- 11 Ağustos 2018
- 442
- 332
- 53
- 30
- Konu Sahibi Gebelikaski
-
- #2.521
Beşinci gün embriyosuydu dondurulmuştu 1.kaliteydiOlumlu sonuc alan arkadaslar embryolariniz kacin gun ve kalite durumlari nasildi? Cvp verirseniz sevinirim
Anne taa Norveç’lerden Japonya’lardan gelmiş hammaddelerle yapılmış ilaç getirtsin o bebek doğunca biz bunları başına kakmaz mıyızIste sonra bu kadinlar nsl delirdiallah acisin halimize,ne diyim
Cnm snn dr tek embriyo mu transfer ediyor?Beşinci gün embriyosuydu dondurulmuştu 1.kaliteydi
Dusuk sebebiniz nedir arastirildi mi? Sebep bilinmezse yine dusuk olurBenim ilk tedavimden 7 embriyom donduruldu. PCOs hastasıyım başka da görünen hiçbir sıkıntı yok. Rahim filmi tertemiz tüpler açık, transfer için rahim dinlendirilirken kendiliğimden hamile kaldım. Dış gebelik dediler laporoskopiyle bir tüp alındı. İlaç yüzünden bir süre bekledim ve transferlere başladım yaklaşık bir sene sonra . Bu arada tüm embriyolarım 5aa kalitesinde her şey çok süper doktorlara göre . İkinci rahim filmi çekildi yine tertemiz. İlk çözülen embriyom hemen bozuldu ikinci embriyomu yerleştirdiler tuttu. Ama 8. Haftada kalbi yeterli atmadığı için kürtaj. İkinci transfer tutmadı. 3. Transfer tuttu kalbi atmadı benim tüp bebek doktoru olmayan jinekoloji doktorum artık kürtaj olmaz düşük deneyelim dedi bir ilaçla düşürdüm. Sonra aynı doktorum bana kalan embriyoları transfer ettirmemi önerdi haklı buldum bir sıkıntı var embriyolarda diye düşündüm. Tek tüpümle kendi denemelerimi yapmaya başladım biraz yumurta kalitesi arttırıcı ilaçlar falan derken hamile kaldım ama yine dış gebelik.. ikinci tüpümde alındı ve ben artık tüp bebeğe mahkum kaldım. Şu anda merkez arayışındayım canım merkezimi değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü aramadılar bile ne haldeyim o çocuk düştü mü kürtaj mı yapılsa nasıl alınsa diye.. uzun oldu kusura bakma
O an doktorun bana soyleyis sekli cok kibardi incitmeden soylemeye calisti zaten bi daha hamile kalamadim su an hamile oldugumu hissediyorum ama cuma gunu test sonucum belli olcakNe alakası varmış yüzde elli kısırlıkla valla ben 4 yıl denedim bir kere bile hamile kalamadım. Tek tüple 3 ay denedim hem de aynen senin gibi sağ tüple 3 ay sonra tekrar hamileydim.. bu doktorların ayrıca psikoloji okuması gerekiyor. Hem kendileri diyorlar stres üzüntü yok olumlu olalım tedaviye çok yardımcı diye hem en büyük baltayı kendileri vuruyor yaraya..
Tesekkur ederim.benimde 5.gun 1.kalite embriyom donduruldu ins benimd3 pozitif olirBeşinci gün embriyosuydu dondurulmuştu 1.kaliteydi
Nadir mi tabikide var cankm hemde nadir filan değil.geç tutunmuştur neden hemen umutsuz oluyon canım eğer 6.gün çıksa doktorlar niye okadsr bekletsin biziArkadzslar lutfen yardimci olurmusunuz cok uzgunum. 5nci gun embriyom bugun 6nci transfer olma gunum. Negatif cikti erken gebelik teste. Sizce pozitif cikma ihtimali varmi. Bi doktor nadirende olsa var dedi. Cidden nadirmi
Ay ne bilim nadir dedi doktor moralimi bozduNadir mi tabikide var cankm hemde nadir filan değil.geç tutunmuştur neden hemen umutsuz oluyon canım eğer 6.gün çıksa doktorlar niye okadsr bekletsin bizi
Ahhh o kadar çok neden niye ben niye o değil dedimki size anlatamam ben 4 bebek kaybettim ustelik hepsi dogal yolla oldu her neden dedigimde bi sonraki gebeligim daha zor gecti ve daha kotu sonlandi en son dis gebelik gecirdim muayeneye gitmistim doktor kalp atisi var dedi o kadar mutlu oldumki anlatamam digerlerinin olmamisti ama bu bebek seni öldurecek acil ameliyata aliyoruz seni dedi ben şok oldum hem seviniyorum hem uzuluyorum kan sulandirici kullandigin icin ameliyat riskli imza at dedi ben tekrar bi sok yasadim o an aklima gelen tek sey yasamak istiyorum Allahim bu bebegi de al benden tamam ama canimi bagisla dedim tek basima ameliyata girdim ameliyattan ciktigimda doktor artik % 50 kisir bi kadinsin sol tupunu aldik dedi bende film orda koptu artik neden nicin demiyorum yasadigim nefes aldigim her ana sukrediyorum demem o ki hayati kendinize zindan etmeyin icinizde annelik duygusu varsa ve fiziksel olarak olmuyosa isyan etmeyin ben 40 yasima kasar bekliycem ugrasicam olmazsa evlat edinicem cunku sirf toplum baskisi yuzunden icimdeki
