• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aa bu arada şu çatlak kremi konusunu ben geçen hafta dr ma sormustum şuan başla ama iki güne bir sür hamilelik ilerledikçe her gün olacak dedi. krem olarak ya lierac yada mustela al dedi. en lierac almayı düşünüyorum..

Yok bende sadece dişimi fırcaladıktan sonra bulantı oluyor
Bende daha cok ates basması var menapozlu gibi bi darallar geliyo bi anda :)
Sende ne belirtiler var
masallah ne güzel, benim tansiyonum düsüyor, insani cok kötü etkiliyor. migdem sabahlari bulaniyor, basim dönüyor. insallah yakin zamanda gecer

Ssvd yaptiran doktorlar en az 2 yil gecmesi gerekiyor sezaryenin ustunden diyorlar. Komsum da hamile onun da ilki sezaryen ikinciyi 6 yil sonra dogurmus olacak ve doktor normal diyormus hic sezaryen diye konusmuyormus. Aradan 5 6 yil gecince hic ilki nasil oldu diye sormuyormus bile ve kucuk bir ilcede devlet hastanesinde dedigim doktor.
Benim ablamda sezeryandan sonra tekrar dogum yapabilmesi icin en az iki yıl dediler ve sezeryan icin normal dogum konusulmadı bile
Değişiyor demekki doktordan doktora

masallah ne güzel, benim tansiyonum düsüyor, insani cok kötü etkiliyor. migdem sabahlari bulaniyor, basim dönüyor. insallah yakin zamanda gecer
Tansiyon düşüklüğü bende de var alıstım onla yasamaya 6-7ler max 9lar :) belirti gibi bile değerlendirmiyorum onu artık :)
Geciyo emin ol bi iki haftaya yasamayı ögrenceksin sende bu belirtilerle :)

aa bu arada şu çatlak kremi konusunu ben geçen hafta dr ma sormustum şuan başla ama iki güne bir sür hamilelik ilerledikçe her gün olacak dedi. krem olarak ya lierac yada mustela al dedi. en lierac almayı düşünüyorum..
Bende onun methini cok duydum
Dogal istiyorsanda kakao ve badem miydi kayısımıydı unuttum karıstırıp sürebiliyormussun

günaydın kızlar. dün gebelik okuluna gittim kayıt oldum.. sırayla gruplar açıyorlarmış. devlet hastanesinde ücretsiz.. içeriği çok güzel.. platesten tutunda, özel hipnoz eğitimi almış hocalardan doğum sancısı kontrol etmeye kadar bi sürü şey var.. mutlaka araştırın.. ankarada olan arkadaşlar sami ulus hastahanesinde..
Gebelik okulumu varmıs ya süper ama calısıyorum gidemem malesef :(

Kızlar bişey sorucam size özel hastaneler ilaç raporu verebiliyor mu. Veya mevcut raporda doz la alakalı değişiklik yaoabiliyirmu bilginiz varmi

Gunaydin kizlar bu sabah ilk defa cıkardim..demekki 8.haftada basliyormus..bir diger konu psikolojim..benim gibi hissedenler var mi? Ilk bebegim 28 yasindayim..sanki tasiyici anneyim..ilk oldugu icin mi bilmiyorum.2 yıllik evliyim esime sürekli erken mi oldu diye soruyorum esim 32 yasinda..o da gulüyor cunku daha oncede istekli olan bendim..simdi biraz daha kalabilirdik sanki diyorum..nasil basedicem diyorum,bunlar guzel gunlerin diyenler oluyor gercekten hayat bitiyor mu diyorum...iyi hissetmiyorum anlayacaginiz..annemle konustum cocuksuz hayatin ne anlami var diyo,bekleyen insanlari dusunuyorum..ilk denemede Rabbim verdigi icin sansliyim diyorum..ilk bebegin kaygisi mi ?

