Canim tekrar hos geldin. Mini tatil iyi gelmistir her konuda sana :) Turkiye'de yapilani bilmiyorum ama sanirim Amerika'da yapilan testte cinsiyet sonucu da cikiyor... Ikili testin durumuna gore karar verirsin artik. Ense kalinligi cok onemli. Bir doktor soylesisinde dinlemistim. Ense kalinligini normal cikan cocukta sorun olma riski cok dusuyor diye. Simdi yas, kilo faktoru vs hepsi ve alinan kan bir araya toplaniyor. Risk hesaplamasi yapiliyor. Zaten azcik yas ilerideyse yuksek risk cikiyor. Ikili testi yaptir bakalim. Insallah Allahin izniyle guzel sonuclarini aliriz. Ve hiiiiicccc testlere gerek kalmaz. Benim doktorum dedi ki: ikili test sonucun guzel cikarsa uclu yaptirmaya gerek duymuyoruz. 1 ay sonrasinda ( heyecandan zamani anlamamis olabilirim) detayli ultrason yada 4lu tarama gibi bir seyi yapariz dedi. Hatta 16_20 haftalar arasinda yapiliyor ve noral tup kapanmis mi kapanmamis mi ozellikle ona bakiyoruz fakat bu zaten o surecte normal ultrason muayenesinde de kendini belli ediyor ama yine de perinatolog tarafindan icimizin daha rahat etmesi acisindan baktiririz dedi. Vallahi ozel doktor ama gerekli gereksiz her seyi yapalim, para kazanalim zihniyetinde degil cok sukur. Eminim sen de coook temiz sonuclarla buraya yazacaksin :)