• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet hindistan cevizi yaginin bahsedildigi kadar masum olmadigini ben de dinledim..
Hele de yemeklere koyanlarin cok yanlis bir sey yaptigindan bahsetmisti. Bunlar hep satis stratejileri. Bir urunu cikarip yaglandirip, ballandirip insana aldirtiyorlar. Hic o tongaya dusmedim. En masum seyin bebek yagi oldugu dusuncesindeyim. Bebek yagi bebeklere uygulandigina gore bize de bir zarari olmaz diye umuyorum. Bebek yagi+saf vazelin karisimi yapip, uygulayanlari da gordum. Ben de onu deneyecegim.
Sakın kullanma kuzum bebek yağı ve vazelin. İkisininde içeriğine bak bi neler var. Çoğu petrol türevleri . Full kimyasal. Bebeklerde egzamaya bile sebep oluyor. En temizi zeytinyağı. Ben kızıma da hep zyağı kullandım. Asla zararı yok

Lierac herkesin önerdigi ancak fiyat olarak biraz pahalı
Birde acaba ne zaman kullanmaya baslamak gerekir tam olarak onu bilmek lazım gec bile kalmıs olabiliriz aslında :/
Aktarlardanda baharat yaglarından karısımlar yaptıranlar varmıs ama ben öyle seylerden haz etmiyorum kullanmam sanırım
Lierac ben 5. Ayda başlamıştım

Evet hindistan cevizi yaginin bahsedildigi kadar masum olmadigini ben de dinledim..
Hele de yemeklere koyanlarin cok yanlis bir sey yaptigindan bahsetmisti. Bunlar hep satis stratejileri. Bir urunu cikarip yaglandirip, ballandirip insana aldirtiyorlar. Hic o tongaya dusmedim. En masum seyin bebek yagi oldugu dusuncesindeyim. Bebek yagi bebeklere uygulandigina gore bize de bir zarari olmaz diye umuyorum. Bebek yagi+saf vazelin karisimi yapip, uygulayanlari da gordum. Ben de onu deneyecegim.
Olmadı bende farmasinin bebe yağını alayım bari farmasi ürünlerini seviyorum ben onlarda da sls, paraben vs yok. Bi de aleo jel var bende bitene kadar onu mu sürsem ki boş boş duruyor evde

Ben çatlak önleyici kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Çünkü önceki gebelikten yeterince catladim daha fazla olmaz herhalde diyorum.
Öbür taraftan kilolu başladım bu gebelikte diye daha mi çok çayları bilemedim. Çatlakları doğum sonrası lazer yapıyorlarmış çok çağlarda da ondan yaptırıp diyet yaparim diye düşünüyorum.
Meme uçlarına zeytinyağı süreceğim 5 6 aylık olunca. Yumusasin diye. dogum sonrasi emzirirken cok catladi kanadi.
Göbeği de zeytinyağı surerim.

Ben lierac zeytinyağı kullandım hep. Göbeğime sürdüm ama bacaklarımı ve memelerimi aklıma bile getirmedim. Göbekte hiç çatlak olmadı. Ama memeler ve bacak full çatlak. Oysa göbeğim dağları aşıyordu. Anneme ztn hiçbir şekilde çekmediğimden genetk olarak onla kıyaslayamıyorum. Ne reglileri ağrılı geçmiştir ne de çatlağı vardır. Ben kan revan içinde kalırım her regl zamanı. Ağrılardan hastanelik olurdum. Tabi kızımı doğurana dek. Ağrılar geçti tamamen. Sadece kanamam çok. Bu sefer öncekinden 10 kg eksikle gebe kaldım herhalde çatlamam. Cildim aşırı kurudur. 3 lt su içerdim bana mısın demezdi. Sürcez bakalım ne olacak bu sefer

Birde acaba ne zaman kullanmaya baslamak gerekir tam olarak onu bilmek lazım gec bile kalmıs olabiliriz aslında :/
Aktarlardanda baharat yaglarından karısımlar yaptıranlar varmıs ama ben öyle seylerden haz etmiyorum kullanmam sanırım
Canım Banu Çiftçi nin uygulamasında videolar var ya. Orda dermatoloji uzmanı ile konuşması var. İlk 3 ay haftada 1-2 diyor. Sonra hergün. Öyle hatırlıyorum. Bir izle istersen

Sakın kullanma kuzum bebek yağı ve vazelin. İkisininde içeriğine bak bi neler var. Çoğu petrol türevleri . Full kimyasal. Bebeklerde egzamaya bile sebep oluyor. En temizi zeytinyağı. Ben kızıma da hep zyağı kullandım. Asla zararı yok
Gercekten mi? Bir arastirayim bakayim. Bir de zeytinyagini direkt siseden alip mi suruyoruz? Birisi yakip oyle surdugunden bahsetmisti burada.