Tansiyon düşüklüğü bende de var alıstım onla yasamaya 6-7ler max 9lar :) belirti gibi bile değerlendirmiyorum onu artık :)
Geciyo emin ol bi iki haftaya yasamayı ögrenceksin sende bu belirtilerle :)
insallah en kisa zamanda düzelir. rabbim yardimcimiz olsun, saglikli olsunlarda bebisler, biz raziyiz herseye

Gunaydin kizlar bu sabah ilk defa cıkardim..demekki 8.haftada basliyormus..bir diger konu psikolojim..benim gibi hissedenler var mi? Ilk bebegim 28 yasindayim..sanki tasiyici anneyim..ilk oldugu icin mi bilmiyorum.2 yıllik evliyim esime sürekli erken mi oldu diye soruyorum esim 32 yasinda..o da gulüyor cunku daha oncede istekli olan bendim..simdi biraz daha kalabilirdik sanki diyorum..nasil basedicem diyorum,bunlar guzel gunlerin diyenler oluyor gercekten hayat bitiyor mu diyorum...iyi hissetmiyorum anlayacaginiz..annemle konustum cocuksuz hayatin ne anlami var diyo,bekleyen insanlari dusunuyorum..ilk denemede Rabbim verdigi icin sansliyim diyorum..ilk bebegin kaygisi mi ?
Bizde istekli her zaman eşimdi evlenmeden önce bile istiyordu ancak bu kadar durdurabildim :)
Suanda cok kücük oldugumuz icin sahiplenemiyoruz bence
Birde hayat bittigi kısmına katılmıyorum illaki bişeyler eksilecektir tabi ama kücügüm herhangi bi sıkıntısı yoksa benimle seyahatlerime de gelicek gerekirse sporuma da o bana bize ayak uyduracak öyle yapmayı planlıyorum :)
Şimdiden yurtici yurtdısı seyahatlere alısıyor karnımda :)

Onu ben de çok istiyordum. Yapılabileceğini biliyordum ama birkaç doktorla görüştüm 6 yıl geçmeden olmaz diyorlar. İç dikişlerin yırtılma riskini göze alıyor musun dediler. Sezeryana ikna oldum yeniden

15 ay arayla yapanlar bile var. Doktorlar kendilerini riske atmak istemedikleri için istemiyorlar ancak ne yazık ki 2. Sezaryende risk oranı normal Doğumdan daha yüksek ancak onu söyleyen olmuyor... Sağlıkla gelsin de kuzular herkesin Doğumu gönlüne göre olsun inşallah ☺️

Kızlar ben nefes alamıyorum. Sabah uyandım sanki birisi göğsüme ayırmış gibiydi. Sirt üstü yatiyordum uyandığımda. Ama çok zorlandım.
Aynı durum benimde bugün başıma geldi derin nefes almaya çalışıyorum alamıyorum zorlanıyorum neden oluyo acaba bilmiyorum

Hamile kalmadan önce doktora gittiğimde çatın çok dar, normal doğum zor olur senin için demişti doktor. Bir de kan sulandırıcı kullanıyorum, normal doğumda kanamanın durmama riski oluyormuş her doktor göze alamıyor normal doğumu. Dolayısıyla benim yol sezeryan gibi gözüküyor :KK17:

Kızlar normal Doğum yaratılış gereği en uygun olandır ve sezaryen sanıldığı kadar basit bir ameliyat değildir böyle diyen doktorlardan bence bir an önce uzaklaşın derim! Her şeyin yolunda gittiği bir normal doğum neden riskli olsun? Vücudun normal düzeni bu zaten. Sezaryeni nasıl hiçbir risk yok en güvenli yol gibi gösteriyorlar anlam veremiyorum. Normal Doğum sancısını uzun süre çekmiş ve sonra aniden sezaryene alınmış ve çok rahat sezaryen geçirmiş biri olarak söylüyorum Normal Doğum hakkınızı sonuna kadar savunun. Nasip olur olmaz orası ayrı çünkü Doğum son ana kadar kesin konuşulamayan bir olay ancak elimizden geleni yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Daha en başından sezaryen diyen doktorlara da sinir oluyorum ama!

Back