2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
KuZum biz bi çiftle tanıştık onun çocuklarınızda alerjisi var anne sütünden geçen seyler sistem yumurta süt koyun dana eti ama onu 5. Ayda tahıl be meyveyle başlatmışlar alerjik olduğundan 5. Ayda başlatmışlar doktorları da Ankara’da cok iyi bir alerji cocuk doktoruymuş bencd 7. Ay geç bunu doktorun mu söyledi sen mi 7. Ay güde düşüyorsun

Bizimde ankarada çok iyi bir alerji dr kuzum. Ben fikrimi söyledim oda destekledi. Şimdi benim diyeti açıyoruz mesela. Ben bugün atıyorum patates verseydim bu döküntü çıksaydı yumurta mı patates mi yoksa ikisi mi bilemeyecek her ikisinide kesip vücut unutana kadar süre geçirip tekrar başa saracaktık. Zaten karışık hepten Arap saçı olacaktı. Doktorumda onayladı. Bide yani bu alerji durumları hiç olmasaydı da ben yine 7. Ayda başlardjm. Hem bana 6 ay ek gıda için her zaman küçük ve erken gelmişti. Hemde ömer biraz ağırdan alıyor. Mesela blw için mama sandalyesinde daha 2-3 gündür biraz daha dik oturabiliyor. Oturmayı öğrenmedi hemen devriliyor. Mama sandalyesinde de kayıyor tek kolu kullanmıyordu. Şimdi yeni yeni 2 elini kullanmaya başladı. Birazda o yüzden gecikti yoksa bazı besinleri verirdim

İpek 2.30!tan beri emmiyor
Ememk istedi geldi bine issirdi ben refleks olarak bagirdim korktu agladi sonra memeyi ağzına alıyor issiriyor ben memeyi çekince gülüyor veriyorum
Isırıp gözükecek bakıyor tepki vermeyince iyice issiriyor oyuN yapti
İssirmayinc a da ağzında tutuyor öylen bezine baktım
Hemen pembelik olmjs cildircam su pembelikten artkk

Su içiyor mu

Hemen nasıl oluyo ya bu kadar hassas mı ? Bizimkide susuzluktan samsarı oluyo çişi

Ya bizimde öyle. Hem bol emiyor hemxe bol su veriyorum ben. Klimalı odada stabil duruyoruz. O çiş yine sarı geliyor ara ara.
Tatilde serin yerdeydik köyde. Ne sarılık oldu ne azalma. Havaya bağlıyorum artk. Burası daha yeni 36-38 dereceye indi. Klima serinde olsa iklim yüzünden terle atıyoruz vücuttan

Hayırlı olsun canım. Sütü nasıl içiyor?
Pazartesi ynımda götürdüm seminere salı günü kahvaltısını yaptırdım üstüne emzirdim iyice bakıcıya verdim uyumadan mama vermek istemiş biberondan içmemiş bizimki sonra kaşıkla vermiş 30 cc ama onuda yarısı dışına gitti zaten dedi sonra uyutmus kalkınca şeftali yoğurt bırakmıstım onları yedirmiş sonra ben gittim zaten emzirdim hemen keyfi yerindeydi gayet çarşamba günü trafik semineri vardı 1 bucuk saat sürdü o arada da 1 saat filan uyumus hemen yetişmiş oldum bugünde eşim baktı güya ama okula getirdi emzirmem için zaten okul bizim evin karsısında bakıcının evi okula daha da yakın ona da bir sorun olursa getir diyorum okula bakalım emme işi sorun yani mama da almıyır biberonda sütümü sağıp kaşıkla vereceğiz artık

Canim kemik suyu tam 22 24 saat kaynamali. Ben buyuk tencereye koydum ustunu gecene kadar su koydum ve ocagin en kucuk yerinde kisik ateste 20 saat kaynattim ilikleri kendisi dokuldu resmen. Aksam 8de koydum ertesi gune kadar pisti. Gece 2 saate bir uyanip baktim son4ada buzluga attim buz torbasinda
Aynen canım benim planım da o evde durmaya karar verdiğim bi gün yapıcam inş :KK70:

