2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Bu arada dün 4 saatlk araba yolculuğu yaptık bebeğimle. İki kez emzirdim onun dışında genelde uyudu. Bir kez avmye bir kez de yemeğe gitmiştik daha önce onlarda da sorun çıkmadı şükür. Bugün 40ımız çıkıyor bu arada. Eylülde antalyaya tatile gideceğiz ama o nasıl olcak bilmiyorum. Var mı o kadar uzun yol giden?
Tatil miiiiii 🙄 valla ben 3 ay olmadan dışarı bile çıkmayı düşünmüyodum çünkü bi kere çıktık kıyameti koparmıştı zatı muhterem çok acı bi tecrübe olmuştu . Şimdi 2-3 kere slingle yarım saatlik yaptık dışarı çıkıp 3 dakika yürüyene kadar gene aynı çığlık çığlığa

Tatil miiiiii 🙄 valla ben 3 ay olmadan dışarı bile çıkmayı düşünmüyodum çünkü bi kere çıktık kıyameti koparmıştı zatı muhterem çok acı bi tecrübe olmuştu . Şimdi 2-3 kere slingle yarım saatlik yaptık dışarı çıkıp 3 dakika yürüyene kadar gene aynı çığlık çığlığa
Neden ağlıyor ki canım gaz sancısı mı var? 3,5 aylık olcaz nerdeyse tatile giderken, olmadı sadece yiyip içicem o tatili istiorum dedim bakalım hayırlısı 🙄😆 Yol da 8 saat sürüyor, gece çıkçaz mecburen, ya da iptal ettircez bu ay sonu duruma göre.

Neden ağlıyor ki canım gaz sancısı mı var? 3,5 aylık olcaz nerdeyse tatile giderken, olmadı sadece yiyip içicem o tatili istiorum dedim bakalım hayırlısı 🙄😆 Yol da 8 saat sürüyor, gece çıkçaz mecburen, ya da iptal ettircez bu ay sonu duruma göre.
Benimkinin genel aksi ve huysuzluğu hiç bi derdi yokken bile ağlıyo dünyaya geldiğine pişman oldu herhalde diyorum. Bebeğin usluysa sıkıntı olmaz instagramda bi zayıflama hesabı var o hesabın sahibi kadın 1 aylık bebeyle çıktı tatile.

Bu arada dün 4 saatlk araba yolculuğu yaptık bebeğimle. İki kez emzirdim onun dışında genelde uyudu. Bir kez avmye bir kez de yemeğe gitmiştik daha önce onlarda da sorun çıkmadı şükür. Bugün 40ımız çıkıyor bu arada. Eylülde antalyaya tatile gideceğiz ama o nasıl olcak bilmiyorum. Var mı o kadar uzun yol giden?
Biz İstanbul’dan izmire gittik 5 günlüğüne. 54 günlük falandı. Tatil gibi olmuyor 1 kere denize bir kere de havuza girebildim sadece. Hava sıcak diye korktum açıkçası çok fazla dışarı çıkarmaya. Emzik almadığı için yemeğe falan giderken emzirip uyutup götürdüm genelde yoksa uyanıkken bir süre sonra sıkılıp ağlıyor. Emzirme önlüğü de kurtarıcım oldu hep, otobüste metrobüste, uçakta, plajda her yerde emzirdim. Acıktığı zaman başka bir şeyle aldanmıyor çünkü

Kızlar günaydın,bebeğini sünnet ettiren oldu mu, nasıldı süreç biz de Salı günü yaptıracağız, acı çekecek diye çok üzülüyorum 🥺
Merhaba bizimde ctesi randevumuz var muayene sonrası doktor yaptırın derse hemen yaptırmayı istiyoruz henüz 2 aylik olmadik sizin bebeğiniz kac aylık ve yaptirdiktan sonraki süreci paylaşır mısınız

Sıkıntı olacağını sanmam, büyük oğlumla 8 aylıkken 9-10 saatlik yola gitmiştik hiç sıkıntı olmamıştı. Şu an daha da rahat olur bence, arabada olmayı seviyorlar anne karnını hatırlatıyor

Merhaba bizimde ctesi randevumuz var muayene sonrası doktor yaptırın derse hemen yaptırmayı istiyoruz henüz 2 aylik olmadik sizin bebeğiniz kac aylık ve yaptirdiktan sonraki süreci paylaşır mısınız
Salı günü 38 günlük olacak, tabi paylaşırım :)

