Günaydın kızlar
Tartı çıkınca şok oldum yine
O kdr dikkat ediyorum dışardan Yemiyorum
Fazla kilo almayım die
Ya gebeliğe 68 le başladım
Daha geçen hafta 71.5 opmuştım
Şuan 73 olmuşum
Mümkün mü bu kdr kilo almak bebek hani daha bizden beslenmiyordu :(
Daha 10.haftam ve resmen 5 kilo almışım
Bu hızla gidersem 100 ü geçerim die tırsmaya başladım halim ne olacak :110:

Arkadaşlar tsh'ı yüksek çıkıp Euthyrox kullanan var mı? Benim 3,5 ama kadın doğum doktorum normal diyor, bu hafta içinde bir endokrin uzmanına danışacağım.
Canım ben normalde de hipotriodi hastasıyım ama doktorum bu konuda bayağa rahat, benim ısrarımla takip ediyor nerdeyse. Sanırım aşırı yükselmedikçe ciddi sorun değil. İçinin rahat etmesi için en iyisi endokrine git tabi. Ben de tsh ı doktor istemeden kendim ölçtürüp doktora sonucunu götürüyorum :KK48:

Size naz gibi görünenler acaba baskalari icin büyük sıkınti olabilir mi? Evet bende kaldirmadim dmaacanayi su geldi bekledi aksama kadar esim kaldirdi,gecen lavabolar yikancakti camasir suyu dokunur diye esim yapti evet yemek yapamadim haftasonu sagolsun yatak dosek yatarken yemek yapti...Allahta razi olsun..iyikende ben yapiyorum cunku..kahvaltisinda yemegine eksik etmedim..es bugunler icin bana göre.kimsenin nasil aci sanci cektigini bilmeden naz niyaz dememelisiniz..biblo gibi durun demiyor kimse ama sahsen kendimi yorma taraftari degilim ilk bebegim..annemin ilk torunu o bile acar agir kaldirma der sakın uzanma der..ever kolay kolay dusmeyecegini biliyorm tutundugunda ama bu da bizim gibilerin dusunceleri.sakiniyoruz neden bu birilerini rahatsiz ediyor bende bunu anlamiyorum.siz cok iyi hamilelik geciriyor olabilirsiniz sahsen en son yapacagim seydir hali yikamak.evi de elimden geldigince temizlerim..temizlik yapicam diye bu halde neden yorar bir insan kendini? Bu tarz yorumlara insanlarin hayatini elestirenlere ve herkesin kendisi gibi olmasini bekleyenlerin yorumlarina tahamul edemiyorum..siz yıkayin halinizi ama sakınana da laf soylemeyin...keske esinize de ögretsenizde biraz sizinde nazlanmaya vaktiniz olsa inanin yükünüz azalir..hayat böyle tek basina mücadeleyle cekilmiyor cunku
[/QUOTE]

Benim eşim yapmıyor demedim 3 ayım ve ilk günlerim çok kötü geçti bulantı vs
daha yeni kendime geldim hep kendisi yaptı damacana tabikide kaldırma kimyasaldan uzak dur onları yapmanı kimse istemez ama ev süpürmeden silmeden kendini yormadan tabi ki hiç birşey olmaz düşük tehliken kanaman vs
varsa yerinden bile kalkma tabi ki uzanmakda sıkıntılı derler plasentadan çıkar çocuk diye birşey alıcaksam
ve yanımda kimse yoksa dikkatli bir şekilde sandalyeye çıkar öyle alırım dikkat edilecek şeyler illaki var
ama herşeyde aman düşer aman birşey olur gözüyle bakılmaz kayınvalidem gelir yapar yemeklerimi akşam olunca da
eşim hazırlar yeriz kaldırır vs ama nazımdan değil yapmak istediğinden ve bulantılarım olduğundan ama elimden
geldiğince de çocuğum var ağzımı burnumu bağlayıp yapmam gerekiyorsa da yapıyorum ev süpürüyorum siliyorum toz
alıyorum çoğu zmanda eşim süpürür çamaşır yıkarım eşim asar toplar ben toplar katlarım belki sizin hamileliğiniz sıkıntıldır ama ben çevremde çok gördüğüm için konuşuyorum baştan da söyledim zaten sıkıntılı uzun uğraşlar sonucu hamilelik yaşayan birine ladım tabiki yok sıkıntı olmasada onlar öyle görür ve ona göre davranmak ister.halıyı bende ömrümde hayatımda yıkamadım ama o an kirli olduğunu ve yıkamak istedim dediğim gibi hayatımda hiç halı yıkamam normalde verdiğim örnekti o herzaman yaptığımdan ve başkalarına da yapın dediğimden değil.

Amin. Çok sağ ol canım. Günde birkez yıkayabiliyorum hem halimden dolayı hem de üşütmesinden korkuyorum. Temizleme pamuğunu fazlaca ıslatıp siliyorum. Kolye var ama çekiştirdi hep, hiç takamadım, bilekliğini de koparttı. Diğerlerini de deneyeyim.

