Kızlar bence kendinizi belli standartlara fikslemeyin şu hafta bulantı azalıyor şu hafta şöyle oluyor şeklinde
Herkesin bünyesi farklı benim bulantım 2 hafta sürdü 9. Haftada bitti mesela ama belim ağrıyor.
Yani belli bir beklentiye girip vücut o tepkiyi göstermezse herşey daha da zorlaşabilir. Bir de insan ister istemez etkileniyor bende böyle olmadı bir sorun mu var acaba diye

Aynen oylee bende 9+6 da baya azaldi 10a girisimizle kesildi nerdeyse. Nasil stres yaptıysam acile gittim dedim benim cok bulantim vardi birden kesildi bebege bisey mi olduu. Sonra doktorda hemsirede bana gulduu :rolleyes::skandal: galiba artik rahat doneme girdik cuma kontrolumu bekleyebilir miyim bilmiyorum ama :olamaz:

Kesimi baya genis ya m mi alsam l mi kararsiz kaldim cok cuval olmasin l de :)
Yaz gebeliği yaşadım evim çok sıcaktı gece üçte girip yikanirdim ince Bi gecelik vardı suya sokup sıkıp giyerim o kadar Bi yanma olmustu:D bol alırsan ilerisi için rahat olur karın ne kadar büyür belli olmaz

Günaydın hanımlar. Yeni doğum yapmış bir arkadaşım PREMESIS verdi. Bitkiselmiş. Bulantı için kullanmak istiyorum. Günde bir kere dedi ama aç mı tok mu hangi saatte bir bilgi edinemedim. Var mı doktor tavsiyesi ile kullanan ve bilgisi olan?
Canim bende premesis plus kullaniyorum 9+5 de basladim kullanmaya gun gectikce azaldi suan kesildi gibi birsey ama kendiliginden mi geçti yoksa ilacin etkisi mi bilemiyorum tabi. Gunde 1 kere tok kullanmalisin. :KK200::anneadayı:

Ben de brevinin anne yanı yatağını aldım. Sökülüp kaldırılabiliyor çantasıyla. Çok kolaylık oldu benim için. Ahşaplar gibi de yer kaplayan bişey değil. 4ay sonra oda yaptım. 90*190 Montessori yatak aldım. O günden beri yalnız yatıyor. Odayı ayırınca uykusu daha çok düzene girdi çünkü sütyen klipsine uyanan bir bebekti.

Bence de erken. Yukarda da belirttim. ben 28.hafta başladım alışverişe. Arkadaşlar ufaktan alalım kriz olacakmış dediği için anlattım.
ayy benim hayalim böyle. sepet beşik yada anne yanı almayı düşünüyorum. 5den sonra da odayı ayırmayı. zorlukları nelerdi? ağlayınca duyabildiniz mi? bi zaman sonra deliksiz uyumaya alışır diye düşünüyorum. hatta bende montessori yaptırmayı düşünüyorum çok erken ama :) senden çok fikir alırım gibi özendim şuan sana

Peki bu otomatik sallamaya ne diyorsunuz
Ben alicam da ne alicam
Joe diye bişey var bi de
4moms diye fiyat farklari baya var fikir verirseniz sevinirim
Kızım dan kalan park yatak var ama bir de yatağa yapışan bişey alayim diyorum
Sezargen yarasindan egilip kalkmak sıkıntı oluyor
Bebek bezi bence de mantıklı değil
Bu puset isinde de ciddi misiniz yaa
Bu ay mi alıcaz onu da
Sanki doğumundan sezon sonu var hey Allahım ya

Ay demeyin oyle biz 1.5 yillik evliyiz eylulde 2 yilimiz dolacak tam:) herkes erken olmus biraz falan yorumlari yaptikca ben de gezemicem diye uzuluyorum :cry: hem bebisi istedim simdide bazenn esime acelemi ettik falan diye sordukca adamida bir gulme aliyor kararsizligimdan :)) hemen olmaz dediler bir denemede oldu:deli: cadir almistik kamp yapacaktik :KK48: cocuk olunca hayal olacak gibi geliyor..
Hamileyken tatil güzel oluyor 5 aylıkken falan sonra bebek gelince daha zor tabi ama 1 buçuk sene iyi Durmuşsun yine 3 ayda başlamıştım bebek diye 6 aylık evliyken hamile kaldım ama çadıra kamp yapan Bi aile var tanıdığım çocukla çok küçükken zor olabilir ama biraz büyüyünce neden olmasın onların sevgisinin yerini alabilecek hicbirsey yok ya mis kokulular Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi

günaydın kızlar. grip olmuşum şifayı kaptım:hasta: boğazlarım da şişiyor. 1 bardak ıhlamurdan zarar gelmez diye düsünüyorum?? içine bol limon sıkıp. başka ne yapabilirim?
Çok geçmiş olsun canım ıhlamur iyi gelir bol bol c vitamini al tavuk suyu çorba iç birde istirahat et eğer ateşlenirsen ihmal etme doktora git bünye zayıf düşünce ağır geçebiliyor grip yat dinlen canım. Benimde geceden beri dişim ağrıyor dua edin geçsin inşallah