O doktor atmış benceAy ne bilim nadir dedi doktor moralimi bozdu
bak tatlım sana msj da attım, lütfen az sakin ol sonra panik atak bilmemne birşeyler tutacak. olumsuz etkisi daha fazl aolacak. inşallah pozitif sonucu alacaksında topluca senin başına üşüşeceğiz boşa evham yaptın diye..Ay ne bilim nadir dedi doktor moralimi bozdu
valla öyleyiz sanırım..hayatında 3- 4 kez kürtaj yaptıran, korunsa bile hamile kalan insanlar duydum tanıdım. kendi adıma ben herseyi zor elde ettim. eşi, işi, geldiğim hayatı sahip olduklarımı hep zor kazandım anam ağladı. bunda da böyle oldu.Tüm tüp bebek anneleri aynı mı acaba??? Kadrrleri ilmek ilmek işlenmiş zor bir hayat sonunda bir kadının en doğal ve en temel hakkı olan annelik de elbette zor olacak hemde öğle böyle değil... Demek istediğim etrafıma bakıyorum hayatı laylaylom olan kadınlar sevişme yoluyla hamile kalırken biz tüp bebek anneleri ki henüz onuda olamadık tek tedavi için 1 ayda 70 e yakın iğne, duygu durum bozuklukları hayal kırıklıkları bitmek bilmeyen kontroller tedaviler heycanlar.... Ve bugüne kadar etrafımda gördüğüm tüp bebek anneşerinin ortak noktası zaten hayat onlar için hep zordu birşeylwri hep büyük mücadelelerle elde ettiler...
İlk transferden sonra kalp atmayınca kromozom testi istediler benden ve eşimden temiz çıktı ikisi de.. tabii bu embryoların da iyi olacağı anlamına gelmez dediler.. büyük ihtimalle embriyolarda kromozom anamolisi var. Yeni gittiğim merkezler de Pgt yapalım yeni tedavide dediler ve histereskopi ile rahim içine bakacaklar.. açıkçası bu kromozom anomalisi neden kaynaklanır tam sebep bilemiyorlar tekrar olmasın diye çok önlemli gitmek gerek.. ayrıca bebeklerin kalbi atmayınca düşsün diye bekledik ilaçları kesip ikisi de kendi düşmedi biri kürtaj biri ilaçla zorla düşük .. demekki diyorum düşmeyince düşmüyor ben de transferlerden sonra ilk gün ayaktaydım her işimi de yaptım..temizlik yemek elektrik süpürgesi hiç sakınmadım..Dusuk sebebiniz nedir arastirildi mi? Sebep bilinmezse yine dusuk olur
İnşallah hamilesindir .. senin son tedavinde farklı bir şeyle yaptılar mı hikayemiz biraz benziyor diye soruyorum.. bir de hangi merkezde tedavi görüyorsun acabaO an doktorun bana soyleyis sekli cok kibardi incitmeden soylemeye calisti zaten bi daha hamile kalamadim su an hamile oldugumu hissediyorum ama cuma gunu test sonucum belli olcak
Hadi iş eş bunlar bizim seçimimizdi ya olabilirdi öğle bir denemede bir gecede ama olmadı olmuyor... Arkadaşım yeni evlendim daha gezeceğim diye çocuğunu istemedi sonunda kalbi durdu bilmiyorum artık bu iş ne olacak şeytan diyor boşever ye iç gezvalla öyleyiz sanırım..hayatında 3- 4 kez kürtaj yaptıran, korunsa bile hamile kalan insanlar duydum tanıdım. kendi adıma ben herseyi zor elde ettim. eşi, işi, geldiğim hayatı sahip olduklarımı hep zor kazandım anam ağladı. bunda da böyle oldu.
parayla pulla elde edilemeyen şu gebeliği bile göremedim diyorum. ne adamlar var yumurta kıramayan sümüklü karılarını el üstünde tutuyorlar, bu sümüklüker 2 de çocuk yapıyor bir değil iki, değerleri katlanarak artıyor. çalışmıyorlar. hayat hep altın tepside sunuluyor. biz tüp bebek paramız için çalışmaya devam ediyoruz, aman kocalar zaten hassas bide surat yapmayalım onlarında gönlünü hoş tutalım , stresi yaşatmayalım zaten bizim yüzümüzden çocuksuz kalıyorlar diyoruz daha da yük alıyoruz üstümüze. elbet bi mükafatı vardır heralde
takmayan kazanıyor sanki ne bileyim ya, anlamadım gitti.. biz gbi dikkatli düşünceli insanların mı böyle oluyor.Hadi iş eş bunlar bizim seçimimizdi ya olabilirdi öğle bir denemede bir gecede ama olmadı olmuyor... Arkadaşım yeni evlendim daha gezeceğim diye çocuğunu istemedi sonunda kalbi durdu bilmiyorum artık bu iş ne olacak şeytan diyor boşever ye iç gez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?