• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bir bloger anne sayfasinda tavuk ürerim yerini gezdigini ve zararsiz oldugunu aktarmasiyla annelerin tesekkurler etmesi bir olmus sosyal medyada..tavuk (soylediklerine gore pilic) hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Eskiden fastfood falan tuketiyordum gogus haricide yemezdim ama suan hamileyim ve yemeyi dusunmuyorum..bir kac prof.birlesmis hicbir tavukta antibiyotik vs yok daha maliyetli onlar demisler..bana inandirici gelmedi.sizleri merak ediyorum tuketiyor musunuz?
Kesinlikle inanmıyorum ucuz tavukların hormonsuz vs olduğuna ama zararlı olduğunu bile bile yiyenlerdenim :( eşim de ben de çok seviyoruz. Bazen organik alıyoruz bazen denk gelirse köy tavuğu ama ayda en az 1-2 sefer normal hormonlu denen tavuklardan da alıyoruz :(

:oha:Kızlar siz neler söylüyorsunuz öyle. 480 TL muayene ücreti 10.000 TL doğum nedir bunlar resmen kendi bebeklerimizi satın alıyormuşuz gibi olmuş. Son 3 ay 10 günde bir vereceksiniz bu muayene ücretlerini. Haftada 2 ve haftada 1 e düşecek. Kontrol 10 gün ücretsiz olduğu için ayda 3 kez diyelim biz.Ben 65 TL muayene ücreti ödüyorum özel hastane doğum 2000 TL
Özel merkez veya özel doktorda muayne ücreti 1 aylık oluyor canım, yani kontrol süresi 1 ay. Ahhh ahhh ben bi de 5 kere tüp bebek denedim oralara döktüğüm paraları hiç sorma canım :(

Kendini nerde rahat hissedersen orada devam et bence. evet 350 biraz pahalı ama ben acibademde 480 ödemişti muayeneye. Keşke 2. De de irenbede devam etseymisim. Ama nasip böyleymiş çok şükür.
Ben hala devlet mi özel hastane mi konusunda kararsızım. Devletteki doktorum çok çok iyi. Fakat hastane ve oda koşullarını bilmiyorum. Özelde şimdi 3bin civarı doğum ben doğuşuna kadar 3.5 olur gibi geliyor. 1 gece için de o parayı vermek istemiyorum.
:KK73: Sende mi izmir ?

Ben de soka girdim. Hadi tup bebek doktorlari farkli ucret aliyor diyelim ki bu bile bana yersiz geliyor sadece o evlada hasret insanlari daha da somurmek icin yapilmis bir fiyat politikasi. 400ler 500ler bir muayene icin ucuk fiyatlar. O doktor altin suyuna batirip cocugu kucagimiza vermiyor degil mi? Yani ben istanbulda yasarken istinye liv bahcesehir hastanesine gidiyordum. En son 135 tl idi muayene ve gercekten cok pahali diye dusunuyordum. Hadi vip ozel bir hotel konforu mevcuttu orada. Ama bir gun tesadufen bir arkadas istegi uzerine minik capli ama ameliyathanesi falan olan bir yere muayeneye gitmistim. 30 tl idi. Sok oldum. Gayette ilgiliydi adamcagiz. Devlet hastanelerine karsi biraz ilgisizim, bulundugum yerde cok fazla hastane yok. Su an gittigim yere 95 tl veriyorum dogum ucreti konusunda bir bilgim yok. Ama doguma 10 000 Tl veremem. Zengin de olsa veremem. Cok gereksiz. Gercekten soka girdim yorumlari okuyunca... maksimum dusundugum ucret 2500/ 3000 tl arasi sezaryen olmasina ragmen. Allah bu saglik sektorundekilere vicdan merhamet versin. Fakire fukaraya acisin. Ne diyeyim
Aynen sana katılıyorum benim bursa da gittigim yer tup bebek merkeziydi. O muayene ücreti tup bebek uzmanının ucretiydi. Fakat yaşadığım yerdeki insanlar farklı sanki. Devlet hastanesinde herkes doğuruyor deyip başka şehire doğuma gidenler var.
Buradaki özel hastane 3 bin ama o bile bana çok geliyor 1 gece için olması cok gelen kısmı. Biraz borcum var o olmasa özel hastane istiyorum. Fakat doğum izni sıkıntı olacak. Özel hastaneye verecegime ücretsiz izne ayrilayim diye bir düşüncem de olustu. Bakalım yarın devlet hastanesindeki doktorumla konuşacağım.

