• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana üstüne basa basa 3 tane al yok içemem dersen başka tavsiye edeyim dedi. hemde iki farklı dr gittim ikiside aynısını söyledi..
Çok şanslısın valla canım , ben 2 doktora gittim özelde hiç memnun kalmadım haftaya gidersem 3. doktor olucak

Ya benim bu sut urunleri konusunda kafam cok karisik. Cig sut tuketmesin hamileler diyen doktor da var, pastorize tuketmesin ev yogurdu yesin diyen de var. Ben de iki arada bir derede kaldim. Senelerdir yogurdumu kendim yapardim. Ta ki hamile kalana kadar. Ne yapacagimi sasirdim. Bu doktorlar niye ortak noktada bulusmuyorlar deli oluyorum ya. Vallahi yogurt yiyemez oldum. Bol peynir yiyorum. Ve sut iciyorum ( light sut). Hepimiz Allaha emanetiz artik.. bir sonraki randevumda doktoruma sorayim bakalim o ne diyecek. Kizlar sizde unutmazsaniz doktorlariniza bir citlatsaniza bu cig sut muhabbetini. Bir fikir ediniriz topluca. Hazir yogurt hic sevmiyorum. Yogurt demek icin bin sahit ister.
Ntv de cok sık cıkan bir uzun sacli prof.var ısrarla cig sutten ve annelerimizin bizi nasil buyuttugunden bahsediyor
.doktorlar pastorize sutu oneriyor cunku diger turlu taslarlar..cunku bu bir sektör..bir tek süte dokunamadilar insanlar koylerde vs.hala satiyor..Ben kokusu ve kaymagi sevmedigim icin pastorize sut iciyorum ama yogurdumu cig sutten mayaliyorum.ki marketten aldigim sutu icerken aksine rahatsiz hissediyorum..marketten aldimiz yogurt bile gunlerce duruyor ama ev yogurdu 2 haftada eksiyor bilirsiniz..koruyucu maddeler vs.zaten var..ben bu sekilde dusunuyorum..

9-6 calısıyorum sabah 7.30servise biniş aksam 7.30-8 arası servisten iniş
totalde 12 saat dısardayım bide muhasebe üzerine bir firmada calısıyorum dedigin gibi yorucu ama Allah sabrını veriyor
Oyyy senin ki daha zormuş Allah kolaylık versin cnm

Kizlarr saglik ocagina ne zaman kayit olmamiz gerekiyor. Ben pek cahil kaldim. Hangi hafta neler oluyor. İkili test falan doktor yaptir deyince mi yaptiriliyor kendimiz mi gidip yaptiriyoruz.

Folic Trio 'da ;
Folik Asit
400 mcg
Kalsiyum 800 mg
D Vitamini 7,5 mcg varmış. Günde bir kez folbiol alayım diye düşünüyorum ek olarak 5mg o da ...
Canim sana detayli olarak aciklama yaptim. Ayri ayri ikisinden alirsan gunde 900 mikrogram folik asit yapar ayrica zaten besinlerden de aliyorsun. Folik asit patlamasi yasarsin. Gunde 3 tane folik trio al. Baska da bir sey kullanma. O bitince de doktoruna folbiol kullanip kullanmayacagini sor. 500 mikrogram oldugu icin bazi doktorlar onermiyor. Gunluk 400 mikrogram fazlasiyla yeterli.

Kizlarr saglik ocagina ne zaman kayit olmamiz gerekiyor. Ben pek cahil kaldim. Hangi hafta neler oluyor. İkili test falan doktor yaptir deyince mi yaptiriliyor kendimiz mi gidip yaptiriyoruz.
Canım sağlık ocağına kalp atışı filan duyulduktan sonra kayıt yapılıyormuş aile hekimi açbana 8.hafta da yapalım kaydını demişti bugün yaptırdım

Ntv de cok sık cıkan bir uzun sacli prof.var ısrarla cig sutten ve annelerimizin bizi nasil buyuttugunden bahsediyor
.doktorlar pastorize sutu oneriyor cunku diger turlu taslarlar..cunku bu bir sektör..bir tek süte dokunamadilar insanlar koylerde vs.hala satiyor..Ben kokusu ve kaymagi sevmedigim icin pastorize sut iciyorum ama yogurdumu cig sutten mayaliyorum.ki marketten aldigim sutu icerken aksine rahatsiz hissediyorum..marketten aldimiz yogurt bile gunlerce duruyor ama ev yogurdu 2 haftada eksiyor bilirsiniz..koruyucu maddeler vs.zaten var..ben bu sekilde dusunuyorum..
Pastorize sutlerde kaynama derecesi ve soklama sistemi var. Cig sutu alip kaynattigimizda bir cok seyini yitirdigini soyleyen doktorlarda var. Ne guvenip guvenmeyecegimizi sasirmis durumdayim. Cig sut asla icemem agir kokuyor. Normal sut de icmiyorum. Senelerdir light tuketiyorum. Cig sutu sadece yogurt amacli kullaniyordum. Neyse herkes nasil ici rahat ediyorsa o sekilde tuketsin. Tesekkurler ☺

Back