Merhaba kızlar, sizleri uzun süredir takip ediyorum çok bilgilendim hepinizden ayrı ayrı. fakat kendi durumumu da paylaşmak istediğimden bugün üye olmaya karar verdim.
öncelikle endometriozis hastasıyım. üniversite yıllarımda 6 cm kist ile açık ameliyat oldum. yaşım şu an 40'a 4 ay var
hayatımın hiç bi döneminde çocuk istememiştim. 8 yıllık evliyim. Eşim ise hep çocuk istedi. bi şekilde bu zamana geldik. son bi yıldır bebek deniyorduk ama olmuyordu. 3 ay önce hsg'de iki tüpümün de tıkalı olduğunu birinden de sıvı akışı gerçekleştiğini öğrendim.normal yolla gebe kalma şansın sıfır dedi doktor. yumurtalık rezervim de 0.138. Eşimin ise sperm sayısı az ama tüp bebek için yeterli dediler. Eylül'de tedaviye başlamayı umuyorduk ama sağ yumurtalığımda endometriozis ortaya çıktı yıllar sonra. Dün yeniden muayene olduğumda endometriozis mevcut ve bir kist daha var yanında. Ayrıca hiç bi jinekolog benim sol yumurtalığımı göremiyor. yapışıklıktan iyice küçülmüş olma ihtimali de var. şimdi bu iki kist ile ekim adetimle tedaviye başlayabilir miyim sizce ? çünkü antalya memorial 'da başlamak istiyorum ama uzaktan gidicem boşa da gitmek istemiyorum. şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Tedaviyi ekim'de düşündüğümden buraya yazdım. yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın değiştirebilirim.