- 14 Aralık 2017
- 2.448
- 1.646
- 63
Kusur mu :) zaman ayırıp okadar yazmışsınız bide kusura mı bakacam :) çok teşk ediyorum uzun uzun yazmışsınız,Merhabalar öncelikle yaşamış olduğunuz sorunsalı hepimiz yaşıyoruz o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.Ben de tüp bebek tedavisi için devlet desteği dış heyet raporu alıp özel bir merkezde tedavime başladım yarın yumurta toplama işlemi olacak inşallahO kadar bilgiye muhtaçtım ki rapor aşamasında en ufak bir bilgi için bile günlerce forumları dolaştım.Çok şükür de çıktı raporumuz hatta o kadar şanlıydım ki rapor çıktı ertesi gün regl oldum Sorularına gelince
>>35yaşın üstündeyiz demişsin ama 40ından gün almamış olman gerekiyor senin eşin için yaş sınırı yok
>>Özel merkezlerin hepsinde sgk anlaşması yok sadece sgk anlaşması olan yerlerde yaptırabiliyorsun.Bunun için ya aklındaki merkezi arayıp sorman ya da internet üzerinden hakkımızda kısmında anlaşmalarını bulman gerekiyor.
>>Sende amh düşüklüğü varsa veya eşinde azospermi(sperm azlığı) varsa gb durumlarda 3yıl şartı aranmıyor.
>>Özel hastanelerden rapor çıkarmak istiyorsanız çıkarmak istediğiniz hastanenin araştırma hastanesi olması gerekiyor mesela İzmirdeki medicalpark için eskiden bağlı oldukları üniversite araştırma hastanesiyken rapor çıkarıyorlarmış ama şu an bağlı oldukları üniversite araştırma üniversitesi olmadığı için veremiyorlar.
>>Elinizde smear ve hsg bir de spermiyogramla gitmelisiniz en azından tabi amh ve daha önce adetinizin 2.veya 3.gününde yaptırdığınız hormon testleri varsa ameliyat müdahele gibi durumlar onların belgelerini de götürürseniz doktorunuza daha fazla bilgi vermiş olursunuz.Daha iyi olur.
>>Tedavi süreci adetinizin 2.gününde yapılan ultrason ve hormon sonuçlarınıza bakılarak başlar veya öncesinde yapılması gereken bir durum varsa giderilir öyle başlar.Kist var mı rahim duvarı kalınlığınız uygun mu prolaktininiz ve diğer değerleriniz tedavi için fazla ya da az mı bunlara bakılıp öyle karar veriliyor.
>>Her şey uygun diyelim tam olarak kaç günde transfere hazır olacağınız sizin bünyenizin ilaçlara vermiş olduğu tepkiye oluşan yumurta ve sonrasında embriyo sayısına kalitesine doktorunuzun size histereskopi yapmak isteyip istememesine veya rahminizi dinlendirip dinlendirmeme konusundaki kararına veya embriyolara yapılan bazı testleri isteyip istememsine göre değişir.Mesela benim direk başladı tedavim ama son iki kontolümde polip göründüğü için tranferim iki regl dönemi sonraya ertelendi ve oluşacak olan embriyolarım dondurulup polipler alınıp öyle yapılacak tedavim ki hiç planda yoktu.Yani her tedavi kendi içinde değerlendiriliyor bu konuda net bir şeyler söylemek mümkün değil bazı kadınların yumurtası bir haftada istenilen büyüklüğe gelir bazısının on günde veya yumurta toplanır ama embriyo az oluşur doktor havuz yöntemi kullanmak ister yine süreç uzar gibi gibi...
>>Elindeki tahlillerin bir süresi var mesela smear bir yılı geçtiyse yeniden isterler hsg iki yılı geçtiyse isterse çikolata kisti hakkında bir fikrim yok malesef
>>Yarın yumurta toplama günüm eşim perhizde yarın o da örneğini verecek.Embriyo için her gün arayıp haber verecekler gelişimleri ve bir süre sonra kaliteleri ile ilgili çok sayıda embriyo olduğunda bazılarını 3.gün bazılarını 5.gün embriyosu olarak donduruyorlar diye biliyorum.Transfer konusunda herkes ağrısız muayene gibi bir işlem ama idrara sıkışık olma durumu zorluyor diyorlar zaten anestezi almıyorsun.Yumurta toplamada anestezi var o yüzden ben bugün 00.00dan itibaren bir şey yeyip içmeyeceğim oruçlu gibi olacağım işleme kadar.
>>Bu kadar sürecin içinde beni en çok zorlayan rapor çıkarma işlemindeki raporun verilip verilmeyeceği konusundaki belirsizliğin stresi ve hangi merkezde olsun stresiydi onun dışında karnım morluklarla dolu ve şiş şiş çok fazla baskı hissi ve biraz da sancı-ağrı var.Ama sonucun verebileceği mutluluğu düşündükçe of bile demiyorumHepimizin hakkında hayırlısı olsun inş yardımcı olabilmişimdir kusura bakma uzun oldu biraz .Yine sorun olduğu zaman sor muhakkak çok iyi anlıyorum seni kolay gelsin
Ben 36 yaş, eşim 38 ;
Son 2 sorum olacak - mesela ben x merkezini çok beğendim, özel diyelim burası ve sgk ile anlaşması yok, buna rağmen burda tedavi olmak istedim, bu durumda raporla uğraşmama gerek yok dimi?
-benim bir tüp kapalı, bir tüp açık; çikolata kistim var 3 cm kadar; eşimde sperm azlığı değil hız düşüklüğü var. Bunlar yeterli olur mu ? 3 yıl şartı arabmaması için ?
Ayy ne kadar güzel , zor kısmı atlatmış gibisiniz, hayırlı olsun , umarım sonucu çok güzel olur. İlk denemeniz mi olacak ?