Rabbim en kısa zamanda isteyen herkese nasip etsin🙏

Mrb bana dondurulmuş embiryo transferi yapıldı.5 gün embiryosu.bugün beşinci gün.3. Günün sabahında kasıllarımdaki ağrıyla uyandım.daha sonra hiç bi belirti olmadı.böyle olup pozitif alan varmı.

Back