Sabaha göre daha rahatım bende ama birsey yiyemiyorum hic istahim yok kendimi sis hissedince yiyesim gelmiyorOlay zaten ayni goruste olup olmamak ta degil aslinda goruslere saygi duyup surekli bir fikri empoze etmemeye calismak. Dediginiz gibi sonucta biz yaptirmaya karar vermisiz ve guvenilirlik fiyat vs bilgileriyle ilgili fikir alisverisi yapiyoruz. Karsit fikriniz varsa bir kere soylersiniz ayni seyi defalarca soylemeyi ince dusunceli bir davranis olarak gormuyorum. Dedigim gibi herkesin kendi secimi.
Benim yaptirma sebebim yasimin 37 gibi genetik acidan sınır bir yasta olmasi ve tup bebekte embriyolarimin cogunun genetik testten gecememesi.
Tup bebek noktasina gelmeden drvam ettigim kadin dogumcumdan cok memnundum ama tup bebege gecince yollarimiz ayrildi. Memorial tup bebek bolumu zaten gebelik takibi yapmiyor biliyorsunuz. O yuzden tup bebek asamasina gelmeden onceki dr uma devam ediyorum gebelik takibi icin icim de rahat olarak.
Fakat genetik olayinda tup bebek dr lari daha deneyimli olduklari icin memorial i arayip normal yolla gebe kaldigimi, genetik durumdan dolayi ozel bir takip gerekip gerekmedigini sordum.
2 li 3 lu vs testlerde yasi formule soktuklarinda riskin artacagini emin olmak icin tum bunlarin yaninda kanda genetik test yapmami onerdiler. Ayni zamanda cok telas etmememi normal yoldan gebeligin genetik acidan daha az riskli oldugunu soylediler. Ama dediginiz gibi memorialin gonderdigi laboratuar acisindan bu kan testini memorialda da yapabilirim ya da en azindan memorialda ki dr uma fikir danisabilirim zaten sagolsunlar her turlu sorunuzu her zaman sorabilirsiniz dediler.
Zaten embriyolarim genetikten gecmedigii icin icimde bir korku var. Bu testi yaptirip insallah guzel bir sonuc aldigimda hamileligimin de keyfini cikarabilecegim
Canim ben dikkat ettim de o sislik yemeyi kacirmakla alakali bir durum da degil. Dedigin gibi nefes alamiyorum oyle bir durumda ruhsal olarak ta cok daraltiyor. Iki gunde bir sabahlari duphalac aliyorum en azindan kabizlik yasamayayim da nispeten rahat edeyim diye.
Yazık ya. O ana kadar o kadın neler yaşadı kim bilir? stres üzüntü ümitsizlik. Çok şükür ki dedikleri gibi olmamış.
insaAllah canım gecicek bu günlerde buna şükürİnşallah işe yarar da rahatsızlığın biran önce gider.
Haklısın canım verdiğin moral içinde çok sağol.kanamam sancım olmaması beni umutlandırıyorMerhaba ben de şu an 7 haftalık olması gerekirken 6 haftalık gözüküyo ve ilk gittiğim Dr kalp atışı YK gelişmemiş alalım umutsuz dedi başka dr gittim kendi Dr özel muayenhanesi vardı pahalı diye başta ona gitmemistim kan akışı var bebek küçük bazen geç duyuluyo kese düzgün dedi ve HCG istedi 40bin çıktı korkma sağlıklıdır dedi. Yarın tekrar gitcem o zaman belli olur bence bikac Dr gitmek gerekir bitane de takılıp kalmayalim bu arada bnm de mide bulantm yok kanamam yok ağrım yok
Sizin ikinci bebeğinizmi?Aynen öyle oldu
Yapılan testlerin altında zaten yanılma payı yazıyor. Ama annelik içgüdüsü ile oraya bakmıyorsun bile aynı şeyi bende yaşadım ikinci kez test yaptırınca normal çıktığını gördüm
Kan testi zorunlu degil canim.U UgurluKedi eğer yanlış hatırlamıyorsam sizde zorunlu olmalı 35 yaş üstü mutlaka yapılıyor
Yengemden biliyorum 3. Gebeliğinde her testi mecbur yaptırdı
Öyle ki her teste sorun çıktı hatta 37. Hafta da Doğuma girecekti 1 hafta sonra tek bacağı kısa dediler falan ama çok şükür sapasağlam.
Tabi ki geçecek sonra da bebeklerimizi kucağımıza alıcaz inşallah:))) bu kez de başka topic de toplanıp bu bebeğin gazı var ne yapacağız diye yakınıcaz :))))insaAllah canım gecicek bu günlerde buna şükür
Doktorum çok iyi bir insan elhamdülillah tam kafa dengimumarım bu konuda da iyidir. Sağlıklı olması öncelikli temennim tabi ama meraklanmadan da yapamıyor insan. Fıtratımız da var ne yapalım. Bilmiyorum ki 16. Haftadan önce kesin belli olur mu?
