• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
O

Peki siz niye yaptırmak istediniz 2 li testte bi sorun mu vardı? Yanlıs anlamayın gittiğiniz hastaneyi bilmiyorum ama bu testi yaptırırsam istanbul şişli memorial da yaptırırım. Onun dısında istanbul da oturmuyorum ama izmir deki özel dr muaynanelerindeki işlemlere de laboratuvar lara da güvenmiyorum. Çünkü ben izmir de tüp bebek sürecinde çok dr hatasıyla karsılaştım ve de izmir her konuda istanbulun gerisinde. O yüzden çok bilinen hastaneler kendilerini riske atıp da herhangi bi yerle anlaşmıyorlar ki memorial ikili testte sorun çıkmadıkça bu testi yaptırmayı da önermiyor.
Bu testi Turkiyede yapabilen yok ne yazik ki nerde yaptirdiginiz bir onemi yok yapanlar sadece kan aliyorlar testi ticari adina gore hormony ,prena vs... gerekli ulkeye gonderiyorlar. hayir ailemde down sendromu oldugu icin cok korkup yaptirdim.yaptirdigim hastane ankaranin en luks dogum hastanesi bildigim kadariyla suan doguem ucreti 7000 falan.aracil anboratuarlar araciligi ile de yaptirsaniz en pahali en luks hastanede de yaptirsaniz hepsi araci test farkli ulkelere gonderiliyor.ben en iyisi olsun die ingiltereye gonderilen prenayi secmistim

Oooff ayın otuzu gelse yaaaa :@ :@ benimle aynı zamanda kontrole gidecek olan var mıI. :) çok merak ediyorum nasıl görünüyor, epeyce büyümüş mü diye. Çatlayacağım :D

Yanlış anlama ama merak ediyorum Allah korusun birşey oldu diyelim aldırır mısın bebeğini.

Benim dayımın kızı, bunu bizzat kuzenim de yaşadım. Engelli bir çocuk. Dayım acı acı biraz da onun üzüntüsü ile vefat etti. Yengem ise halen daha çekiyor. Ama bir bebeği aldırmak bana bir cana kıymak gibi geliyor. Tabi ki hiçbir anne böyle birşeyi yapmak istemez bu belki de dünyanın en ağır imtihanıdir. Tek dileğim hayırlı ve sağlıklı bir evlat dünyaya getirmek.
Bu sorunuzu cevaplamayacagım çünkü bu soruyu sormak size kalmadı ki çok kötü bir soru bu. Ama herkesi kendi dogrularınıza yöneltmeye çalısmanız beni rahatsız ediyor belki de o yüzden dayanamauiyıp yazıyorum. Kim bu testi yaptıracaksa Allah korusun ben yaptırmam diye söylediniz yaptırmayın tercihiniz fakat biz burada bu testin ne gibi sonuçlar verdiğini güvenirliğini fiyatını konusurken siz sürekli niye yaptırayım ki dediniz. Zaten kimse size yaptırın demiyor ama bu baskıcı tutumunuzdan vazgeçin yaptırmak isteyenler de rahatca konussun.
Ben tup bebek denemelerimi sisli memorialda yaptim. Basarisiz olmasina ragmen bir sonraki tup bebek denememi de orda yapmayi planliyordum ki normal yoldan nasip oldu.
37 yasindayim embriyolarim genetik testten cok az oranla gecebiliyordu.
Normal yolla gebe kaldigimda tup bebek ve genetik ayri bir uzmanlik alani oldugu icin semra hocaya danisildi gebelik kontrolunde ozellikle dikkat edilmesi gereken birsey var mi diye. O da kan testini onerdi fakat spesifik bir yer soylemediler. Bu test sadece yurtdisinda yapiliyor diye biliyorum. Ama sonucta yurtdisinda da belli basli merkezlere gonderiliyordur diye dusunuyorum zaten o yuzden gidilen dr a guven cok onemli.