Anlamadığım burdaki birçok kişi de doğum için oraya gidiyor. Bazen diyorum devlet hastanesinin suyu mu çıktı diye. Neymiş devlet hastanesinde herkes doguruyormus bir farkları olmaliymis. Eee özel hastane burada da var. Değişik durumlar bilemedim.
Sağlıkla gelsin bebeklerimiz.
Ben İzmir in ilçesindeyim canım buradaki devlet hastanesi berbat :( gelen hastaların anca %10u Türkçe biliyordur düşün doğunun ücra bir köyü gibi hasta profili. Doktorlar daha beter, tüp bebekte yapılan işlemleri anlattım ağzı açık dinledi doktorlar vay be tıp ne kadar ilerledi diye :( ama şimdi bi tane yeni doktor gelmiş inşallah o iyidir, Haftaya gidicem bakalım ona bi denemek için.

Bence o blogerlere tavuk firmaları para falan verıyordur. o tavuklar maksimum 20 dakikada pisiyor. Kemikleri bile ofalaniyor. Benim aldığım horozun 2 butu duduklude 40 dakikada pismedi tekrar 10 dk daha duduklude kaynattim. Ve 2 but 2 yetişkin bir çocuğa yetti arttı. Suyunu da bardağa koyup içtim bebis için..
Et yiyemiyorum özellikle kofteden tiksindim gebelik dolayısıyla.
Canim annem meme kanserini atlatti cok sukur. Tedavi surecinde sadece organik urunlerle besledik annecigimizi. Koy tavugu aliyorduk. O aldigimiz tavukla, kasaptaki tavuk arasinda neredeyse 3 kat boyut farki var. Koy tavuklari 3 5 aylik oluyor ve buyuyor. Bizim yediklerimiz pilic galiba. Kucukler. Yanlis hatirlamiyorsam 40 yada 50 gunde yiyecegimiz ebata geliyormus. O yuzden pisme suresi de uzuyor. Ve agir kokuyor cunku cimende besleniyor. Bizim kasaptakiler minicik civcivden azcik buyuk neredeyse :)))

Özel merkez veya özel doktorda muayne ücreti 1 aylık oluyor canım, yani kontrol süresi 1 ay. Ahhh ahhh ben bi de 5 kere tüp bebek denedim oralara döktüğüm paraları hiç sorma canım :KK43:
Allah bu saaten sonra kolayliklar versin sana canim... maddi manevi rahatlarsin, emeklerinin karsiligini saglikli sihhatli bir evladi kucagina alirak fazlasiyla karsilarsin insallahhhhh

:KK73: Sende mi izmir ?
Hayır canim Balikesir. Izmir e tup bebek tedavisi için gitmiştim oradan biliyorum irenbeyi. Bursa ya da 2. Tup bebek tedavisi için gittim onuda ondan biliyorum. Bursa çok pahalıydı irenbeye göre. Ben böyle kredilerle tup bebeklere harcadım paraları. sonra da hamile kaldim cok sukur doğal yoldan. Şimdi de borç ödeyip bebiscigime nasıl bakacağımı hesapliyorum.
Arkadaşım besik ve bebek arabasını verecek. Bende kıyafetlerini falan alacagim. Inşallah emerse mamaya gerek kalmaz. geriye sadece bez kalıyor. onuda alalim bir zahmet.

Doktorun içine sinmesi, hastane ortamı ve ebeler-hemşireler önemli. Sen düşündüğün yerlerde doğum yapanlarla konuş fikir al
Devlet hastanesindeki doktordan çok memnun herkes. Ama Ozel e gittigim doktor dan daha da memnunlar. Gönlüm ozeldeki doktorumu istiyor fakat ozel hastaneyi beğenmiyorum. Sadece odaları çok konforlu otel odası gibi. Özel hastanenin tek artisi o. Keşke devlet hastaneleri daha konforlu olsa. Yoksa devlet hastanesine herzaman güvenirim.

