• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri 2018 tüp bebek tedavisine başlayanlar...

2018 tüp bebek tedavisine başlayanlar deneyimler?

• Tüp bebek

OY: 49 87,5%
  • Tüp bebek

OY: 16 28,6%

• Ankete Katılan
    56
Hoş buldum canım teşekkür ederim. Şimdilik ilk denememi zeynep kamilde başlamak istiyrm banada çok uzak ama orayı tavsiye ettiler. Tüp bebek raporu için ameliyat olmam gerekiyormuş bakalım cuma günü anesteziden gün almaya gideceğim inşallah.Rabbim hepimize kolaylık ve evlat nasip etsin hayırlısıyla
Aminn canım inş tüplerin açılması için yapacaklar sanırım ameliyatı geçmişler olsun şimdiden

Aminn canım inş tüplerin açılması için yapacaklar sanırım ameliyatı geçmişler olsun şimdiden
Çok teşekkür ederim canımcm tüp bebek tedavisi öncesi tupler tam kapalimi diye inceleme ve rapor için gerekli dediler

Selamlar.
Ben 6 ocakta 1. Aşılamamı yaptırdım, sonuç negatif.
27 şubatta 2. Aşılamamı yaptırdım , hiç umudum yok, 14 martta test yaptırcam.

Eğer 2. Aşılamadan da negatif görürsem tüp bebek düşünüyoruz, doktorumuz da 2. Aşılamayı bile yapmak istememişti tüp bebek yaptırın diye. Şimdiden araştırmaya başladım nasıl yapılıyor nerde yapılıyor diye.

Size birkaç sorum olacak, tecrübesi olanlar yazabilirse aşırı mutlu olurum. Çünkü kafamda hiçbir fikir yok işletişin nasıl yürüdüğü ile ilgili, bulunduğum şehirde yapılmıyor farklı bi yere gidecez bu da iyice strese sokuyor beni.

- ben de çikolata kisti var 2,5 cm kadar, eşimde sperm hızında düşüklük var (%12)
Eşim de ben de 5 yıldan fazladır sigortalıyız, devlet memuruyuz.
İkimiz de 35 yaşın üstündeyiz. 2 yıldır evliyiz. ( rapor için 3 yıldır evli olma şartı varmış)
Özel tüp bebek merkezlerinde yaptırmayı düşünüyoruz, böyle bi yerde yaptırmak için rapor çıkarabiliyor muyuz? Hangi durumlarda 3 yıl evlilik şartı gerekmiyor? Yada raporu bulunduğumuz yerde özel hastanede çıkarıp o raporla gitsek oluyor mu yoksa illa tüp bebek yaptıracağımız yerden mi çıkaracağız raporu?
-tedavi süresi nasıl başlıyor, randevu aldın doktorla ilk görüşmeni yaptın, o aşamadan itibaren transfer yapılma aşamasına kadar yaklaşık kaç gün geçiyor? Hangi testlerin yapılması şart, mesela bende çikolata kisti var ama tüp bebek merkezi birde biz kendimiz yapacaz testi çikolata kistini görmek için diyorlar mı, ben bulunduğum yerde hsg çektirdim, tüp bebek yaptıracağım yer tekrar kendisi hsg çekiyor mu illa. Bu testleri aynı gün yapıyorlar mı hepsini, sonra nasıl bi ilaç iğne tedavisi uygulayacakalarına karar verdiler diyelim, tedavi bitti, yumurtları topladılar, aynı gün sperm veriliyor mu yıkama için, embriyo oluşması için kaç gün bekleniyor, transfer işlemi aşılama gibi ağrısız ve kısa süren bişey mi yoksa anastezi ile yapılacak ağrılı zahmetli bişey mi?
Hani bi hedefiniz olur ama önünüz çalılık gibidir dikenlidir nerden geçeceğinizi bilemezsiniz ya kendimi öyle hissediyorum, nerden başlanacak nasıl olacak, kaç gün izin almamız gerekir işyerinden , işlem planlandığından uzun sürer mi ?? Bir sürü soru????

Evet canım istanbul zeynep kamilde tedavi görüyorum ilki de raporluydu zaten ikinci raporum tamam zaten sadece ultrason kagidim yok onu tamamlayinca kurula vereceğim bizim hastane cok kalabalik oldugundan rapor çıksa bile bi sonraki aya ertelerler diye düşünüyorum ama inşallah ertelemezler
Ben de Zeynep Kamil'de tedaviye başlayacagim adetimi bekliyorum. Gecen ay gecikmisti. İlacla adet olmuştum. Bu ay da gecikecek mi bakalım. Bir sonraki aya gün verirler buyuk ihtimal.

