- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.024
- 348
Bilmem bende ilk defa yaptırıcam :)yaptırmamanın bi eksisi var mı peki? bilmedigimden soruyorum :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilmem bende ilk defa yaptırıcam :)yaptırmamanın bi eksisi var mı peki? bilmedigimden soruyorum :)
☺ bir yakinim vardi, o kadar dikkat etti ki, cocuk dogdu cocugu aman hasta olmasin diye disari bile cikarmadi. 6 yasina geldiginde anaokulu zamaninda hastaliktan basini kaldiramadi cocuk. Olmayacak seylerden hasta oluyordu, her seye alerjikti bunyesi. Doktorlar cok kizmis, sen bu cocuga zulum yapmissin diye. Ben kekik, nane maydonoz yemege koyuyorum. Ama cig olarak tuketmiyorum. Bu benim tercihim. Farkinda olmam abartirim cunku normal zamanda her kahvaltimda 2 avuc maydonoz yerdim. Simdi pismis yiyorum. Tek ozendigim sey o. Basta daha pimpirikli davraniyordum ama strese girdigimin farkina varinca saldim cayira mevlam kayira. Allaha emanet kuzucuklar. Abartmadan her sey yapilabilir. Bir de cok sukur tehlikeli zamanlar bitmek uzere. Bi arkadas diyordu ya altin cag diye... az kaldi. O donemde daha da rahat olacak icimiz.Yazmıstım ama silmişmiyim naapmısım anlamadım:)
Ben maydonozda yiyorum kekikte hatta en korkulanlardan dereotuda colada iciyorum cipste yiyorum hatta ceyrek kokorec bile yedim gecen gün :)
Doktorların bolca videolarını izliyorum az az yedigin bir demet maydonoz atıyorum bir litre cola bir büyük paket cips vs yemedigin sürece herşeyin tadına bakabilirsin
Ben alkol kullanıyorum hatta 5haftalıkkende bilemden kullanmısım suanda ilac kullanmasaydım gecen haftasonuda bi kadeh sarabımı içerdim gayet öyle takıntım yok yapmayan yapmasın en iyi anne o olsun ama ben abartmadan hamileliğimi keyfini cıkara cıkara yasamak istiyorum :)
Ben yaptırmayı düşünmüyorum. İlk gebeliğimde risk çıktı 164/1. Hemen ayrıntılı ultrasona girdim. Burun kemiği göründü. Ense kalınlığında sıkıntı yoktu. Kalpte parlaklık yok demişti doktor. Bunları bir araya getirince Down olduğunu düşünmüyorum dedi. Ne 3lü, ne 4lü yaptırdım. Amniyonsentez de istemedim. Zaten aldırma söz konusu değildi. 24 haftalıkken tekrar ayrıntılı ultrason yaptırdım. O testler çok yanıltıcı ve can sıkıcı. Bence aldırmayı düşünürseniz direk hiç biriyle uğraşmadan genetik test yaptırın. Hem bebeğe zararı yok hem de %99 doğru sonuç veriyor.kızlar ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. varmı benim gibi düşünmeyen?
Zor olmuş gerçekten.Iste sadece dr değil ebe de çok onemli.stres herşeyi tetikliyor zaten.Insallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız bebislerimizi.Ben Konyadayim.Sansima burada son aylarda ssvd çoğaldıAntalya dayım. İlk doğumda çok doktor aradım. Güya normal doğumu oldukça fazla destekleyen bir dr buldum. 40 haftam doldu sancı yok gelen giden yok ben 40.haftadan sonra beklemem dedi anne karnında kazalar oluyor dedi. Kordon dolanması mekonyum soluma ya da yutma vs. Suni sancı aldım saatlerce sancı çektim. 2 cm den daha fazla açılmadı. Çok iğrenç bir ebe hemşire vardı başımda. Beni sürekli manipüle etti.Bu sancı daha neymiş, çok nazlıymışım, zaten açılma yok asla normal olmaz bu doğum vs vs.. En sonunda da bebeğin kalp atışları düşüyor dedi halbuki suni sancıda o kadar düşmesi normalmiş.Tamam sezaryana alın dedim.Doktor odaya gelseydi belki devam et sorun yok derdi ama gelmedi çoktan ameliyathaneye inmişlerdi.
