Birilerinin beni doldurmasina gerek yok. Gereksiz kutsallastirmalara karsiyim. Ben de gece boyu memede tutuyorum cocugumu. Cok ulvi, cok kutsal bir sey yapmiyorum. Dogal bir sey bu. Annelik cunku. Ama bunu sanki dunyadaki tek emziren kadin benmisim gibi lanse etmiyorum. Arti baska turlu tercihlerin olabilecegini de kabul ederim ve yargilamam.

Cok sayfa geride kalan mesajinizi gordugumde de sasirmis hatta boy kilo cetvellerine bakmistim. En yuksek boy olarak bile 81 cm yazmiyordu. Yine de yorum yapmak istemedim. Cunku saglik ocaklari cok yanlis olcuyor biliyorum. Ama bugun sizin bunun nedeni olarak memede tutmaniz oldugunu soylemeniz beni rahatsiz etti. O zaman derim ki ben de memede tutuyorum, onunki sutse benimki ne. Cok sukur oglumun gelisimi cok iyi. Ama empati emziremeyen, ya da emzirdigi halde bebegi gelismeyen anneler olabilecegini bilip ona gore konusmayi gerektirir.

Whatsap grubuna da gruplaşma demem çünkü herkes davet edildi. Benim kişisel tercihim whatsapta yazışmak istemiyorum

Belki gercektende 81cmdir
Biz ana baba kısa olmamıza ragmen kızım 75cm
Burda hep boy kg vs en basından beri paylaşıyorduk neden su anda tartısma nedeni oldu ki cözemiyorum gercekten

Hanımlar aranızdaki mesele nedir bilemem lakin polemiğe girmek yasaktır.
Ayrıca bir whatsapp grubudur gidiyor, bilmeyenleriniz varsa diye yazıyorum, zira çoğunuz kullanım sözleşmesini okumadınız sanırım, sözleşmede şöyle bir madde var:

WhatsApp, Facebook vb. sosyal medyada grup kurup sitemizde bu gruplara davet eden, bu grupların reklamını yapan üyeler UYARISIZ siteden uzaklaştırılır .!

Çarşamba kızamık aşımız var, nasıl geçti yaptıran arkadaşlar? Bizim normalde geçen haftaydı ama şehir dışında olduğumuzdan bu haftaya kaldı.

Çarşamba kızamık aşımız var, nasıl geçti yaptıran arkadaşlar? Bizim normalde geçen haftaydı ama şehir dışında olduğumuzdan bu haftaya kaldı.
Cok huysuzlasti..bariz huyumuz suyumuz degisti.10.gun dokuntu oldu..suan iyiyiz bizde carsamba menenjiti olacagiz sorunsuz atlatir kuzularimiz umarim

Ben sanırım yaptırmayacagım
Ebemizle konustuk ası takviminde yer almıyor kampanya ası dedi 1 yasındayken olacagı karma asınında icinde var dedi pandemiden dolayı herkes evinde okullr kapalı vaka sayısı yok gibi dedi ben olsam yaptırmamayı düşünürdüm dedi eger evden cıkmıyorsanız sosyal mesafeye temizlige devam ediyorsanız bi düşünün falan dedi

Ay kızlar buarada lütfen emzirme konusunda gösterilen hassasiyeti uyku ve ek gıdada gösterin zira tam dokuzbucuk aydır en uzun uykum 2 saat oda esimin destegi sayesinde.
Sekiz on saat uyuyan gece hic kalkmayıp bir iki kere kalkan bebekler varmıs mesela biz yenidoğan dönemi dahil hiç yasamadık saat bası kalktıgında sükrediyorum bende onlara özeniyorum bende uyumak istiyorum benim sizden ne farkım varda cocugum uyumuyor diyor kıskanıyorum biraz empati lütfen
Birde kocaman oldular ek gıda yemesi lazım mümkünatı yok 60-80cc nin üstüne cıkmıyor ki onu yediginde woww ne cok yedi diyorum kahvaltı zaten yapmıyor taneli parcalı yemiyor falan e benim neyim eksik iki lokma bogazından bişey gecsin diye tüm gün peşinde koşturuyorum canım cıkıyor zaten uykusuzum dinlenemiyorum sizin gibi üstüne siz kase kase adet adet yemek bilgisi söylerken ben bir yemek kasıgı yedi diye şükrediyorum falan
Lütfen biraz süt konusundaki emzirme konusundaki hassasiyeti diğer annelerin psikolojisinide düşünerek yorum yapın olur mu
Hepiniz kendi çocuğunuz için mükemmel annesiniz sonucta değil mi ama baska annelerin canını yakabiliyorsunuz diğer annenin aylarca dogru dürüst uyku yüzü görmedigini hesaba katmayarak

Günaydın arkadaşlar

Yaklaşık 1,5 senedir bu topikteyiz. Böylesi bişey hiç yaşanmamıştı
Gördüklerim okuduklarım beni gerçekten üzdü.
Hepiniz değerlisiniz
Ama
İsim vermeden genel olarak şunu söylemek istiyorum

İki kişi arasında bi anlaşmazlık varsa buraya yazmayın

Lütfen özel mesajı kullanın
Bizim görmemize, taraf tutmamıza, konuya müdahil olmamıza izin vermeyin.
Böylece kimse burayı ve insanları etkilemeden halleder sorununu.
Ve en önemlisi bu kadar dallanıp budaklanmaz mesele.
Geriye bıraktığımız anılarda polemik okumak istemiyorum

Seviliyorsunuz

Aaaa ilginç bi noktaya değinmiş. Ne bileyim herkesin çocuklarını çağırıp yaptılar, arkadaşımın bebeğine 11 aylıkken yaptılar. Ben önümüzdeki hafta okula seminere gideceğim bir hafta ve eşim de çalışıyor. Arada babaanne hala kuzen görüyor, onlar da hastane iş ve dershane gibi yerlere gittiklerinden korkuyorum aslında.