Kızlar günaydın doktorum güzel haberlerle aradı:KK49: beş yumurtanın beşininde gelişimleri iyiymiş yalnız dört tanesinin kalitesi daha iyiymiş. Yarın için duruma göre arayacacak. yarın transfer olabilirim.

Selamlar.

Eğer 2. Aşılamadan da negatif görürsem tüp bebek düşünüyoruz, doktorumuz da 2. Aşılamayı bile yapmak istememişti tüp bebek yaptırın diye. Şimdiden araştırmaya başladım nasıl yapılıyor nerde yapılıyor diye.

Size birkaç sorum olacak, tecrübesi olanlar yazabilirse aşırı mutlu olurum. Çünkü kafamda hiçbir fikir yok işletişin nasıl yürüdüğü ile ilgili, bulunduğum şehirde yapılmıyor farklı bi yere gidecez bu da iyice strese sokuyor beni.

- ben de çikolata kisti var 2,5 cm kadar, eşimde sperm hızında düşüklük var (%12)
İkimiz de 35 yaşın üstündeyiz. 2 yıldır evliyiz. ( rapor için 3 yıldır evli olma şartı varmış)
Özel tüp bebek merkezlerinde yaptırmayı düşünüyoruz, böyle bi yerde yaptırmak için rapor çıkarabiliyor muyuz? Hangi durumlarda 3 yıl evlilik şartı gerekmiyor? Yada raporu bulunduğumuz yerde özel hastanede çıkarıp o raporla gitsek oluyor mu yoksa illa tüp bebek yaptıracağımız yerden mi çıkaracağız raporu?
-tedavi süresi nasıl başlıyor, randevu aldın doktorla ilk görüşmeni yaptın, o aşamadan itibaren transfer yapılma aşamasına kadar yaklaşık kaç gün geçiyor? Hangi testlerin yapılması şart, mesela bende çikolata kisti var ama tüp bebek merkezi birde biz kendimiz yapacaz testi çikolata kistini görmek için diyorlar mı, ben bulunduğum yerde hsg çektirdim, tüp bebek yaptıracağım yer tekrar kendisi hsg çekiyor mu illa. Bu testleri aynı gün yapıyorlar mı hepsini, sonra nasıl bi ilaç iğne tedavisi uygulayacakalarına karar verdiler diyelim, tedavi bitti, yumurtları topladılar, aynı gün sperm veriliyor mu yıkama için, embriyo oluşması için kaç gün bekleniyor, transfer işlemi aşılama gibi ağrısız ve kısa süren bişey mi yoksa anastezi ile yapılacak ağrılı zahmetli bişey mi?
Hani bi hedefiniz olur ama önünüz çalılık gibidir dikenlidir nerden geçeceğinizi bilemezsiniz ya kendimi öyle hissediyorum, nerden başlanacak nasıl olacak, kaç gün izin almamız gerekir işyerinden , işlem planlandığından uzun sürer mi ?? Bir sürü soru????
Bildiklerimi yazayım:)
İlaçlı tedavi 12-15 gün sürer sanırım. Hastaya göre değişir tabi.
Yumurta toplandığı gün sperm örneği de alıyorlar. Ertesi günü 1.gün kabul edip 3 ve 5.günlerde arayıp kalitesini haber veriyolar. Eğer taze transfer değilse 1-2 adet bekletiyor doktorlar.
Yumurta toplama acısız ama transferi bilemicem. O aşamaya daha gelemedim :)

Bende bugün gittim laparoski mi ne varmış tüp bebek tedavisine başlamak için öncelikli olarak o ameliyatı istedi onun sonucuna göre tüp bebek tedavisini başlarız dediler hsg ye göre tüp bebek pahalıya patlat dedi rapor çıkarmak için gerekliymiş. Bilgilendirdigin için teşekkür ederim canım
Rica ederim canım geçmiş olsun ameliyatı ne zaman olacaksın

Kızlar günaydın doktorum güzel haberlerle aradı:KK49: beş yumurtanın beşininde gelişimleri iyiymiş yalnız dört tanesinin kalitesi daha iyiymiş. Yarın için duruma göre arayacacak. yarın transfer olabilirim.
Cok iyi haber hayırlı olsun canım

Selamlar.

