• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10+0 oldu bizimki de bugun. ama ben bugün aşırı yorgun ve halsizim. Merdiven çıkmak çok zor geliyor. Nefes nefeseyim yine.. salı günü doktor randevum var bakalim ne diyecek. Doktora sorayım dedigim şeyleri de unutuyorum. Yazıp gidecegim bundan sonra.

Ahhh hayırlısıyla ve sağlıkla bize de nasip olur inşallah ☺️ güzel oldu bu mesajı gördüğüm teşekkür ederim :)
Yook ben ssvd falan yapamam. Karnim kesildi zaten üstüne başka yerlerim de kesilmesin.
Sezeryan haberini doğuma 2 hafta kala öğrenmiştim ve çok aglamistim. Normal istiyordum diye. şimdi de gozum korkuyor sezeryandan ama korkum sonrasından. Gelip geçiyor hepsi önemli olan bebiscikler sağlıcakla gelsinler. Insan tüm acılarını unutuyor.

Evet hindistan cevizi yaginin bahsedildigi kadar masum olmadigini ben de dinledim..
Hele de yemeklere koyanlarin cok yanlis bir sey yaptigindan bahsetmisti. Bunlar hep satis stratejileri. Bir urunu cikarip yaglandirip, ballandirip insana aldirtiyorlar. Hic o tongaya dusmedim. En masum seyin bebek yagi oldugu dusuncesindeyim. Bebek yagi bebeklere uygulandigina gore bize de bir zarari olmaz diye umuyorum. Bebek yagi+saf vazelin karisimi yapip, uygulayanlari da gordum. Ben de onu deneyecegim.
Kesinlikle..bende zeytinyagini deneyecegim direkt surebiliyormuymusuz yagi

Son düzenleme:
Sezaryen sonrası vajinal Doğum ☺️
Onu ben de çok istiyordum. Yapılabileceğini biliyordum ama birkaç doktorla görüştüm 6 yıl geçmeden olmaz diyorlar. İç dikişlerin yırtılma riskini göze alıyor musun dediler. Sezeryana ikna oldum yeniden

Onu ben de çok istiyordum. Yapılabileceğini biliyordum ama birkaç doktorla görüştüm 6 yıl geçmeden olmaz diyorlar. İç dikişlerin yırtılma riskini göze alıyor musun dediler. Sezeryana ikna oldum yeniden
Ben korkudan ilk randevuda onu sordum. Normal doğum olmaz değil mi dedim. Sezeryan olur dedi doktorum. Kizim diskisini yutmustu biraz da normal doğumdan o nedenle korkuyorum.

Hamile kalmadan önce doktora gittiğimde çatın çok dar, normal doğum zor olur senin için demişti doktor. Bir de kan sulandırıcı kullanıyorum, normal doğumda kanamanın durmama riski oluyormuş her doktor göze alamıyor normal doğumu. Dolayısıyla benim yol sezeryan gibi gözüküyor :KK17:

Kız kanı sulandırmak için bebe aspiirni kullanabilirsin dedi doktorum kullanıyorum, parol da ağrım falan olunca atıyorum hamilelikte kullanılıyor. Benim sormak istediğim 1,5 saat önce aspirini mi attım. Atmadan önce başım ağrıyordu zaten migrenim kalktı yine, akşam yemeğinden sonrada parol atsam sorun olur mu. Kafam yarım çok ağrıyor bi zararı olur mu hem parol hem aspirin

Benim bebiş tamamen hazırlıksız oldu.Benim için sürpriz.Ben ilk doğumu 2010 da sezeryan oldum(normal istemememe rağmen doktor korkutmasi)ikinci bebeğe hamile iken normal doğumu araştırırken ssvd yı duydum.ilk doğumu yapan doktoruma sordum olmaz mümkün değil dedi.ikinci doğumum 2012 de oldu.Arasi az diye çok ısrarcı olamamıştım.Ama ssvd hikayelerini okudukça Rabbim banada nasip etse derken 3.surprizimi ogrendim.O yüzden inşallah bunda 2ssvd deneyeceğim Allah izin verirse.Olmasa bile bebegimi kendi istediği zamanda kucağıma almak istiyorum

