• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım aslında ne zamandır söyleyeceğim ama haddim olmadığı için birşey diyemiyorum. Burda okuduğum kadarıyla çok evham yapıyoruz. Canı çok kola çeken bir arkadaşımız kimdi bilmiyorum 1 yudum dahi kola içmemişti. Aslında bu kadar abartılacak bir durum değil. Hergün kola içmiyorsunuz sonuçta. Ben ilk gebeliğimde haftada 1-2 bardak alkol alıyordum. Sigarayı bırakamadım.Günde 10 civarı içiyordum. Tabi ki en doğrusu alkol ve sigaradan uzak olmak ama 1 bardak alkol almakla 1 şişe kola içmekle günde 2 bardak kahveyi aşınca bebeğinize birşey olmaz. Bunu böyle yapın diye demiyorum ama benim çevremdeki tüm arkadaşlarım alkolü çok sever çoğu hamile arkadaşım da sigarayı bırakamadı. Hepimizin bebekleri sağlıklı gelişimleri iyi. Şimdi bana pek çok arkadaşım tepki gösterecektir ama işin diğer kısmından da örnek göstermek istedim.Yani biraz rahat olun. Bebeğe en çok zarar veren şeyler stres, enfeksiyon, aşırı alkol ve sigara kullanımı. Ama anomalilerin, sağlıksız doğumların %90 ı oluşumdan kaynaklı, genetik faktörler. Yani haftada 1 bardak alkol aldınız diye bebek gelişim geriliği ile doğmaz. Öyle doğarsa da bebekte zaten öncesinden bir sorun vardır demektir. Benim şimdiki doktorum da rahat yani çok kafanıza takmayın derim
Benim de birçok arkadaşım sigarayı bırakamadı sadece azaldı, özel günlerde alkol alanlar da oldu. Kaçıncı haftada olduğuna dikkat etmeden saçını boyayanlar da oldu. Kısa vadede bir zararını görmedik, sadece birinin çocuğu kronik astımla doğdu, tek sebebi sigara mıdır bilinmez. Tabi ki bebek sağlıklıysa tutunuyor sımsıkı, kolay kolay zarar görmüyor. Benim testlerim başta negatif çıktı bilmeden saçımı boyattım lazer epilasyon yaptırdım grip ve mide ilaçları kullandım, meğer midem hamilelikten yanıyormuş o kadar aşırı. Bunları hiç kafama takmadım. Sadece ben bir yıl uğraştıktan sonra, 3 ay ilaç ve iğneli tedavi gördükten sonra, tedaviye ara verip umutsuz olduğum bir dönemde hamile kaldığım için sanırım daha fazla pimpirikleniyorum, doktor kendiliğinden içebilirsin dese de evdeki şarabı içemem mesela şuan :) Asla ve asla kimseyi yargılamadım hamilelik süreçlerinde. Hiç kimsenin bünyesi ve duygusal durumu, yaşam koşulları aynı değil çünkü.

Benim de karnim var 8. Haftama giricem yarin. Ikinci gebeligim ve 1.69 boy ve 47 kilo ile hamile kaldim sanirim zayif da oldugum icin cabuk belli oluyor bende.
Aynen öyle sanirim zayiflarda daha cabuk Göbek cikiyor,biraz kilolu olsak görünmezdi belkide

Kızlar ben 9 + 3 um yoğun sarımsı bi akıntım var sizde de oluyor mu

Izmiri bilmem ama ist. Da saglik ocaklarinda verilen ornekler 2 ana merkezde toplaniyor
Nerde kan idrar verseniz kurye ile yine egt. Arastrmaya goturulup orda çalışılıyor
Offf bilemiyorum ki, o kadar fark nasıl oluyor 15 günde.

Back