Eşinize doktor normal yolla cocuk olmaz diye rapor verirse üç yıl beklemeye gerek yok canım raporu nerden istersen cikar bi çok özel hastane de kabul ediyo o raporu ama tahliller ayni gün yapilmiyo hepsi. Adetliyken ultrasona giriyosun ilaclarini ne zaman nasil kullanacagini anlatiyolar ne zaman tekrar gelecegini söylüyolar yumurtaların durumuna göre toplama tarihi veriliyo. Transfer 2 ile 5 gün arasi yapiliyo yumurta toplandıktan sonra. Transfer asilamayla ayni ağrı acı vs hiçbirşey hissetmiyosun ultrason kontrolü gibi geçiyo.transfer sonrasi iki üç gün dinlenmen iyi olur sonrasında normal hayatina donebilirsin diyor doktorlar tabi kendini cok yormadan.

Bildiklerimi yazayım:)
İlaçlı tedavi 12-15 gün sürer sanırım. Hastaya göre değişir tabi.
Yumurta toplandığı gün sperm örneği de alıyorlar. Ertesi günü 1.gün kabul edip 3 ve 5.günlerde arayıp kalitesini haber veriyolar. Eğer taze transfer değilse 1-2 adet bekletiyor doktorlar.
Yumurta toplama acısız ama transferi bilemicem. O aşamaya daha gelemedim :)
Teşekkür ederim o yola girdikçe öğrencez :))

Eşinize doktor normal yolla cocuk olmaz diye rapor verirse üç yıl beklemeye gerek yok canım raporu nerden istersen cikar bi çok özel hastane de kabul ediyo o raporu ama tahliller ayni gün yapilmiyo hepsi. Adetliyken ultrasona giriyosun ilaclarini ne zaman nasil kullanacagini anlatiyolar ne zaman tekrar gelecegini söylüyolar yumurtaların durumuna göre toplama tarihi veriliyo. Transfer 2 ile 5 gün arasi yapiliyo yumurta toplandıktan sonra. Transfer asilamayla ayni ağrı acı vs hiçbirşey hissetmiyosun ultrason kontrolü gibi geçiyo.transfer sonrasi iki üç gün dinlenmen iyi olur sonrasında normal hayatina donebilirsin diyor doktorlar tabi kendini cok yormadan.
Ayy çok sağolun yavaş yavaş bilgi topluyorum sayenizde :KK200:

Çok teşekkür ederim canımcm tüp bebek tedavisi öncesi tupler tam kapalimi diye inceleme ve rapor için gerekli dediler
Anladım canım hayırlısıyla atlatırsın inş ameliyatını sonra da güzel haberlerini de verirsin inş ☺️

Selamlar.