Ben yaptırmadım ilk gebeliğimde. Bunda da yaptırmayacağım. Boş yere üzüyorlar insanları. Benim klinikteki dr tam bir saat yaptırmam konusunda ısrar etti, olasılıklar vs birsürü şey saydı. İmza verdik eşimle istemediğimize dair. Kardeşimin hanımı yaptırmış herşey normal çıkmış 18.hafta dr burnu küçük ensesi kalın vs konuşmuş down sendromlu olabilir demiş amniyosentez istemiş. Madem öyle niye 2lide normal dedin. Dr değiştirdi. Hala canları sıkkın bekliyorlar öyle doğumu. Aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma. Muayene sırasında dr ense ve burun değerlerine bakıyor zaten. 20.haftada ayrıntılıyı yaptırırsın varsa bir durum Doğumda hazırlıklı olunur.kızlar ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. varmı benim gibi düşünmeyen?
Ben de düşünmüyorum.Ilk iki cocugumda yaptırmadım bunda da yaptirmam.Cunku sonrasında aldırmayı düşünmeyeceğim o yüzden kesin olmayan bir ihtimal için hamileligimi zehir etmeye lüzum yok.Allah herşeyin hayırlısını versinkızlar ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. varmı benim gibi düşünmeyen?
Kist bende de var. 5cm. Gebeligi ilk öğrendiğimde kese 4mm kist 5cm idi. Gebelikte kendiliğinden kayboluyor genelde dedi doktorm3.8cm benimki de. İlk gebeliğimde de vardı. Sağ tarafta. Hatta bu dr sadece bebeği gördü doppleri kaldıracakken ben sordum eski gebeliğimde vardı hala duruyor mu diye. Evet duruyor. 3.aydan sonra çocuğun kapladığı alandan kist görünmüyor. Eğitim araştırmaya gitmelisin uzun süreli kistten dolayı dedi.
Endişe etme 5cmin altındaki kistler bişey yapmıyor. İlk gebeliğimdeki Dr. Darbe almamam gerektiğini söylemişti.
Canım rahim genişliyor ve şişkinlik oluşuyor. Çıkan karnımız o benceKızlar 7 haftalik hamileyim, dar bir Body giyindigimde arkadaslarim bariz belli hamileligin,karnin cikmis diyorlar. Bende farkindayim,karin bu kadar erken cikarmi?genelde 5.aydan sonra cikiyor diye biliyorum
Teşekürler cnmBen şimdi devlet hastanesinde ebe bi arkadaşa sordum, gayet güvenilir gelip burda yaptırabilirsin, geldiğin gün hemen yapılıyor dedi konuşmasından sonuçlar da hemen çıkıyor gibi algıladım. 11+6 ya randevu alıp devlette yaptırıcam bakalım inşallah bi sıkıntı olmaz. Eşim bi problem çıkarsa 12.hafta gider bi de özel de yaptırırız dedi
Evet özellikle burun kemiğin var oluşu ve ense kalınlığın belli ölçülerde olması doktorun sorun olup olmadığına dair bir fikir edinmesini sağlıyor.Teşekürler cnm
Bu arada bu testi yaptırıp yaptırmamak tercih die biliyorum. Geçen özel hastanede bi bayan yaptirmadigini sağlıklı bi çocuğu olduğunu söyledi nasıl emin oldunuz dedim doktorun ultrasonunA guvendim sonuna kadar dedi sanırım bazı ultrasonlarda da belli oluyor sknti olup olmadığı
Evet benim arkadaşım da demişti doktor burun ve ense gelişimine bakmış herşey yolunda gerek yok demiş yatırmamıştı 2 li testTeşekürler cnm
Bu arada bu testi yaptırıp yaptırmamak tercih die biliyorum. Geçen özel hastanede bi bayan yaptirmadigini sağlıklı bi çocuğu olduğunu söyledi nasıl emin oldunuz dedim doktorun ultrasonunA guvendim sonuna kadar dedi sanırım bazı ultrasonlarda da belli oluyor sknti olup olmadığı
Ben de carsamba günü yaptırdım daha çıkmayan sonuçlarım var mesela idrar kültürüne bakılıyormuş o cuma cikar demişlerdi hala yok. Bende garanti olsun die 15 gün sonraya randevu aldım o gün hepsini göstereceğim hemde bebisimı görürüm belki bahaneyle :)Ben bugun kan ve idrar testlerim icin örnekleri verdim sükür :)
Bi kısmı bugun bi kısmı pazartesi bi kısmı perşembe cıkıcakmıs cuma yurtdısına seyahatimiz var cıkmadan bi hastaneye giderim diye düşünüyorum umarım degerlerimde sorun cıkmaz sizinde bu kadar gec mi cıktı tahlilleriniz ?
