• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar 7 haftalik hamileyim, dar bir Body giyindigimde arkadaslarim bariz belli hamileligin,karnin cikmis diyorlar. Bende farkindayim,karin bu kadar erken cikarmi?genelde 5.aydan sonra cikiyor diye biliyorum
Canım benim de çıkmaya başladı 6.haftada o hem şişkinlikyen oluyormuş hem de rahim kalınlaşmaya başladığı için oluyormuş

Teşekürler cnm
Bu arada bu testi yaptırıp yaptırmamak tercih die biliyorum. Geçen özel hastanede bi bayan yaptirmadigini sağlıklı bi çocuğu olduğunu söyledi nasıl emin oldunuz dedim doktorun ultrasonunA guvendim sonuna kadar dedi sanırım bazı ultrasonlarda da belli oluyor sknti olup olmadığı
Bana kalsa hiç yaptırmayacaktım ama doktorum herşeyi baştan bilmekte yarar var kendinizi ona göre hazırlarsınız vs diye ısrar edince tamam yaptıralım o zaman dedik. Doktorum çok iyi bir kadın o yüzden onun isteği doğrultusunda hareket edelim dedik ama olumsuz bir şey çıksa Allah korusun aldırmayı pek düşünmeyiz herhalde

Bende özele gidiyorum oranın sistemini görmüyor sanırım sağlık ocakları ama devletin olanı ekranlarına düşüyormuş. Halam dedi bana da 2 -3 güne ararlar die onun öyle olmuş daha önce bende aramasınlar canımı yaktirmak istemiyorum şimdi daha dedim :) orasi da tahliller yapıyormuş aşılar oluyormuş falan falan l..
Ben özele gittim. Sağlık Ocağı hemşiresi aradığında son adet tarihimi bile biliyordu.

Aaa sekerim bizim mazeretimiz var. Hamileyiz ☺ cevreden arayan, soran oluyor. Ay beni bir gorsen sanki vebaliyim tobeee estaaaggg... ay gorusemem, tansiyonum iyi degil, halim yok, enerjim tukendi bitti. Telde miy miy konusuyorum. Bi de boyle bu mevsimlerde yatakta uzanmayi dizi, film, kitap olayina hastayim. Annemle konusuyoruz. Kadin esnemekten bir hal oldu. Sen de nazar var kesin okuyayim diyor. Ne nazari be anne dedim. Beni esimden baska kimsenin gordugu yok. Tembellik tembellik, rehavet o, sana da bulasiyor dedim. Guluyor kadincagiz. Ay napalim simdilik boyle. Bebek iyi olsun, biz iyi olalim. Gerisi onemli degil ☺
Ben hala kimseye söylemedigim icin öyle bi lüksüm yok malesef kim nereye cagırırsa kostur kostur gidip seyahatlerimize devam ediyoruz
Tüm haftasonu kayak yapmamak icin bi gece önce atesten hastaneye kaldırıldıgımı tekrar söyledik ısrar edilmesin kimse anlamasın diye durumumu sen düşün :)

Ayy evet saglik ocagina hala kaydimi yaptirmadim. Asi icin gerekliymis sanirim. Yok anacim halim enerjim olmuyor. Bu tembellikle ne yapacagim bilmiyorum
2 ayrı aşı olacakmış bana tarihlerini bile verdiler sanırım hem tetanoz hem difteri aşısıydı 20.hafta ile 24. Haftaydı galiba

Sizde de oluyor mu böyle bir tedirginlik , acaba iyi mi korkusu? 1-2 gündür yaşıyorum huzursuzum
Ayniyiz seninle 9 +3 um hep bi tedirginlik kalbi atmaya devam ediyor mu hala diye hafta ici kontrolu var her kontrol yaklaştığında korkuyorum

Sanırım idrar kültürüydü gec cıkan tam hatırlamıyorum ama o teee perşembe cıkar dediler bilemedim
Demir icin pazartesi dediler gerisi bugun
Sağlık ocağında çok komik idrar testi yapıyorlar :KK70: idrarı bardağa yaptırıp getiriyor ph kağıdı bişeyi batırıp bakıyor sonra tamam git şimdi idrarı at diyor :KK70:

Son düzenleme:
Böyle bazen batma ya da dolgunluk hissi oluyor, rahim genişliyor sonuçta normal diye düşünüyorum ama mesela 2 gündür göğüs hassasiyeti gitti, birşey mi oldu diye korkuyorum :KK43:
Korkma canim 3 gündur benimde göğüs hassasiyetim kalkmisti yine başladı normal bence

Canım benim de çıkmaya başladı 6.haftada o hem şişkinlikyen oluyormuş hem de rahim kalınlaşmaya başladığı için oluyormuş
Anladim Canim,sasirdim böyle gercekten baya belli olunca baskalarindada varmi diye sormak istedim.hayirla kucagimiza aliriz insallah