Ya bizimde öyle. Hem bol emiyor hemxe bol su veriyorum ben. Klimalı odada stabil duruyoruz. O çiş yine sarı geliyor ara ara.
Tatilde serin yerdeydik köyde. Ne sarılık oldu ne azalma. Havaya bağlıyorum artk. Burası daha yeni 36-38 dereceye indi. Klima serinde olsa iklim yüzünden terle atıyoruz vücuttan
Evet canım tatilde bizimde öyleydi sürekli su da içse koyu sarı ve kokuluydu bugünde aşıdan dolayı yemedi ondan sarı sürekli sunteklif ediyorum bakalım düzelir yarına büyük ihtimal

Kızlar kaşıkla alıştırma bardağıyla filan deniyordum ama benim kız da suyu pek içmiyordu. Dün arkadasım vardi onun kahve yani suyuna atılınca denedik Bi baktık lıkır lıkır içti . Bugun alistirma bardağı ile verdim yok sonra dunku gibi verdim içti . Su iciremeyenler Fincan ya da küçük bardaklar deneyebilirsiniz

Yok blender kullanmiyorum. Oyle yedi. Ama bir sonraki sefere sehriyeyi kullanirken pisirmeden bolmeyi dusunuyorum elimle. Cunku agzindan yuzunden sarktı hep :KK70:

Ya kizlar bir de su var. Hani ben kendi mi bildim bileli okumayi arastirmayi cok severim. Dogru oldugunu dusundugum konuda da diretirim. Ama oyle kuralci biride degilim. Efsunuda kuralsiz yetistirmeye calisiyorum. Bazi hayati seylere dikkat etmeye calisiyorum. Mesela kullandigim d vitamini kaliteli olsun istiyorum demiri ozel getirtiyorum vs ama mesela domatesli menemeninde suyuna ekmegi banip vermisligim var efsuna. Yani hergun cocuga sucuklu menemen itelersem olmaz tabi. O yuzden duzgun beslemeye calisiyorum ama allahin emride degil duzenim. Kurbanda kavurmada yedi. Menemenin suyunada bandim. Cokta kaale almayin beni. Ben dogrusunu okursam paylasiyorum illa ki ama harfi harfine de gitmiyorum. Suan icin tek kuralim var sacma bulamaclar yapmamak. Efsun benim yiyemeyecegim hicbir seyi yemiyor. Icinde 35 farkli sebzeler olan sacma corbalar yapmiyorum ona ozel. Sadece tuzsuz besleme gayem var. Taze yedirme gayem var. O kadar.
Aynen. Bende oğlumda çok araştırdım. arkadaşların doktorlarının dediklerine çok dikkat çektim ama zamanla kendimi de çocuğuda kastığımı anladım. Robot yapmıyorum ki ben çocuk yetiştiriyorum deyip silkelendim. Doktorum da sağolsun çok iyiydi. İki çocuk annesi çok tscrübeli bir kadındı. O da beni silkeledi.

Kaanı psikoloğa götürdüm okula başlatıp başlatmama konusunda yardım istedim. Kadına kaanın nazından kaprisinden bahsettim.merveye hiç vakit ayıramadığımı ve abisinin sürekli ilgi açlığını anlattım. o büyüyene kadar öyle olucak ama merve öyle olmayacak dedi kadın. bozuldum tabi. oğlumun nazı niazı kaprisi yoruyor beni. başında baba da olmayınca ben hem kızan hem seven taraf oluyorum yalama oluyor. bizim sıkıntı biraz da ondan gerçi.

Aynen. Bende oğlumda çok araştırdım. arkadaşların doktorlarının dediklerine çok dikkat çektim ama zamanla kendimi de çocuğuda kastığımı anladım. Robot yapmıyorum ki ben çocuk yetiştiriyorum deyip silkelendim. Doktorum da sağolsun çok iyiydi. İki çocuk annesi çok tscrübeli bir kadındı. O da beni silkeledi.