Evet bende o yüzden endişeliyim. Bebeğime birşeyler almak için çok heyecanlıyım ama cinsiyet tam belli olmadan da almak istemiyorum. Sabırla bekleyeceğiz. :)))))Geçen bir arkadas yazmıştı erkek bebeklerde 16 dan önce yanlış sonuç olabilir gibi bir şeydi sanirim
İkili teste 12.haftada gitmiştim dr %70 kız demişti canım
Dr un ultrasyonu iyiyse görebiliyorlar tahminde bulunabiliyorlar
Haftaya cuma gidiyorum iyi bir dr a heyecanla bekliyorum bende
12 haftalık oluyor size resim eklerim
Evet bende o yüzden endişeliyim. Bebeğime birşeyler almak için çok heyecanlıyım ama cinsiyet tam belli olmadan da almak istemiyorum. Sabırla bekleyeceğiz. :)))))
Selam kızlar
Burada bir topik vardı Bebek duruşuna göre cinsiyet söylüyordu kızlar 2014 yılında şimdi hatırlayamadım benim tutmuştu kaçıncı hafta da hatırlayamadım ama .
Çok sık bakamıyorum kızlar güzel günler göreceğiz inşallah
Doğruu benimde birşeyler alıp heyecanımı biraz yatıştırmam lazım:))Bekle canım. Bekle
Ya da Unisex al çok hevesliysen ben arı maya aldım Kiz da giyer erkek de arı sonuçta hahaahh
Sizin ikinci bebeğinizmi?
Kan testi zorunlu degil canim.
Kan testinden ziyade amniyosentez ve cvs oneriyorlar kan testi pahali oldugu icin. Fakat bu testlerde de bebege zarar verme ihtimalleri var. O yuzden kan testi bebege zarar gelmemesi acisindan risksiz oluyor.
Malum hepimizin gebeligi cok degerli
Arkadasimdan ornek vereyim benimle ayni yasta bu sene dogum yapti. 2 li ve 3 lu ya da 4 lu tam hatirlamiyorum ama testlerden birinde cocukta 9 da 1 ihtimal su hastalik var dogsa bile fazla yasamaz dediler.
Arkadasima kan testi yaptirmasini onerdiler kesin sonuc icin ve kan testi sonucu herhangi bir problem cikmadi Allaha sukur.
Hasta olsaydi bile dogurma karari almisti zaten ama acaba 9 da 1 ihtimal hasta mi diye geri kalan hamileligini eziyet seklinde gecirmedi.
Yani stresli isler insallah kotu durumlari hicbi zaman konusmak durumunda kalmayiz.
Ben yine de hep guzel dusunmeye calisigorum
Evet canım
Nub teorisi adı :)
Annesi perisan olmustur. Allah kmseyi evladiyla sinamasin. Masallah bebege. Hayirla buyusun insallahEvet canım bir kızım var 3,5 yaşında
Evet bende 3 lü testte çıktı sorunlu gebelik diye
Doktor daha kapsamlı bir hasteneye gidip karnımdan sıvı aldırmamı falan söyledi.
Siz anlatınca aklıma geldi aslında hamilelikle bitmiyor iş annelik hep riskli Doğumda 1 saniye ile bebekler öZürlü olabiliyor.
Hamileliğimi ööğrendişşn gün 4 Mayıs'ta kuzenim Doğum yaptı özel hastane de İstanbul'da isim vermek istemiyorum.
Bebek 12 saat sancı sonrasında normal yolla dünyay geldi üstelik 5. Saatin sonunda bebeğin kalp atışı durmasına rağmen doktor sezeryana almadı neden bilmiyoruz şimdi sorunca anne normal Doğum istedi diyormuş
Yani Bebek ölü doğdu suni teneffüs ile dünyaya döndü , 2 hastane gezip 18 gün yoğun bakımda yattı emarlrım hepsi de beyinde hasar gösteriyordu
Duanın gücüne inanıyorum şimdi 40 günlük olacak yeniden emar çekildi hiç bir yerinde hasar yok
Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin
Kabuklu sekildemi canım bana da iyi geliyor ama hic aklıma gelmedi sagol canm benim
Rica ederim işte çok güvendiğim bi dr yok maalesef burada. Bende izmir de tedavi döneminde gereksiz zaman kaybettim ki çok şükür memorial a geçince ne kadar mantığa bilime dayalı çalısıyorlar gördüm. Cihangir beyi hiç bilmiyorum ama Yücel Bey önerdiği için güveniyorum. Kısmetse 11. hafta içinde gideceğim bende Allah güzel haberler almayı masip etsin inşallah :)Yucel Bey Memorial da en guvendigim dr du zaten tabi Semra Hocadan sonra :)
Cihangir Beyi duymadim.
Benim gebelik takibimi yapan dr Fatih Esen cok guveniyorum ayni zamanda perinatoloji alaninda da tecrubeli onceden Goztepe Echomarda idi su an Suadiye tarafinda ozel muayenehanesine gecti. Ama bu gebeligin ne kadar zor elde edildigini bildigi icin detayli ultrason vs gerek gordugu durumlarda baskalarina yonlendirmekten cekinmeyecegine eminim.
Onun disinda cok fazla her testte internet arastirmasi dr arastirmasi yapmak ta istemiyorum cunku sonu yok tahmin edersin ki.
Tup bebek surecinde gereksiz ve paragoz dr lar yuzunden kafami internet arastirmalarindan kaldiramamak zorunda kalmistim en sonunda Memoriala gectim de kafam rahat etmisti. Insan dogruyu bulunca birakmayacak valla :).
O kadar bikmisim ki artik bu konu uzerine egilip aratirmaktan su an sadece gerekli noktalarda kisa arastirmalar ve dr umun yonlendirmeleriyle gidecegim. Ama test zamanlari geldiginde bu tarz onerilerini seve seve alirim. Bu dr isimlerini de not aldim zaten. Cok sagol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?