2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Ben süt izniyle idare etmeyi planlıyorum. Okulum 8.30_14.10 arası. İlk 6 ay 3 saat iznimiz var 11.30da okula gidersem kolay atlatırım gibi geliyo. Süt izni için matbu bir dilekçe vardı, güncellenmiş hali var mı elinizde?
Ben de günde 3 saat ders isteyeceğim, dilekçe verildiğini bilmiyordum. İlk Doğumda vermemiştim sanki

Bu arada çalışan anneler, işe ne zaman başlayacaksınız?
Okul açıldığından 2 aylık oluyoruz çok küçük ama evde de çok bunalıyorum. Program istediğim gibi ayarlanırsa başlamayı düşünüyorum 🤔
Ilk dönemi kapatacak şekilde rapor almayı da düşünüyorum, sadece maaş karşılığı derse girip okula gitmeyi de.. çok karışığım.

1 arkadaşım 3 sene önce kadın doğum dok torundan 40 gün heyet raporu istemiş, sezeryan oldğm için verir misiniz demiş o da vermiş sonra da 5 gün 5 gün almış dönemi kapatmış, ama doğuda çalışıyordu o zamanlar orda pek sorun olmuyormuş özel hastaneler hemen veriormuş raporu, başka bir arkdşm da geçen sene 40 günü 5 gün 5 gün farklı drlardan almış, ama bebeği zor bir bebekti kendi drundan da almış sağlık ocaklarından da. Bizim sağlık ocağı hasta olsan bile zar zor veriyor, özelde de rapor aldığımda hep gerçekten hastaydım, nasıl olcak ben de pek bilmiorm canm 😕
Ozeldeki doktoruma soracağım ben de. İnşallah verir. Gurbetteyim bakacak kimsem yok, daha çok küçük bakıcıya da bırakmak istemiyorum. Mümkün olsa en az bir yıl çalışmam ama maalesef en azından ilk dönem çocuğumla olmak istiyorum inşallah sıkıntısiz halledebiliriz

Benim kızım uykuları geceye döndü çok şükür

Ama sabahtan akşama kadar koalo gibi bana yapışık yarim saat arada omuzumda kestiriyor. Gaz sancıları aynen devam sürekli mız miz beni oturmuyor evin içinde gezince susuyor meme emme hala eziyet ağlaya ağlaya parca parca emiyor .
Dua ediyorum 3 ay dolunca biter bu gaz sancıları normal ağlamayan bir çocuğa döner inşallah.

Merhaba hanımlar ben birsey merak ediyorum dogum kontrolüne başlayanınız varmı ilaç alabiliyormuyuz merak ettim nasıl korunuyorsunuz bwnce gerekli bir soru diye düsünüyorum malum bebisleri etkilememesi lazım bu arada kızım 5.600 gram olmus :KK66: daha 52 günlük ve yumruğunu ağzına almaya basladı aç olsun tok olsun zabtdetmeye çalışıyorum gecd 2 ye kada rmızmız akşam 7 ,8 gibi başlıyor sonra uyuyor sıpa öğleye kadar daha yeni kalktı açken bile uyanmıyor mızmozlanıyor anlıyorum gece besigine koydum beni cok korkuttu yine kusmuş yüzü gözü hep mama olmuş iyiki uyumuyordum bises geldi bakayım dedim ben korua yöntemlerine bakıyordum bi baktım kaldırdım hemen cok korktum yanıma aldm gaz varmıs galiba kusması ondandı dua ede ede yattım hic uyuyamadm sizler neler yapıyorsunuz