Bu testi yaptirmam aldircak miyim sanki diyen kisilere saygi duyarim fakat bu testi yaptiran ve sorun cikan kisiler aldirabilirler bu da saygi duyulmasi gereken bir tercih. Kolay bisey degil size omur boyu muhtac olacak buyumeyen bir bebek ve onun cektigi acilar. Allah kimseye bu secimi yaptirmasin tabi ki ama ben herseyi oluruna birakabilen insanlardan degilim acikcasi. Ha tum testlere ragmen dogum esnasinda bir sorun olur Allah korusun otistik olur ya da %0.01 lik dilime hiren bir sorun olur vs o zaman tabi ki tum hereseye talipolur ve ancak boyle bir durumda bu benim kaderimmis derim. Memorial da da genetikten gecmeyen embriyolarimi Allahin takdiri deyip transfer ettirebilirdim bu dedigim gibi bireysel tercih herkesin kendi hayatiyla ilgili secimi.
Çok tesekkürler aynı görüşte oldugumuz kişileri görmek de çok güzel aynı görüşte olmadıklarımıza da saygı duyarım yeter ki onlar da bize saygı duysunla bunu istiyoruz. Bende Semra hoca da tedavi gördüm hastaneye çok güvendiğim için yaptırırsam orada yaptırırım diye düşündüm açıkçası çünkü onlar en iyi laboratuvar ile anlaşıyorlar. Onun dısında zaten memorial paravı bi hastane değil biliyorsunuz gereksiz bir çok şeyi yaptırmazlar banada ikili testte sorun yoksa yaptırmayın dediler. Siz ne düşünüyorsunuz bu test ile ilgili yaptıracak mısınız

Öyle mi? Benim ayın otuzunda tam 12 haftalık oluyor. Elleri ayakları belli olur mu acaba diye düşüne düşüne ölücem meraktan. Senin bebişin kaç haftalık oluyor o zamana :)

Benimki daha küçük teyzesi yarın 8 haftalık olacak :)

O zamana da 10 haftalik olur heralde :)

Bu testi Turkiyede yapabilen yok ne yazik ki nerde yaptirdiginiz bir onemi yok yapanlar sadece kan aliyorlar testi ticari adina gore hormony ,prena vs... gerekli ulkeye gonderiyorlar. hayir ailemde down sendromu oldugu icin cok korkup yaptirdim.yaptirdigim hastane ankaranin en luks dogum hastanesi bildigim kadariyla suan doguem ucreti 7000 falan.aracil anboratuarlar araciligi ile de yaptirsaniz en pahali en luks hastanede de yaptirsaniz hepsi araci test farkli ulkelere gonderiliyor.ben en iyisi olsun die ingiltereye gonderilen prenayi secmistim
Anladım ama bu dediğinizi hiç duymamıstım bu test ile ilgili hayırlısı olsun inşallah şimdiden sizin için de. Sizin dediğinize göre bu testi yaptırmayalım mı yani herhangi bi sorun olursa aminiyo sentez mı yapılmalı? Çok bilgim yok bilginiz varsa yararlanmak için soruyorum

Bu sorunuzu cevaplamayacagım çünkü bu soruyu sormak size kalmadı ki çok kötü bir soru bu. Ama herkesi kendi dogrularınıza yöneltmeye çalısmanız beni rahatsız ediyor belki de o yüzden dayanamauiyıp yazıyorum. Kim bu testi yaptıracaksa Allah korusun ben yaptırmam diye söylediniz yaptırmayın tercihiniz fakat biz burada bu testin ne gibi sonuçlar verdiğini güvenirliğini fiyatını konusurken siz sürekli niye yaptırayım ki dediniz. Zaten kimse size yaptırın demiyor ama bu baskıcı tutumunuzdan vazgeçin yaptırmak isteyenler de rahatca konussun.

Çok tesekkürler aynı görüşte oldugumuz kişileri görmek de çok güzel aynı görüşte olmadıklarımıza da saygı duyarım yeter ki onlar da bize saygı duysunla bunu istiyoruz. Bende Semra hoca da tedavi gördüm hastaneye çok güvendiğim için yaptırırsam orada yaptırırım diye düşündüm açıkçası çünkü onlar en iyi laboratuvar ile anlaşıyorlar. Onun dısında zaten memorial paravı bi hastane değil biliyorsunuz gereksiz bir çok şeyi yaptırmazlar banada ikili testte sorun yoksa yaptırmayın dediler. Siz ne düşünüyorsunuz bu test ile ilgili yaptıracak mısınız
Söylediğm kimseyi kendi doğrularımla yönetmeye çalıştığım falan yok. Herkesin kendi fikrii. Bundan sonra beni görmezden gelmeye çalış lütfen çünkü ben öyle yapacağım.