Benide iki kere aradı kampanya ası kampanya ası diyip duruyordu nedir bu kampanya falan oldum
Bir hastalık ortaya cıktıgında devlet hemen ası öne sürüyormus bi dönem kızamık vakaları arttıgı icin ve cocuklar arası cok kolay bulastıgı icin böyle bişey cıkmıs
Ama ası takviminde yokmus henüz 1yasındaki karma asınında icinde varmıs
Acık acık sordum cunku kampanya kelimesi beni cok irite etti ve bu kadar sık niye aranıyorum diye bi süphede kaldım
Vurdurmaya gittiginde sor aynılarını anlatacak bikaç kişi daha sordu hepsinin cevabı böyle olmus ebelerin tabi onlar da vurdurduda ben menenjitte vurdurdum bu ay agır olmasın die istemedim birazda :)

Canım ben yanlış mı okudum acaba Öykü ye özel yemek yapmıyorum bizim yediklerimizden yiyor gibi bir iletini okumuştum ama başkasının yazısı da olabilir eğer yanlışım varsa düzelt. O zaman ben evet eyvah bizimki niye bi şey yemiyor diye kendi içimde telaşlanmıştım. Senin eşin ilk aylardan beri geceleri yardımcı, ben çoğunlukla tek başımaydım uykusuzluk zor Allah yardımcımız olsun.

Bu ay başka aşımız yok ama bakalım umarım sıkıntısız atlatır. Beni bi geçen hafta aradı şehir dışındayız diğer hafta geliriz dedim tamam dedi. Ama en son gidişimizde 9 ayda aşı var demişti. Aşı kampanyası duyulduk bi şey ama kampanya aşısı tabiri itici olmuş haklısın

Yok dogru hatırlıyorsun bizimkilerden yiyor ama işte mesela patates oturtma yaptım bir kasık yiyor diye seviniyorum veya tarhana mercimek corbası falan yaptım yarım cay bardagı iciyor sadece
Miktar o kadar az ve o kadar uzun sürüyor ki yedirmem
Millet neler neler yapıp yediriyor gramaj olarak en az caybardagı veya kase yediriyor vs ki olması gerekende o ama işte yemeyince yemiyor

Sen gelsen de ortamdaki kara bulutları dağıtsan diyordum enerjinle

İlk zamanlar oğluma ancak iki tatlı kaşığı yedirebiliyordum. Sonra sevdiği şeylerden daha çok yemeye başladı ama mesela balkabağı görünce hala ağlıyor asla istemiyor Bir de kendim patates havuç püresi yaptığımda asla yemiyor. Boğazımdan sebze geçsin diye sevdiği hipp kavanoz sebze püresinden veriyorum bu kez de içim rahat etmiyor. Veg&bones çorbalarını sevdi ama tarhanalısı alerji
yaptı sanırım. Bebek irmiği ve bebek tarhanası yapıyorum veya karışık unlardan pekmezli muhallebi, en çok bunları yiyor, yeni tatlara açık değil. Yoğurdu seviyor. Yeni yeni eline parmak gıda vermeye başladım tıkanırsa diye eskisi kadar korkmuyorum, ailemin yanına gittiğimde çubuk kraker verdi kuzenim, bilmez o dedim, kız şok oldu. Ve en son menenjit aşısını yaptırmak için bir kliniğe götürmüştük oradaki doktor 9 aylık olunca siz ne yerseniz ondan yiyecek deyince ben daha bir panik oldum geç mi kaldık bu çocuğu besleyemiyor muyuz diye. Bir de biz memleketten dönünce kayınvalidem zayıflamış bu çocuk deyince iyice sinirlerim bozuldu. Önümüzdeki hafta götürcez bakalım aynı doktora, ne diyecek kilosuna fln.
Ay bak asıl diyeceğimi unutuyordum. Yemiyor diye üzülme.Ben mastit oldum okuduysan bilirsin, annem kızdı, hep doyurmaya bakma çocuğu fırsat buldukça emzir dedi. Sonra düşündüm evet ek gıda vermekten emzirmeye fırsat kalmıyor diye yakınıyordum ne zamandır. Çünkü Ege üni’deki doçent doktorumuz bize daha en baştan bir menü dayamıştı, tadım madım hak getire. Bizim de uygulayasımız tutmuştu. Ben yolda bir de yorulunca sütüm koyulaşmış göğsümde.Onlar ihtiyacı olanı bilir ve ister bizden diye düşünüyorum. Kendimizi düşüncelerle yıpratmaya çok gerek yok sanki. Bu ay kan tahlili var demişti ebe, bakalım nasıl çıkacak.

Kızlar yürüteç kullanıyor musunuz? Ben muallakta kaldım. Erkek çocukları için uygun değilmiş güya ne derece doğru bilemedim. Yürümeyi geç öğrenecek böyle giderse.

Ben yaptırdım aşıyı, ateş veya huzursuzluk gibi bi sorun olmadı. Yapılırken biraz ağladı o kadar. Bu arada aşı koldan yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…