Ben şu sıra yumurta yoğurt süt tüketemiyprum. Adı bile fena yapıyor. Cacık olunca bir nebze.
Zaten ilk 3ay annenin deposundan alıyor bebek. Ben 4.aydan sonra günde iki haşlanmış yumurta, kibrit kutusu kadar kaşar peyniri, 1bardak süt,1kase yoğurt, 1muz, 11 çiğ badem, 2ceviz, 1 avuç kabak çekirdeği,,, gibi bir listem vardı. Hergün istisnasız tükettim ama şuan midemi zorlarsam lazım olan zamanda yiyemem. Muz ve kaşar bebeğin kilosunu arttırıyor. Ceviz ve çiğ badem omega (balık yiyebiliyorsanız ne ala), kabak çekirdeği magnezyum ( kasılmalara karşı).

Bana da eczacı, sebamedin cakmalarini biz bile ayırt edemiyoruz o nedenle tavsiye etmiyorum demişti.
Zeytinyaginida yakip siyah dumanı çıkınca kullanmistim kendine ve bebeğe. Onu da sağlık odağındaki ebem tarif etmişti. Fisfisli sisede rahat oluyor.
Bir akrabam da zeytinyağının bebeklerde boy uzattığını söylemişti. Kizim baya uzun yaşıtlarına göre. Tabi bence bizimki genetik:))
Aa bak doğru o. Boy uzatıyor gerçekten de. Masaj yapcan bebişine onla. Heleki deniz sonrası. Benim kızım sağlam boy atardı hep. Üstelik kocam kısa

Kız kanı sulandırmak için bebe aspiirni kullanabilirsin dedi doktorum kullanıyorum, parol da ağrım falan olunca atıyorum hamilelikte kullanılıyor. Benim sormak istediğim 1,5 saat önce aspirini mi attım. Atmadan önce başım ağrıyordu zaten migrenim kalktı yine, akşam yemeğinden sonrada parol atsam sorun olur mu. Kafam yarım çok ağrıyor bi zararı olur mu hem parol hem aspirin
Bana agrı kesicilerden (parol minoset gibi) üc tane günde içebilirsin demişti

Kızlar annem dayanamadı bebişe bikaç bişi aldı. Bende ses etmedim hevesi kırılmasıb diye. Uğur getirir hem belki. Çok minnoşlar yaaaa minicikkkk

benim şuanki doktorum 2 yıl arası geçtikten sonra yapıyor :)

Yook ben ssvd falan yapamam. Karnim kesildi zaten üstüne başka yerlerim de kesilmesin.
Sezeryan haberini doğuma 2 hafta kala öğrenmiştim ve çok aglamistim. Normal istiyordum diye. şimdi de gozum korkuyor sezeryandan ama korkum sonrasından. Gelip geçiyor hepsi önemli olan bebiscikler sağlıcakla gelsinler. Insan tüm acılarını unutuyor.
Aynen ben de sezaryen hiç istemedim 3 ayrı doktor karar verdi

Şimdiki doktorum ssvd olabilir fakat imza alırız dedi ben de vazgeçtim o sorumluluğu üstlenemem

Aa bak doğru o. Boy uzatıyor gerçekten de. Masaj yapcan bebişine onla. Heleki deniz sonrası. Benim kızım sağlam boy atardı hep. Üstelik kocam kısa
Benimki de kendi yaş grubunun üst sınırında. Bebekken banyo sonrası masaj yapardım hep. Bebeğe yakip kullandım zeytinyağını.
Şimdi yeni duydum zeytin sutu diye zeytinyağının en saf hali varmis. Ondan alup kullanmayi dusunuyorum. Biraz pahali bir urunmus ama bebis icin alacagim. Catlaklar icin de alacagim. Aktarda gördüm.

Back