Kızlar burada da ozellerin doğum ortalama 5 binden başlıyor :110:

Bu arada bugün farkettim ki göğüs uçlarım ve çevresi kocaman olmuş benim :eek:

Devlet hastanesindeki doktordan çok memnun herkes. Ama Ozel e gittigim doktor dan daha da memnunlar. Gönlüm ozeldeki doktorumu istiyor fakat ozel hastaneyi beğenmiyorum. Sadece odaları çok konforlu otel odası gibi. Özel hastanenin tek artisi o. Keşke devlet hastaneleri daha konforlu olsa. Yoksa devlet hastanesine herzaman güvenirim.
Karar vermek için daha çooook zamanın var canım şimdiden stres yapma sakin sakin araştır ;) benim bi arkadaşım doğum yapacağı doktoru son ay buldu :KK48:

Özel merkez veya özel doktorda muayne ücreti 1 aylık oluyor canım, yani kontrol süresi 1 ay. Ahhh ahhh ben bi de 5 kere tüp bebek denedim oralara döktüğüm paraları hiç sorma canım :KK43:
Kanki seni iyi anlıyorum ben 2 kez denedim olmadi. Şimdi devlet hastanesinin yolları taştan diyorum. Ama devlette tup bebek yapsalardı giderdim. Balikesir de tup bebek merkezi yok.

Kanki seni iyi anlıyorum ben 2 kez denedim olmadi. Şimdi devlet hastanesinin yolları taştan diyorum. Ama devlette tup bebek yapsalardı giderdim. Balikesir de tup bebek merkezi yok.
Ben üniversiteyi Balıkesire okudum bayağa gelişmeye başlamıştı ama demekki hala gelişmemiş. Devlette tüp bebeği eşim istemedi neymiş efendim onlar embriyoları karıştırırmış :olamaz:

Gunler sonra cok sukur bugun enerjim yerine geldi. Cok olmasa da... salonumu temizledim. Ya temizlik gibisi yok ☺ Bu gereksiz bilgiyi niye yazdim bilmiyorum ama sizinle paylasmak hosuma gidiyor kizlar:KK49:

Slm kızlar perşembe gecesi çok üzücü bir haber aldım kuzenim cok erken yaşta kansere yenik düştü malesef bende o günden beri hiç bakamadım inşallah kalp.atışını duymayan kalmamıştır herkes sorunsuzdur

Canim annem meme kanserini atlatti cok sukur. Tedavi surecinde sadece organik urunlerle besledik annecigimizi. Koy tavugu aliyorduk. O aldigimiz tavukla, kasaptaki tavuk arasinda neredeyse 3 kat boyut farki var. Koy tavuklari 3 5 aylik oluyor ve buyuyor. Bizim yediklerimiz pilic galiba. Kucukler. Yanlis hatirlamiyorsam 40 yada 50 gunde yiyecegimiz ebata geliyormus. O yuzden pisme suresi de uzuyor. Ve agir kokuyor cunku cimende besleniyor. Bizim kasaptakiler minicik civcivden azcik buyuk neredeyse :)))
Canim annene çok geçmiş olsun. Sende meme kontrollerini mutlaka yaptir. Bende de minik kistler var 6 ayda bir baktiriyorum. Şimdi hamileyim diye bekleyecek bir süre.
Koy tavuklarinin etide tam beyaz değil zaten ve acayip yaglilar. konusu biraz ağır ama hafif soguduktan sonra cok guzel geliyor bana. Ama her yer kandirikci oldu. Organik diye kakaliyorlar herşeyi. Yer gök misirci doldu. Herkes organik yumurta satıyor. Ama o yumurtalarda tat yok. Kapalı kumeste hazır hem ile beslenince haliyle o yemler gibi tavuk da yumurtası da.
Bazı arkadaslarimda görüyorum çocuklarının elinde aburcubur. Benim kızı baya kisitliyorum çok nadir çubuk kraker falan aldığım. Mesela evimizde aburcubur cekmecesi yok. Millette aburcubur dolabı var.

Back