@thnksfrthmmrs ben de benical kullandım canım c kategorisi o da. Onun dışında mide koruyucu da kullandım, mide yanmalarım hamileliktenmiş bilemedim stresten sandım. Bir tane parol yuttum, adet tarihim de geçmişti parolu yuttuğunda ama testler negatif çıkıyordu. Parol B kategorisindeymiş. Kan testinde çıktı günler sonra, 460'tı hcg, doktorum adetin 5 gün gecikmiş gibi düşün bu değer öyle, beş günden önce yuttuğun ilaçlardan sorumlu değilsin dedi. Daha önce de bana adetin geçmeden içebilirsin ağrı kesici demişti. O kadar ay dikkat ettim ama grip olup boşverdiğim ay hamile kalmışım. O kadar üzme yani kendini, adetin geçmeden almışsın sen de ilacı.
 
Kızlar minik minik lekelenmem vardı şimdi çamaşırıma bir avuç içi kadar koyu lekelendi peçeteyede geliyor progestan iğnemi yaptım doktora msj attım sorun olmaz dedi ama ne yapıcam ya
Sakin ol canım. Bol bol dinlen. Yerleşme kanamasıdır belki. Yarın devam ederse içini rahatlatmak için gidersin doktora
 
Canlar sonunda liste tamamlandı bu listede olmayanlar lütfen bilgilerini mesaj atsin...
Efenim ben zaten bir kısmını yazmıştım bu da sistemi anladığım anlamina geliyor fakat bi sure hata verdi isimleri etiketleme yapmadı ve yazdiklarimi bozdu
Bundan bahsetmistim
Nitekim bitti geri kalan 10 kişi çok daha kısa sürede bitti bendekiler mesaj v.s. bu isimler ....
 
Benide ekleyebilirsin cnm yas 31 1.bebek sat 4.12.2018 dogum 11.09.2019 kilo 52 ankara
 
Hamilelikte İlaç Kullanımına Dikkat!
Hamilelik öncesinde ilaç kullanımının ne gibi bir riskleri vardır? İlaçların risklerine göre sınıfları nelerdir? Soruların cevapları ve çok daha fazlası için makalemizi okumaya devam edin
Anne adayları sıklıkla bazı sorunlar nedeniyle ilaç kullanımı ile karşı karşıya gelir. Bazı anne adayları her türlü ilaç kullanımından uzak durmak ister.

Bazı anne adayları her derdine bir ilaçla çare arar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Mutlu, “Diğer bir konu hamile olduğunu anlamadan kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçları kullanırken hamileliğin ortaya çıkması ile yeni doğacak bebekte ilaçların yapabileceği potansiyel sorunlar ailenin aklını sürekli kurcalamaktadır. “

Hamilelik Öncesinde İlaç Kullanımının Ne Gibi Riskleri Vardır?
Hamilelik için karar vermiş olan bir anne adayının hazırlığı esnasında, var olan bir hastalığın ve sürekli kullanılan ilacın sorgulanması önemlidir.

Örneğin depresyon tedavisi gören bir kadının bu ilaçları kullanırken hamile kalması bebeğin önemli risklerle karşı karşıya kalmasına neden olur. İlacın hemen kesilmesi çözüm değildir.

Çünkü annenin tedavisine ara verildiğinde depresyon bazen daha da ağırlaşırak tedavisi zorlaşır. Bu nedenle hamilelikte ilaç kullanımı çok ciddi bir konudur. Kesinlikle aileler doğru bir şekilde bilgilendirilerek, doğru yönlendirilmelidir.

İlaçların Risklerine Göre Sınıfları nelerdir?
Hamilelikte ilaçların bebek üzerine etkileri ile ilgili bir sınıflama vardır. Bu sınıflama, yapılan çalışmalar, yayınlar doğrultusunda yapılmaktadır. Hamilelikte ilaç kullanımı ile ilgili karar verirken bu sınıflamayı göz önüne almaktayız.

Ne yazık ki yeni ilaçlar ile yeterli çalışma olmadığından bazen karar verirken ilaçların bulunduğu grup göz önüne alınarak karar verilir. Amerika da FDA (Food and Drug Adminstration) tarafından yapılan sınıflamada ilaçlar A ,B, C, D ve X gruplarına ayrılmıştır. A sınıfındaki ilaçlar en emniyetli olanlardır ve X grubuna girenler ise kesinlikle bebeğe zarar verir ve kullanılmamalıdır.

A grubuna giren ilaçlar, hamile kadınlarda kontrollü çalışmalar sonucunda ilk 3 ay ve sonraki aylarda bebekte zarar vermediği kanıtlanmış ilaçlardır.

B grubundaki ilaçlar, hayvan deneylerinde anne karnındaki cenine zarar vermediği gösterilen ilaçlardır. Fakat kadınlarda kontrollü bir çalışma yapılmamış olmasına rağmen bebeğe zarar vermediği kabul edilen ilaçlardır.

C grubundaki ilaçlar, hayvan deneylerinde cenin üzerine bazı zararlar verdiği tespit edilen ilaçlardır veya hayvansal deneyler yapılmamış olan ilaç grubudur. İnsanlarda ise bebek üzerine yan etkileri gösterilmemiştir.

C grubuna giren ilaçların hamilelikte kullanımı, ancak elde edilecek fayda zarardan daha büyükse kullanılabilir. D grubuna giren ilaçlarda hamilelikte zarar verme olasılığı yüksektir. Bu gruptaki ilaçlar ancak daha az zararı olan ilaç yoksa ve anne hayatını tehdit eden bir durum varsa kullanılabilir.

