İlk hamileliğimde kakao içerikli nemlendirici kullandım,fakat son güne kadar hiç kullanmayı bırakmadım hep nemli tuttum.41.haftada geldi oğlum yani karnım kocamandı üstelik genetik yatkınlığımda var ona rağmen çatlamadı karnım,tavsiye ederim.
(genç kızlığımda lierac vs. kullandım işe yaramadı)

benim ilk gebeliğim. normal doğum istiyorum yaşımdan da dolayı. hem her şeyin doğalı güzel :) ben hamilelik konusunda anneme çekmişim maşallah diyim çok rahat midem. belki doğumum da anneme çekmiştir. annem 5 kilo bebeği dikişsiz doğurmuş kadın. 6 doğum yapmış dikişsiz. bi bizde ikiz olduğumuz için sezeryan olmuş yine de kesi oranını azaltmak için nefes egzersizleri videolarını izliyorum. aynı zamanda 35-36. haftadan itibaren perine masajı yapmayı düşünüyorum. ve doktorumdan doğumhanede sıcak uygulama yapılmasını rica edicem. bomba gibi hazırlanıyorum hahaha.

Hamile platesi de doğumu çok kolaylastiriyormus. Arkadaşım hastaneye araba kullanip gittikten 10 dk sonra normal doğumla bebisi aldı kucağına. tavsiye ederim doktorlarımız sorun

Hamile platesi de doğumu çok kolaylastiriyormus. Arkadaşım hastaneye araba kullanip gittikten 10 dk sonra normal doğumla bebisi aldı kucağına. tavsiye ederim doktorlarımız sorun
aa bu da bulunsun aklımda. hele şu 3 ayı atlatalım doktora hepsini sorucam. ben hareketliyim inşallah böyle patates çuvalı gibi yere serilmem son aylarda da gerçi yaz aylarında insan cıvıl cıvıl oluyo yaz enerjisi bize de vurur umarım

Maşallah takdir ettim.Insallah hepimiz için keskesiz doğumlar olur.

Maşallah takdir ettim.Insallah hepimiz için keskesiz doğumlar olur.
inşallahh
ama bu perine masajı benim mantığıma çok yattı. şimdi hiç masaj yapmasan ham olan perine bölgesini yırtar ve daha fazla acı verir. yırtık olmasın diye kesi açılıyor zaten. ama orayı birkaç hafta önceden esnemeye hazırlarsan bu oran azalır diye düşünüyorum. bunları düşünmek için çok erken, en önemlisi sağlıkla kavusabilmek

5 kilo bebekte hey maşallah ne acıtmıstır
Senin ikizin mi var ne güzel bebişinde ikiz mi :)

T tuboz merhaba canım, yaşım 22 , unutmuşum yazmayı.

Kızlar bana da kesi atmışlardı. Kendiliğinden yırtılır ise bikaç yerden ve şekilsiz yırtılır diye genelde kesi atıyorlar. Ama ilk bebeği olacaklar korkmayın hiç bir iz falan kalmıyo.
İnşallah ikinci bebeğim de normal doğum olur tabi önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun da farketmez .
Çok güzel birşey doğurmak erkeklerin askerlik anısı olur ya sürekli anlatmak ister şuan bende anlatmamak için kendimi zor tutuyorum
Tabii ki kolay doğum yoktur ama güzel anıları sadece hatırlamak gerek

Kızlar mutfağı toplarken sırtıma bir an kulunç gibi bişey oldu hareket edemedim sancıdan, böyle hani çıtlatma isteği olursa rahatlayacakmışsın gibi olur ya aynen öyleydi. Bende yere yüzüstü az yan yatıp, karnıma baskı olmasın diye kızıma sırtımı çiğnettim, yaptığım yanlış belki ama o anki sancı beni çok kötü yaptı hareket edemedim. Bişey olur mu, bebek rahimde sırtımı çiğnemeyle bebeğe zarar gelir mi, sonra pişman oldum ama nafile

Olmaz kuzum korkma :)

Olsun dedigin gibi saglıklı olsunda hem yaşın genc belki ikinciye olur :)
ay çok isterim insallah :)
maşallah sen kaç yaşında anne oldun? kesiden de korkmuyorum doğumdan da. kesi atılırken uyuşturuluyo ve o an zaten pırt diye kesiyo acı verici bişey olduğunu sanmıyorum. ayy doğum hikayelerini cok severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…