- 16 Ocak 2015
- 1.845
- 2.757
- 39
Canim geçmiş olsun neden serum taktırıyosun düşük tehliken falan mı var
Meraba canım.Çok üzüldüm ense kalınlığının yüksek çıkmasına.Şükür benim ikili test normal çıktı ama normal olmasaydı heralde aldıramazdım ben bebeğimi.Ben ikili testi bi sorun varsa aldırmak için deil bi durum varsa hazırlıklı olabilmek için yaptırmıştım zaten.Doktorun ne diyo bu duruma üçlü test veya nifty diye bi test varmış bu testleri de yaptırmanı söyledi mi.Rabbim kolaylıklar versinMerhaba arkadaşlar 6 gündür o kadar kötüyüm ki biz beşinci denememizde pozitif sonucu aldık şuan 12 haftalık hamıleyım fakat 2li testte ense kalınlığı çıktı ne yapacağımı bilmiyorum tup bebekte benim durumumu yaşayan var mı hiç
Amin canım.Rabbim hepimizin bebişini hayırlı sağlıklı evlatlar etsin.En onemlisi bu.Ben senin ikiz bebiş beklediģini unutmuşum.Maşallah bebişlerineSenin göbüş baya büyümüştür şimdi
Merhaba arkadaşlar 6 gündür o kadar kötüyüm ki biz beşinci denememizde pozitif sonucu aldık şuan 12 haftalık hamıleyım fakat 2li testte ense kalınlığı çıktı ne yapacağımı bilmiyorum tup bebekte benim durumumu yaşayan var mı hiç
Merhaba arkadaşlar 6 gündür o kadar kötüyüm ki biz beşinci denememizde pozitif sonucu aldık şuan 12 haftalık hamıleyım fakat 2li testte ense kalınlığı çıktı ne yapacağımı bilmiyorum tup bebekte benim durumumu yaşayan var mı hiç
Hemen üzülme stres yapma bence ben ikili test yaptırmadım ama ultrasonda ense kalınlığı normal demişti banaMerhaba arkadaşlar 6 gündür o kadar kötüyüm ki biz beşinci denememizde pozitif sonucu aldık şuan 12 haftalık hamıleyım fakat 2li testte ense kalınlığı çıktı ne yapacağımı bilmiyorum tup bebekte benim durumumu yaşayan var mı hiç
Zaten down sendromu değil dedi burun kemiği ve diğer belirtiler yok ama farklı kromozom hastalıklar olabilir dedi hemen karından sıvı almayı önerdi ama bu bebeği kaybetmeye neden olacağından biz istemedik ve yurt dışına yollanan kan tahlili var onu yaptırdık sonuç bekliyoruz ama ne yapacağımı bilmiyorumHemen üzülme stres yapma bence ben ikili test yaptırmadım ama ultrasonda ense kalınlığı normal demişti bana
Benim bi akrabamda ense kalınlığı yüksekti anneden amniyon sıvısı alınıp testte yaptılar tahlilleri hiçbiri iyi çıkmadı ama Bebek dünyaya geldiğinde down sendromlu değildi tabiki bu söylediğim olay üzerinden en az 10 yıl geçti çok şükür hiçbir sorunu yok
Birkaç kişiden daha duydum ense kalınlığı fazla çıkıp bebeklerin sağlıklı dünyaya geldiğini doktorunla konuş o seni yönlendirecektir
Yok arkadaşlar bu durum tup bebekte daha sık görülüyormuş sadece down sendromu diye düşünmeyin zaten benimki down değilmiş ama çok büyük kromozon rahatsızlıklari olabiliyormuş sadece x kromozomlu bebek falan bir sürü şey kan tahlili verdik nifty tarzı benim gibi süreç yaşayan var mı diye soruyorum
Canım iyi yapmışsın benim de bildiğim bebeğe zararı varmış amniyo sıvısının alınarak test yapılması.İnşallah yurt dışına gönderilen test sonucu güzel çıkar.Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin zor buluyoruz zaten o kadar tedavi uğraşı sonucu bi de böyle sorunlar iyice yıpratıyo insanıZaten down sendromu değil dedi burun kemiği ve diğer belirtiler yok ama farklı kromozom hastalıklar olabilir dedi hemen karından sıvı almayı önerdi ama bu bebeği kaybetmeye neden olacağından biz istemedik ve yurt dışına yollanan kan tahlili var onu yaptırdık sonuç bekliyoruz ama ne yapacağımı bilmiyorum