Devlette eşleri odaya dahi almıyorlar maalesef. Ultrason kağıdı da hastaneye göre değişiyor. Kimi veriyor kimi vermiyor
Benim devlette daha önce gittiğim doktor eşimi de almıştı içeri ama yeni bir doktora gidicem bakalım o ne yapacak

Arkadaşlar tsh'ı yüksek çıkıp Euthyrox kullanan var mı? Benim 3,5 ama kadın doğum doktorum normal diyor, bu hafta içinde bir endokrin uzmanına danışacağım.
Benm tsh 1.7 çıktı die doktor levotron başlattı.
1 in altında olmasını isteriz dedi gebelikte
Başka emdokrin gittim
Orda bakınca 0.6 düşmüş
O De tam tersi ne alaka gebelikte 3 e bile çıkabilir
O kdr da değil çok düşmüş die dozu düşürdü
Yani her doktor farklı konuşuyor bende işin içinden çıkamadım

Benm tsh 1.7 çıktı die doktor levotron başlattı.
1 in altında olmasını isteriz dedi gebelikte
Başka emdokrin gittim
Orda bakınca 0.6 düşmüş
O De tam tersi ne alaka gebelikte 3 e bile çıkabilir
O kdr da değil çok düşmüş die dozu düşürdü
Yani her doktor farklı konuşuyor bende işin içinden çıkamadım
Benim de 2.8 mi neydi..sinira yakin bakalim dedi oyle de kaldi valla doktor degistirince 1 ay gecti ustunden simdi gidince bakarlar..sanirim gunluk degisiyormus o deger..

Günaydın kızlar
Fazla kilo almayım die
Şuan 73 olmuşum
Mümkün mü bu kdr kilo almak bebek hani daha bizden beslenmiyordu :KK43:
Canım vücudun ödem yapıyor da olabilir fazla yemediğin halde alıyorsan. Ama eğer fazla yiyorsan dikkat etmeye çalış ;)

Ayy bu sabırsız eşler.. benimkide usg gösterirken dr bunun kalbi erkek gibi atıyor dedi. Sakin sakin atıyor. Kızda hızlı atıyordu diyo :KK48: umarım gönlündeki olur
Masallah onu bile biliyormus :) oyle mi oluyomus benimki de at kosturuyordu da.duyunca beni bir gulme aldi :)

Ayy bu sabırsız eşler.. benimkide usg gösterirken dr bunun kalbi erkek gibi atıyor dedi. Sakin sakin atıyor. Kızda hızlı atıyordu diyo :KK48: umarım gönlündeki olur
Bizim eşler aynı demekki, benim eşim de 8.haftada cinsiyetini sordu doktora:KK48: biliyorsun çok zor hamile kaldım bebişim sağlıklı olsun yeter bana, ben kızı da çok severim erkeği de zaten ilk çocuk

Benim de 2.8 mi neydi..sinira yakin bakalim dedi oyle de kaldi valla doktor degistirince 1 ay gecti ustunden simdi gidince bakarlar..sanirim gunluk degisiyormus o deger..
Evet evet
Hamilelikte yğkselir bile zaten o kdr yüksek değil 3 vs demişti
Ama diğer doktor dedi die epey içtim ilaç resmen 0.6 düşmüş .bu seferde çok düşmüş die diğeri dozu düşürdü şaştım srtık gülüyorum :)

Kızlar her vajinada bir zonklama hissi ile uyandım. Internetten baktım kan akışı nedeniyle olabilir 12-16 haftalar arası yazıyor. Hatta ilk gebelikse rahim ilk defa büyüdüğü için daha erken de olabilir diye yazı okudum.
Yasayan oldu mu?
Şuan inanmıyorum bu yazıyı okuduğuma ve günü gününe aynı olduğumuza cok şükür ki normal demekki. Sabah aynı vajina batma sancı adını bilemediğim bi hisle uyandım cok korktum ama simdi senin yazin öyle içimi rahatlattı ki çok şükür

Canım vücudun ödem yapıyor da olabilir fazla yemediğin halde alıyorsan. Ama eğer fazla yiyorsan dikkat etmeye çalış :KK66:
Valla çok dikkat ettiğim söylenemez ama gerçekten aburcubur kilo yapıcı şeylerden hep kaçtım :(
Yani alacağımı biliyordum Da
Hani 5 değilde 2 lik bi yeme diyelim 5 nedirrr:(

Günaydın kızlar
Fazla kilo almayım die
Şuan 73 olmuşum
Mümkün mü bu kdr kilo almak bebek hani daha bizden beslenmiyordu :KK43:
Günaydınn
5kg cok değilmi bende aldım ama 1kg
Hareketsizmi kaldın acaba ?

Valla çok dikkat ettiğim söylenemez ama gerçekten aburcubur kilo yapıcı şeylerden hep kaçtım :KK43:
Yani alacağımı biliyordum Da
Hani 5 değilde 2 lik bi yeme diyelim 5 nedirrr:KK43:
Bulantım olmasa kesin ben de alırdım. İstersen bi diyetisyene gidip liste al, belli bir liste olunca insan daha düzenli yiyor. Ben de aşırı karbonhidrata sardım şekerimi yükseltecek diye korkuyorum ama çoğu şeyi yiyemediğimden mecbur devamlı patates, makarna, pilav, ekmek, yoğurt vs.

Back