Bana kalsa hiç yaptırmayacaktım ama doktorum herşeyi baştan bilmekte yarar var kendinizi ona göre hazırlarsınız vs diye ısrar edince tamam yaptıralım o zaman dedik. Doktorum çok iyi bir kadın o yüzden onun isteği doğrultusunda hareket edelim dedik ama olumsuz bir şey çıksa Allah korusun aldırmayı pek düşünmeyiz herhalde
Bende yaptirmayi düşünüyorum bakalım simdilik doktorum ne der bilmiyorum ama henüz konuşmadık bu konuyu
Ben özele gittim. Sağlık Ocağı hemşiresi aradığında son adet tarihimi bile biliyordu.
Bakalım bende ptesi ararlar diye beklemedeyim :)
Sanırım idrar kültürüydü gec cıkan tam hatırlamıyorum ama o teee perşembe cıkar dediler bilemedim
Demir icin pazartesi dediler gerisi bugun
Evet idrar kültürünün geç çıktığını söylemişti hemşire bana
Korkma canim 3 gündur benimde göğüs hassasiyetim kalkmisti yine başladı normal bence
Aynen benimde o ilk zamanlarda ki göğüs hassasiyetim gitti ama dolgunlasmaya devam ediyor..

Benim de öyle hiç merak etme. 8.haftadayım bayağa göbek çıktı şimdiden üstelik kilo da almadım.
Canım senin isminin altında ki bebek açıklamasında yazıyor kıyafetleriniz dar gelebilir diye hemen kıyafet alisverisine başla :) benimkinde yazdığı an hamilelik kıyafetlerine bakmaya başlayacağım zsten şimdiden pantolanlarimin düğmesi rahatsız ediyor eşofman takılıyorum her yere kilo da almadım ama rahim genisliyor bebeğin kesesinin denk geldiği kısim sanırım orası çıkmaya başladı

Canım senin isminin altında ki bebek açıklamasında yazıyor kıyafetleriniz dar gelebilir diye hemen kıyafet alisverisine başla :) benimkinde yazdığı an hamilelik kıyafetlerine bakmaya başlayacağım zsten şimdiden pantolanlarimin düğmesi rahatsız ediyor eşofman takılıyorum her yere kilo da almadım ama rahim genisliyor bebeğin kesesinin denk geldiği kısim sanırım orası çıkmaya başladı
Evet evet eşime okudum bende abartıyorsun demesin diye :D 1-2 hafta sonra gidip alıcam. Bol gelen bir pantolonum vardı o şuan tam geliyor devamlı onu giyiyorum dışarı çıktığımda

Ben yaptırmayı düşünmüyorum. İlk gebeliğimde risk çıktı 164/1. Hemen ayrıntılı ultrasona girdim. Burun kemiği göründü. Ense kalınlığında sıkıntı yoktu. Kalpte parlaklık yok demişti doktor. Bunları bir araya getirince Down olduğunu düşünmüyorum dedi. Ne 3lü, ne 4lü yaptırdım. Amniyonsentez de istemedim. Zaten aldırma söz konusu değildi. 24 haftalıkken tekrar ayrıntılı ultrason yaptırdım. O testler çok yanıltıcı ve can sıkıcı. Bence aldırmayı düşünürseniz direk hiç biriyle uğraşmadan genetik test yaptırın. Hem bebeğe zararı yok hem de %99 doğru sonuç veriyor.

Ben yaptırmadım ilk gebeliğimde. Bunda da yaptırmayacağım. Boş yere üzüyorlar insanları. Benim klinikteki dr tam bir saat yaptırmam konusunda ısrar etti, olasılıklar vs birsürü şey saydı. İmza verdik eşimle istemediğimize dair. Kardeşimin hanımı yaptırmış herşey normal çıkmış 18.hafta dr burnu küçük ensesi kalın vs konuşmuş down sendromlu olabilir demiş amniyosentez istemiş. Madem öyle niye 2lide normal dedin. Dr değiştirdi. Hala canları sıkkın bekliyorlar öyle doğumu. Aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma. Muayene sırasında dr ense ve burun değerlerine bakıyor zaten. 20.haftada ayrıntılıyı yaptırırsın varsa bir durum Doğumda hazırlıklı olunur.

Ben de düşünmüyorum.Ilk iki cocugumda yaptırmadım bunda da yaptirmam.Cunku sonrasında aldırmayı düşünmeyeceğim o yüzden kesin olmayan bir ihtimal için hamileligimi zehir etmeye lüzum yok.Allah herşeyin hayırlısını versin

Ben de düşünmüyordum canım ama doktor olumsuz bir durum varsa bilip hazırlıklı olmak en iyisi aldırmasanız bile kendinizi hazırlarsınız, hazırlıksız yakalanmasınız olumsuz bir durumda deyince yaptıralım madem dedik

Doktor tek kötü yanı kötü sürprizlere hazırlıksız yakalanmak iyi olmuyor dedi

Bende düşünmüyorum ilk iki çocukta yaptırmıştım kızımda yaptırmamıştım bunda da yaptırmayı düşünmüyorum canım
bende bu fikirdeyim. testlerde down teşhisi konup sapasağlam doğan çocuklar da var. gebeliği zulüm etmeye gerek yok. bende yaptırmam sanırım :)

Back