İnşallah test sonucun güzel çıkar arkadaşım bol bol dua et dediğim gibi down sendromlu kesin doğar dedikleri akrabamda down sendromlu doğmadı ama rahatsızlığı vardı doğuştan karaciğer enzim değerleri çok yüksekti oda tedavi sonrası şimdi düzeldi bir sıkıntısı yok sadece dua et bizde ederiz inşallahZaten down sendromu değil dedi burun kemiği ve diğer belirtiler yok ama farklı kromozom hastalıklar olabilir dedi hemen karından sıvı almayı önerdi ama bu bebeği kaybetmeye neden olacağından biz istemedik ve yurt dışına yollanan kan tahlili var onu yaptırdık sonuç bekliyoruz ama ne yapacağımı bilmiyorum
Bize kalp atışını dinletmişti ama çok kısa 3 yada 4sn kadar öyle birşey demedikızlar merhaba nasılsınız? 8. hafta kontrolüme gittim kalp atışını dinleriz umuduyla eşim cep telefonunu falan açtı doktorumuzda dinletmedi. 12. haftadan önce dinlemeyi sağlıklı bulmuyorum bebeğiniz yorgun daha da yormak istemiyoruz dedi ama kalp atışının olduğunu söyledi bizede gösterdi. Sizin tüp bebek doktorlarınızda böyle birşey yaptı mı? zaten bu ay değiştiriyorum başka bir doktora gidicem inşallah..
Bende iyiyim cok sukur ulantim felan yok ise gidip geliyorum arada kasik bel agrim oluyor seni varmi bulantinBebiş durumu iyi ama ben iyi değilim başım ağrıyoSenin durumun nasıl?
Yok cnm oyle birseymi olur.ultrason mu bozuktu aceba.kalp atisi var dedimi .benim doktorum kalp atisi sesi aslinda bebegin kalp sesi degil makinanin oradaki sinyale verdigi tepkiymis.kızlar merhaba nasılsınız? 8. hafta kontrolüme gittim kalp atışını dinleriz umuduyla eşim cep telefonunu falan açtı doktorumuzda dinletmedi. 12. haftadan önce dinlemeyi sağlıklı bulmuyorum bebeğiniz yorgun daha da yormak istemiyoruz dedi ama kalp atışının olduğunu söyledi bizede gösterdi. Sizin tüp bebek doktorlarınızda böyle birşey yaptı mı? zaten bu ay değiştiriyorum başka bir doktora gidicem inşallah..
Öyle şey oluyor evet :) ben şimdiye kadar 3 doktora göründüm 3 üde dinletmedi tık tık ediyor kapatıyorlar çok iyi değilmiş ultrasona sık girmek bile iyi değil ..Yok cnm oyle birseymi olur.ultrason mu bozuktu aceba.kalp atisi var dedimi .benim doktorum kalp atisi sesi aslinda bebegin kalp sesi degil makinanin oradaki sinyale verdigi tepkiymis.
Benim inşallah 4. ayım bitiyor ama hala yemek pişerken kötü oluyorum et ve tavuk hiç yiyemezdim şimdi evde pişmezse biraz yiyebiliyorum. Kasık ağrıları oluyor haftalar geçtikçe devam ediyor oda rahim genişlemesinden dolayı çok şiddetli olmadığı müddetçe iyi birşeyBende iyiyim cok sukur ulantim felan yok ise gidip geliyorum arada kasik bel agrim oluyor seni varmi bulantin
Masallah 4 ay geride kalmis bebise sayili gun kalmis bizim zamanda boyle gecermi .tekmeleme hissediyormusunBenim inşallah 4. ayım bitiyor ama hala yemek pişerken kötü oluyorum et ve tavuk hiç yiyemezdim şimdi evde pişmezse biraz yiyebiliyorum. Kasık ağrıları oluyor haftalar geçtikçe devam ediyor oda rahim genişlemesinden dolayı çok şiddetli olmadığı müddetçe iyi birşey
benim ilk haftalarda kanamam olmuştu yorgun bebeğin dedi niye böyle birşey dedi anlamadımBize kalp atışını dinletmişti ama çok kısa 3 yada 4sn kadar öyle birşey demedi
evet ultrason görüntüsünde gösterdi pıt pıt seyiren birşey vardı bak bu kalbi dedi ama dinletmediYok cnm oyle birseymi olur.ultrason mu bozuktu aceba.kalp atisi var dedimi .benim doktorum kalp atisi sesi aslinda bebegin kalp sesi degil makinanin oradaki sinyale verdigi tepkiymis.