Ayy ağzı olan konuşur sen kimsenin kafasının içindeki sen değilsin sen mutluysan tıka kulaklarını 4. Bebeğim 3 sene arayla doğurdum hepsini her arayan aldir dedi ya sanki manavdan meyve aldıriyorum 33 yaşındayım şu an eskiden çok takar çok dinlerdim şuan bu çocuklara ben tek başıma bakıyorsam kimseyi ilgilendirmez diyorum sallamıyorum yeni evliyken ne ağlardım her söze değmez nasip ve vakit o zamansa değişmez hiç sıkma canini
İnsanlar konuşmaya alışmış. Kadın erkek fark etmiyor sırf muhabbet olsun diye. Karşıdakinin özeli bu banane diye düşünen çok az. Benim rahmimde doğuştan sorun vardı. 5kez ameliyat oldum çocuk için. Nasıl olduysa duymayan bu konuda yorum yapmayan kalmadı. Ne çok ağladım Rabbim biliyor. Çok şükür atlattım hamile kaldım. Aman şunu yapma bunu yap. Çocuk doğdu öğleden sonra yıkama. çok sık emzirme, emzik ver gitsin, sütün yok gibi senin memen küçük ne veriyorsun (buna da çok ağladım ki çok şükür hep oldu emzirdim), kucağına alma, daha yaşına girmeden ikinciyi yap birlikte büyür,,,
Daha dün yemekteyken kv ve eşimin babaannesi gece bişey yedirmeden olur mu, muhallebi yap ver dedi. Ben 7den sonra bizde yememeliyizi anlatmaya çalışırken kayınbabam bu zamana anası getirdi doğrusunu o daha iyi bilir kilosu fazla zaten çocuğun dedi ve herkes sustu :)
Keşke heryerde şöyle susturan biri olsa

Kızlar merhaba 9 haftalık hamileyim aklıma takılan bişey var biraz araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım.Ben 2 hafta öncesine kadar babamın işyerinde çalışıyordum.İş gereği çok fazla telefon ve bilgisayar kullanıyordum.İşten ayrıldım daha doğrusu ara verdim diyelim şuan evdeyim maalesef yürüttüğüm işleri tamamlamak açısından çok sık telefon görüşmesi vs yapıyorum.Birazda kendi hatam ama onca yıldan sonra hep evde kalınca oğlumda kreşe gidiyor ev işlerinden kalan zamanda telefon bilgisayar fazla haşır neşir oluyorum.Teknolojik aletlerin zararını hepimiz biliyoruz sonuçta ama bebeğime bi zararı olurmu radyasyon açısından korktuğum şey bu.Oğlumda kursa gidiyordum ve günün büyük bölümü orada geçtiğinden bu kadar ilgili değildim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Canım hepimizin elinde telefon var sürekli. Evinde wifi olmamalı, fön Makinesi kullanmamalısın yada ne bilim binada bile wifi kullanan olmamalı sonra baz istasyonları vs. Su devirde radyasyona maruz kalmamak imkansız. Kafanı takma böyle seylere. İşi gereği 10 saat konuşanlar fa var ( çağrı merkezi )
Rahat ol. Bebeğini koruyabildikçe koru elbette ama bazı seyler elimizde olmuyor

Ya benim ilk bebegim bende biseyler alayim diyorum ama ne alcagmi bilmiyorum aldiklarinizi markalarla yazsaniz ? Mesela once nerlerde baslamak lazim..bende alicam onlari trendyolda indirimdeydi sanki aventler.. cam mi almali ? Nerden baslicam bilemedim:)
Cam ağır olur diyorlar. Ben aldım gebeyken hiç kullanmadım. Çalışmadığım için hep emdi kızım mama da vermedik :KK200:
Dr. Brown du sanırım ona da anne memesine en yakın diyorlar. Birde aklında olsun hastane de sütün hemen gelmezse ve mama verirlerse biberon kullanma kaşıkla ver :KK200:

ayy benim hayalim böyle. sepet beşik yada anne yanı almayı düşünüyorum. 5den sonra da odayı ayırmayı. zorlukları nelerdi? ağlayınca duyabildiniz mi? bi zaman sonra deliksiz uyumaya alışır diye düşünüyorum. hatta bende montessori yaptırmayı düşünüyorum çok erken ama :) senden çok fikir alırım gibi özendim şuan sana

Bizde kızıma montessori yaptırdık. 120-200 yanında yatıyorum :dondurma:

Kızlar uzun yıllar ebebekte çalışmış ve tecrübeli anne olarak acele etmeyin derim. Hele ki biberon konusunda. Ben hiç biberon almadım, hiç de lazım olmadı. Doğumdan sonra 2.ayımda göğsümde üzüntüden kitle olunca mecbur avent göğüs pompası almıştım onun içinden biberon ve başlığı da çıkıyor. Onu bile almadı bebeğim. Sağdıklarımı poşete koyup buzluğa attım ama çalışmadığım için onları vermeme hiç gerek olmadı. Diş çektirdiğimde çıkarıp verdim ama çığlık çığlığa reddetti biberonu. İsterseniz mantıklı alışveriş üzerine yardımcı olurum. Mesela ben geçen hafta kampanya vardı ve temizleme pamuğu, alt açma örtüsü, pişik kremi aldım çokça çünkü en çok tükettiğim şeyler onlar. Herkes bebek bezi stokla der ama o da mantıksız çünkü ben 2ayda 3marka değiştirdim. Kimisi sızdırdı, kimisi poposunu kızarttı. Stok yapmış olsaydı elimde kalacaktı. Ben 28.hafta başlamıştım alışverişe.
Ayyy alışveriş listesi konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Benim ilki 7 yaşında ve ne alıp ne yapacagimi şaşırdım. Herşey çok değişmiş. Ben çalışacağım için pompa ve süt saklama kaplari gerekli. Kizim emmedi beni ve sağip verdim. Şimdiki Bebis emsın diye dua ediyorum. Ama mecbur sut saklama kaplari lazım. Besik araba ve oto koltugumuz var. Cinsiyeti kiz olursa kiyafet de az alırım.
Geçen hafta 6 paket temizleme pamuğu aldım ama yetmez. Siz fikir verin sevinirim.

Aynen oylee bende 9+6 da baya azaldi 10a girisimizle kesildi nerdeyse. Nasil stres yaptıysam acile gittim dedim benim cok bulantim vardi birden kesildi bebege bisey mi olduu. Sonra doktorda hemsirede bana gulduu :rolleyes::skandal: galiba artik rahat doneme girdik cuma kontrolumu bekleyebilir miyim bilmiyorum ama :olamaz:
Ne güzel darısı başıma :KK49:9+5im bugün.

günaydın kızlar. grip olmuşum şifayı kaptım:hasta: boğazlarım da şişiyor. 1 bardak ıhlamurdan zarar gelmez diye düsünüyorum?? içine bol limon sıkıp. başka ne yapabilirim?
Geçmiş olsun canım bende günlerdir öksürükle bogusuyorum iki gündür baya içtim ıhlamur limon bal karışımını gribe iyi geliyor bı zararı yok diye okudum. Beni tedavi etmedi gerçi elma kaynatıp içtim öksürüğe o iyi geliyor aklınızda bulunsun. Yani ıhlamur zararsız diye biliyorum icebilirsin

Ayyy ben hiç bişey bilmiyorum ne beşik, ne bebek arabası, ne biberon :skandal:tecrübem, bilgim sıfır. Siz güzel şeyler oldukça yazık buraya da siz ne alırsanız ben de onlardan alıcam sanırım:KK48:çok eşya doldurmak da istemiyorum alınıp kullanılmayan herşey sonra yayıntı oluyor. Benim park yataklar çok hoşuma gidiyordu ama onların anne yanına dönüşeni de var mı acaba?

Sorunsuz bi sekilde insallah :)
Kac haftalık seninki
amin insallah canim, 8+6 dayiz. daha var yani:) saglikli olsunlarda insallah.
bu arada birsey soracagim, hani agir kaldirilmasin diyorlarya, ne kadar bir agirliktan bahsediliyor? tankli ütüler cokmu agir sizce? sütten agizi yanan, yogurdu üfleyerek yermis derlerdi, buymus demekki diyorum kendime. ama aklima takiliyor:(

Ayyy ben hiç bişey bilmiyorum ne beşik, ne bebek arabası, ne biberon :skandal:tecrübem, bilgim sıfır. Siz güzel şeyler oldukça yazık buraya da siz ne alırsanız ben de onlardan alıcam sanırım:KK48:çok eşya doldurmak da istemiyorum alınıp kullanılmayan herşey sonra yayıntı oluyor. Benim park yataklar çok hoşuma gidiyordu ama onların anne yanına dönüşeni de var mı acaba?
sende bendensin arkadasim :halay:bendede tebrübe ve simdilik bilgi sifir. henüz bu tarz seylere hic bakmadim, desem yeri. kesinlikle sana katiliyorum, gereksiz fazla almanin anlami yok, cok kalabaliktan hoslanmam. gögüs pompasi kullanan arkadaslar, manuel mi kullaniyorsunuz yoksa elektriklimi? hangisi daha pratik aceba?varmidir bilginiz

Bilgi için çok teşekkürler, benim merak ettiğim birşey daha var. Ben en sevdiğim şeylerden tiksindi. Buna en çok görüştüğüm arkadaşlarım da dahil. Cay , turk kahvesi, filtre kahve,sigara ( buna çok mutluyum) eğer sende de tiksinmrler olduysa tekrar eskisi gibi sevmeye başladın mi ?
Yok maalesef hala tiksiniyorum . Ama yenilecek kıvama geldiker az çok.

sende bendensin arkadasim :halay:bendede tebrübe ve simdilik bilgi sifir. henüz bu tarz seylere hic bakmadim, desem yeri. kesinlikle sana katiliyorum, gereksiz fazla almanin anlami yok, cok kalabaliktan hoslanmam. gögüs pompasi kullanan arkadaslar, manuel mi kullaniyorsunuz yoksa elektriklimi? hangisi daha pratik aceba?varmidir bilginiz
Bir de artık İnternetten alışveriş yapmak çok kolay bazı şeyleri de lazım oldukça İnternetten alırız.