Biz İstanbul’dan izmire gittik 5 günlüğüne. 54 günlük falandı. Tatil gibi olmuyor 1 kere denize bir kere de havuza girebildim sadece. Hava sıcak diye korktum açıkçası çok fazla dışarı çıkarmaya. Emzik almadığı için yemeğe falan giderken emzirip uyutup götürdüm genelde yoksa uyanıkken bir süre sonra sıkılıp ağlıyor. Emzirme önlüğü de kurtarıcım oldu hep, otobüste metrobüste, uçakta, plajda her yerde emzirdim. Acıktığı zaman başka bir şeyle aldanmıyor çünkü
Biz eylül sonu gidicez hava aşırı sıcak olmaz diye tahmin ediyorum, benim için pek tatil gibi olmayacağı kesin zaten hayırlısı. Bebeğim emzik alıyor, o da bir artı öyleyse 😄 emzirme önlüğü bende alacağım arabada emzirirken müslin bezi bağladım boynuma, ama çocuk bunalmıor mu özellikle sıcakta önlüğün altında onu merak ediorum. Tşkkrler cvbn için

Bizde 44 günlüğüz, yarın doktor randevumuz var, yaptırmayı düşünüyoruz. Umarım güzelce, çabucak atlatırız bu süreci. :)

Biz eylül sonu gidicez hava aşırı sıcak olmaz diye tahmin ediyorum, benim için pek tatil gibi olmayacağı kesin zaten hayırlısı. Bebeğim emzik alıyor, o da bir artı öyleyse 😄 emzirme önlüğü bende alacağım arabada emzirirken müslin bezi bağladım boynuma, ama çocuk bunalmıor mu özellikle sıcakta önlüğün altında onu merak ediorum. Tşkkrler cvbn için
Evde kullandığımda istemiyordu bunalıyordu ama dışarda bir sorun yaşatmadı heralde daha fazla acıktığı için umrunda olmuyor :) rica ederimm

Dunde biz 40 ucurduk , bayramın 1. Günü uzun yola çıkacağız İstanbul dan Erzincan a ...
Eğer aklımdan çıkmazsa bebekle yol deneyimini paylaşırım seninle

Peki rapor haklarını kullanacak mısın önce?
Ben de öğretmenim, ilk dönem çalışmayı düşünmüyorum, alabilirsem ilk ay rapor alıp sonra ücretsiz izin alacağım canım. Rapor olayını da bir arkadaştan duydum ama nasıl almak gerekiyor biliyor musun? Kadın doğum doktorundan mi?

Ben de öğretmenim, ilk dönem çalışmayı düşünmüyorum, alabilirsem ilk ay rapor alıp sonra ücretsiz izin alacağım canım. Rapor olayını da bir arkadaştan duydum ama nasıl almak gerekiyor biliyor musun? Kadın doğum doktorundan mi?
1 arkadaşım 3 sene önce kadın doğum doktorundan 40 gün heyet raporu istemiş, sezeryan oldğm için verir misiniz demiş o da vermiş sonra da 5 gün 5 gün almış dönemi kapatmış, ama doğuda çalışıyordu o zamanlar orda pek sorun olmuyormuş özel hastaneler hemen veriormuş raporu, başka bir arkdşm da geçen sene 40 günü 5 gün 5 gün farklı drlardan almış, ama bebeği zor bir bebekti kendi drundan da almış sağlık ocaklarından da. Bizim sağlık ocağı hasta olsan bile zar zor veriyor, özelde de rapor aldığımda hep gerçekten hastaydım, nasıl olcak ben de pek bilmiorm canm 😕

Kızlar Emzirirken diş tedavisi gören yada antibiyotik kullanan var mı? Dişim çok ağrıyor iltihaplanmış😔
Benimde dişim çok ağrıuor canım kanal yapılcak büyük ihtimalle bugun gitcem dişçiye bakalım ne dicek. Antibiyotik ve ağrı kesici dogumdan sonra kullanmıştık yani bu sefer de kullanmanın zararı olmaz galiba

Bu arada çalışan anneler, işe ne zaman başlayacaksınız?
Okul açıldığından 2 aylık oluyoruz çok küçük ama evde de çok bunalıyorum. Program istediğim gibi ayarlanırsa başlamayı düşünüyorum 🤔
Ben süt izniyle idare etmeyi planlıyorum. Okulum 8.30_14.10 arası. İlk 6 ay 3 saat iznimiz var 11.30da okula gidersem kolay atlatırım gibi geliyo. Süt izni için matbu bir dilekçe vardı, güncellenmiş hali var mı elinizde?

X