selam kızlar öncelikle başından sonuna kadar bütün her şeyi okudum bazılarınızla sevindim bazılarınızla üzüldüm, hamile olanların allah kucağına almayı naasip etsin inşallah, olmayanlarında en kısa zamanda bu mutluluğu size yaşatsın.
Ben ilk doktora gittiğimde 82 gün adet olmadığım için gittim evlendikten sonra adetlerim neredeyse tamamen kesilmişti. doktorum bana destek olmadan kendi kendime hamile kalmamın çok zor olduğunu bu sebeple tedaviye başlamamı önerdi biz de düşündük olur dedik madem tedavi var önümüz belirsiz, ilk klomen hap verildi içtim bitti doktora gittik hiç bir tepki yok hiç içmemiş gibisin dedi iğneye geçtik yumurtalar iğneyede direndi ama yavaş yavaş doz arttıra arttıra gittiğimizde faydalı olduk ve pco görüntüsü olduğunuda söyledi doktorum neyse iğneyle sadece yumurta büyüdü doğal yolla iki kez denedik olmadı, rahim röntgeni istedi çekildik sonuç normal çıktı, eşime o arada sperm testi yaptırdm ben doktora sormadım hiç 20 bin gibi bir civar çıktı şekil bozukluğu ve yavaşlık var dedi üroloji , kadın doğum doktorumda artık aşılamaya geçelim dedi 1.aşılamada eşimin spermi 20 milyondan yıkadıktan sonra 10 milyona düştü ama 2.aşılamamda eşimin sperm sayısı 8 milyon çıktı yıkandıktan sonra 1 milyon kaldı dedi doktorum ben o sırada doğumhanede hazır durduğum için yapılsın dedim ve işlem yapıldı tabiki negatifti tüp bebek sürecim bu şekilde başladı , bahçeci umut tüp bebek merkezi ile telefonda görüştüm orada doktor beye tekrar teyit ettirdim durumum gerçekten tüplükmü diye zaman kaybetmeden gel dedi. şuanda çalışıyorum aşılama sürecimde 2 günde bir 2saatlik izin aldığım için iş yerim artık bu konuda hassas bir araştırma hastanesinden rapor çıkartmak istiyorum ama izin alamadığım iiçin şuanda gidemiyorum öncelikle sorum:
1. tüp bebek raporu alırken ne gibi şeyler yapılıyor
2.tüp bebek aşamasında yumurta büyütmeyle başlangıçtan transfere kadar kaç kez doktora gidiliyor ben şehir dışına yani istanbula gideceğim
CANIM inşallah tüp bebege gerek bile kalmadan kendiliğinden gelir bebeğin :)
ama benim tavsiyem bence de bekleme
rapor için :
öncelikle
( 2 kez aşılama yapılmış olması lazım ve ikisinde de negatif olmuş olması lazım )
aşılma yaptırdığın hastaneden negatif sonucunu raporunu dr kaşeli hastaneden almalısın
evlilik cüzdanını, kimlik foro kopileri 3 ade senin ve eşinin resmi
nüfus müdürlüğünden ikametgah senin ve eşinin ayrı ayrı olacak
sgk pirim dökümü en az 900 iş günü olması lazım ( e devlet ) döktürebilirsin
24 yaşından büyük ve 39 yaşından küçük olman gerekiyor
aklımda kalan bunlar eksik olmabilir evde olsaydım dosyadan bakardım işteyim canım
tedaviye başladığın hastane bunları senden alıp raporu onlar çıkaracak
reglinin 2, günü dr gidiyorsun muayne oluyorsun 4. günü iğneye başlıyorsun
2 ve ya 4 gün aralıklarla senin muanye yumurta ölçümüne çağırıyorlar kan alıyorlar
bazıları daha sık bazıları daha az dr. gidiyor buda yumurtanın büyümesi bünye ile alakalı
10. gün hafif bir narkoz yumurtaların toplanıyor hiç korkma çok kolay hiç anlamıyorsun
senin yumurtan toplanırken eşinden de siperm alınıyor yıkanıyor ayıklanıyor
onları döllendiriyorlar kalitesine göre 3. gün yada 5. gün tarnsfer ediliyor sana
10 gün sonra kanda çıkıyor
gönlünce olur inşallah
hangi şehirde yaşıyorsun