Çok geçmiş olsun canım ıhlamur iyi gelir bol bol c vitamini al tavuk suyu çorba iç birde istirahat et eğer ateşlenirsen ihmal etme doktora git bünye zayıf düşünce ağır geçebiliyor grip yat dinlen canım. Benimde geceden beri dişim ağrıyor dua edin geçsin inşallah
ay diş ağrısı daha zor geçmiş olsun :( iyiyim canım şuan, henüz başlangıçta artmadan geçsin istiyorum.

Herkes boyle diyor..henuz anne olmadigimda idrak edemiyoruz..yani cok nadir konusuyorum onunla dogdugunda bir bag kurucam galiba ya da kipirdamaya basladiginda.seviyorum kendilerini cok tabiki ama yasta geciyordu..28 erken degildi benim icin ama evliligim icin erken mi diye sorguladim.onun sebebide esime doyamamam henuz :) 3 yil baya sancili iliski sonrasi kavustuk..dogdugunda da hayatimiza farkli renk gelecek ne bileyim..bazen sariliyorum diyorum cocuk olunca boyle mıcmıc olamicaz :))) sunu yapamicaz bunu yapamicaz vs..

Ne guzel :KK200::nazar: dogduktan sonra buraya yazicam uzun uzun zaten fari duygular hissedersem..benim gibi hisseden cok insan vardir biliyorum.herkes annelige tam takir hazir olmayabiliyor

hep diyorlar zaten..cok sinir oluyorum:bicak: beni abim arayip hic sevinmedim biseyleri oturtmadiniz daha dedi:oha: valla biz gayet sevindik dedim.duygusuzdur baya bii babam annem cok sinirlendi.gorumcem erken degilmi biraz sen mi istedin dedi ..sananeee:KK47: diyemedim.. bu kadar erken olcagni beklmiyodum dedim sonra kendime de kizdim:sinirli: simdi soranlara evet cok istedik diyorum.olduktan sonra neden istemeyesin..
Ayy ağzı olan konuşur sen kimsenin kafasının içindeki sen değilsin sen mutluysan tıka kulaklarını 4. Bebeğim 3 sene arayla doğurdum hepsini her arayan aldir dedi ya sanki manavdan meyve aldıriyorum 33 yaşındayım şu an eskiden çok takar çok dinlerdim şuan bu çocuklara ben tek başıma bakıyorsam kimseyi ilgilendirmez diyorum sallamıyorum yeni evliyken ne ağlardım her söze değmez nasip ve vakit o zamansa değişmez hiç sıkma canini

Bana da hayırlı olsun deyip arkamizdan konuşulanlari falan az çok tahmin ediyorum.. düğün borcu vs. Hayır sanki 5 kuruş istedik milletten şimdiye kadar. Eşimin ailesine neredeyse 1 aydır görüşmüyorum zaten eşim olmadan gitmedim hiç. İlk öğrendiğimiz de gittik eltim hayırlı olsun dedi aa bilio muydunuz dedim evet dedi aramadıniz hiç dedim cevap; sen bizi arıyor musun oldu :) dedim bu tebriklik bi olay ya hani neyse dedim. Kv falan hiç tepki vermedi ztn. Demem o ki bu dönemde sanırım kulakları tıkayıp bebisimize bakacağız çünkü her kafadan bi ses bi yorum. Ben beni strese sokan kişilerden uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü stres olduğum hafta doktorum bile farketti ve bebeği göremedik yoj dedi haftaya olmazsa kurtaj olabilirsin dedi. 5 gün sonra gördüm şükür.( o haftada beni konuşmadığım görümce kişisi faceden sinir etti eşime söyledim eşim de aramış ne dediyse artık bide beni engellemis silmiş wp den falan ) kıskanıyorlar eşimi benden şimdi bi de bebek onlardan tamamen kopacak sanıyorlar eşim yeğenlerine karşı çok düşkün genel olarak çocukları çok seviyor. çok uzun yazdım ama içimi döktüm iyi oldu :-) kim sizi sinir ediyorsa uzak durun bence kendi aileniz dahi olsa
Ayy aynen bana da ilk cocugumdan itibaren demediklerini bırakmadılar annem dahil şimdi hiç sallamıyorum mutlu olmaya bakın ya başkasının hayat görüşünü sallamayın herkes ruh haline göre konusuyor