Çok kolay kapanıp açılıyor. Tabi kapalı hali bayaa yer kapladığı için aracınızın bagaj hacmini de göz önünde tutmanız lazım.
Evet travel olmalı çünkü anakucağı kısmına herzaman ihtiyaç var. Hatta Bazı hastaneler o olmadan taburcu bile etmiyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum.

Ayırınca daha rahat ettik ikimizde. Çünkü her mırıltısını uyandı sayıp kucağıma alıyormuşum meğer. Odasına kamera koydum. Bir anda uyanma sayısı yarı yarıya azaldı. Başka odada olduğum için yanına gidene kadar tekrar uykuya daldığını fark edince anladım önceki hatamı. Şimdi 17aylık ve odasının kapısı kapalı gece lambası bile olmadan yatıyor. Uyandığında kameraya bakıp sesleniyor. bunda da 4 bitince ayırıcam.

Ha bir de montessorinin en güzel yanı diş döneminde geceleri çok sıkıntılı oluyor, meme hep ağzında kalsın isteyebiliyor. yanına uzandığımda sakinleşiyordu, çoğu zaman uzandığım yerden emzirdim kolaylıkla yanından çıkabildim
ve tabi ki en güzel yanı yerden bir olması. düştü derdi yok. hem dekoratif hem kullanışlı. uzak mı odalarınız? kamerayı o yüzden mi koydunuz? bizim karşı karşıya olacak duyabilir miyim diye de tereddüt ediyorum açıkçası. ama bi zaman sonra alışacağını da biliyorum
Çok demli olmamak şartıyla kuşburnu iç canım. Şifa deposu. Bana çok iyi gelmişti

Bizde kızıma montessori yaptırdık. 120-200 yanında yatıyorum :dondurma:
teşekkür ederim onu da denerim evde vardı. sizin de odanız ayrı mı? dimi büyük olursa hasta olduğu geceler yanında yatılabilir. her defasında olmasa da
Geçmiş olsun canım bende günlerdir öksürükle bogusuyorum iki gündür baya içtim ıhlamur limon bal karışımını gribe iyi geliyor bı zararı yok diye okudum. Beni tedavi etmedi gerçi elma kaynatıp içtim öksürüğe o iyi geliyor aklınızda bulunsun. Yani ıhlamur zararsız diye biliyorum icebilirsin
teşekkür ederimm siz dikkat edin kızlar. henüz tam başlamadan atlatayım diyorum arkadaşımın bebeği oldu yeni. ona gidicektik bugün dedim ben yokum :) çarşambaya erteledik iyi olursam

Çayı ve kahveyi ben de tiksindim malesef :( çok severdim, 6.haftaya kadar da açık olacak şekilde bardak bardak çay içiyordum. İşin daha ilginci ben 5 senedir şekersiz içiyorum çayı ama burnuma mis gibi şekerli çay kokusu geliyor canım acaip şekerli çay içmek istiyor eskiye dönüş yapmayayım diye içmiyorum

amin insallah canim, 8+6 dayiz. daha var yani:) saglikli olsunlarda insallah.
bu arada birsey soracagim, hani agir kaldirilmasin diyorlarya, ne kadar bir agirliktan bahsediliyor? tankli ütüler cokmu agir sizce? sütten agizi yanan, yogurdu üfleyerek yermis derlerdi, buymus demekki diyorum kendime. ama aklima takiliyor:KK43:
Kendini kasıklarını zorlamayacak sekilde agırlıktan bahsediliyor
Bana göre bes kilo agırdır ablama göre misal damacanalar yani 20 kilo üstü agır geliyor
Kagan kocatepenin bi videosu var bununla ilgili cokta korkmamak lazım yani bicok seyden en azından üc bes kilodan :)

Yurtdışındaydım bikaç gündür akşam döndük sağol :)
Bende bitek dişlerimi fırcalayınca bulantı oluyordu o hala devam cok şükür onun haricinde bişey yok cok fazla :) ufak ufak kasık cekmeleri göğüste büyüme cok yürüyünce veya sıkı gitince ayakta şişkinlik genel yasadıklarım
Bide kocama bi düşkünlüğüm basladı iyi mi kötü mü bilemedim :KK70:
Sende neler var
Ben geçen gün atladım üstüne yaa. Rüyamda da sürekli görüyorum ztn tövbe tövbeeee

Back