• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bir bloger anne sayfasinda tavuk ürerim yerini gezdigini ve zararsiz oldugunu aktarmasiyla annelerin tesekkurler etmesi bir olmus sosyal medyada..tavuk (soylediklerine gore pilic) hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Eskiden fastfood falan tuketiyordum gogus haricide yemezdim ama suan hamileyim ve yemeyi dusunmuyorum..bir kac prof.birlesmis hicbir tavukta antibiyotik vs yok daha maliyetli onlar demisler..bana inandirici gelmedi.sizleri merak ediyorum tuketiyor musunuz?
Sık değil ama arada soslu kanat veya hasta olunca özellikle tavuk suyu corbası tüketiyorum tükettim
Yedigimiz etin veya sebze meyvelerinde masum olmadıgını biliyoruz sonucta

Evet kizlar geldim doktordan bi sikinti yok sukurr olur oyle dedi ilac ve igne va onermiyorum dedi duaecek olan bebek ne yaparsak yapalim duser dedi kalp atislarini dinledinletti buyumus yavrum7+3 dedi adet tarigime gore bir hafta geride cok sukur haberlerim guzel sizlere
Oh maşallah :)

o ne öyle ya? :oha:resmen insanlari sömürüyorlar. benim doktorum yine insafliymis o zaman. saglikli alalimda kucagimiza, herseye raziyiz.
Anlamadığım burdaki birçok kişi de doğum için oraya gidiyor. Bazen diyorum devlet hastanesinin suyu mu çıktı diye. Neymiş devlet hastanesinde herkes doguruyormus bir farkları olmaliymis. Eee özel hastane burada da var. Değişik durumlar bilemedim.
Sağlıkla gelsin bebeklerimiz.

:oha:Kızlar siz neler söylüyorsunuz öyle. 480 TL muayene ücreti 10.000 TL doğum nedir bunlar resmen kendi bebeklerimizi satın alıyormuşuz gibi olmuş. Son 3 ay 10 günde bir vereceksiniz bu muayene ücretlerini. Haftada 2 ve haftada 1 e düşecek. Kontrol 10 gün ücretsiz olduğu için ayda 3 kez diyelim biz.Ben 65 TL muayene ücreti ödüyorum özel hastane doğum 2000 TL
Nts ne kadar peki

Sık değil ama arada soslu kanat veya hasta olunca özellikle tavuk suyu corbası tüketiyorum tükettim
Ben tavuk marketten almamaya çalışıyorum. Çok nadir aliyorum. Tup bebek tedavileri negatif olunca onemsemedim baya tavuk tukettim kfc cok seviyorum ona falan gomuldum. Ama gebe kalınca tamamen bitti tavuk olayı bende.
Köy tavuğu aliyorum dondurucuya atıyorum. Pilav çorba ne yapacaksam ondan yapıyorum. Tadı inanılmaz farklı.

Ben tavuk marketten almamaya çalışıyorum. Çok nadir aliyorum. Tup bebek tedavileri negatif olunca onemsemedim baya tavuk tukettim kfc cok seviyorum ona falan gomuldum. Ama gebe kalınca tamamen bitti tavuk olayı bende.
Köy tavuğu aliyorum dondurucuya atıyorum. Pilav çorba ne yapacaksam ondan yapıyorum. Tadı inanılmaz farklı.
Bulsak burda köy tavuğu alırız elbet lakin büyük sehir herşeyi sahte :)
Ben kfc yada mc veya benzeri fastfood dükkanlarını sevmiyorum zaten iyi bir kanatcımız var orda veya kendimiz corbaısnı yapıp iki üc haftada bir tüketmekten bişi olmaz :)

Ne zaman üc haftada bire düşüyor ?
Doktora göre değişiyor. Ben riskli gebe olduğum için tüm gebelik boyunca sık gittim. kimisi 28.haftadan sonra kimisi 32den sonra sıklaştırıyor. Normalde nst ye 32de başlatıyorlar . Ben bir şeye çok sinirlenip kasılmıştım 24.haftadan başladık

Bulsak burda köy tavuğu alırız elbet lakin büyük sehir herşeyi sahte :)
Ben kfc yada mc veya benzeri fastfood dükkanlarını sevmiyorum zaten iyi bir kanatcımız var orda veya kendimiz corbaısnı yapıp iki üc haftada bir tüketmekten bişi olmaz :)
Ben de arkadasimdan aliyorum. Ailesi köyden getiriyor. Ama artık pazarlarda da kesilmiş temizlenmiş köy tavuklari satıyorlar.
Hatta burada canlisini da satıyorlar ama ona cesaret edemem. Temizlemesi işkence olur.