X grubuna giren ilaçların anne karnındaki cenine kesinlikle bazı sakatlıklara neden olan ilaçlardır. Hamilelikte ve hamilelik olasılığında kullanılması yasak olan ilaçlardır.
İlaç Kullanımında En Riskli Dönemler Hangileridir?
Anne karnındaki bebeğin ilaçlara ve diğer maddelere maruz kaldığında en duyarlı olduğu dönem döllenmeden sonraki 21 güne başlar.

Organ oluşumu dönemi olan bu dönem yaklaşık 8 hafta yani 56 gün kadar devam eder. Bu dönemde anne adaylarının ilaç kullanımından uzak kalması çok önemlidir.

Döllenmeden sonraki 20 günde alınan ilaçlarda ise ‘hep ya hiç’ yasası işlemektedir. Yani etkilenen cenin ya yok olur ya da etkilenmeden gelişmeye devam eder.

Hamilelik Sırasında Sık Görülen Hastalıklarda Hangi İlaçların Kullanılmasında Sakınca Yoktur?
Hamilelikte en sık görülen şikâyet enfeksiyon ve ağrılardır. Bunlara hamilelik boyunca tahammül edilmesi her zaman mümkün olmamaktadır.

Enfeksiyon varlığında ise erken doğum ağrılarının başlaması daha büyük bir risktir. Bu durumda mutlaka tedavi edilmelidir. Penisilin ve türevleri B risk grubuna giren ilaçlardır Hamilelikte emniyetle kullanılabilmektedir. Ayrıca ağrı için kullanılan parasetamol grubu ağrı kesicilerideal ilaçlardır ve B grubuna girmektedir.

Bitkisel İlaç Kullanmanın Zararları Nelerdir?
Hamilelikte ve normal hayatımızda sıklıkla eczaneden reçetesiz alınıp kullanılan ‘bitkisel’ ilaçlar sanki hiçbir zararı yokmuş gibi, hekime danışmadan içindeki tarif formuna göre sıklıkla kullanılmaktadır. Hamileler özellikle bu tür maddelere rağbet göstermemelidir.

Çünkü ciddi bir çalışma yapılmadan, hangi ortamlarda üretildiği bilinmeyen bu tür ilaçların faydadan çok zarar verme olasılığı yüksektir.
 
Kızlar hamileliğin ilk zamanlarında kullandığımız ilaçlarla ilgili çok kaygılı mesajlar okuyunca paylaşayım dedi.Sürekli girdiğim bir site vardı. Emziren anneler grubunda öğrenmiştim. İlacı yazıyorsun, risk grubunu söylüyor.Siteye son 1 yıldır girmiyorum. Emzirirken sık sık bakardım. Bulabilirsem paylaşacağım.
 
Kesem gorundu ama bebegin kalp atislarini duyamadik. Sat a gore daha geride bebek .Sanirim gec ddollenme 4 haftalik hedi bi on gun sonra gel kalp atislarini duyalim dedi dr helimize saglikli hayirli dogunlar diliyorum
Hoşgeldin canım bende aynı şekilde sat 11 aralik ama geç döllenme bende kalp atışlarını duyamadım haftaya cuma gideceğim tekrardan inşallah
 
kızlar kalp atışını görmekle beta hcg nin alakası var mı sizce
kalpatışı duyan görenler beta hcg nizi biliyor muydunuz ???
kaçtı???
 
kızlar kalp atışını görmekle beta hcg nin alakası var mı sizce
kalpatışı duyan görenler beta hcg nizi biliyor muydunuz ???
kaçtı???
Benim 9000 civarında idi kalp atışını duyduktan 1 gün sonra doktorum kan testleri istemişti.Ama beta hcg artık takip etmememiz gereken bir değer. Zaten 12 haftadan sonra düşmeye başlıyor yeniden. Önemli olan bebeğin gelişimi. Beta hcg sonuçta gebelik var mı, kimyasal gebelik mi boş gebelik mi vs bunları anlamak için ilk zamanlar ölçülen değer. Mesela ben ilk gebeliğimde hiç ölçtürtmemiştim kan testi istememişti
 
Bu arada Banu Çiftçi nin gebelik programını indirmenizi tavsiye ederim. Çok dolu bir program. Herşey var. Her soruya yanıtları olan küçük makaleler var menüsünde. Kilo takip, gebelik izlem, her haftanın videoları, hangi haftada hangi test yapılacak. Ben çok sevdim
 
Eline emeğine sağlık teşekkür ederiz
 
kızlar kalp atışını görmekle beta hcg nin alakası var mı sizce
kalpatışı duyan görenler beta hcg nizi biliyor muydunuz ???
kaçtı???
Galiba çok ilgili değil 27 bindi duyamamıştık, 5 gün sonra gittiğimde duyabildim
 
Kızlar minik minik lekelenmem vardı şimdi çamaşırıma bir avuç içi kadar koyu lekelendi peçeteyede geliyor progestan iğnemi yaptım doktora msj attım sorun olmaz dedi ama ne yapıcam ya
Ayaklarını yükseğe koyip yat. Gezinme. Iyi dusun. Iyi olsun.
 
Beni de yazabilirsiniz :) sat 12.12.2018 beklenen dogum 19.09.2019 1.bebek 27 yas Ankara :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…