joie litetrax benimde hosuma gitmisti kaliteli duruyor.fiyatida iyi travel sistemide var sanirim
Çok kolay kapanıp açılıyor. Tabi kapalı hali bayaa yer kapladığı için aracınızın bagaj hacmini de göz önünde tutmanız lazım.
Evet travel olmalı çünkü anakucağı kısmına herzaman ihtiyaç var. Hatta Bazı hastaneler o olmadan taburcu bile etmiyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum.

ayy benim hayalim böyle. sepet beşik yada anne yanı almayı düşünüyorum. 5den sonra da odayı ayırmayı. zorlukları nelerdi? ağlayınca duyabildiniz mi? bi zaman sonra deliksiz uyumaya alışır diye düşünüyorum. hatta bende montessori yaptırmayı düşünüyorum çok erken ama :) senden çok fikir alırım gibi özendim şuan sana
Ayırınca daha rahat ettik ikimizde. Çünkü her mırıltısını uyandı sayıp kucağıma alıyormuşum meğer. Odasına kamera koydum. Bir anda uyanma sayısı yarı yarıya azaldı. Başka odada olduğum için yanına gidene kadar tekrar uykuya daldığını fark edince anladım önceki hatamı. Şimdi 17aylık ve odasının kapısı kapalı gece lambası bile olmadan yatıyor. Uyandığında kameraya bakıp sesleniyor. bunda da 4 bitince ayırıcam.

Ha bir de montessorinin en güzel yanı diş döneminde geceleri çok sıkıntılı oluyor, meme hep ağzında kalsın isteyebiliyor. yanına uzandığımda sakinleşiyordu, çoğu zaman uzandığım yerden emzirdim kolaylıkla yanından çıkabildim

ay diş ağrısı daha zor geçmiş olsun :KK43: iyiyim canım şuan, henüz başlangıçta artmadan geçsin istiyorum.
Sorma canım ya unutmaya çalışıyorum ağrısını ama gece bile kaç kere uyandım ağrısına evde minoset parol da yoktu karanfil koydum o biraz uyuşturdu gibi sabah da baya hafiflemişti inşallah geçer biran önce

banu çiftçi de op.dr.banu çiftçi diye birşey
çıkıyor bu mu doktoru mu takip ediyoruz yani.
Evet evet
Uygulama cok güzel
Hafta hafta bebeginin gelişimiyle ilgili videolar
Aklına takılan sorularla ilgili tüm videolar
Ajanda vs bi dünya videolar makaleler var ve cok rahat kullanımı :)

Evet evet
Uygulama cok güzel
Hafta hafta bebeginin gelişimiyle ilgili videolar
Aklına takılan sorularla ilgili tüm videolar
Ajanda vs bi dünya videolar makaleler var ve cok rahat kullanımı :)

teşekkür ederim haftamız aynı seninle bu arada:)

teşekkür ederim haftamız aynı seninle bu arada:)
Rica ederim banada buradaki arkadaşlar önerdi cokta memnun kaldım kafama takılan tüm soruların cevaplarını vermiş kendisi :)
Büyük ihtimal Ağustos annesi oluruz ama hayırlısı :)

Malesefki öyle kızlar ağzı olan konuşuyor ben geçen doktor kontrolüne gittiğimde ordaki stajyer kız bana doktor ultrasonla bakarken 3 çocuk hayatta bu dördüncü ne akla hizmet gibi bişey dedi ultrason bitince çıktım dedim ki kıza hayırdır benim Çocuğumun derdi neden sana düştüki doğurup sana vermicem merak etme sana bakta demiyorum niye bu kadar sıkıntı yaptın sonuçta çocuk benim doğuranda benim istersem on tane doğururum bakmaya gücüm varsa kimene dedim rengi attı kızın baya bu devirde zor diye demiş bende o zaman sen yapma çocuk dedim

Doktorum emedur vermişti bana
Bulantı haplarında cesit veya bitkisellik cok önemli değil sanırım doktorlar herkese farklı bir bulantı hapı veriyor cunku
Bana da doktorum Dramamine verdi. İnceledim. Hamilelik durumunda sadece gerçekten ihtiyaç olduğunda kullanılır diyor. O yüzden içime sinmedi. Premesis daha masum geldi açıkcası.

Back