Ben balik eti harici normalde de tuketemiyorum zaten köfte anca..bile bile yiyemiyorum suan tavuk etini..icinde hicbir sey yok diyerekte sosyalmedyada yayinlamalarini garipsedim..karatayinda dedigi gibi yerine cerez yiyin :))) lahmacunda alternatif :))))) saka bir yana organik diye diye psikoloji gidecek :)

Doktora göre değişiyor. Ben riskli gebe olduğum için tüm gebelik boyunca sık gittim. kimisi 28.haftadan sonra kimisi 32den sonra sıklaştırıyor. Normalde nst ye 32de başlatıyorlar . Ben bir şeye çok sinirlenip kasılmıştım 24.haftadan başladık
Teşekkür ederim :)

Ben de arkadasimdan aliyorum. Ailesi köyden getiriyor. Ama artık pazarlarda da kesilmiş temizlenmiş köy tavuklari satıyorlar.
Hatta burada canlisini da satıyorlar ama ona cesaret edemem. Temizlemesi işkence olur.
Ay o köylü görünümlü pazarcılar herkesten uyanık
Süt aldım ekmek aldım hepmi yalan dolan olur hayatta tavugunada güvenmem görsemde

Ben de Ankaradayim köy tavugu da biraz yalan oluyo:)) anca boludan falan gecerken alinabilir belki..sadece tat bile yeterli aslinda gercekler icin ama icinde hicbir sey yok diyerek insanlara nasil pazarliyorlar anlamiyorum..topluma mal olmus kisiler keske biraz daha seslerini duyurabilse

Ben balik eti harici normalde de tuketemiyorum zaten köfte anca..bile bile yiyemiyorum suan tavuk etini..icinde hicbir sey yok diyerekte sosyalmedyada yayinlamalarini garipsedim..karatayinda dedigi gibi yerine cerez yiyin :))) lahmacunda alternatif :))))) saka bir yana organik diye diye psikoloji gidecek :)
Benim öyle cabam yok malesef :)
Evet olabildigince köy ürünleri gidenlerden getirtiyorum ama nereye kadar
Yiyecegimde de fastfood oldum olası sevmemişimdir ama abur cuburda yiyorum cipstir bisküvidir (dozunda) normal yemekte

bendede durum ayni diyebilirim, tüp bebek doktorum kadin dogum hastanesinde calisiyor, hatta oraya ortakligi bile var diye duymustum, ne derece dogru bilemem tabi. fiyati gercekten yüksekmis. benim hastanede dogum fiyati 10 bin civari diye duydum
Ovvv bayağa yüksek, bizimkiside 5-6 bin filandır diye tahmin ediyorum

Kendini nerde rahat hissedersen orada devam et bence. evet 350 biraz pahalı ama ben acibademde 480 ödemişti muayeneye. Keşke 2. De de irenbede devam etseymisim. Ama nasip böyleymiş çok şükür.
Ben hala devlet mi özel hastane mi konusunda kararsızım. Devletteki doktorum çok çok iyi. Fakat hastane ve oda koşullarını bilmiyorum. Özelde şimdi 3bin civarı doğum ben doğuşuna kadar 3.5 olur gibi geliyor. 1 gece için de o parayı vermek istemiyorum.
Doktorun içine sinmesi, hastane ortamı ve ebeler-hemşireler önemli. Sen düşündüğün yerlerde doğum yapanlarla konuş fikir al

:oha:Kızlar siz neler söylüyorsunuz öyle. 480 TL muayene ücreti 10.000 TL doğum nedir bunlar resmen kendi bebeklerimizi satın alıyormuşuz gibi olmuş. Son 3 ay 10 günde bir vereceksiniz bu muayene ücretlerini. Haftada 2 ve haftada 1 e düşecek. Kontrol 10 gün ücretsiz olduğu için ayda 3 kez diyelim biz.Ben 65 TL muayene ücreti ödüyorum özel hastane doğum 2000 TL