Merhabalar öncelikle yaşamış olduğunuz sorunsalı hepimiz yaşıyoruz o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.Ben de tüp bebek tedavisi için devlet desteği dış heyet raporu alıp özel bir merkezde tedavime başladım yarın yumurta toplama işlemi olacak inşallah ☺️O kadar bilgiye muhtaçtım ki rapor aşamasında en ufak bir bilgi için bile günlerce forumları dolaştım.Çok şükür de çıktı raporumuz hatta o kadar şanlıydım ki rapor çıktı ertesi gün regl oldum ☺️Sorularına gelince
>>35yaşın üstündeyiz demişsin ama 40ından gün almamış olman gerekiyor senin eşin için yaş sınırı yok
>>Özel merkezlerin hepsinde sgk anlaşması yok sadece sgk anlaşması olan yerlerde yaptırabiliyorsun.Bunun için ya aklındaki merkezi arayıp sorman ya da internet üzerinden hakkımızda kısmında anlaşmalarını bulman gerekiyor.
>>Sende amh düşüklüğü varsa veya eşinde azospermi(sperm azlığı) varsa gb durumlarda 3yıl şartı aranmıyor.
>>Özel hastanelerden rapor çıkarmak istiyorsanız çıkarmak istediğiniz hastanenin araştırma hastanesi olması gerekiyor mesela İzmirdeki medicalpark için eskiden bağlı oldukları üniversite araştırma hastanesiyken rapor çıkarıyorlarmış ama şu an bağlı oldukları üniversite araştırma üniversitesi olmadığı için veremiyorlar.
>>Elinizde smear ve hsg bir de spermiyogramla gitmelisiniz en azından tabi amh ve daha önce adetinizin 2.veya 3.gününde yaptırdığınız hormon testleri varsa ameliyat müdahele gibi durumlar onların belgelerini de götürürseniz doktorunuza daha fazla bilgi vermiş olursunuz.Daha iyi olur.
>>Tedavi süreci adetinizin 2.gününde yapılan ultrason ve hormon sonuçlarınıza bakılarak başlar veya öncesinde yapılması gereken bir durum varsa giderilir öyle başlar.Kist var mı rahim duvarı kalınlığınız uygun mu prolaktininiz ve diğer değerleriniz tedavi için fazla ya da az mı bunlara bakılıp öyle karar veriliyor.
>>Her şey uygun diyelim tam olarak kaç günde transfere hazır olacağınız sizin bünyenizin ilaçlara vermiş olduğu tepkiye oluşan yumurta ve sonrasında embriyo sayısına kalitesine doktorunuzun size histereskopi yapmak isteyip istememesine veya rahminizi dinlendirip dinlendirmeme konusundaki kararına veya embriyolara yapılan bazı testleri isteyip istememsine göre değişir.Mesela benim direk başladı tedavim ama son iki kontolümde polip göründüğü için tranferim iki regl dönemi sonraya ertelendi ve oluşacak olan embriyolarım dondurulup polipler alınıp öyle yapılacak tedavim ki hiç planda yoktu.Yani her tedavi kendi içinde değerlendiriliyor bu konuda net bir şeyler söylemek mümkün değil bazı kadınların yumurtası bir haftada istenilen büyüklüğe gelir bazısının on günde veya yumurta toplanır ama embriyo az oluşur doktor havuz yöntemi kullanmak ister yine süreç uzar gibi gibi...
>>Elindeki tahlillerin bir süresi var mesela smear bir yılı geçtiyse yeniden isterler hsg iki yılı geçtiyse isterse çikolata kisti hakkında bir fikrim yok malesef
>>Yarın yumurta toplama günüm eşim perhizde yarın o da örneğini verecek.Embriyo için her gün arayıp haber verecekler gelişimleri ve bir süre sonra kaliteleri ile ilgili çok sayıda embriyo olduğunda bazılarını 3.gün bazılarını 5.gün embriyosu olarak donduruyorlar diye biliyorum.Transfer konusunda herkes ağrısız muayene gibi bir işlem ama idrara sıkışık olma durumu zorluyor diyorlar zaten anestezi almıyorsun.Yumurta toplamada anestezi var o yüzden ben bugün 00.00dan itibaren bir şey yeyip içmeyeceğim oruçlu gibi olacağım işleme kadar.
>>Bu kadar sürecin içinde beni en çok zorlayan rapor çıkarma işlemindeki raporun verilip verilmeyeceği konusundaki belirsizliğin stresi ve hangi merkezde olsun stresiydi onun dışında karnım morluklarla dolu ve şiş şiş çok fazla baskı hissi ve biraz da sancı-ağrı var.Ama sonucun verebileceği mutluluğu düşündükçe of bile demiyorum☺️ Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş yardımcı olabilmişimdir kusura bakma uzun oldu biraz .Yine sorun olduğu zaman sor muhakkak çok iyi anlıyorum seni kolay gelsin

Ben de Zeynep Kamil'de tedaviye başlayacagim adetimi bekliyorum. Gecen ay gecikmisti. İlacla adet olmuştum. Bu ay da gecikecek mi bakalım. Bir sonraki aya gün verirler buyuk ihtimal.
Hayırlısıyla başladım dediğin günleri de görüp birlikte heyecanını da paylaşacağımız günlerini de görürüz inş

Çok çoook sevindimmm canım hep diyorum ilk pozitifimiz sen olacaksın hayırlısıyla inş☺️☺️Yarın haber ver bize ben 10.30-11.00 arası opuya gireceğim belki sen de aynı saatlerde transfer olursun ☺️☺️ İçini ferah tut olur mu her şey güzel olacak buna inan pozitif düşün pozitif olsun

:dua::dua::dua::dua:
Çok çoook sevindimmm canım hep diyorum ilk pozitifimiz sen olacaksın hayırlısıyla inş☺️☺️Yarın haber ver bize ben 10.30-11.00 arası opuya gireceğim belki sen de aynı saatlerde transfer olursun ☺️☺️ İçini ferah tut olur mu her şey güzel olacak buna inan pozitif düşün pozitif olsun

Teşekkürler canım arkadaşım . İçim ferah canım inşallah pozitifi göreceğim, göreceğiz :KK66: inşallah Sende güzel bir şekilde atlatırsın opuyu .:dua: Kaç yumurtan vardı canım belki yazmışsındırda ben unuttum heralde ☺️

Back