Kızlar bugün gittim doktora, perinatoloji doktoru ile görüştüm direk.
Sanırım devlet hastanesinde bi ilki başardım.
50 dakikaya yakın görüşme sürdü.
Neyse kan pıhtı gen testlerindeki sorun cikan 3 geni kaale almadı. Bunlar herkeste var dedi. Önemli olan bir gen var.
Ailemde hiç bir sağlık problemli kişinin olmaması çok ilginç bulundu. Sanırım ben seçilmiş kisiyim :):):):)
Folik asit, B12, d vitamini, coraspirini ömrüm boyunca kullanacağım.
Ölüm riskim çok yüksek.
Uzun bı ömür ancak Allah nasip ettiyse olur. Uzun bı ömrüm olacağı muamma :)
Her an beynim de bir pıhtı, kalbimde bir kriz ve gecirebilirim.
Ailemde çok hekim var d vitamini, B12 iğne, folik asit kullandığım halde homosistein çok yüksek olduğu, doktor bunları kullandığın halde homosisteinin bu kadar yüksek dedi. Çok şaşırdı. İyi bişey olmadığını zaten biliyorum, bende farkındayım.
Ömrüm boyunca diyetim var çok sevdiğim delisi olduğum yiyecekleri bunlar sonra sadece uzaktan bakıp el sallayacagim:) yada bir iki tane yiyeceğim.
Sizlerin yediğiniz bir peynir dilimini... artık ben onu o gün yediysem bu içerikte hiç bir besini de ağzıma sürmeyeceğim.
Homosistein kalp damarında birikirse kalp krizi, beyin damarlarımda birikirse beyin kanaması, ya da her hangi bir iç organıma giden damarda birikirse ani ölüme neden olabilir, plesenta da birikmesi söz konusu olursa düşüğe neden oluyormuş.
Ve bu değer bende 21.6.
Gelelim benden istenen testlere, bu testler benim gibi özel hastalara yapılıyor :)
İnanın ince bı defter olur aldığım çıktıdan.
Dışarı da yaptırmaya kalksam 7/8 bin TL dedi doktorum.
Bu iki sorun dışında hiçbirinde problem yok.
Eşimle hastaneden çıkınca inşallah mucizeyi Rabbim dünyaya gelmesini nasip ederde, bana bişey olsa bile eşim onunla ilgilenir, bı parçası olur diye dua ettim.
Doktor, Doğumdan sonra aslında sağlığın için yapacakların koşturmaların başlayacak ama şu an gebeliğin için ugrasicaz dedi. Doğumdan sonra geleceksin ve gerekli yönlendirmeleri yapacağız dedi.
Her ay doktor değerlerimi kontrol edecekmiş.
Aslında bana uzun yada kısa yaşamak koymuyor kızlar bana hiç de koymaz böyle şeyler ben kaderciyim.
Gencecik sapaağlam insandı birden kalp krizi geçirdi öldü vs vs durumları oluyor ya işte bunların hepsini homosistein ve kan pıhtı bozuk genleri yapıyor.