Kaanı psikoloğa götürdüm okula başlatıp başlatmama konusunda yardım istedim. Kadına kaanın nazından kaprisinden bahsettim.merveye hiç vakit ayıramadığımı ve abisinin sürekli ilgi açlığını anlattım. o büyüyene kadar öyle olucak ama merve öyle olmayacak dedi kadın. bozuldum tabi. oğlumun nazı niazı kaprisi yoruyor beni. başında baba da olmayınca ben hem kızan hem seven taraf oluyorum yalama oluyor. bizim sıkıntı biraz da ondan gerçi.
Okul isine ne dedi?

Günaydın hanımlar bebişimin kafası aşırı terliyor
Emerken uyurken sırılsıklam oluyor
D Vitamini ve kanı arada unutsak da veriyorum, kansızlık ya da vitamin eksikliği olamaz heralde
Sizin bebişler de terliyor mu??

Günaydın hanımlar bebişimin kafası aşırı terliyor
Emerken uyurken sırılsıklam oluyor
D Vitamini ve kanı arada unutsak da veriyorum, kansızlık ya da vitamin eksikliği olamaz heralde
Sizin bebişler de terliyor mu??
Emerken sirilsiklam. Normalde eger surekli terliyor ise cocuk kalp cerrahina gonderip eko cektiriyorlar. Yada d vitamininr bakiyorlar. Bizde ikiside sorunsuz. Sicaklardandir dedi doktorumuz. Ama surekli cok terliyor ise bi eko cektir bence.

Kız ahahhaa:KK70: bak ben LAZ'ım kafam cabuk karışıyor :KK70: sen niye bebegi büyük yatagina koymaya korkuyorsun anlamadim ben onu ahahah hatlar karıştı
Canım bu şekide kademesi yok içinde yatak olmuş hali bu yani tutup kalkarsa diye korkuyorum düşerse yatak çok yüksek,doğmadan önce aldığımızdan yatağı onu hiç düşünmemiştik

Eklentiler

• 20171031153339_05f26519.jpeg
    20171031153339_05f26519.jpeg
    51,2 KB · Görüntüleme: 51
Emerken sirilsiklam. Normalde eger surekli terliyor ise cocuk kalp cerrahina gonderip eko cektiriyorlar. Yada d vitamininr bakiyorlar. Bizde ikiside sorunsuz. Sicaklardandir dedi doktorumuz. Ama surekli cok terliyor ise bi eko cektir bence.
Normalde yerden kalkmaya çalışırken, bişeylere uzanırken filan terliyor efor sarfettiği için emerken aşırı terliyor ama sadece kafası ve ensesi yeğenim de böyle çok terliyor tedirgin olmayım dedim ama yine de götürmek istiyorum en azından kan değerlerine bakılsın bi

Canım bu şekide kademesi yok içinde yatak olmuş hali bu yani tutup kalkarsa diye korkuyorum düşerse yatak çok yüksek,doğmadan önce aldığımızdan yatağı onu hiç düşünmemiştik
Kalkıyolar canım sarksalar aşağı düşerler park beşik en sağlıklısıymış yeni anladım ben de dün bi gittim ayağa kalkmış aşağı sarkıyor

Okul isine ne dedi?
Gönderme dedi. Fazla duygusal bir çocuk yaşıtlarıyla gitsin dedi. Bende öyle düşünüyordum ama kaan okuma yazma biliyor. Herkes ilerde çok sıkılır erken gönder dedi. Arkadaşın kardeşi sınıf öğretmeni. İlerde sınıf atlatırlarsa daha kötü bocalar diyordu. En iyisi pedagoğa götürelim dedik eşimle

He tamam ışte ben de sana alt kademeye al diyip duruyorum sen de yok demeyincr afalladim bir an :) o zaman ilk firsatta bir park yatak almak lazim :)

Ay ne güzel ya bunu nerden bulabiliriz hakikaten bu görev yaptığımız memlekette hiç yok galiba ne zaman çıkıyor hangi ayda
Canim kabagin ana vatanı sakarya. Benim kendi babamin sakaryada arazileri var orda hobi olarak yetistirirler öyle. Ama kv de yasadigi lojmanin bahcesinde yetistiriyor her sene. Yakin olsak paylasirdim seninle valla. Ama istersen yine kargoyla yollarim. Bunlar yapay gübre ilaç falan görmüyor

X