günaydin canim, hayirli olsun, güzel gecmesine sevindim.
genelde cinsiyetden emin olmadan doktorlarda pek bilgi vermek istemiyor. bende cinsiyet ögrenme partisi yapmak istiyorum,ama tr de cok yaygin olmadigindan pek malzeme bulamadim desem yeri. internetden arastirdigimda genelde aliexpress ve yurt disi siteleri cikiyor. sen malzemelerini nereden siparis vereceksin?

Ben gecen bi kustugumda oyle kotu oldum ki bogazim kanadi ve sanki bir tas geldi oturdu oraya o kadar rahatsiz ediciydi ki Sabaha kadar uyuyamadim ve ertesi gun gecti

Canim tekrar hos geldin. Mini tatil iyi gelmistir her konuda sana :) Turkiye'de yapilani bilmiyorum ama sanirim Amerika'da yapilan testte cinsiyet sonucu da cikiyor... Ikili testin durumuna gore karar verirsin artik. Ense kalinligi cok onemli. Bir doktor soylesisinde dinlemistim. Ense kalinligini normal cikan cocukta sorun olma riski cok dusuyor diye. Simdi yas, kilo faktoru vs hepsi ve alinan kan bir araya toplaniyor. Risk hesaplamasi yapiliyor. Zaten azcik yas ilerideyse yuksek risk cikiyor. Ikili testi yaptir bakalim. Insallah Allahin izniyle guzel sonuclarini aliriz. Ve hiiiiicccc testlere gerek kalmaz. Benim doktorum dedi ki: ikili test sonucun guzel cikarsa uclu yaptirmaya gerek duymuyoruz. 1 ay sonrasinda ( heyecandan zamani anlamamis olabilirim) detayli ultrason yada 4lu tarama gibi bir seyi yapariz dedi. Hatta 16_20 haftalar arasinda yapiliyor ve noral tup kapanmis mi kapanmamis mi ozellikle ona bakiyoruz fakat bu zaten o surecte normal ultrason muayenesinde de kendini belli ediyor ama yine de perinatolog tarafindan icimizin daha rahat etmesi acisindan baktiririz dedi. Vallahi ozel doktor ama gerekli gereksiz her seyi yapalim, para kazanalim zihniyetinde degil cok sukur. Eminim sen de coook temiz sonuclarla buraya yazacaksin :)

Gozun aydin tatlim. Nice guzel haberlerini alalim insallah :))

Gunaydin anneler :) ikili testimizin kan sonuclarinda cikmis. Cok sukur hepsi cut off degerinin altinda bi ohhhhh cektim. Darisi hepinize insallahhhhh
Günaydın canım Hayırlı cumalar
Oh ne güzel darısı başımıza
Benim daha çok var gitmeme

Aminn canim..cok komik oluyolar gercekten bizimkini gorunce gulmektten öldüm ben ayni babasi gibi yatiyodu elini yuzune dogru getirmis doktor cihazi bira dokundurdukca ayak ve el kaldirmaya basladi direk savunma mekanizmasi cok güldüm.doktor gülme artik dedi de utandim gülmedim :))) ben duramiyorum ya gördükce guluyorum bu sefer bakamiyo :)) artik kafami baska tarafa cevirdim hep olcum yapsin diye :))

merhaba kizlar, bende dün doktorumla bu genetik test konusunu konustum. daha öncede buraya yazmistim bu testler yapilali cok olmadi, benim gittigim hastane ya amerikaya yada almanyaya yolluyormus ve maliyeti 2000 tl civarinda. 3000 tl yi bulmuyor yani. gecenlerde haberlerde tr dede artik yapildigini görmüstüm, onuda sorduk doktoruma. kendisi evt bir kac labaratuar calismaya basladi ama henüz almalari gereken sertifika ellerinde olmadigi icin, biz türkiyedekilerle simdilik calismiyoruz dedi. diger testlerin duyarlilik orani 80% iken genetik test 99% duyarlilik gösteriyor.
evt cinsiyetinede bakiliyor bu testde. yani kisacasi doktorum riskli durum görürsem kesinlikle öneririm, yaptirin derim dedi. görmezsemde siz bilirsiniz, size birakiyorum dedi. maddi anlamda sorununuz yoksa yapilmasinda fayda var diye düsünüyorum. cevremde bir cok kisi yaptirdi.

Eşimin ve benim hislerimiz o yönde. Hiç erkek gibi gelmiyor niyeyse :) kızımda da öyle olmuştu. Tek fark onda rüyamda kız gördüm bunda erkek ehehehe
Benim eşim aslında erkek hissediyor ama beni manipüle ediyorsun o yüzden kız diyor
Ben direk kız hissediyorum ama hayırlısı diyorum
Benim hic rüyalarımada gelmedi sagolsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…