Merhaba hanımlar ben birsey merak ediyorum dogum kontrolüne başlayanınız varmı ilaç alabiliyormuyuz merak ettim nasıl korunuyorsunuz bwnce gerekli bir soru diye düsünüyorum malum bebisleri etkilememesi lazım bu arada kızım 5.600 gram olmus :KK66: daha 52 günlük ve yumruğunu ağzına almaya basladı aç olsun tok olsun zabtdetmeye çalışıyorum gecd 2 ye kada rmızmız akşam 7 ,8 gibi başlıyor sonra uyuyor sıpa öğleye kadar daha yeni kalktı açken bile uyanmıyor mızmozlanıyor anlıyorum gece besigine koydum beni cok korkuttu yine kusmuş yüzü gözü hep mama olmuş iyiki uyumuyordum bises geldi bakayım dedim ben korua yöntemlerine bakıyordum bi baktım kaldırdım hemen cok korktum yanıma aldm gaz varmıs galiba kusması ondandı dua ede ede yattım hic uyuyamadm sizler neler yapıyorsunuz
Bende bunu düşünüyorum nasıl korunacaz diye bir çözüm bulamadım henüz. Tekrar hamile kalmaktan korkuyorum. Yeni adet oldum. Bebeğim 43 günlük hergün öğlen ve akşam üstü gaz sancısı atağı yaşıyoruz. Emerken ağlıyor ve kıvranıyor, sonra yorgun düşüp uyuyor uyuduktan sonra tekrar kucağıma alıp emziriyorum parça parça. Çok yorucu bu gaz sancıları bir an evvel geçer Insallah

Bende bunu düşünüyorum nasıl korunacaz diye bir çözüm bulamadım henüz. Tekrar hamile kalmaktan korkuyorum. Yeni adet oldum. Bebeğim 43 günlük hergün öğlen ve akşam üstü gaz sancısı atağı yaşıyoruz. Emerken ağlıyor ve kıvranıyor, sonra yorgun düşüp uyuyor uyuduktan sonra tekrar kucağıma alıp emziriyorum parça parça. Çok yorucu bu gaz sancıları bir an evvel geçer Insallah
Aytanesii Aytanesii kızlar bana drum prezervatifle korunmayı önerioruz ilk 6 ay ama yok dersen şu doğum kontrol hapını kullan emziren annelerin kullanımına uygun dedi. İsmini hatırlamıyorum bakıp yazarım isterseniz. @surisinem kakasını yapabiliyor mu peki canm? Benim oğlan da öyleydi de kakayı da yapamıyordu, ben yediklerime dikkat edince ve kayısı fln bolbol yiyince biraz daha düzeldi çok şükür. Bulgur, soğan, çiğ sebze meyve, soğuk içecekler de tüketmiyorum yapıorsundr mutlaka ama yine de yazaym dedim 😟 inşallah bianönce geçecek çok zor cidden gazlı bebek 😢

Ben daha adet olmadm bir sene olmayanda varmış spinal kullqnan ve kanaması olan cokmiş bi tan8dikta sürekli kanamadan hatta ağrıdan söz ediyordu eşlerde kondomu kabul etmezse ilacmı alıcaz hangi ilacı alıcaz sanırom icinde östrojen hormonu oomaması gerekiyormuş olmazsada yinede hamile kalma riskide varmış digerleride bebeğe gecebiliyormus bu nedenle emmeyi birakanlar varmış süt değiştiği icin

Aytanesii Aytanesii kızlar bana drum prezervatifle korunmayı önerioruz ilk 6 ay ama yok dersen şu doğum kontrol hapını kullan emziren annelerin kullanımına uygun dedi. İsmini hatırlamıyorum bakıp yazarım isterseniz. @surisinem kakasını yapabiliyor mu peki canm? Benim oğlan da öyleydi de kakayı da yapamıyordu, ben yediklerime dikkat edince ve kayısı fln bolbol yiyince biraz daha düzeldi çok şükür. Bulgur, soğan, çiğ sebze meyve, soğuk içecekler de tüketmiyorum yapıorsundr mutlaka ama yine de yazaym dedim 😟 inşallah bianönce geçecek çok zor cidden gazlı bebek 😢
Bulup yazsan iyi olur canım bakmak isterim prospektüsüne

X