Anlamadığım burdaki birçok kişi de doğum için oraya gidiyor. Bazen diyorum devlet hastanesinin suyu mu çıktı diye. Neymiş devlet hastanesinde herkes doguruyormus bir farkları olmaliymis. Eee özel hastane burada da var. Değişik durumlar bilemedim.
Sağlıkla gelsin bebeklerimiz.
Ben de soka girdim. Hadi tup bebek doktorlari farkli ucret aliyor diyelim ki bu bile bana yersiz geliyor sadece o evlada hasret insanlari daha da somurmek icin yapilmis bir fiyat politikasi. 400ler 500ler bir muayene icin ucuk fiyatlar. O doktor altin suyuna batirip cocugu kucagimiza vermiyor degil mi? Yani ben istanbulda yasarken istinye liv bahcesehir hastanesine gidiyordum. En son 135 tl idi muayene ve gercekten cok pahali diye dusunuyordum. Hadi vip ozel bir hotel konforu mevcuttu orada. Ama bir gun tesadufen bir arkadas istegi uzerine minik capli ama ameliyathanesi falan olan bir yere muayeneye gitmistim. 30 tl idi. Sok oldum. Gayette ilgiliydi adamcagiz. Devlet hastanelerine karsi biraz ilgisizim, bulundugum yerde cok fazla hastane yok. Su an gittigim yere 95 tl veriyorum dogum ucreti konusunda bir bilgim yok. Ama doguma 10 000 Tl veremem. Zengin de olsa veremem. Cok gereksiz. Gercekten soka girdim yorumlari okuyunca... maksimum dusundugum ucret 2500/ 3000 tl arasi sezaryen olmasina ragmen. Allah bu saglik sektorundekilere vicdan merhamet versin. Fakire fukaraya acisin. Ne diyeyim

Kızlar şuan ayda bir gidiyoruz ama sonra bu 3haftada bir olucak, son iki ay 2haftada bir, son 3hafta haftada bire düşecek muayeneler. Bence makul fiyatlı bir dr bulup, bahsettiğiniz doktorlara 3ayda bir gerek görürseniz gidin. Bunun testleri var tahlilleri var nst ücreti var. Bebeklerin ihtiyaçları bitmiyor. Vakti gelince herşeyi de almak isteyeceksiniz, herşeyi güzel olsun vs.
Siz bilirsiniz tabi ama bence max. 200₺ olmalı bir muayene.
bu tarz özel merkezlerde ya da özel doktorda muayne ücreti 1 aylık oluyor canım 1 ay içinde 2 kere gidersen 2. Gidişin ücretsiz oluyor yani. Ben devlete de gidicem bazı testleri de devlette yaptırıcam yoksa dediğin gibi başa çıkmaz

Ben de Ankaradayim köy tavugu da biraz yalan oluyo:)) anca boludan falan gecerken alinabilir belki..sadece tat bile yeterli aslinda gercekler icin ama icinde hicbir sey yok diyerek insanlara nasil pazarliyorlar anlamiyorum..topluma mal olmus kisiler keske biraz daha seslerini duyurabilse
Bence o blogerlere tavuk firmaları para falan verıyordur. o tavuklar maksimum 20 dakikada pisiyor. Kemikleri bile ofalaniyor. Benim aldığım horozun 2 butu duduklude 40 dakikada pismedi tekrar 10 dk daha duduklude kaynattim. Ve 2 but 2 yetişkin bir çocuğa yetti arttı. Suyunu da bardağa koyup içtim bebis için..
Et yiyemiyorum özellikle kofteden tiksindim gebelik dolayısıyla.

Kizlar tavuk konusunda 2 hafta once uretim tesislerinde cekilmis, belgesel tadinda bir sey izledim. Kesinlikle soylendigi gibi antibiyotik yokmus. Ben sanirim 4 5 senedir agzima tavuk surmezken artik yemeye basladim. Ozellikle tavuk suyu corbasi icin. Eksi eksi iyi geliyor. Nette bulabilirsiniz videoyu muhtemelen. Hatta hayvanlari kestikten sonra kemiklerinde sorun olan mesela yamuk carpik curpuk kemikli hayvanlar bile ayriliyor. Beni ikna etti ki dedigim gibi senelerdir agzima tavuk surmemistim.

Back