Benim de en buyuk sikintim bu. Soda, icine de limon dilimi ve yuruyus beni nispeten rahatliyor.
Tuvaletede cikamadim iki gündür oda midemi rahatsız etti kuru kayısı falan yedim maden suyu ictim gazim gecti sisligim var yinede gecicek bu günlerde insaAllah

Allah yardımcımız olsun bende dün çok rahatsızlandım dayanamayıp mide ilacı içtim sonrada üZüldüm zararı olur mu diye inşallah zararı olmaz
Doktoruna sor istersen canım icin rahatlar Allahin izniyle birsey olmaz sağlıkla görelim miniklerimizi

Tuvaletede cikamadim iki gündür oda midemi rahatsız etti kuru kayısı falan yedim maden suyu ictim gazim gecti sisligim var yinede gecicek bu günlerde insaAllah

Doktoruna sor istersen canım icin rahatlar Allahin izniyle birsey olmaz sağlıkla görelim miniklerimizi

Canım. Ben elma yedim bugün wc çıkardı bi dene belki ise yarar

İnşallah bakalım. :)

12 haftalık cinsiyet tahmini de yapar belki sizin doktor:)
Doktorum çok iyi bir insan elhamdülillah tam kafa dengim ;) umarım bu konuda da iyidir. Sağlıklı olması öncelikli temennim tabi ama meraklanmadan da yapamıyor insan. Fıtratımız da var ne yapalım. Bilmiyorum ki 16. Haftadan önce kesin belli olur mu?

Söylediğm kimseyi kendi doğrularımla yönetmeye çalıştığım falan yok. Herkesin kendi fikrii. Bundan sonra beni görmezden gelmeye çalış lütfen çünkü ben öyle yapacağım.
Ben sizi görmezden gelmek istiyorum ama insanlara baskıcı turumuyla etkilemeye çalısana susamıyorum çünkü susutukça baskıcı turumunuzu arttırıyorsunuz. Dikkat ederseniz ilk yazdıgınızda size bir sey yazmadım bunu sürekli tekrarlamanız rahatsız edici olan, yaptıracaklara saygılı olun lütfen

Ben sizi görmezden gelmek istiyorum ama insanlara baskıcı turumuyla etkilemeye çalısana susamıyorum çünkü susutukça baskıcı turumunuzu arttırıyorsunuz. Dikkat ederseniz ilk yazdıgınızda size bir sey yazmadım bunu sürekli tekrarlamanız rahatsız edici olan, yaptıracaklara saygılı olun lütfen
Ya tövbee estağfurullah şaka gibi :D ben kime ne baskı yapmışım Allah aşkına. Baskı yaptığım biri varsa o kişiden seve seve özür dilerim. Arkadaşlar varsa çekinmeyin söyleyin.

Birincisi ben kimseye baskı yapmıyorum ikincisi yaptıracak olan hiç kimseye yaptırmayin da demedim. Yani SAYGI DUYUYORUM. VE SANA GELİNCE LÜTFEN BENDEN UZAK DUR. Çünkü asıl sen bana baskı yaparak strese sokuyorsun.

Erik işe yaramıyor mu? Şişkinlik bende de var çok kötü bir durum biliyorum.

İnşallah bakalım. :)

12 haftalık cinsiyet tahmini de yapar belki sizin doktor:)

İkili teste 12.haftada gitmiştim dr %70 kız demişti canım
Dr un ultrasyonu iyiyse görebiliyorlar tahminde bulunabiliyorlar
Haftaya cuma gidiyorum iyi bir dr a heyecanla bekliyorum bende
12 haftalık oluyor size resim eklerim

Birincisi ben kimseye baskı yapmıyorum ikincisi yaptıracak olan hiç kimseye yaptırmayin da demedim. Yani SAYGI DUYUYORUM. VE SANA GELİNCE LÜTFEN BENDEN UZAK DUR. Çünkü asıl sen bana baskı yaparak strese sokuyorsun.
Cidden cok zor bir insansınız normal konusmayı tartısma ortamına dönüştürüyorsunuz. Muhatap olmamak en isabetlisi !

Back