Tabii tercih. Ama 20 24 haftalık olduğunuzda ayrıntılı ultrasonda allah korusun kötü bi durum sezildiginde dr unuzun size ilk soracağı şey ikili test yaptırmış miydiniz olacak. Her test yaptıran saglikli bebek doğuracak diye bir şey yok. Her test yaptırmayan da sağlıksiz bebek doğuracak bir şey de yok. Benim ikili testi savunma sebebim bu yüzyıla gelmişiz tıp almış başını gitmiş bizim hala kaderim buymuş kafasında olmamız. Evet kader ama sen gerçekten elinden geleni yaptın mı bakalım :)Teşekürler cnm
Sanirim öyle canim yada ic karin dar,kisiden kisiye fark ediyormus sanirim. Seninde ciktimi?ne kadarliksiniz?Canım rahim genişliyor ve şişkinlik oluşuyor. Çıkan karnımız o bence
Aaa devlette veya saglık ocagındanı yaptırdın testleri cuma diyip niye cıkarmadılarki sonuclarıBen de carsamba günü yaptırdım daha çıkmayan sonuçlarım var mesela idrar kültürüne bakılıyormuş o cuma cikar demişlerdi hala yok. Bende garanti olsun die 15 gün sonraya randevu aldım o gün hepsini göstereceğim hemde bebisimı görürüm belki bahaneyle :)
Saglıkla su bikaç haftayıda atlatalım da baska sey istemiyorum:)☺ bir yakinim vardi, o kadar dikkat etti ki, cocuk dogdu cocugu aman hasta olmasin diye disari bile cikarmadi. 6 yasina geldiginde anaokulu zamaninda hastaliktan basini kaldiramadi cocuk. Olmayacak seylerden hasta oluyordu, her seye alerjikti bunyesi. Doktorlar cok kizmis, sen bu cocuga zulum yapmissin diye. Ben kekik, nane maydonoz yemege koyuyorum. Ama cig olarak tuketmiyorum. Bu benim tercihim. Farkinda olmam abartirim cunku normal zamanda her kahvaltimda 2 avuc maydonoz yerdim. Simdi pismis yiyorum. Tek ozendigim sey o. Basta daha pimpirikli davraniyordum ama strese girdigimin farkina varinca saldim cayira mevlam kayira. Allaha emanet kuzucuklar. Abartmadan her sey yapilabilir. Bir de cok sukur tehlikeli zamanlar bitmek uzere. Bi arkadas diyordu ya altin cag diye... az kaldi. O donemde daha da rahat olacak icimiz.
Devlet hastanesinde yapıldı çarşamba günü ilk kez gittim hemen bi dünya tahlil siraladilar :) sağlık ocağına daha kaydimi yaptırmadım bugün yarın sistemden görüp ararlar zaten. Tahlil sonuçları ekranı var ordan bakıyorum arada ama henüz yok belki pazartesi günü sisteme gelir.Aaa devlette veya saglık ocagındanı yaptırdın testleri cuma diyip niye cıkarmadılarki sonucları
Aslında benimde randevum 23ünde ama perşembe en son test sonucu cıkar dediler cuma seyahate cıkıcaz ne olur ne olmaz kullanmam gereken bişey varsa hemen baslayayım aklımda kalmasın diye sabahın köründe ugrayacagım doktora :)
Kuzum sen ozelde yaptiriyordun degil mi testleri? Ben hastanelerin web sitelerinden baktim sonuclara. Mesela bana en son test su gune kadar cikacak demislerdi. 1 2 gun once erken cikti. Web sitesine gir ara ara bak. Son gune kalmayabilir. Erkenden gitmis olursun.Aaa devlette veya saglık ocagındanı yaptırdın testleri cuma diyip niye cıkarmadılarki sonucları
Aslında benimde randevum 23ünde ama perşembe en son test sonucu cıkar dediler cuma seyahate cıkıcaz ne olur ne olmaz kullanmam gereken bişey varsa hemen baslayayım aklımda kalmasın diye sabahın köründe ugrayacagım doktora :)