- Konu Sahibi p a t u l i
Laboratuvarlar arası ve hatta kanın ne kadar beklediği veya hangi cihazlarla testin yapıldığına kadar amh değeri sonucunu etkileyen birçok etken var. Çoğu doktor bunu bile bilmez. O yüzden mesela pek çok yabancı ülkede amh testi istenmez. İstense bile tek başına anlamı yoktur. Önemli olan son aylarda adetinizin ilk günlerinde ultrasonda toplam kaç folikül göründüğü ile diğer hormon değerlerinizin durumudur.
Tedaviden dolayı vücudunuz kendini toparlamaya çalışıyor olabilir. Ayrıca adet olunmasına rağmen her ay yumurtlama olacak diye de bi kural yoktur. Her kadın senede birkaç ay yumurtlamadan adet olur ama tabi sürekli takipte değilse haberi olmaz. Tedavi sürecinden sonra böyle bir şey yaşadığınızı düşünüyorum. Boşuna strese sokmayın kendinizi. :)
Canım iki testi de hemen çalışan kanı bekletmeyen düzen Laboratuvarında yaptırdım hatta düşük çıkınca ikinci kez baktırdım Yine aynı çıktı maalesef.dediğin gibi adet dönemindeki sayı çok önemli benim hep iyi çıkıyordu o yüzden amh testine gerek duymamışlardı ama birkaç Kez fsh testi Yüksek çıkınca ben kendim baktırmak istedim.ama iyi ki de baktırmışım adetliyken iki yumurtalığımda on tane folikül gözüküyor olmasına rağmen 0.3 çıktı amh önemli olan şuanki durumunda ultrasonda folikül olması olsa da gidişat hakkında vaktimin daralıyor oluşunu öğrendim toplamada beş yumurta toplandı bu arada her ay on tane gözükmesine rağmen.
Aylardır ovulasyon testi yapıyorum artı ovulasyon olduğumu semptomlarımdan çok belirgin anlıyorum ilk defa bu ay olmadı 9 aydır o yüzden progesteron baktırdım ve gerçekten yumurtlamak olmadı adetim de gecikti dediğin gibi ilaçlardan dolayı olduğunu düşünüyorum şu an ama adet olursam bir doktoruma gideceğim bakalım bu sefer kaç yumurta gözükecek Sevindiğim tek şey amh düşüklüğüme göre şu ana kadar folikül sayımın iyi olması umarım tedavi sonuçlanana kadar böyle gider