Ay benim bugün sorularım bitmeyecek Kızlar ben çalışıyorum ve işimden ötürü gün de 15 müşterim ile görüşmek için onları ziyaret ediyorum araba kullanıyorum kasideler felan bazen kaşıklarım suzlıyor sizce çalışmam zararlı mı bir de yemeği sürekli dışarda yiyorum et tavuk yemiyorum güvenmediğim için bir tek sebze yemekleri ve yoğurt alıyorum sonra aklıma takılıyor ya yıkamadılarsa ah ben ne yapıcam ya iş çok sıkıntı benim hep hareket halindeyiz arabaya bin in sürekli araba
Canım ben ilk gebeliğimde doğuma girdiğim gün bile araba kullandım. Son aylara kadar 300 km yaptığım günler oluyordu.

Olmadı bende farmasinin bebe yağını alayım bari farmasi ürünlerini seviyorum ben onlarda da sls, paraben vs yok. Bi de aleo jel var bende bitene kadar onu mu sürsem ki boş boş duruyor evde
Canim baksana pufboregi pufboregi ne demis. Zeytinyagi diyor. Zaten hem maliyeti dusuk olur, hem de dogal nemlendirici. Bana mantikli geldi. Bebek yagi vazelin surme demis. Ben iyice bir arastiracagim. Benim karnim simdiden sisti. Gazdan vs. Kabizlik da oluyo surekli. Ama karnim muhtemelen buyuk olacak. Simdiden bir seyler kullanmaya baslamam lazim.

Lierac kullandım. Sadece bacak içlerimde biraz çatlak oldu. Karnımda hiç olmadı. Bacak içlerine de fazla sürmemiştim. Hep göbeğe ve basene yoğunlaşmıştım. Ama büyük oranda genetik. Zira ben doğuma 96 ile girdim. Boy 1.63 civarı harita gibi olmam gerekirdi

Gercekten mi? Bir arastirayim bakayim. Bir de zeytinyagini direkt siseden alip mi suruyoruz? Birisi yakip oyle surdugunden bahsetmisti burada.
Asit oranını azaltmak için ısıtıyorlar ama gerek yok. Ben fısfıslı şişelere koymuştum rahat oluyor. Kuzumun altı da hiç pişik olmadı sayesnde

Bebek yağları ham petrolden ve gazdan elde ediliyor. Ve aynı zamanda vazelin, bebek losyonları ve şampuanları da mineral yağ içermektedir..!

Peki neden bu yağı bebek yağı olarak lanse edip, bebeklerimize sürmemiz gerektiğini ve cilde çok iyi gelip nemlendirdiğini söylerler ki..?

Çünkü mineral yağı çok kolay elde edilen ve çok ama çok ucuz bir üründür. Dürüst olmak gerekirse, mineral yağ içeren bebek yağları sağlığımıza zararlıdır…

Mineral yağı, cildimize sürdüğümüzde, cilt üzerini ince bir tabaka olarak kaplar. Emilmesi çok zordur ve bu yüzden, yani emilemediği için yağlı yağlı kalırız ve zannederiz ki cildimiz çok nemlendi..! Halbuki gözeneklerimiz tıkanmıştır ve toksinlerin cilt yoluyla atılımı engellenmiştir…Ayrıca mineral yağın akciğerlere, sinir sistemine, cilde zarar verdiği, erken yaşlanmaya sebep olduğu da iddialar arasındadır.

Bir de kızlar daha önce söyledim mi bilmiyorum ama bebeklerinize sebamedin ürünlerini almayın. Hastaneye egzama ile gelen bebeklern çoğunun sebamed kullandığı için olduğunu gördük. Değiştirince sorunları ortadan kalktı. Mustela iyidir o konuda. İnstagramınız varsa mühendisinoglu nu takip edin derim bebek ürünleri inceliyor. Kimyasal olan olmayan hepsini söylüyor

Canım Banu Çiftçi nin uygulamasında videolar var ya. Orda dermatoloji uzmanı ile konuşması var. İlk 3 ay haftada 1-2 diyor. Sonra hergün. Öyle hatırlıyorum. Bir izle istersen
İyi hatırlattın :)
Marka ismi verdirmedi reklama giriyor diye sanırım ama tatlı badem yagı ile kakao yagını karıstırıp kullanabilirsiniz 3.aydan sonra dedi :)
Buarada sac boyamayada diplerine değdirmedigin sürece sorun yok dedi :)

İyi hatırlattın :)
Marka ismi verdirmedi reklama giriyor diye sanırım ama tatlı badem yagı ile kakao yagını karıstırıp kullanabilirsiniz 3.aydan sonra dedi :)
Buarada sac boyamayada diplerine değdirmedigin sürece sorun yok dedi :)
Aynen.. Kağan Kocatepe ve Banu Çiftçi yi tek geçerim hamilelik ve doğumla ilgili bilgilendirmelerde. Ben ilk gebeliğimde çok izledim ikisini de..

Back